anonim_4396
| Anonim întreabă:

am o intrebare dupa ce te spovedesti,respectiv impartasesti exista o serie de lucruri pe care nu, trebuie sa le facem?

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

Nu e bine să-ţi pui singur limite atunci când acestea sunt interpretări arbitrare din partea oamenilor. Îndepărtându-se de recomandările generale ale învăţăturilor Bisericii, oamenii pot cădea în tot felul de interpretări greşite sau chiar superstiţii.

Dar dacă de exemplu, în ziua în care te-ai împărtăşit, ţi se recomandă să nu scuipi, asta este o chestiune de bun simţ şi are valoare simbolică, nu este un lucru greşit...

5 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Oamenii obisnuiesc sa marturiseasca doar pacatele mici. El spune: Am furat o funie. Dupa ce a trecut putin si el tot nu avea pace s-a intors si spune la parintele ca de funie era legata si o vaca!

| Lizzu a răspuns:

Nu cred.
Eu cand eram mai mica si ma miruiam la biserica dupa slujba, cand ajungeam acasa si voiam sa o pup pe mama, ea imi zicea sa nu o pup ca imi ia mirul laughing si ma intrebam in sinea mea de ce sa se ia mirul? adica "mirul" asta ar fi ceva doar pentru mine si atat? de ce nu ar fi de impartit? asa e frumos.

Acum, bineinteles ca nu mai cred, sunt credinte total ale oamenilor care n-au nicio legatura cu realitatea.

Ai voie sa faci ce simti ca trebuie sa faci.Nimeni nu-ti va da in cap cu caramizi si nu te va omora cu pietre, stai calm. Nu-ti fie teama de spusele tuturor. De ce sa-ti pui limite tie insuti? Ca asa e bine? Cine a zis ca asa e bine?
Nu te mai gandi la multiplele "problemute" pe care le tot auzi in jur.
Nu mai trai dupa tipar.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

CAuta sa cunosti adevarul si care este vointa cea buna si placuta lui Dumnezeu pentru ca in vremea comunista de exemplu unii se spovedeau(marturiseau pacatele) si preotii ii turnau la securitate si multi oameni au fost inchisi si persecutati prin acea metoda a inaltilor prelati.Iar Isus ne spune prin intermediul Bibliei : ca pentru obiceiurile voastre incalcati Legea luiD_zeu>.

| SunnyDay88 a răspuns:

Da. trebuie sa tii toate tipurile de post si reguli zice de biserica ca sa ramai incontinuare curat. altfel... e ca si cum ai sta toata ziua in carciuma cu satanisti si te ai duce o zi pe la boserica dupa care ai reveni in acelasi loc...

| beligan a răspuns:

Dupa ce te,, spovedesti'' daca dai banu' la popă, după aia poti sa faci ce vrei!
Glumesc!