| i86e2 a întrebat:

A devenit ateismul o religie?

Nu cred nici eu in vreun zeu, dar am senzatia ca ateii au devenit din ce in ce mai entuziasti, parca dau in prozelitism. Sper sa nu vad atei pe strada ca incearca sa-i convinga pe ceilalti ca D-zeu nu exista. Adica, pe bune, ce rezolvati cu asta?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Aș putea să îți scriu pagini despre efectele negative ale religiei, la efectele pozitive nu prea am ce să scriu că nu există. Am mai răspuns la cineva cam tot pe același subiect :
http://www.tpu.ro/......va-lui-ce/
Oricum datorită faptului că trăim într-o comunitate, prostia creștinilor te afeceaza și pe tine în mod direct, deci în loc să întrebi ce rezolv, mai bine te apuci să critici religia, deoarece rezultate se văd.
Din fericire dacă ne uităm la trendul istoric religia este într-un declin vertiginos şi acum în secolul XXI avem tehnologia necesară desfiinţării atât religiei precum şi altor ideologii a căror existenţă se bazează pe izolarea informaţională. Izolarea informaţională nu mai este posibilă şi trebuie să profităm la maxim de acest fapt. Problema nu este dacă religia creştină va muri sau nu, au decedat altele înaintea ei şi va deceda şi ea, problema este cât de repede îşi va găsi obştescul sfârşit şi cât de repede va fi aşezată în rândul surorilor sale la capitolul mitologie.
Vă invit să-i facem mormânt lui Dumnezeu şi să-i punem şi cruce. O cruce pe care să scrie:
Aici nu odihneşte vreun rob al lui Dumnezeu, ci Dumnezeu însuşi. Să-i fie ţărâna uşoară!

17 răspunsuri:
| Esial a răspuns:

Si ce daca sunt atei? Dumnezeu ii iubeste oricum, si pe ei...

| Nonono a răspuns:

Nu mai "hrani" ateii, nu le mai da satisfactie ca se umfla in pene.
Eu spun sa nu-i mai bagam in seama si sa nu le intarim mai tare mandria in ei. Sa ii lasam in pace sa se duca la manastiri/ biserici sa caute raspunsuri, nu pe site-uri de socializare.

| HushHush27 a răspuns:

Ateismul nu e o religie, e pur si simplu lipsa de credinta intr-o oarecare divinitate...

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Daca nu crezi "in vreun zeu", inseamna ca nu crezi nici in D-"ZEU".Eu zic ca anterior unei postari, este bine sa gandesti la ce spui.

| i86e2 explică (pentru anonim_4396):

Exact, nu cred nici in D-zeu.

| RAY a răspuns:

Nu-i adevarat

| i86e2 explică (pentru anonim_4396):

Bine, dar cu ce se va umple gaura lasata de religie? Nu se va umple cu alte superstitii, cu credinta in vraji, fantome, OZN-uri, astrologie, homeopatie? Nu stiu daca avantajul e atat de mare.

Ceea ce majoritatea ateilor nu inteleg e ca, cauzele religiei sunt in principal ignoranta si amagirea. Lupta impotriva religiei nu are sens, fiindca cauza religiei ramane, adica ignoranta. Lupta trebuie data impotriva ignorantei si religia va pica odata cu ea, altfel nu rezolvam nimic.

| Anecherry a răspuns:

Asa cum sunt fanatici religiosi, asa sunt si unii atei. si daca ai vedea asa ceva ceva pe strada ce? propaganda religioasa e permisa, dar ce e in afara ei nu?

anonim_4396
| Anonim a răspuns (pentru i86e2):

"Bine, dar cu ce se va umple gaura lasata de religie? Nu se va umple cu alte superstitii, cu credinta in vraji, fantome, OZN-uri, astrologie, homeopatie? Nu stiu daca avantajul e atat de mare."
Nu am văzut nici un ateu să creadă în supranatural. Cât despre ateii care cred în ozn, ei sunt inofensivi. Nu vin peste nimeni să își impună un anumit "mod de viață".
Primul lucru pe care îl vreau de la religioși este să înceteze a pretinde că știu lucruri pe care nu le știu sau lucruri care nu pot fi știute de nimeni. Nu să studieze știință ci să înceteze a o combate. Nu să nu mai fie ignoranți ci să înceteze a implementa în societate ignoranța, prostia și iluziile ca valori. Să fie umili, asta vreau și asta spun și ei că sunt dar nu prea se țin de ceea ce predică. Dacă le place să fie proști, să fie, și să o recunoască, nu să apăra în spațiul public cu teorii despre drepturile femeii despre ce trebuie să se studieze în școli, pe cine omorâm și pe cine lăsăm în viață. Să recunoască cu umilință că nu știu niște chestii și ori să le învețe ori să își închidă pliscul.
Avantajele sunt numeroase, doar prin simplu fapt că vor ști că totul este aici și acum nu şi își vor pune speranța în nu știu ce viață imaginară după moarte, vor lupta pentru fiecare nedreptate care li se va face, problemele și le vor rezovla singuri și nu vor aștepta să pice un ajutor din cer, iar astfel o societate mediocră se transformă într-o societate performantă.

"Ceea ce majoritatea ateilor nu inteleg e ca, cauzele religiei sunt in principal ignoranta si amagirea. Lupta impotriva religiei nu are sens, fiindca cauza religiei ramane, adica ignoranta. Lupta trebuie data impotriva ignorantei si religia va pica odata cu ea, altfel nu rezolvam nimic. "
Păi lupta împotrivă religiei le încorporează pe toate. Dacă lupta împotriva religiei nu ar fi avut efect, aș fi renunțat la acest hobby, dar am convis foarte multe persoane să renunțe la gândirea asta magico-religioasă și nu sunt singurul care practica acest hobby, iar împreună suntem o forță impotriva religiei.
http://www.soros.ro/ro/comunicate_detaliu.php?comunicat=173

| vitbsk a răspuns (pentru i86e2):

Ai pus bine problema. E interesant că omul modern începe să considere religia ca o formă de inadaptare, dar, întreaga societate abundă de Astrologie, Feng-Shui, Yoga, Ezoterism.
Dacă nu există una logic nici cealaltă nu are sens.
Mai nou mulţi te consideră medieval dacă lecturezi textele scripturistice, dar când dezbaţi teze despre OZN, SF, Paranormal eşti considerat "modernist".
Chiar pe Discovery, canal de ştiinţă, erau emisiuni despre fenomene paranormale.

Răspuns utilizator avertizat
| i86e2 explică (pentru lolosaurus):

Uita-te la tarile preponderent ateiste, crezi ca a existat o miscare puternica pentru ateism acolo? Nu, doar exista educatie buna si oamenii au devenit atei de-a lungul timpului.

Eu as prefera sa nu o dam nici in cealalta extrema, in care ateii sa ajunga sa persecute. E bine sa ne facem vocile auzite, sa se stie ca existam, dar fara prozelitism, spun eu.

| i86e2 explică (pentru anonim_4396):

Fara tratarea cauzei, nu vor scapa de boala. Si eu am incercat sa vorbesc cu credinciosii, e ca si cum ai vorbi la pereti, ratiunea, logica, dovezile nu au vreun efect asupra lor. Trebuie sa invete de mici copii sa pretuiasca cunoasterea, trebuie sa-i invatam sa gandeasca corect, metoda stiintifica. Altfel, nu vom reusi nimic.

anonim_4396
| Anonim a răspuns (pentru i86e2):

Mă cei care ascultă și gândesc scăpa, dar oricum nu devin atei peste noapte. Acele informații care le citesc rămân în subconștientul lor și la vremea potrivită ies și încep să îl ciopârţească pe Dumnezeu.

Cât despre persecuție, nu se va mai întâmpla deoarece le-am face o favoare creștinilor.
Citeste aici: http://www.tpu.ro/......-dumnezeu/

| i86e2 explică (pentru anonim_4396):

Am citit niste raspunsuri de-ale tale si imi place cum gandesti. happy Ai dreptate la faza cu persecutarea crestinilor, are exact efectul invers. Am incercat sa te adaug ca prieten, nu stiu daca iti apare, ca inca sunt junior.

Răspuns utilizator avertizat
| Sakura25 a răspuns:

Eu cred ca D-zeu exista...numai ca adoarme cateodata. Orice mi-ar spune o persoana de alta religie pentru mine e nul.D-zeu exista.Nu merg nici la biserica, nici la spovedanii etc.dar cred in El, altfel nu as mai fii in viata acum ca sa scriu raspunsuri laughing Ateii sa zica ce vor, important e ceea ce crezi tu si in ce/cine crezi.Iar dovezile si probele care sustin ca omu provine din maimuta si ca universul s-a format nu mai stiu cum ...se pot monta.D-zeu a facut omul si lumea cu scopul de a evolua.Fiecare crede ce vrea happy

Întrebări recente