|

Buna, am unele intrebari la care nu prea gasesc raspuns. Exista intr-adevar D-zeu? Daca ar exista, ar fi unul singur, corect? Atunci cum se face ca fiecare religie are D-zeul ei? Care D-zeu e cel adevarat? Apoi biserica, preotii..eu asa in sufletul meu cred ca este ceva pentru ca uneori am simtit asta dar nu imi place sa merg la biserica. Nu pot pupa mana unui preot care cine stie ce o facut cu mana aia..sau sa platesc pomelnice. Inainte se spunea ca, cu cat dai mai multi bani cu atat sufletu ajunge mai repede in rai.Sincer..mi se pare o porcarie. Cand vad cate se aud despre preoti ma strange in spate. Inca o intrebare.e viata dupa moarte? De ce nu vine nimeni sa ne spuna ceva? Ultima si gata happy pe D-zeu cine la creat? De unde a aparut?

12 Raportează Evaluează
12 răspunsuri:
| a răspuns:

Sigur că există viata dupa moarte...

Cuvântul "suflet"

Cuvântul "suflet" are în Scriptură mai multe înţelesuri. Uneori se referă la VIAŢA (trupului) unei persoane, alteori la PERSOANA însăşi şi în unele cazuri se referă la PARTEA LĂUNTRICĂ CE SUPRAVIEŢUIEŞTE MORŢII OMULUI.

Iehoviştii, în mod conştient greşit, neagă această ultimă semnificaţie a cuvântului suflet. Dar sunt contrazişi de toate celelalte versete referitoare la suflet ale Bibliei:,, Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28);

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" (Luca 12, 4-5). Textul ne spune că după moartea omului, el poate fi aruncat în gheenă. Dacă nu ar mai rămâne nimic după moarte, aşa cum pretind,, martorii", ce mai poate fi aruncat în gheenă?

În II Corinteni 5, apostolul Pavel vorbeşte despre corp ca despre un cort pământesc în care trăim, adăugând că el ar dori să fie acasă cu Domnul şi că "toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup" (II Corinteni 5, 10). Dacă,, martorii" ar avea dreptate, ce parte din Pavel ar putea să părăsească trupul şi să meargă acasă la Domnul?

Apocalipsa 6, 9-11 vorbeşte despre "sufletele celor înjunghiaţi" care cer lui Dumnezeu răzbunarea sângelui lor. Este adăugat că "fiecăruia din ei li s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până când se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi fraţilor lor care aveau să fie omorâţi ca...2005 - 2138 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eclesiastul9,5-6 şi Eccl 9, 10 fac parte din "punctul de vedere" uman, aflat în dialog şi contradicţie cu cel divin.
Ca dovadă, un caz asemănător este întâlnit şi în Eclesiast 9, 2, unde se spune: "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău", iată exemplu de altă IDEE CONTRADICTORIE a Eclesiastului, CONTRADICTORIE cu "punctul de vedere" divin, cel din restul Scripturii. CINE poate crede că oamenii vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare?

Nu este adevărat faptul că "cei morti nu mai stiu nimic". Trebuie avut în vedere faptul că în Ecclesiast se găseşte întâlnit atât PUNCTUL DE VEDERE DIVIN, spiritual, cât și un PUNCT DE VEDERE UMAN, corupt, care neagă valorile spirituale. În urma confruntării celor două puncte de vedere, va triumfa în final punctul de vedere spiritual:
"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7.

Problema survine din faptul că biblia adoptă de multe ori cu predilecţie un limbaj artistic, dificil de interpretat, înţeles de multe ori doar ţinând cont de întreg contextul. Când nu se face acest lucru, apar atunci interpretările eronate. Aceasta este explicaţia pentru existenţa celor aproape 39000 de secte!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Numele IAHVE (greşit pronunţat Iehova) apare de mai multe ori, dar DOAR ÎN VECHIUL TESTAMENT, alături de alte aproape 5000 de FELURI de adresări faţă de Dumnezeu ( ELOHIM (apare de peste 2.570 de ori), EL ELION, EL ROI, EL SHADAI (cel puţin de 49 de ori), ADON, ADONAI (apare de 400 de ori), EL-ELOHE, EL (apare de 217 ori), ELOAH (apare de 57 de ori), EHIEH, ELION (cel puţin 30 de ori), ETC…)!

Cum a fost posibil ca "martorii" să modifice Noul Testament în mod barbar prin introducerea forţată, de 237 ori, în mod total nejustificat a numelui Iehova în Noul Testament în locul celui lăsat de apostoli – Dumnezeu-. Inserarea acestui nume în Noul Testament nu are nici un suport în originalul grecesc.

Acesta este doar un simplu exemplu, pentru că în cultul "martorilor lui Iehova" Biblia a fost transformată şi denaturată radical, prin schimbarea lexicală, sintactică şi morfologică a textului, prin introducerea,, punctului" şi a,, virgulei" în locuri în care textul original ebraic nu permitea gramatical acest lucru, în situaţia în care cea mai mică schimbare, modifică radical sensul textului (iar limba şi gramatica ebraică este cunoscută prin rigurozitatea ei minuţioasă care nu permite nici o eroare), etc...

Unele învăţături ale "martorilor" nu au putut fi deduse din Biblie oricât de mult au fost răstălmăcite versiunile King James şi American Standard (traduceri ale Bibliei). Aceasta i-a determinat pe lideri, prin anii 1950, să recurgă la modificarea a sute de versete din Biblie. Aşa a apărut "Noua Traducere Mondială a Sfintelor Scripturi" (New World Translation - NWT), versiune modificată periodic (!), pentru a face faţă noilor învăţături (!) ale organizaţiei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă vrei răspunsuri obiective, studiază istorie și ai să vezi cum oamenii se rugau la mii de zei pentru că nu-și puteau explica multe lucruri, mai târziu evreii au inventat doar un zeu responsabil de crearea Universului. Acest zeu a ajuns de fapt 3 zei care, spun creștinii, e același dar se transformă cum vrea el. Poți descoperii cum Religia conducea manipulând lumea, cum s-au despărțit cultele creștine pentru putere etc.
Dacă tu crezi că în concordanță cu toate astea chiar există un zeu care asemenea unui păpușar ne manevrează de sfori, e alegerea ta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut. Aceste întrebări sunt pertinente iar Biblia dă răspunsuri satisfăcătoare la ele.

"Exista intr-adevar D-zeu?"
Evrei 4:3 - "Bineînţeles, orice casă este construită de cineva, dar cel care a construit toate lucrurile este Dumnezeu."
Romani 1:20 - "Căci calităţile sale nevăzute, da, puterea sa eternă şi dumnezeirea sa, se văd clar de la crearea lumii, deoarece sunt percepute prin lucrurile făcute, aşa că ei sunt fără scuză."
Pentru un om sincer când analizează ce-l înconjoară nu este greu să-şi dea seamă că Cineva trebuie să fi creat aceste lucruri.

"Daca ar exista, ar fi unul singur, corect?"
Da aşa este. 1 Corinteni 8:5, 6 - "Căci, chiar dacă ar exista cei ce sunt numiţi „dumnezei", fie în cer, fie pe pământ, aşa cum şi există mulţi „dumnezei" şi mulţi „domni", pentru noi există un singur Dumnezeu, Tatăl, de la care sunt toate lucrurile, şi noi pentru el, şi există un singur Domn, Isus Cristos, prin care sunt toate lucrurile, şi noi prin el."

"Atunci cum se face ca fiecare religie are D-zeul ei?"
2 Corinteni 4:4 - "dumnezeul acestui sistem le-a orbit mintea, ca să nu poată pătrunde în ea lumina glorioasei veşti bune despre Cristos, care este chipul lui Dumnezeu."
Satan a avut dintotdeauna ca obiectiv să îndepărteze pe oameni de Dumnezeu, iar existenţa mai multor "dumnezei" şi religii îl ajută să-i inducă pe oameni în eroare.

"Care D-zeu e cel adevarat?"
Ioan 17:3 - "Aceasta înseamnă viaţa veşnică: să asimileze cunoştinţă despre tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi despre cel pe care l-ai trimis tu, Isus Cristos."
Isus la considerat adevăratul Dumnezeu pe Iehova, Dumnezeul evreilor, despre care Vechiul Testament spune că a creat totul.

"Inca o intrebare.e viata dupa moarte"?
Eclesiastul 9:5 - "Fiindcă cei vii sunt conştienţi că vor muri, dar cei morţi nu sunt conştienţi de nimic şi nu mai au nicio răsplată, căci până şi amintirea li se ...2004 - 2217 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt peste 2700 de prieteni imaginari, alege unu si ai scapat de problema.

Sau Ateu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Unele intrebari nu au raspuns... Dumnezeu exista doar ca fiecare religie il interpreteaza altfel. In unele tari I se zice Zeu dupa cum spune si numele : DumneZEU. In Arabia Saudita I se spune Allah pentru ca asa se spune in araba la Dumnezeu si pe engleza God happy Dumnezeu e unul singur. Daca vrei poti afla mai multe citind cartea : ''Ne vorbeste parintele Cleopa''. Sper ca te-am ajutat big grin FUNDA?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O sa iti raspund in ordine inversa ca sa capete mai mult sens.
Pe Dumnezeu cica nu l-a creat nimeni, a existat dintotdeauna(?!)
viata dupa moarte exista daca privesti dintr-un punct de vedere(si singurul de altfel ca nu s-a intors nimeni ca sa zica), corpul uman este o energie(protoni, electroni bla bla) iar dupa moarte energia nu se pierde, se dispersa.
preoti? laughing daca inainte erau cativa preoti care se foloseau de credinta pentru a se imbogati, acum e exact invers. aia sunt adevaratii diavoli iar dupa mintea bisericii si in ziua de azi muream de lepra.
Dumnezeu exista dar lumea l-a(stiu ca se scrie cu "L" mare) interpretat gresit, nu arata nicidecum un mos cu barba alba ce sta pe un nor. ti-as zice cum "arata" Dumnezeu pentru mine dar poate altadata.
Fiecare religie nu are dumnezeul ei, tu te referi la iisus, allah, buddha, probabil. toti avem acelasi dumnezeu, aia sunt cica trimisii lui. la ultima parte s-ar putea sa ma insel(s-ar putea cam sigur ca nu m-am informat prea bine).
ca au alte mentalitati si alte credinte fata de noi? si crestinii ar fi avut "reguli" diferite daca nu se modifica biblia aia de 15 mii de ori dupa bunul plac al unor "prea sfinti" preoti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

D-zeu exista in credinta ta, sunt multe religi care il numesc in multe feluri preotu din biserica sau biserica in sine sunt lucruri create de minte omeneasca.Eu personal am fost o data la biserica si asta a fost cand am am fost botezat eu cred in sinea mea in cel divin biserica sau un preot sunt doar mofturile unara candva de mult. probabil voi fi criticat pentru cele spuse dar asta e parerea mea si va ramane aceias cu sau fara criticii

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pui niste intrebari foarte bune recunosc
Si dumnezeu este unul singur lasa-i pe ei sa creada ce vor viata dupa moarte exista acolo sus in ceruri iar chestia cu daca dai multi bani ajungi in rai este o nascocire a preotilor tu dai cat vrei doar daca se face pentru nevoiasi eu iti recomand sa treci la o relegie penticostala acolo ai numa un dumnezeu sunt si preoti dar nu ca la ortonoxi nu-i pupi mana mergi la adunare canti te rogi asculti predicile fratilior pastori si mai multe sper ca ti-am fost de ajutor!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Buna de curand am avut o lectie la scoala despre asta. da exista Dumnezeu,este singurul dar fiecare religie ii se spune altfel, preotii sunt sa zicem trimisi de Dumnezeu pentru ai invata pe omeni ce este bine si ce nu, prin ei Dumnezeu iti iarta pacatele cand te spovedesti, da exista viata dupa moarte care este vesnica din cate stiu, nimeni nu stie dar asa se zice iar pe Dumnezeu nu la creat nimeni s-a nascut este fiul lui Iosif si Maria sper ca te-am ajutat si ca ai aflat raspunsurile la unele intrebari, nu toate intrebarile au raspunsuri sti cei care nu cred in Dumnezeu si care cred ca nu au nevoie de el fac un mare pacat cand va avea nevoie de Dansul va fi prea tarziu trebuie sa nr rugam sa comunicam cu el si sa ii multumim pentru ca avem o viata buna nu ca alti care nu au ce manca. Sper ca te-am facut sa iti dai seama de ce este bine noapte buna

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Deci,eu mereu am zis un lucru:Ne-a creat, ne ajuta si acolo ajungem cand murim, in cine credem. Daca credem in D-zeu, el ne ajuta si la el vom ajunge cand vom muri.Si la orice religie la fel...stiu ca nu te
lamureste mult, dar sper ca intelegi la cea refer.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează