| yym a întrebat:

Daca esti însărcinată si bebelușul sughite, tu poti sa simti? Cum este?

Răspuns Câştigător
| tamulici a răspuns:

Este posibil sa incepi sa observi sughitul fetal in al doilea sau al treilea trimestru de sarcina. Multe mame incep sa simta aceste "miscari ciudate" in a 6-a luna de sarcina. Dar, ca si miscarea fetala, toate gravidutele le simt in momente diferite.

Unii copii sughită de mai multe ori pe zi. Altii nu sughita deloc. Cauza sughitului nu este bine inteleasa nici la adulti. O teorie este ca sughitul fetal joaca un rol in maturizarea pulmonara. Vestea buna este ca, in majoritatea cazurilor, acest reflex este normal.

Este important sa retii ca, dupa saptamana 32 de sarcina, nu ar trebui sa mai simti sughitul in fiecare zi. Adreseaza-te medicului daca bebelusul continua sa suhita zilnic dupa acest punct, iar episoadele dureaza mai mult de 15 minute. De asemenea, informeaza-ti medicul daca copilul are trei sau mai multe serii de sughit intr-o zi.

Desi rara, aceasta actiune poate semnala o problema a cordonului ombilical.
UNEORI, este posibil să nu sughită, să fie lovituri.
Miscarea gravidutei este cea mai buna modalitate de a determina daca bebelusul sughite sau loveste. Uneori, bebelusul se poate misca daca nu sta confortabil intr-o anumita pozitie sau daca mananci ceva fierbinte, rece, iute sau dulce, care stimuleaza simturile.

Poti simti aceste miscari in diferite parti ale burticiii (partea superioara si inferioara, una langa cealalta) sau se pot opri daca te asezi altfel. Acestea sunt probabil lovituri. Daca stai complet linistita si simti o pulsare ritmica care vine dintr-o zona a burticii, aceasta ar putea fi sughit. Dupa un timp, il vei recunoaste imediat.

Ar trebui sa fiu ingrijorata?
Sughiturile sunt de obicei un reflex normal. Dar, in cazuri rare, mai ales in sarcinile tarzii, pot semnala o problema a cordonului ombilical. Compresia sau prolapsul cordonului ombilical, cand sangele si alimentarea cu oxigen incetineste sau sunt intrerupte de la fat, se intampla de obicei in ultimele saptamani de sarcina sau in timpul nasterii.

1 răspuns:
Întrebări similare