| Alphawolf a întrebat:

Care este probabilitatea ca religiosii viitorului sa se lepede de religiosii prezentului care sunt impotriva T. Big Bang-ului si T. Evolutiei(si nu doar)?
Iar daca pe viitor se va sterge orice urma de confuzie privind cele doua teorii(adevarate!), "Dumnezeu" ii va ierta, sau si "el" se va lepada de ei?
Nu e contraindicat doar sa crezi?

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Probabilitatea ca tot mai mulţi religioşi să mai accepte din teorii ştiinţifice, din adevăruri, din realităţi, chiar dacă le contrazic cărţile "sfinte", credinţele iraţionale, este una foarte mare. Tranziţia a şi început de ceva timp, pe alocuri.

Iar zeii trebuie să existe ca să ierte sau să judece şi pedepsească.
Iar pentru cei imaginari, desigur, îşi vor găsi nişte scuze (cum au tot găsit până acum).

Şi da, este contraindicat doar să crezi.
Consider că este o insultă la adresa raţiunii.
Eu zic să o folosim, dacă tot o avem.

| Alphawolf explică (pentru NOname):

Crezi ca "zeii trebuie să existe ca să ierte sau să judece şi pedepsească."?

| NOname a răspuns (pentru Alphawolf):

Păi?

Altfel rămân doar la stadiul de fantezii (personale sau de grup).
http://i.imgur.com/aMq8nWk.png
http://i.imgur.com/UUzxBuI.png

| PreotCrestin a răspuns (pentru NOname):

Alea nu sunt adevaruri. Stinta nu contrazice religia si stinta care contrazice invataturile sfinte nu e de la Dumnezeu si e de la Satan. Daca te gandesti de cand a aparut prostia asta cu evolutia tot mai multi tineri au inceput sa isi piarda credinta. E o mana criminala la mijloc si singurul scop e sa ii fac pe oameni sa nu mai creada.

| NOname a răspuns (pentru PreotCrestin):

: ))

16 răspunsuri:
| Filip23 a răspuns:

Cum adica sa se lepede de religiosi? Societatea de azi e una libera; ai in vedere vreo excludere din societate?

| Alphawolf explică (pentru Filip23):

Se pare ca nu ai inteles aluzia mea. Crestinii viitorului se pot lepada de crestinii prezentului care sunt impotriva unor teorii(care se vor dovedi adevarate) asa cum crestinii prezentului se leapada acum de crestinii care au gresit in trecut.

| costis a răspuns:

T Big bangului tine pana te cobori in groapa. Crestinul se gandeste si ce urmeaza dupa.
Eu, ca si crestin, nu iti fur big bangul, asa ca lasa-mi si tu speranta pentru dincolo de moarte si nu imi mai baga in nari multime de teorii.

| Alphawolf explică (pentru costis):

Tu acum scuzi si acuzi faptele crestinilor din trecut care au gresit(cum ar fi inchizitorii), te lepezi de ei. Crestinii viitorului posibil sa se lepede de tine pentru ca ai fost impotriva unei teorii sau a homosexualitatii.

| costis a răspuns (pentru Alphawolf):

Voi sunteti cei care ii acuzati pe crestini, nu eu. Si, da, sunt impotriva homosexualitatii; nu cred ca o sa ma acuze nici un crestin pentru asta.
Este o discutie artificiala, ca sa deviezi de la problema reala; crestinii sunt preocupati de viata de dupa moarte, iar tu nu ai nici un drept sa le furi aceasta speranta. Ai cinci ani de cand vanturi site-ul asta si nu accepti lucrul asta.

Vrei vreo insigna pentru teoria bingbang?

| Alphawolf explică (pentru costis):

Pai daca au gresit normal sa ii acuz. Ce tu esti multumit de trecutul intunecat al crestinismului? Normal este sa se raspunda pentru actiunile lor bolnave. Ei au scapat basma curata, religiosii la randul lor se leapada de ei, desi e gunoiul lor, religios. De aici pot concluziona ca si credinciosii prezenti, prin prejudecatile si fixismul lor, pot face gunoi, de care viitorii credinciosi religiosi nu vor fi mandri... si vor fi nevoiti sa-i scuze sau sa se lepede de ei cand se va aduce cazul in discutie.
Crestinii nu sunt preocupati doar de "viata dupa moarte", asta e problema. Fara promovarea superstitiilor religioase, tu ai fi fost tot atat de crestin pe cat sunt eu, si tot atat te-ar fi preocupat "viata dupa moarte" pe cat ma preocupa pe mine.

| CinevaNou a răspuns:

Una destul de mare. Religia trebuie sa tina pasul cu stiinta, chiar daca este schioapa, altfel ar fi cazut de mult.
La a 2-a intrebare pot sa-ti raspunda doar cei care sunt in legatura directa cu "Dumnezeu" si vorbesc cu el in fiecare seara, gen ema si wolfgang(sau ce blana si-a tras acum).

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Sa crezi e un drog si totusi daca vrei sa fii pentru ceilalti asa cum ti se cere vrei sa iti faci un plan in functie de el
de fapt, fiecare om daca s-ar uita in adancul lui dorinta lui e sa supravietuiasca, nu sa se puna cu teorii stiintifice.
de fapt cred ca trebuie sa lupti contra filozofiei, oamenii aceia nu sunt preocupati de existenta lui dumnezeu ci de posibilitatile pe care le-ar avea un om care crede in dumnezeu

| PreotCrestin a răspuns (pentru anonim_4396):

Credinta e cea mai mare virtute a omului. Daca zici ca sa crezi e drog nu ai virtuti si atunci ai pacate si atunci ajungi in iad daca nu te indrepti.

| Anonim a răspuns (pentru PreotCrestin):

Nu m-ai crede
dar imi sting setea
band dintr-un miraj

| PreotCrestin a răspuns:

Nu cred ca vor gresi drumul atat de mult vitori crestini. Daca vor crede in Big Bang si Evolutie vor pierde credinta cea dreapta.

| Alphawolf explică (pentru PreotCrestin):

Care parte din intrebare nu intelegi? Cred ca intrebarea se refera la gresela(unor) credinciosi din prezent, nu la greseala viitorilor crestini.