anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am fost la biserica la pocaiti am vazut acolo ceva ce ma uimit numa masini tari oamenii bogati in timpul circului unu predica ca nu trebie sa strangem comori pe pamant si in cer m-am dus afara cand i-am vazut masina mi-a venit greata apoi m-am mai dus sa vad cateva nunti ba frate fetele numa cu bogati se casatoreau sincer nu mint dar is ipocriti mari nu inteleg de ce strang pe pamant daca stiu ca vor ajunge in rai? macar popi ortodoxi nu tin predici de strans comori in cer le ei circul e mai pamantesc sa zicem imi pare ca nu am pus virgule nu am butonul virgula

Răspuns Câştigător
| Raniia a răspuns:

De ce o ponegresti pe Ema, o persecuti pentru credinta ei in Hristos.Folosesti tot felul de instrumente necinstite si răutăcioase pentru a-i face rău.Principiile care ar trebui să guverneze comportamentul crestin au o motivatie supremă importantă:--dragostea să vă fie fără prefăcătorie--- Există o singură putere destul de tare pentu a birui răul, si aceasta este binele. Oricare formă ar lua răul impotriva Emei, răspunde intotdeauna cu binele corespunzător.Biruind in felul acesta răul prin bine,Ema este părtasă biruintei lui Hristos asupra răului,asa cum este ea descrisă in Corinteni:--in adevăr, noi suntem inaintea lui Dumnezeu o mireasmă a lui Hristos, printre cei ce sunt pe calea mintuirii si printre cei ce sunt pe calea pierzării--2 Corinteni-2:15--La fel ca Maria din Betania,care si-a vărsat mirul pe capul lui Isus,Ema umple toată zona din jurul nostru cu o mireasmă plăcută. Chiar si tu care esti impotriva ei, fără indoială, esti binecuvintat de mireasmă.

162 răspunsuri:
| Twilight a răspuns (pentru anonim_4396):

Da!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Twilight):

Si eu ca ateu as ajuta sincer fara sa astept vreo rasplata divina sau sa fiu popular

| justitiarul a răspuns (pentru Raquella):

Mai fatuco! Sunt multi crestini pe aici care nu va suporta:mai multi decat aia care va canta in struna asta te asigur.
Nu-mi pierd vremea cu reclamatii pentru ca am ceva mult mai bun de facut!
In cine sa arunc cu noroi ca daca ma uit bine sunteti deja ingalate de cat noroi in freza ati primit din partea altora.
Nu am ce sa pierd(poate doar timpul asta in care iti raspund)!
Pentru ca nu poti face faţă discutiilor, de cele mai multe ori apelezi la mistouri de duzina sau la citate din biblie.
Asa invatati la biserica voastra? Cand nu puteti fi combative prin intelect sa apelati la mistocareala, blesteme si amenintari?
Halal credinta frate! Un ateu e de 1000 de ori mai bun ca voi ca macar nu e fals.
Vezi de ce nu sunteti bune pe acest site? Pentru ca faceti oamenii sa isi schimbe parerea asupra crestinismului.

| EmaS a răspuns (pentru justitiarul):

Ai dreptate, crestini ca tine si ca raymusic. Daca voi va puteti numi crestini!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru EmaS):

Eu nu sunt crestin ema asa ca nu ma baga in lista ta

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Nici gand! Dar, inca mai poti sa devi crestin.Cat este omul in viata, mai poate sa beneficieze de harul lui Dumnezeu.

| miradoniz a răspuns (pentru lolosaurus):

hee hee
scuze că nu ți-am raspuns ieri-aveam o migrenă.
Răspunsul prozaic, ar fi "și eu sunt de acord"-eu însumi am des chef să las biserica să facă cum o taie capul mai bine.Treaba lor,ce ma interesează pe mine? Relația cu Domnul contează-și e destul de complicata și fără să îmi mai bat capul și cu restul.
Însa,în general, consider ca El a făcut o treaba bună, evident.Este diferența fundamentală între viziunea bisericii și a oricărei instituții omenești. Ultima are drept fundament binele omenirii-biserica, pune în centrul preocupărilor, binele omului însuși.NU binele pe care îl vrea omul.
Istoria bisericii-cea făcută de oameni pentru oameni-este cea care se știe.Istoria bisericii făcută de oameni pentru Dumnezeu,este indicată, de acel fir neîntrerupt de secole"de firul roșu al martirilor, împletit cu firul alb al transfiguraților"-cum se spune destul de poetic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru EmaS):

Nu am nevoie de harul lui fictiv ma desruc si sigur nu sa cresesc prin rugaciuni

Prezenta lui Dumnezeu este o realitate in viata crestinului.Normal ca tu nu Il cunosti,fiindca nu Il cauti.El ne promite viata vesnica,ne ofera ajutorul Lui, ne vindeca, ne iarta de pacate.

Răspuns utilizator avertizat

Nu,ei nu.
Restul, da.
"Mulțimea silențioasă"

șarlatanii vorbesc-și vorbesc tare, că au nevoie de reclamă.

Dar daca,Dumnezeu ar ingadui sa dea o masina peste tine sau sa ai un accident grav in urma caruia ti-a pierde abilitatile fizice, care ar fi atitudinea ta? Ai mai spune asa, sau atunci te-ai ruga lui Dumnezeu?

Eschivarea asta e foarte importantă-nu asta îl interesează.
Este crucial pentru un preot-sau orice membru a bisericii să facă diferența între istorie,arheologie-și credință.Eu mă bucur când spui ca majoritatea sunt așa-și as fi foarte tristă dacă ai fi spus ca majoritatea se iau la ceartă pentru a convinge de corectitudinea părerilor personale.Să îl urmezi pe Iisus,implică a lăsa deoparte orgoliul de a îți impune părerea-că oricine vrea sa aibă dreptate.(Ascultă pe cineva care nu e capabil de atâta umilință.)
Încă o dată, preotul nu e acolo pentru curioși, nici chiar pentru a face prozelitism.El este acolo pentru cei ce suferă-pentru ei a venit Iisus.

Unde crezi tu că merg unii ca ucigașii,hoții sau bețivii pentru a își descărca sufletul? poate ai sentimentul că ei nu își fac niciodată reproșuri,și nu au remușcări,dar eu nu sunt atât de sigură.
Întradevăr,preotul este acolo pentru toți cei care au nevoie.Și mulți au-cel mai târziu în pragul morții.Dar dacă te duci la grădinar și ceri pere când el vinde fragi,o să se eschiveze, și te trimite la vecinul, care are livada de pere.

Dumnezeul comunist este statul.Este motivul logic pentru care a încerca rețeta comunistă duce inevitabil la dictatură.
Eu nu mă bag în probleme financiare-atâta spun, cei care au cu adevărat nevoie, își permit rar liniștea ta.

| Raquella a răspuns (pentru justitiarul):

Si tu esti purtatorul lor de cuvant? Este doar o parere de-a ta.Mai multi useri nu te suporta pe tine si prietenii, nu dau nume.

| Raquella a răspuns (pentru caractere):

Pacat ca nu ma cunosti in realitate.Aici nu poti sa cunosti cu adevarat o persoana.Iti spun sigur ca ti-ai schimba impresia.Am fost acuzata de cativa useri si m-am vazut nevoita sa fiu putin rautacioasa.Nu imi place ca o fac pe mama in tot felul, ea chiar nu merita.Este bine intentionata si chiar pune suflet in ceea ce face. Poate o data o sa poti sa intelegi ca a facut acest lucru doar din dragostea ce o are pentru oameni.

| caractere a răspuns (pentru Raquella):

Buna sau rea, indreptatita sau nu, mi se pare firesc sa iti aperi mama. Care si ea la randul ei, buna, rea, e mama ta. Asadar eu consider ca esti subiectiva. Si in aprecieri, si in exprimarea voturilor.
Si zi asa, pacat ca nu te cunosc in realitate, huh?! Damn, daca ne-am placea si ne-am indragosti, vrei sa iasa copiii agnostici, ce-ai?!? big grin

| Raquella a răspuns (pentru caractere):

Iti spun eu ca ai deveni si tu crestin. Fara doar si poate! Eu cred in puterea exemplului. Uite, prietenul meu s-a botezat la un an de cand ne cunoastem.

hee hee preconizez o ceartă mai aprigă decât cea dinainte,dacă o să continuăm așa.
Dar mă uit la ce scrii tu și găsesc că ești durere,frate.Ce rost ar avea să răspund la tot? Doar zic așa: în țara noastră,slavă Domnului, nu există partide religioase-oricât ar încerca legionarii, regaliștii sau alții să tragă spuza pe turta lor-și să se folosească de prestigiul moral al bisericii.
Restul e literatură.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Raquella):

Era nebotezat cum asa?

O sa vorbesc urât dacă îți spun de ce sunt prieteni cu biserica! prieteni de ăștia,care îți dau gratis prima doză de heroină nu doresc nimănui! sunt pregătiți ca hienele în jurul cerbului-tu nu-i vezi?
Sunt atei-cum să nu apere laicitatea-pentru ea lucrează!
Oricum, Germania are un impozit special pentru biserica creștină(nu știu dacă și catolică și protestantă, ori numai catolică).

| caractere a răspuns (pentru Raquella):

E habibi? Un an a rezistat cu stoicism, gagicu! Saracu`! Eh, bine ca pana la urma a obtinut ce vroia de fapt. big grin
I-ai dat etnobotanice, fata?! Mie poti sa-mi spui...

Mi-amintesti de un banc de pe vremea mea. Cica un habibi mergea prin desert in spatele sotiei, vreo cativa pasi buni. La un moment dat apare din ceruri Alah, si maniat se adreseaza barbatului: Mai Muhammed, tu esti pacatos, nu tii seama de Coran, nu stii ca femeia merge in urma barbatului si nu invers?! la care Muhammed raspunde: Allah, nu am nesocotit cuvantul tau, da` pe vremea matale nu existau mine antipersonal!hee hee