De ce o ponegresti pe Ema, o persecuti pentru credinta ei in Hristos.Folosesti tot felul de instrumente necinstite si răutăcioase pentru a-i face rău.Principiile care ar trebui să guverneze comportamentul crestin au o motivatie supremă importantă:--dragostea să vă fie fără prefăcătorie--- Există o singură putere destul de tare pentu a birui răul, si aceasta este binele. Oricare formă ar lua răul impotriva Emei, răspunde intotdeauna cu binele corespunzător.Biruind in felul acesta răul prin bine,Ema este părtasă biruintei lui Hristos asupra răului,asa cum este ea descrisă in Corinteni:--in adevăr, noi suntem inaintea lui Dumnezeu o mireasmă a lui Hristos, printre cei ce sunt pe calea mintuirii si printre cei ce sunt pe calea pierzării--2 Corinteni-2:15--La fel ca Maria din Betania,care si-a vărsat mirul pe capul lui Isus,Ema umple toată zona din jurul nostru cu o mireasmă plăcută. Chiar si tu care esti impotriva ei, fără indoială, esti binecuvintat de mireasmă.
Așa știam și eu...ce vrei,fiecare țară cu legea ei. Dacă s-ar face referendum,m-as gândi de(minim)doua ori ce să votez-că oricum nu ar fi bine.
S-ar părea că"și diavolii cred și tremură".
Dar în cazul oamenilor, situația este puțin diferită, poate.
Ce e sus de tot nu știe nimeni.
Sorry,m-a cam luat valul aseară,pentru că întradevăr mă enervez când se amestecă politica în biserică. Și se amestecă,nu glumă.
Dar NU-i treaba mea-și nici nu o să fie vreodată! Bineînțeles, asta nu mă va împiedica de a spune ce cred necesar(în caz că restul tac).O sa navighez așa până când o să îi fie milă Domnului de mine-și o sa ma învețe să iubesc, mai mult decât sa judec. Când o fi asta.
Sunt într-o poziție tare delicată.Nu-i treaba mea să vorbesc cu tine, aici e problema.Pentru tine oricum biserica nu pare să conteze,de obicei vorbești de parcă ai prefera să o ungi cu slană și s-o dai la câini.dar eu o iubesc,cu greșelile ei cu tot-nu vreau să dispară,as vrea-nici eu nu știu ce,dar vreau mult.
Cu ajutorul Domnului,am să încerc totuși să îți răspund.
Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, Maria, este des privită ca fiind prefigurarea Bisericii.În capitolul 2 al Sfintei Evanghelii după Ioan,se povestește cum fiind invitați la o nuntă, ea și Iisus, deodată s-a sfârșit vinul.La care Iisus primește un bobârnac"Nu mai au vin!"iar El" Ce ne privește pe mine și pe tine, femeie? Încă n-a venit ceasul Meu."
Și ea L-a auzit? da de unde!"a zis celor ce slujeau: Faceți orice vă va spune".
Iar ei L-au ascultat.Cu rezultatul care se știe.
Credința, vezi tu, cam așa merge-pe bobârnace.Și nu mă șochează atât că Iisus și Maria sunt invitați la banchet-oricum nu cât îi șoca pe farisei care îi reproșau lui Iisus de a fi "un om mâncăcios și băutor de vin, prieten al vameșilor și al păcătoșilor!"(Matei 11:19)
În schimb, am uneori o problema cu ce se mai face pe la ea pe acasă.Dar cum înțelept spunea Apostolul Pavel" Îndrăznește, oare, cineva dintre voi, având vreo pâră împotriva altuia, să se judece înaintea celor nedrepți și nu înaintea celor sfinți?"(I Corinteni, 6)
De aceea, spre rușinea mea, am vorbit ieri.
Am senzația că nu ai înțeles foarte bine ce Dumnezeu glorios revendicăm noi,creștinii-în special ortodocșii.
Nici eu nu am știut de la început-nici acum nu am înțeles foarte bine-dar e bine așa cum e. Pe Dumnezeul asta necunoscut îl întâlnești cu teama și respect,teamă pentru că nu știi ce o să descoperi-și respect pentru perfecțiunea creației Sale(creația este perfectă,până în cele mai mici detalii,oricât a reușit omul să distrugă între timp).
În fine,important este că,la un moment dat,simți nevoia-eu,cel puțin am simțit-o,să îmi aprofundez credința.În ce mă privește, am întâlnit oameni "ai Domnului" în mai toate religiile, deci nu aveam vreo problemă cu vreuna.Am amânat momentul cât am putut-și la un moment dat,a fost nevoie să merg la ortodocși. Timpul a trecut și mi-am dat seama că se cam îngroașă gluma-iar eu nu vroiam să fiu ortodoxă-chiar deloc!
Trebuia să mă duc la spovedanie-și chiar aveam ceva de povestit,dar nu știam dacă preotul e nimerit să mă asculte,mă rog,eram.uf!
Așa ca i-am spus"Doamne,mie biserica asta mi se pare grea de suportat.Și nu știu dacă sunt unde ar trebui.Dă-mi un semn(te rog) că sunt pe drumul cel bun,și că fac voia Ta."
Pe la sfârșitul spovedaniei-preotul îmi spune deodată-fără nici o legătură cu ce spusesem eu până atunci "Nu știu dacă tu poți înțelege-dar Tatăl tău,care te-a făcut, care cunoaște toate colțișoarele sufletului tău și care știe de ce ai nevoie mai bine decât tu însuți-îți ghidează, supraveghează fiecare pas".
Acesta este Dumnezeul ortodocșilor.Atotputernic,dar și milostiv cu păcătoșii(eu zisesem doar așa, de încercare, mai în vânt).
Îți dau mărturie că ei încearcă-chiar dacă uneori o iau pe drumul lor-și ignoră cu buna-știință legea Domnului.
Știi tu ce sunt perlele pentru creștini? simbolul lacrimilor care rezistă în timp. Iată,îmi arunc perlele porcilor și sper în Domnul să le transforme în boabe de grâu.
Cuvintele acelea nu reprezintă nimic,nici pentru tine,nici pentru preot,nu cred,dar pentru mine sunt acele cuvinte,pe care le spun de ani de zile Domnului-în cele mai mari necazuri, când nu mai știu pe unde să scot cămașa, când am nevoie de forță și curaj.Preotul nu le putea ști,mai întâi pentru că de-abia mă cunoștea,iar apoi pentru că la spovedanie,nu te duci ca să te lauzi preotului cât de mult te rogi, sau cât te-a ajutat Domnul în viață, ci pentru că există lucruri de care vrei să te despovărezi.Comorile de genul asta.se păstrează.
Asta încercam să îți spun: poți să te duci la biserică pentru religie.Dar cel mai bine,te duci pentru Domnul Iisus,fie și contra celor care o "reprezintă"(aici nu mă refer la părintele,căci el,harul Domnului...-ci la anumiți "bine-gânditori").Mie mi s-a sugerat în mai multe rânduri-politicos,desigur-că ar fi mai bine să îmi caut altă religie-și aici da,joacă ce spui tu-"nu dispari,mai bine decât să deranjezi?".
Dar eu când mă rog pentru biserica român ortodoxă,am mai degrabă senzația că mulți păcătuiesc,se "prostituează"-cerând iertare.Și eu am făcut-și încă o fac uneori,cred-păcătuiesc cu bună știință, pentru că vreau ca El însuși să mă răscumpere.
El este garanția și speranța noastră-în ciuda(poate din cauza)greșelilor noastre.
Dar este un drum mai lung, știi Acum 7 ani nici prin cap nu mi-ar fi trecut că o să ajung vreodată să le iau apărarea!
Http://raspunsuri-rezultate.blogspot.com/ Blogul meu personal,cu peste 10 articole noi si interesante in fiecare zi.
Repet-pentru tine, pentru oricine altcineva, nu pot fi decât vorbe goale.Și pentru mine erau-au trebuit trecute prin foc pentru a se transforma în aur(și uite așa am descoperit secretul alchimiștilor )
Sau poți considera că Domnul are simțul umorului...sau cel puțin un puternic simț al paradoxului (o să îți răspund mâine la cea de-a doua postare, dacă nu te superi)
Să rămân fără cuvinte? EU?
când o sa îmi spui ceva ce nu am mai auzit niciodată, poate...sau,mai vedem noi...
asta e bună,cu "tbs"(mi-am cumpărat o pereche de papuci de marca asta-deci cine știe, poate nu ești departe de adevar?!)
deși, nu știu de ce ai comenta ceva rău-voitor ( din punctul meu de vedere :p ) fără a te aștepta la un raspuns...din partea interlocutorului!
"lipsa de respect pentru argumentele aduse"-politețea nu m-a dat niciodată afară din casă-s-ar părea că este dovada zdrobitoare că nu sunt o adevărată ucenică a lui Hristos.Mai bine fii mulțumit-imaginează-ți ce odioasă eram-înainte să încerc să fac eforturi!
Esti handicapat sau ce? noi pocaiti avem pentru ca muncim si ne rogam La DZ sa ne dea si sa ne ajute se vede ca nu esti intreg cu capu
Seamănă,poate...dar nu răsare...academia Cațavencu, aha.
"Ca un panou publicitar...de care n-ai voie să te îndoiești"-tu de exemplu, te îndoiești-și ai chiar și voie, dacă nu ma înșel.De fapt,eu nu am găsit pe nimeni până acum care să NU știe că ar fi"ceva putred în Danemarca".De fapt,pentru majoritatea este ocazia ideală de a își arăta iubirea față de biserică-și mai ales perfecțiunea personală"noi nu suntem aici să judecăm"(asta mă amuză mereu,conform cuvântului lui Iisus,se subînțelege"eu nu judec asta,căci as putea să fiu judecat la fel!");"să facem ce zice popa, nu ce face el", etc.Deci-sper că ești de acord-toata lumea este conștientă că există probleme.
Să îți dau o explicație, mă depășește totuși-și o sa te bucure probabil-singurul lucru care îmi trece prin cap este că"nu am ce zice"
am avut dintotdeauna sentimentul de a prefera destinațiile-predestinaților...