anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca binevoiti sa ma ascultati si sa-mi dati un sfat, vreau sa va povestesc un vis.In primul rand trebuie sa mentionez ca am o problema in care ii cer ajutorul sfantului in fiecrae zi si ii citesc acatistul,iar acum folosesc si mir de la candela sa, iar intr-o noapte am avut un vis in care am auzit spunandu-mi-se:"spovedeste-te si te vei vindeca!".Nu stiu daca a fost un vis de la Sf.Nectarie sau o inselaciune pentru ca Iisus ne avertizeaza sa nu credem in vise, de aceea vreau sa va cer parerea.V-as fi recunoscatoare daca mi-ati da un sfat.O zi buna! Doamne ajuta! Rog seriozitate

15 răspunsuri:
| anonim4565 a răspuns:

Pai fa ce ai auzit.

| Anonymus314 a răspuns (pentru anonim4565):

+1

| anonim4565 a răspuns (pentru Anonymus314):

Ce inseamna? la ce te referi?

| Anonymus314 a răspuns (pentru anonim4565):

Ai dreptate, sunt de acord cu tine.

| anonim4565 a răspuns (pentru Anonymus314):

OK.

| Ager a răspuns:

Dacă îmi spui unde găsești scris în Biblie despre "sfântul" Nectarie...
Apoi, Dumnezeu este revelat prin Cuvântul Său, nu prin vise tongue

| anonim_4396 explică (pentru Ager):

Buna! Biserica ii considera pe sfinti mijlocitori si prietenii lui Dumnezeu, acestia duc mesajele(rugaciunile) noastre lui Dumnezeu pentru a le indeplini.Cauta pe net marturiile oamenilor despre minunile pe care acest sfant le-a facut. http://ro.scribd.com/doc/42219829/Sf-Nectarie-Minuni-in-Romania

| Ager a răspuns (pentru anonim_4396):

BIserica îi consideră... NU DUMNEZEU...
SINGURUL mijlocitor între noi și Dumnezeu este Isus Cristos, singurul. Este numit în această poziție chiar de Dumnezeu.
(1 Timotei 2:5, 6). . . Pentru că este un singur Dumnezeu şi un singur mediator între Dumnezeu şi oameni: omul Cristos Isus, 6 care s-a dat pe sine ca răscumpărare corespunzătoare pentru toţi — despre aceasta se va depune mărturie la timpul fixat. . .

| M25M a răspuns:

Visele sunt roadele inconstientului cand constientul este in "pauza" adica cand dormi. In inconestient sunt dorinte ascunse, impulsuri, instincte suprimate si reprimate. Atunci cand dormi constinetul nu mai lucreaza ca in timpul zilei iar incostientul este activ procesul somatic. Deci o dorinta ascunsa a ta este sa te vindeci prin intremediul divinitatii probabil ca sa iti intareasca increderea in dumnezeu.
Visele nu sunt "date" divaol sau de dumnezeu, ci sunt procese cerebrale normale.
P.S. Daca Iisus era pro vise, sustinea semnificatia visului oare mai erai in dubiu si mai scriai aceasta nelamurire aici?

| AlexeHellsing a răspuns:

Ascultă, nu e rau sa te spovedești, chiar din contră e foarte bine, dar nu trebuie să avem încredere în vise. Cum te-ai trezit spune Hristos a Înviat, mulțumește că te-ai trezit și uită visul. Dacă ai visat un Sfânt spune-ți în gând că nu ești vrednică de o asemenea onoare. Dacă vei face asta va fugi ispita și va rămâne adevărul.
Mai pe scurt, smereștete și vei pierde de la fața ta ispitele.

| anonim_4396 explică (pentru AlexeHellsing):

Ai dreptate.Am citit si eu ceva asemanator despre un calugar care a avut o vedenie si l-a alungat pe diavol spunand ca nu este vrednic.Si Iisus ne avertizeaza cu privire la vise, dar ma indus in eroare faptul ca multi oameni care i-au cerut ajutorul Sf.Nectarie au marturisit ca acesta le-a dat mesaje sau li s-a arata in vis.Mersi pentru sfaturi.O zi buna iti doresc, Doamne ajuta!

| AlexeHellsing a răspuns (pentru anonim_4396):

Doamne ajută!

| vitbsk a răspuns:

Deoarece, nu suntem căliţi în lupta duhovnicească şi nu ştim să deosebim duhurile, cel mai bine este să nu dăm atenţie viselor şi "semnelor".
Oricum, acest vis te îndeamnă spre desăvârşire duhovnicească prin Sfânta Taină a Spovedaniei.
De când îndeamnă necuratul să faci o faptă care taie rădăcinile păcatului din sufletul omului?
Sfat Spovedeşte-te curat şi cere părerea duhovnicului şi cu privire la vis.
Să nu te aştepţi la o vindecare trupească imediată, pentru că prima data vindecarea este sufletească iar, apoi fizică.

| anonim_4396 explică (pentru vitbsk):

Exact asta m-am intrebat si eu, de cand indeamna diavolul la spovedanie?

| Me29 a răspuns:

De ce nu intrebi un preot sa vezi ce zice?