| florin_8455 a întrebat:

A fost Iisus ucis doar pentru ca a pus în pericol bunăstarea financiară a preoților? Biblia afirmă că Iisus a intrat în templu acuzandu-i ca fac afaceri intr-un loc sfant. Imi imaginez ca asta a afectat oarecum buzunarele popilor.

11 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu. Intrând în Ierusalim, punea în pericol autoritatea lor politică, poziția lor de lideri religioși. E la fel cum s-ar întâmpla acum dacă cineva ar contesta conducerea BOR, cu riscul ca toți credincioșii sau majoritatea lor să în conteste.

| dany1988 a răspuns:

A fost ucis si pentru asta, dar si pentru ca romanii il vedeau un pericol.

| dany1988 a răspuns:

S-a lasat ucis? De ce se temea de moarte? A cam fugit. Si de cea zis pe cruce ''Tata, de ce m-ai parasit''? sau cum erau vorbele lui?

| WisdomInTheDark a răspuns:

Se intampla si in ziua de azi, si nu il vezi pe Iisus ca intra in biserici sa-i acuze pe popi.

| florin_8455 explică (pentru WisdomInTheDark):

Pe vremea lui a intrat ...acuma e randul credincioșilor sa se revolte.

| WisdomInTheDark a răspuns (pentru florin_8455):

Hahaha, multa bafta.

| Panamax a răspuns:

Iisus a incercat sa se proclame regele iudeilor pe vremea cand Iudeea era ocupata de romani.
Romanii n-au stiut de gluma.

| NumaPompilius a răspuns:

Nu. Iisus a fost acuzat si ucis deoarece S-a declarat Dumnezeu, lucru considerat blasfemitor si condamnabil cu moartea dupa legile lor.

| Sppin a răspuns:

Cu da si nu, în sens ca nu banul cat de propria viață se temeau mai mult.
Acest Jesus punea in pericol sistemul lor politico-religios și se temeau că romanii nu vor accepta una ca asta.
Aici scrie adevarul adevarat: https://www.biblegateway.com/passage/?search=ioan+11%3A47-54&version=RMNN
Un lucru e sigur: Preoții se temeau sa nu faca tulburare in popor acest om numit Jesus, ca prin El poporul evreu sa nu ii deranjeze prin răscoale pe romani și pe preoți din funcția lor.

| h379m3973423 a răspuns:

Hercalit are oarecum dreptate. Motivul principal pentru care au putut să-l dea spre execuție este menționat în Matei 26: "63. Isus tacea. Si marele preot a luat cuvantul si I-a zis: "Te jur, pe Dumnezeul cel Viu, sa ne spui daca esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu."
64. "Da", i-a raspuns Isus, "sunt! Ba mai mult, va spun ca de acum incolo veti vedea pe Fiul omului sezand la dreapta puterii lui Dumnezeu si venind pe norii cerului."
65. Atunci marele preot si-a rupt hainele si a zis: "A hulit! Ce nevoie mai avem de martori? Iata ca acum ati auzit hula Lui."

Domnul Isus le strica imaginea publică a preoților, dar nu cred că a pus în pericol bunăstarea financiară a lor... dovada fiind faptul că Domnul Isus a mâncat paștele conform Legii și preoții cu restul după ce L-au răstignit. Au decalat cu o zi să dea bine la bani, iar asta se pare că nu s-a schimbat.

P.S. În Legea lor, dacă marele preot își rupea hainele aducea osândă lui și poporului.

Răspuns utilizator avertizat