| TamplaruAnisoara a întrebat:

"A existat un aspect important legat de realitate despre care nici Darwin si de fapt nimeni altcineva din vremea lui nu a știut nimic. Ma refer la moderna știință a teoriei informației, caci daca un tip primar de amoeba urmează sa se dezvolte pana la o primata, acea celula primata va trebui sa adune tot felul de infirmatii noi despre felul cum sa facă rinichi, ficat, inimi, alcătuite din patru încăperi, creiere si cerebeluri... Sinteza unor sisteme entropice atât de reduse cum ar fi de exemplu creierul unei primate necesita tot felul de informații concrete, reale, pe care nici materia din care era alcătuită amoeba primara, nici celula intacta a amoebei, nu le conțineau. In mod similar, materia anorganică va trebui sa asambleze numere imense de biți de informație holistica înainte sa poată sintetiza o amoeba. Presupunand ca forma primara de viață era un fel de amoeba, de unde a obținut numărul aproape infinit de biți de informație care trebuia sa fie stocata in sistemul ei ADN de stocare si redare? Pentru a transforma o celula de tipul amoeba dintr-un mamifer, o primata, o caracatiță, sau o albina, noi biți de informație holistica sunt necesari. Nici celula primara de tip amoeba nici materia anorganica din care este construita nu conține informație holistica atât de specializata precum aceea care este necesara pentru a transforma presupusa amoeba dintr-o maimuță antropoida, de exemplu. Este acceptabil sa presupunem ca asemenea cantități incredibile de informații au apărut spontan, din vant sau din pământ, din pura întâmplare?

Răspuns Câştigător
| Meme10Memu a răspuns:

Un sistem capata mai multa informatie doar daca primeste informatie.

Mai era ideea ca din multitudinea de variante aleatorii "doar cele mai adaptate la mediu au supravietuit." Dar asta inseamna o dubla problema intrucat si mediul trebuia sa se adapteze la speciile adaptate la mediu. Evolutia mediului. Daca si mediul evolueaza inseamna ca tot ce se intampla e scopul unei persoane si astfel tot la Dumnezeu ajungem. Legea fizica a evolutiei. Legea evolutiei nu se poate baza pe materie, pe tipurile de mediu si pe organisme care se afla in continua schimbare. Daca mediul ar fi fost neschimbator nu ar fi existat mediul ca stimul al evolutiei.

6 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

De ce informatia trebuie sa fie holistica?
Cum a ajuns A.E. Wilder-Smith la aceasta concluzie? Imi poti explica?

| RAY a răspuns:

Dumnezeu e raspunsul, stop gandiri, curiozitati ca ajungi i iad, de ce pui raspunsuri daca pentru tine dumnezeu e ras la orice, doar ca sa iti reconfirmi credinta, noi nu suntem atei ca evolutia, ca big bang, noi suntem atei cum esti tu fara de 6000 de zei, intelegi? noi nu avem credinta in zeul tau cum tu nu ai in alti zei, ai nevoie de evolutie, big bang sa nu crezi in zeii? in cazul tau se pare ca tu nu ai nevoie, deci intelege ca ateismul nu inseamna stiinta, inseamna lipsa credintei fata de zeii, sunt crestini care cred in big bang, evolutie de ei ce spui, vorbesc de catolism iar ortodoxia e neutra, tu fiind sectancta care vb in limbi si ai viziuni, i auzi pe dumnezeu nu crezi

| CostinAlamariu a răspuns:

Amibă*

| TamplaruAnisoara explică (pentru CostinAlamariu):

E un citat din A.E. Wilder-Smith. L-am găsit in cartea CREATIA O crezi sau nu... editata de Charlotte Beckett. Tipărită de Alfa Omega Publishing. L-am redat așa cum este scris in carte.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

>alfa omega publishing

Cringe.

| RKBlue a răspuns:

Doar fiindca raspunsul nu este b, nu inseamna automat ca e a.
Poate fi c sau d.
Sau poate nu intelegem cum poate fi de fapt b.