| neagu1233 a întrebat:

Am găsit în telefonul tatălui meu mesaje cu o femeie.O înșeală pe mama și m-am gândit mult si vreau sa ii spun..In ultima vreme el se comporta urât cu mine si vreau ca ei sa bage divorț si sa raman cu mama..Nu ma mai intereseaza de el odata ce a înșelat-o pe mama si ea munceste in alta tara si sta departe de mine...M-a rănit acest fapt si vreau sa se desparta si sa raman cu mama..Cum credeți că ar trebui sa abordez situația?

12 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să te gândești mai mult înainte de a face asta, dacă e cazul să intervii așa de brutal în viața părinților tăi.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Spune i mamei tale arata i ei mesajele si lasa i pe ei sa decidă, nu tu decizi.

| mihai69 a răspuns:

Așa, bagă-ți tu coada unde nu te privește și să vezi ce bine o să-ți fie când o să rămâi cu maică-ta, doar cu o pensie alimentară și poate chiar urât de ea pentru că i-ai distrus viața și familia.

| MihaelaDart a răspuns:

Sunt sigur ca mama ta stie si nu ti-a aratat tie pentru a nu te supara, nu trebuie sa ii spui tu, vei inrauti mai mult situatia. Parerea mea este sa nu te bagi in treburilor adultilor, caci rezolvare se va gasi pentru toate la timpul potrivit. Atat cat timp esti in grija tatalui tau, trebuie sa il asculti. Certuri sunt mereu intr-o familie. Nu cred ca te-a abuzat fizic si verbal, totul depinde si ce vina ai si tu de ai inceput sa il urasti atat de mult, dupa ce ti-ai bagat nasul in telefonul lui. Daca era el sa iti citeasca in telefonul tau nici atunci nu iti convenea, ca ti-a calcat viata privata! Stai in banca ta, asta daca vrei sa mai ai parinti.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Nu ii spune nimic mamei. Daca ajung la divorț vei putea depune mărturie in fata instanței in apărea mamei tale, ca sa nu ajungă sa câștige el procesul si sa cada asupra mamei tale toate cheltuielile de judecata. Si daca el pierde din acest motiv, te va pierde si pe tine, si astfel vei fi plasat la mama ta.

| FreddieM a răspuns:

As fi curios daca toti,, inteleptii" care te sfatuie sa inchizi ochii ca nu e treaba ta, ar fi capabili sa treaca asa usor peste o situatie de genul, sau mai rau, sa-si ierte partenerul de tradare.
Tradarea e inperdonabila, taie raul de la radacina nu te teme.Mama ta e autonoma si capabila, mai bine singura decat cu tradatorul in casa.

| mihai69 a răspuns (pentru FreddieM):

Nu e o problemă dacă eu sau alți respondenți de aici ar putea sau nu trece peste o „trădare", ci dacă mama acestui copil încă imatur și fizic, dar mai ales emoțional este sau nu capabilă să accepte asta dar mai ales dacă are mijloacele să pornească viața de la capăt, având ȘI un copil de crescut.
Ideea e că în orice caz nu e datoria copilului să „dea în gât", oricât de ofensat ar fi de imoralitatea părinților. E problema lor și NUMAI a lor și o vor rezolva ca niște adulți, DOAR între ei.
Așa că rogu-te, nu ma arunca aiurea cu voturi de nefolositor, ci încearcă să gândești la modul realist. Nu de alta, dar trăim într-o lume departe de a fi ideală!

„A bon entendeur, salut!"

| TristanTzara a răspuns:

În primul rând, hai să nu tragem concluzii pripite, nu știi nimic sigur. Dacă e să ai îndoieli, cel mai bine e să-l întrebi pe tatăl tău, să vezi ce are de spus. Dacă cumva chiar s-a întâmplat asta, e perfect posibil să fie o scăpare și nu ceva făcut în permanență.

Sunt și cupluri în care unul din parteneri a fost infidel și au putut trece peste asta. Dacă asta se va întâmpla și tatăl tău va știi ce ai făcut, că i-ai spus mamei tale, gândește-te ce efect va avea asupra relației tale cu el, voi încă trăind împreună. Numai o să-ți înrăutățești situația.

Iar atitudinea ta, de "Vreau să bage divorțul" e condamnabilă. Nu e decizia ta cum își rezolvă ei problemele. Iar faptul că vrei să-i spui mamei tale expres că să divorțeze, e ceva cvasi-manipulativ și demn de rușine.

| neagu1233 explică (pentru TristanTzara):

In fiecare zi vorbește cu aia si vad mesajele.El se comporta foarte urat cu mine si ma bate.I am zis ca am vazut mesajele cu aia si m-a luat la palme ca dc ma uit in telefonul lui...Nu va luati asa de mine pentru că vreau sa stau cu mama mea dar mereu face asa..Se comporta urât cu mine si plâng mereu...Si se foloseste si de bunicii mei..Nici macar nu le da un telefon sa ii întrebe ce fac..Macar asa pentru ca ei m au crescut?

| neagu1233 explică (pentru TristanTzara):

Si mama mi-a povestit că tata a înșelat o de câteva ori si i-a prins dar a îndurat ca sa nu cresc fara tata.Mi a spus că cand am fost in pantecele ei a batut o pe ea cand a aflat că are amânată si ii dădea cu picioarele in burta..Mda..Nici nu stiu daca sa il mai numesc tata..Si sunt privatizat de tot. Daca stau cu un anumit prieten si nu ii convine lui ma cearta.Adică el imi alege prietenii.M a privatizat si de dreptul de a.mi alege singur prietenii.Asta este.Merg înainte..Cand o sa fiu mare nu o sa ma mai duc niciodată pe acasa

| edit28 a răspuns:

Nu-i spune mamei deocamdata. Vorbeste cu tatal tau si vezi ce are de zis.

| Smashi a răspuns:

Intelege-l și pe taicatu, daca maicata e plecata ii e greu și lui. O să înțelegi când vei creste