|

Bună. Am prieten, care a fost din lume și parintii lui sunt din lume( și sunt fumători). Prietenul meu s-a pocait si s-a botezat acum 2 ani, inainte sa ne cunoastem. Noi ne știm de aproximativ un an. Și eu sunt botezată de 5ani deja și sunt credincioasă.

Când prietenul meu s-a pocait, s-a lăsat de tot de fumat. Eu am inceput deja să țin la el și el ține la mine. Inainte sa se pocaiască, a mai avut două prietene.

Întrebarea mea este, și vreau să ma ajutați și să vă spuneți părerile; credeți că voi putea avea o relație stabilă cu el, dacă pot sa ramăn toată viața cu el? Credeți ca nu il afecteaza trecutul lui( de exemplu, pe parcurs să mă înșele, sau așa ceva?)

Vreau sa tin cont de toate astea înainte să iau o decizie, daca sa ne casatorim sau nu.

Ce sfat îmi puteți da?

Vă mulțumesc că o să mă ajutați cu părerile voastre! happy

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Esti pocaita, el la fel, stiti ca dupa casatorie veti fi ca o singura persoana si formati o familie pe care nu o mai puteti distruge. Cititi cu atentie ce scrie in Evanghelie despre sot sotie si daca nu veti face EXACT ca acolo o sa va ciondaniti toata viata. El trebuie sa stie lucrurile astea

| a răspuns (pentru Mircea08):

Mulțumesc!

| a răspuns (pentru Mircea08):

Imi mai poți spune, unde exact, in ce Evanghelie pot gasi sfaturile astea?

| a răspuns (pentru Amely21):

Asteapta putin ca le caut

| a răspuns (pentru Amely21):

"Şi a zis: Pentru aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de femeia sa şi vor fi amândoi un trup. Aşa încât nu mai sunt doi, ci un trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu omul să nu despartă."
(Sfânta Evanghelie după Matei – 19/5, 6)
"Iar Eu zic vouă că oricine va lăsa pe femeia sa, în afară de pricină de desfrânare, şi se va însura cu alta, săvârşeşte adulter; şi cine s-a însurat cu cea lăsată săvârşeşte adulter."
(Sfânta Evanghelie după Matei – 19/9)
"Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea şi femeia bărbatului. Femeia nu este stăpână pe trupul său, ci bărbatul; asemenea nici bărbatul nu este stăpân pe trupul său, ci femeia. Să nu vă lipsiţi unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea, şi iarăşi să fiţi împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre."
(Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – 7/3-5)
Astea cred eu ca sunt suficiente

33 răspunsuri:
| a răspuns:

Mircea08 iar dovedeste faptul ca nu a citit vechiul testament,poligamia este prezentata in vechiul testament,ce a avut omul este treaba lui,nu inseamna ca restul sunt pacatosi iar voi sfinti,iisus a spus eu am venit pentru cei pacatosi,nu a spus eu nu fac parte din lume si gata ma ocup doar de cei sfinti, voi pocaiti credeti ca voi sunteti sfinti iar restul diavoli, pacatosi si conform bibliei voi veti arde in vechi in iad pentru ca duceti in desert si blasfemati biblia, blasfemia bibliei este cel mai mare pacat, omul nu este o fiinta monogama, tu stii ce inseamna a sta cu un om o viata, tu vei fi o masina de facut copii si atat

| a răspuns (pentru RAY):

RAY
Și Adam a avut o singură nevastă. Și, in plus, in Biblie zice "ce a unit Dumnezeu, omul să nu despartă". Tu ai vazut cat sufera copii și toți de la divorțuri?
Da, in Biblie nu scrie clar=>-sa iti iei doar o singura nevasta- dar scrie ca e un pacat mare curvia si prracurvia( sa iti inseli partrnerul sau sa fii cu mai mulți odată). Și scrie clar in Biblie cum trebuie sa fie 2 soți, sa se iubeasca reciproc. Nu zice nimic de 2 neveste
Acuma, fiecare cu părerea lui.
DAR, daca citesti atent Biblia, afli adevărul. Ai citit-o măcar?

| a răspuns (pentru Amely21):

Tu te crezi mai intelepta ca solomon? ai uitat ca tu ca femeie nu ai voie sa imi comentezi mie

| a răspuns (pentru RAY):

RAY
Dacă ai citi Biblia, ai vedea cum a ajuns Solomon din cauza poligamiei. Și nu, nu ma cred mai înțeleaptă. Si nu judec pe nimeni, nici pe tine. Mi-am spus doar parerea, dar, oricum..ramâne fiecare cu părerile lui. Și nici nu ma cred mai bună ca ceilalti-sunt chiar și eu o pacatoasă, recumosc. Dar noi oamenii nu e bine sa ne judecăm. Doar Dumnezeu ne va judeca.
Și iarta-ma te rog daca te-am jignit, nu a fost asta intenția.winking

| a răspuns (pentru Amely21):

Lilith a fost prima sotie a lui Adam.au fost niste probleme si Dumnezeu i-a mai facut una la care a mai rezolvat cateva defecte.Nu a putut sa le rezolve pe toate cu toata omipotenta lui.

| a răspuns (pentru Panamax):

Scrie de Eva..nu zice de Lilith
Si Dumnezeu nu are cum sa greșească. Ce a facut el, a fost perfect. Însași El a zis dupa creatie, ca e foarte mulțumit de toata creatia sa.
Tot ce vedem in jur, e creat de El. Nimic nu a aparut la întâmplare.winking

| a răspuns (pentru Amely21):

Ai cautat si tu pe Google ce inseamna Lilith?
Ai auzit de Cabala stiinta secreta a evreilor?

| a răspuns (pentru Panamax):

Scuze, dar tu te bazezi pe Google? Pe Google gasesti tot felul de prostii și neadevaruri. In Biblie nu scrie nimic despre asta-scrie doar de Eva. Poți sa cauți și sa imi zici dacă găsesti.
Iarta-ma, dar eu chiar că nu am gasit așa ceva acolo.winking

| a răspuns (pentru Amely21):

S-ar putea sa ai dreptate.Am cautat cu Google
Biblia on-line si intr-adevar este plina de minciuni si de neadevaruri.

| a răspuns (pentru Panamax):

De aia te sfatuiesc să citești Biblia normală, reală, nu de pe net. Acolo e preschimbat, am vazut și eu.
Și nu poti spune ca sunt minciuni. Ce scrie in cartea Biblia, nimic nu e minciună.

| a răspuns (pentru Amely21):

Am avut in casa 5 editii diferite, ca sa le pot compara.3 in Italiana.
Le-am aruncat la gunoi pe toate.
Zeul evreilor YHWH a fost un criminal si era muritor.
Dar ca sa ajung la concluzia asta am cautat multi ani informatii.Am fost si eu indoctrinat, stiu senzatia.

| a răspuns (pentru Amely21):

Însași El a zis dupa creatie, ca e foarte mulțumit de toata creatia sa.

si apoi a regretat si a facut potopul si nu scrie ca era perfect si ca a vazut ca era bine =cum esti sectancta la voi blasfemia e o normalitate

| a răspuns (pentru RAY):

Dar de ce o judecați? Are dreptate
Dumnezeu a fost multumit de creatia Sa. Atunci, in gradina Eden totul a fost perfect. Dar cand a intervenit Satana, atunci omul a stricat totul, pentru ca l-a ascultat. Și satana a facut asta, nu Dumnezeu. Și Dumnezeu tot i-a iubit și ne iartă in continuare.
Deși noi suntem razvratiți

| a răspuns (pentru Amely21):

Sectancto era un sarpe nu era satan

| a răspuns (pentru RAY):

Tu credeai pana acum ca s-a intamplat o minune și șarpele a inceput sa vorbească? Tu chiar nu stiai pana acum că satana vorbea prin șarpe? Satana a vrut sa strice tot ce era frumos până la momentul acela. Eva l-a ascultat pe cel râu, pe satana, care vorbea prin șarpe.
Intreabă pe cine vrei, ca așa.este.
Și nu ne mai fă sectanți, eu doar zic ce scrie in Biblie, daca o citești atent. Nu inventez eu

| a răspuns (pentru Amely21):

Sectancto eu am citit bibia

| a răspuns (pentru RAY):

Bine

| a răspuns (pentru Amely21):

Şarpele însă era cel mai şiret dintre toate fiarele de pe pământ, pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. Şi a zis şarpele către femeie: "Dumnezeu a zis El, oare, să nu mâncaţi roade din orice pom din rai?"
2. Iar femeia a zis către şarpe: "Roade din pomii raiului putem să mâncăm;
3. Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: "Să nu mâncaţi din el, nici să vă atingeţi de el, ca să nu muriţi!"
4. Atunci şarpele a zis către femeie: "Nu, nu veţi muri!
5. Dar Dumnezeu ştie că în ziua în care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul".
6. De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat şi plăcut ochilor la vedere şi vrednic de dorit, pentru că dă ştiinţă, a luat din el şi a mâncat şi a dat bărbatului său şi a mâncat şi el.
7. Atunci li s-au deschis ochii la amândoi şi au cunoscut că erau goi, şi au cusut frunze de smochin şi şi-au făcut acoperăminte.
8. Iar când au auzit glasul Domnului Dumnezeu, Care umbla prin rai, în răcoarea serii, s-au ascuns Adam şi femeia lui de faţa Domnului Dumnezeu printre pomii raiului.
9. Şi a strigat Domnul Dumnezeu pe Adam şi i-a zis: "Adame, unde eşti?"
10. Răspuns-a acesta: "Am auzit glasul Tău în rai şi m-am temut, căci sunt gol, şi m-am ascuns".
11. Şi i-a zis Dumnezeu: "Cine ti-a spus că eşti gol? Nu cumva ai mâncat din pomul din care ti-am poruncit să nu mănânci?"
12. Zis-a Adam: "Femeia care mi-ai dat-o să fie cu mine, aceea mi-a dat din pom şi am mâncat".
13. Şi a zis Domnul Dumnezeu către femeie: "Pentru ce ai făcut aceasta?" Iar femeia a zis: "Şarpele m-a amăgit şi eu am mâncat".
14. Zis-a Domnul Dumnezeu către şarpe: "Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii între toate animalele şi între toate fiarele câmpului; pe pântecele tău să te târăşti şi ţărână să mănânci în toate zilele vieţii tale!
15. Duşmănie voi pune între tine şi între femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei; aceasta îţi va zdrobi capul, iar tu îi vei înţepa călcâiul".
16. Iar femeii i-a zis: "Voi înmulţi mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naşte copii; atrasă vei fi către bărbatul tău şi el te va stăpâni".
17. Iar lui Adam i-a zis: "Pentru că ai ascultat vorba femeii tale şi ai mâncat din pomul din care ţi-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrăneşti din el în toate zilele vieţii tale!
18. Spini şi pălămidă îţi va rodi el şi te vei hrăni cu iarba câmpului!
19. ÃŽn sudoarea fetei tale îţi vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care eşti luat; căci pământ eşti şi în pământ te vei întoarce".
20. Şi a pus Adam femeii sale numele Eva, adică viaţă, pentru că ea era să fie mama tuturor celor vii.
21. Apoi a făcut Domnul Dumnezeu lui Adam şi femeii lui îmbrăcăminte de piele şi i-a îmbrăcat.
22. Şi a zis Domnul Dumnezeu: "Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele şi răul. Şi acum nu cumva să-şi întindă mâna şi să ia roade din pomul vieţii, să mănânce şi să trăiască în veci!"
23. De aceea l-a scos Domnul Dumnezeu din grădina cea din Eden, ca să lucreze pământul, din care fusese luat.
24. Şi izgonind pe Adam, l-a aşezat în preajma grădinii celei din Eden şi a pus heruvimi şi sabie de flacără vâlvâitoare, să păzească drumul către pomul vieţii.

| a răspuns (pentru Amely21):

Stiu ca asa se crede de regula. Dar ce ar insemna ca Satan sa poate face asa ceva? Ar insemna ca sunt doi zei, chiar daca nu egali. Un Dumnezeu creator nu are de ce sa dea nimanui atata putere. Acolo unde apare cu numele lui, Satan este doar un procuror, un acuzator cum spune si in NT, dar nu mai mult. Deci sarpele din Eden nu il reprezinta pe Satan. Sigur, nu era nici un sarpe; as zice ca e un fel de a spune ca le vorbea ego-ul lor, iar ei percepeau ca venind dinafara, personificau, precum primitivii.

| a răspuns:

Oricine este predispus la asa ceva cat timp pacatul inca mai exista in lume.
Intr-adevar ar fi existat sanse mult mai mici sa te insele daca el nu ar fi cunoscut alte fete mai inainte de tine. Dar nu la asta trebuie sa te gandesti tu.
Ci tu sa te gandesti ca actul casatoriei apartine lui Dumnezeu, si ca El va uneste, si nu omul. In Numele Lui va casatoriti, si pentru El.
Sfatul meu este sa elimini din mintea si inima ta gandul ca te-ar putea insela. Daca nu-l poti elimina, atunci nu te casatori cu el, pentru ca vei fi o femeie geloasa pentru el si acest lucru iti va distruge pacea din camin.

| a răspuns:

Daca nu s-ar putea sa renunte la pocainta? Asta intrebi? Ba se poate foarte bine sa ii lumineze Dumnezeu mintea si sa isi dea seama ca e manipulat la greu; foarte multi pocaiti scapa din legaturile demonice ale acestor secte. Dar sa te insele, pentru ca avut prietene si a fumat; asta nu cred.

| a răspuns (pentru minrest):

Știi ce se face în lume. M-am gândit, dacă nu o să se mai uite după femei, la filme din astea prostesti etc. Dacă toată viața a făcut asta.
Acum, la unii schimbarea e completă, la alții nu - și nu renunță la poftele lumești.

| a răspuns (pentru minrest):

De cate ori ai fost intr-o biserica neoprotestanta? Vizionatul videoclipurilor pe Youtube nu se pune.

| a răspuns (pentru Amely21):

Poate o sa revina la normal odata. Daca tu esti atat de incuiata la minte de mica si asa esti crescuta, pentru binele tau si a viitorului tau partener cauta pe cineva care e la fel de manipulat de religie.

| a răspuns (pentru AC4S4):

E greu de calculat exact, am fost o victima a lor peste 20 de ani; am fost de sute de ori. Si am fost in diferite medii, de asemenea. M-ar mira mult sa nu cunosc cateva persoane de la biserica penticostala la care mergi tu, daca locuiesti in Bucuresti.

| a răspuns (pentru suntserios):

Eu doar am întrebat! Nu am zis ca asa trebuie să fie

| a răspuns (pentru minrest):

Nu locuiesc in Bucuresti. Nu stiu peste ce persoane sau medii ai dat. Poate ai fost la penticostali carismatici, fiind frecventi prin Bucuresti.

| a răspuns (pentru AC4S4):

La drept vorbind, acolo am fost initial; biserica respectiva a fost condusa de misionari, care au plecat, si a trecut practic prin mai multe orientari, in functie de cine o conducea. Dar am cunoscut si multe biserici penticostale si baptiste.

| a răspuns:

Cunosc pocaiti mincinosi, gata oricand sa te insele, si atei care ti-ar da si ultimul leu.
Nu este o regula ca daca este pocait este ceva de capul lui.
Am un client pocait care m-a inselat cu 6000 de lei.
Adrian Rotila din Comarnic daca va spune ceva.