anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am blestemat, am dorit raul cuiva atit de mult, l-am numit in diverse feluri cu cea mai mare ura din mine, pentru ca mi-a facut rau mult. Acuma, ma intreb, exista blestemul? am spus-o la suferinta s m-as simti vinovata daca s-ar implini, cu toate ca persoana data merita sa fie pedepsita. M-am spovedid si am primit si canoane, dar totusi nu pot ierta din suflet inca sad

14 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

Scriptura ne spune ca Isus a suferit.Era trist si mahnit''Sufletul Meu era cuprins de o intristare de moarte''.Le-a cerut prietenilor Sai sa fie alaturi de El in durerea Lui, iar ei L-au abandonat.Care a fost raspunsul Sau ''Sculati-va, haidem sa mergem''...a folosit verbul la plural.Chiar si dupa ce-L tradasera, I-a iertat si ne cere si noua sa facem acelasi lucru.Pana cand nu iertam, inimile noastre zbuciumate nu-si vor gasi linistea.Pentru crestini, iertarea nu este facultativa.Isus ne-a poruncit sa iertam, ne-a aratat cum sa iertam, dandu-ne exemplu Sau.Neputinta de a ierta Il raneste pe Isus dar ne si distruge. Absenta iertarii-intareste amaraciunea in inima noastra.Iertarea este cheia care te elibereaza de resentimente si ura.Iertarea rupe lanturile si catusele egoismului care te tin legata.Trebuie sa:iau hotararea de a ierta, sa decid sa iert, chiar daca nu sunt dispus, pentru ca sa simt pacea lui Dumnezeu.

| Anonim explică (pentru Raniia):

Multumesc mult, sa stii ca ma ajuta mesajul tau, o sa incerc cu timpul sa iert si sa uit.

| Raniia a răspuns (pentru anonim_4396):

Cum ai putea iubi, cinsti si binecuvanta cand nu simti asta?-roaga-te pentru persoana in cauza ca Dumnezeu sa o binecuvanteze, cauta sa faci faptele dragostei si faptele bunatatii.Iertareasa se vada din faptele tale, sa iei decizii cu inima si vointa.O seara binecuvantata!

| Hombre a răspuns:

Se zice ca cine sapa goapa altuia poate cadea in ea. Vrei sa te vindeci de ura, atunci iarta si-ti va fi mai bine.

| SaveTheNature a răspuns:

Nu i se va intampla nimic. Blesteme, farmece etc sunt pentru vrajitoare.
Dumnezeu este iubire!

| kamykaze88 a răspuns:

Esti om... esti libera sa iubesti si sa urasti pe cine vrei si religia face ce face si iar ne umileste

| SmexyBoy a răspuns (pentru kamykaze88):

Intr-adevar Religia asta, tu esti religios sau?

| kamykaze88 a răspuns (pentru SmexyBoy):

Am fost acum nu sunt

| Florisa a răspuns:

Ca sa poti uita va trebui sa mergi sa-i spui sa te confesezi lui..si sa-ti ceri iertare din tot sufletul, daca n-o faci inseamna ca nu te mustra suficient de mult constiinta.
Si nu mai fa asta caci blestemele se pot intoarce la cine le-a rostit, dar stiu ca Dumnezeu iarta si nu uita ce legi pe pamant e legat si in cer, ce dezlegi e dezlegat si in cer..ai grija.
Confeseaza-i-te din inima si vei uita!

anonim_4396
| Anonim explică:

Ti-ai otravit si impovarat sufletul cu ura impotriva persoanei, dar suferinta este a ta.sufletul trebuie hranit cu; dragoste,iertare,mila,si orice este bun.l-ai facut urat acum.te-ai spovedit? adica ai incercat sa acoperi murdaria sufletului cu o haina mai curatica.dar mizeria a ramas pe dedesubt.iar Iisus a spus; spalati mai ales partea dinlauntru a paharului, si nu numai pe cea dinafara.tu esti paharul. spala-te bine pedinauntru si pe dinafara, si fii un pahar bun, frumos si curat, plin cu apa vie din care sa se adape cu placere toti, si buni si rai.

| Silviuloan a răspuns:

Mt.cap 18,21-22"Atunci Petru, apropiindu-se de El, I-a zis :doamne, de cate ori va gresi fata de mine fratele meu si-i voi ierta lui?(...) Zis-a lui Iisus :Nu zic tie pana de sapte, ci pana de saptezeci de ori cate sapte " deci trebuie sa iertam incontinu. Daca iertam fratelui nostru si Dumnezeu ne va ierta pe noi.

| SmexyBoy a răspuns:

Daca i-l vei ierta pe vrajmasul tau, si Dumnezeu te v-a ierta. Indiferent de ce ai facut-o. Aduti aminte de rugaciune Tatal Nostru: Si ne iarta noua gresealele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri AmIn!

| Anonim explică (pentru SmexyBoy):

Incerc, din vorbe e una... dar sufletul daca nu poate ierta?sad

| SmexyBoy a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce am avut de spus am spus.
Nu ai voie sa iti faci dreptate singura.
Te inteleg si nu te judec.