anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am dat iar peste un user care o ardea cu "acelasi zeu pentru toti dar sub alt nume". Niste intrebari simple pentru cei care spun asemenea idiotenii :

1 - Daca e acelasi pentru toti, ce rost a avut crestinizarea?
2 - Daca e acelasi pentru toti, ce rost are porunca "sa nu ai alti zei in afara de mine"?
3 - Daca e acelasi pentru toti, de ce ar zice zeul crestin "ucideti pe cei ce se inchina altor zei"?
4 - Daca e acelasi pentru toti, inseamna ca exista reincarnare corect?
5 - Daca e acelasi pentru toti, inseamna ca exista si karma nu?
6 - Daca e acelasi pentru toti, inseamna ca exista mii de locuri unde ajungi dupa ce mori nu doar versiunea crestina de "rai sau iad" nu? Practic, si Valhalla exista si multe alte locuri.
7 - Daca e acelasi pentru toti, cum face in cazul in care moare un viking? Il trimite in Valhalla?
8 - Daca e acelasi pentru toti, atunci "toate drumurile duc la Roma".
9 - Oare pot fi toate religiile corecte?
10 - Oare contrazicerile din religii, nu fac afirmatia "e acelasi pentru toti" sa fie una gresita?
11 - Daca e acelasi pentru toti, atunci voi ce mancati cand vine vorba de carne? In hinduism, vaca este considerata ca fiind sacra. Daca e acelasi zeu pentru toti, atunci e sacra si pentru crestini. Fac pariu ca ati mancat asa ceva deci ati pacatuit. Unele religii nu accepta porcul. Ati mancat? Ati pacatuit iar. Mai vreti exemple de genu? Lista e lunga.
12 - Daca e acelasi pentru toti, inseamna ca dupa moarte, nu e obligatoriu sa fie o "judecata" (pentru ca nu toate religiile au conceptul acesta).
13 - Daca e acelasi pentru toti, atunci are sau nu are un fiu (fie zeu 100% fie semizeu) [ daca are un zeu 100%, asta inseamna ca acum sunt 3 zei in ecuatie, deci religie politeista]? In unele religii, apar semizei, apar zei nascuti din zei iar in alte religii, zeii nu pot face copii. Unele religii nu accepta acel concept.

BONUS - Daca e acelasi pentru toti, inseamna ca acel zeu are probleme grave si indeamna oamenii sa se ucida intre ei pe motiv ca se inchina altor zei (cand de fapt, se inchina tot lui). Daca va obositi sa va documentati cu adevarat atunci cand vine vorba de alte religii (lucru pe care voi clar nu o sa-l faceti), o sa observati ca TOATE religiile se contrazic, toti zeii sunt extrem de diferiti motiv pentru care afirmatia "e acelasi pentru toti" e GRESITA.

Daca acea afirmatie este corecta, 90% din crestinism (spre exemplu) este distrus. Crestinismul se bazeaza pe o anumita idee care are nevoie ca afirmatia "acelasi pentru toti" sa fie gresita. Puteti sa va dati seama care este acel concept? Hai ca va dau un indiciu "doar zeul crestin poate sa ofere mantuire si oamenii trebuie sa urmeze regulile acelui zeu".

Mai sunt multe intrebari, dar cred ca ajung atatea. Deci... e acelasi pentru toti?

21 răspunsuri:
| AnghelB a răspuns:

"Eram sigur ca o sa apara un idi... inteligent care sa o arda cu "acelasi zeu pentru toti dar sunt alte nume". "
Invata sa vorbesti civilizat, fara insulte si ironii ieftine si poate o sa-ti raspund.
Pe cat punem pariu ca nu ai citit nici macar Istoria ideilor si credintelor religioase de M. Eliade?

| Nucreeed a răspuns (pentru AnghelB):

Tipic crestinilor!rolling on the floor)) Cauta ceva de care sa se lege numai pentru ca nu are argumente la intrebarile tale...

"Invata sa vorbesti civilizat, fara insulte si ironii ieftine si poate o sa-ti raspund."Te simti?
Din tot ce a scris el tu numai asta ai gasit sa'i zici? De ce semanati atat de mult intre voi? Nu este prima data cand vad asa raspuns doar pentru ca in intrebare este un cuvant "jignitor". FUCK OFF!

| Anonim explică (pentru AnghelB):

Ce relevanta are daca am citit sau nu cartea aia? Ai impresia ca istoria religiilor se invarte in jurul acelei carti? Pe cat punem pariu ca nu cunosti nimic legat de alte religii? Aia-i tot ce ai citit tu? Ti-ai bazat afirmatia (tampita) pe o carte? Raspunde intrebarilor mele din moment ce o arzi cu "toti sunt acelasi". Nu sunt complicate (sau poate pentru tine sunt).

"fara insulte si ironii"... pai cand dau de persoane ca tine, nu prea ma pot abtine mai ales cand fac afirmatii eronate si culmea, mai si baga o insulta ascunsa. TOATE religiile te contrazic. Istoria te CONTRAZICE. Da, pare interesanta varianta cu "toti sunt acelasi" dar nu e corecta. TOATE religiile NU pot fi corecte tocmai din cauza contrazicerilor URIASE. Acele intrebari puse de mine sunt doar varful. Mai sunt multe alte intrebari de genul.

Data viitoare, daca vrei sa o arzi inteligent/a, asigura-te ca stii despre ce vorbesti.

| Acidacetilsalicilic a răspuns (pentru AnghelB):

Prietene, eu cred că prostia plictisește omul ( vezi " Interpretarea viselor " de Sigmund Freud ) iar tu pari plictisit tare de câte ori apari în peisaj. happy

| AnghelB a răspuns (pentru Acidacetilsalicilic):

Atunci incearca sa nu te mai plictisesti.
Te-ai bagat in discutie fara sa intelegi despre ce era vorba.


| Acidacetilsalicilic a răspuns (pentru AnghelB):

Nu măi nene, eu am urmărit discuția de ieri iar tu acum o întorci ca la Ploiești!
Gaia are dreptate dar tu ești ipocrit și trebuie să te scoți cumva. Ți-am spus că ești plictisit? O mai spun o dată : ești plistisit rău nene!

| AnghelB a răspuns (pentru Nucreeed):

Te-ai bagat in discutie fara sa stii despre ce este vorba,(tipic ateilor) si fara sa raspunzi la intrebare.
Eu m-am referit la un raspuns pe care l-am primit de la Gaia acum 15 ore, nu la intrebare.
In intrebare Gaia s-a referit la un raspuns de-al meu.

| Nucreeed a răspuns (pentru AnghelB):

Chiar si asa,ce am zis eu este valabil, pentru ca te'ai luat de un alt aspect al lui(ai tinut tu minte, nu uitati niciodata chestiile de genu', va salveaza cand va este mai greu)si ai ignorat total intrebarile, de altfel incomode tie.Dar ca sa nu faci crestinii de ras ai zis sa-ti faci si tu aparitia cu un raspuns pentru a nu parea ca nu aveti argumente.=)

| AnghelB a răspuns:

Daca nu ai citit cartea, discutia nu are sens.
Sunt 4 volume pentru cultura ta generala, iar M Eliade a predat istoria religiilor la Universitatea din Chicago.
Imi poti da titlul unei alte carti despre istoria religiilor pe care ai citit-o, in care autorul alta parere despre unitatea religiilor decat M. Eliade?

| Anonim explică (pentru AnghelB):

Raspunde intrebarilor mele si incearca sa nu mai cauti scuze penibile sau sa tragi de timp. Sunt niste intrebari simple. Daca vrei o sa discutam si despre cartile citite de mine, dar acum vreau sa raspunzi la aceste intrebari. Ce carti am citit eu este un alt subiect. Tu o arzi cu "toti sunt acelasi zeu" si iti bazezi afirmatia pe o carte iar eu ti-am pus niste intrebari.

Ma doare-n cot ce parere are "un nene" despre "unitatea religiilor" sau "toti zeii sunt acelasi" atunci cand acel concept este unul GRESIT (si prin niste interbari simple la care tu nu vrei sa raspunzi ti-am dovedit ca acel concept este gresit). Tu acum faci apel la autoritate si o arzi cu "pai daca a zis Eliade, atunci e corect". Ma doare-n cot. Daca e sa te intreb de alte religii dai cu stangul in dreptul. Raspunde intrebarilor principale si nu mai trage de timp. Acele intrebari tin de alte religii si tin de afirmatia idioata gen "toti zeii sunt acelasi".

| AnghelB a răspuns (pentru anonim_4396):

"Ma doare-n cot."
Poate de la masturbatul excesiv.

"Raspunde intrebarilor principale si nu mai trage de timp."
Un prescolar le-ar fi redactat mai bine.
Din intrebari mi-am dat seama ca practic nu stii nimic.

"Daca e sa te intreb de alte religii dai cu stangul in dreptul."
Istoria religilor se refera la TOATE religiile.
Cat poti fi de ignorant?
| Anonim explică (pentru AnghelB):

Tipic din partea celor incapabili ca tine sa atace persoana in locul argumentelor sau sa o arda cu "ha ha, ai scris naspa". Penibil. E clar ca doar imi pierd timpul cu tine iar "dezbaterea" e inutila pentru ca nu ai nimic de zis. Nu ai cum sa-mi ataci argumentele, e clar ca te-am pus in dificultate.

Data viitoare cand vrei sa te mai bagi in seama cu mine, asigura-te ca ai argumente bune nu sa vii cu afirmatii idioate si atacuri la persoana cand nu ai ce sa zici. Nu o arde tupeist decat daca ai argumente bune. Ti-am pus niste intrebari simple iar tu in loc sa aduci argumente bune pentru afirmatia ta si sa raspunzi la intebari o arzi cu "ha ha, ie scris naspa". Jalnic.

Bine pa.

| danay72 a răspuns:

Nu,exista un singur Dumnezeu adevarat; asa cum arata si Biblia numele sau e Iehova.Dar este si un alt dumnezeu care vrea sa credem ca e acelasi pentru toti si ca orice forma de inchinare e buna, important e doar sa te rogi, iar acela e Satan. 2Corinteni4:4,1Ioan5:19.Exista o singura forma de inchinare aprobata si un singur Dumnezeu adevarat, Efeseni4:5,Matei7:13,14.

| Nucreeed a răspuns:

"Mai mediteaza la sufletul tau, unde ajunge dupa moarte? Rai sau Iad? nu e nimic intre "
De ce va bateti capu' atat de mult cu raiul asta? Eu nici cand credeam ca exista dumnezeu nu ma gandeam la lucrurile astea...dar se pare ca pe unii numai asta ii preocupa.
Sa inteleg ca tu vrei atat de tare sa ajungi acolo, unde'i cald si bine, ca esti in stare sa sacrific tot ce ti se ofera in viata asta doar pentru a ajunge in rai?rolling on the floor

| Jesus24 a răspuns:

Nu o sa încep o dezbatere filosofica, o sa spun doar atât:
DUMNEZEU NU EXISTA!

| M25M a răspuns:

Numai raspunsuri evazive...

| Exilee a răspuns:

PFFF...
1. Cum adica ce rost a avut crestinizarea? Crestinizarea este esentiala. Este Biserica DOmnului Iisus Hristos. Datorita Jertfei Domnului Iisus Hristos, omul este impacat cu Dumnezeu Tatal.
2." sa nu ai alti zei in afara de mine" Este o atentionare pentru evrei deoarece nu aveau voie sa se abata de la credinta singurului Dumnezeu adevarat. Asa e, toti zeii sunt diferiti, dar "zeii" aceia nu erau de cat "lemn si piatra facute de mana omului".
3.-
4.Nu exista reincarnare. Reincarnarea sfideaza legile crestinismului.
5. -
6. Conform dogmelor crestine, exista numai rai/iad.
7. Ce-ti palce sa aprofundezi astfel de subiecte... nu stiu judecata lui Dumnezeu. NImeni nu stie.
8.-
9.NU.
"exista un Domn, o credinta, un botez"
Celelalte "religii mor din lipsa de paradoxuri" (Emil Cioran)
10. Posibil.
11. Asta e parerea lor. Daca ei concep zei dupa bunul lor plac, nu inseamna ca noi nu avem dreptate. Este imposibila. deja numai suport atatea dezbateri/razboaie/ conflicte din motive religioase.
12.OO BADA laughing
13. Vezi hotararile luate da catre primul sinod ecumenic.

anonim_4396
| Anonim explică:

Nu mai fa referire la crestinism deoarece au mai multi zei! Eu nu sustin nici o religie dar cred intr-un singur Dumnezeu pe care nu toate religiile cred intr-un unic creator sau intr-unul dar nu imi pasa de restul cirezii.

| casablanca40 a răspuns:

Majoritatea crestinilor nu sunt atat de evoluati incat sa inteleaga ce ai scris tu acolo. Argumentele tale sunt prea complicate pentru ei, le lipseste cu inversunare materia cenusie. Cred ca crestinul ipocrit va trece in curand la subspecie.

| Polonic1 a răspuns:

Ba da. Catolicii au purgatoriul, cica unde se curata sufletul de pacate prin chinuri.
Deci religia lor e gresita? Si ei cred in acelasi zeu ca ortodocsii si protestantii.

| Polonic1 a răspuns:

Tu nu intelegi ca, catolicii au un loc special intre rai si iad numit "purgatoriu" unde se curata sufletul de pacate prin chinuri?