| Inferno a întrebat:

Cate beri trebuie sa bei inainte de a citi Biblia pentru a o putea intelege?

40 răspunsuri:
| sanboss a răspuns (pentru anonim_4396):

Prietene Gaia, biblia a fost scrisa in perioade diferite, nu putea sa fie scrisa de un singur om LOGIC NU?
Dar autori care au scris-o, eu vreaus ca sa intelegi ca au fost insuflati de la DUMNEZEU sa scrie precum El a spus.
Sunt de acord cu tine ca BIBLIA a fost scrisa de mai multi autori
dar tu esti de acord cu mine ca autori acestia au scris ce au primit de la Dumnezeu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru sanboss):

"nu putea sa fie scrisa de un singur om"... pai si eu ce am zis pana acum?

"au fost insuflati de la DUMNEZEU"... te-am intrebat de unde stii asta. Ai zis ca din biblie. Ti-am mai pus 2 intrebari.

Mai eviti mult sa raspunzi? Incep sa-mi pierd rabdarea.

| R0R0 a răspuns:

Niciuna

Pur si simplu CRED.

anonim_4396

Eu te-am intrebat de unde stii ca autorul bibliei este Dumnezeu. Tu mi-ai zis ca scrie in biblie.

Repet : te-am intrebat de unde STII. Tu acum imi zici "pur si simplu cred"?

Pai daca pur si simplu crezi, atunci nu poti pretinde ca autorul bibliei este un singur zeu si nu mai multi oameni.

Momentan, tot ce avem este ca OAMENII sunt autorii bibliei iar cei care au scris acolo, au pretins sau au avut impresia ca au fost inspirati de acel zeu.

La intrebarea " de unde stii ca zeul tau este autorul bibliei" nu poti sa raspunzi cu " pur si simplu cred". Daca tot ce poti sa oferi e "pur si simplu cred", atunci cel mai corect e sa zici "nu stiu dar CRED ca autorul este zeul respectiv". Nu merge nici sa zici "stiu pentru ca scrie in biblie iar eu pur si simplu cred"

----------------------------------

Bun. Acum ca am aflat adevaratul raspuns si ca tu de fapt NU stii ci doar CREZI, chiar daca a 2-a intrebare nu mai are rost (deoarece nu stii), raspunde-mi la ea.

2 - Daca zeul tau e autorul bibliei, de ce apar greseli, contraziceri si chestii care nu au nici o baza solida, care nu au dovezi?

Aratmi textele biblice care au legatura cu intrebarea ta, si iti voi raspunde

anonim_4396

Te prefaci ca nu stii despre ce e vorba? Fii sincer, ai citit biblia?

Daca iei potopul global ca fiind pe bune, el nu s-a intamplat si nu exista nici o dovada. Personajul numit Moise din biblie nu a existat. Distrugerea Tir-ului de catre Nabucodonosor nu s-a intamplat. Zeul respectiv a oprit soarele in loc ca sa nu mai apuna, asa ceva fiind o idiotenie. Chiar si oprirea planetei in cazul respectiv era ridicola deoarece mureau toti. Uciderea celor 42 de "tineri" de catre 2 ursi daca e sa o iei ca fiind pe bune, e o poveste absurda.

Mai vrei? Acestea sunt doar cateva din multele absurditati pe care le gasesti in biblie.

Sigur, tu acum poti sa o arzi gen "da ie metaforice" dar daca vei zice asa ceva, o sa intampini alte probleme.

Din moment ce tu doar CREZI si NU stii, discutia s-a cam terminat. Puteai zice de la inceput ca tu doar crezi si evitam o discutie inutila.

NOE. În secolul al XIX-lea au avut loc patru expediţii în Ninive, unde s-au descoperit 30.000 de tăbliţe de lut cu scriere cuneiformă, care au aparţinut împăratului Asurbanibal (668-626 î.Hr.). Câteva tăbliţe fac referire la nimicirea întregii omeniri prin potop, din pricina păcatelor oamenilor. Berrosos, un preot, istoric şi astronom babilonian care a trăit cu peste 300 de ani înainte de Christos, menţiona tradiţia existenţei arcei pe muntele Ararat. Lucrarea sa, Babyloniaca, s-a pierdut, dar s-au păstrat anumite fragmente reproduse de alţi autori antici. Istoricul evreu Iosif Flavius menţionează cele scrise de Berrosos şi alţi cronicari antici.

anonim_4396

Repet... NU EXISTA DOVEZI PENTRU UN POTOP GLOBAL.

Ca a scris Vasile sau Ion despre un asemenea eveniment e irelevant.

E o diferenta uriasa intre a exista dovezi pe bune legate de acel eveniment si a scrie despre un eveniment zicand "a fost pe bune".

Daca tu crezi ca gresesc, esti liber sa-mi prezinti dovezile care sa sustina existenta unui potop global.

Inca nu ai raspuns la a 2-a intrebare si deja imi pierd rabdarea. E clar ca nu esti pregatit pentru aceasta discutie iar raspunsurile tale sunt bazate doar pe favoritism si ignoranta. In plus de asta, la prima intrebare ai recunoscut ca tu de fapt nu stii ci doar CREZI iar credinta e irelevanta in cadrul discutiei noastre.

Esti o persoana care are la baza un singur lucru care chiar daca ar fi gresit nu lar lasa pentru nimic din lume, imi pare rau dar nu inteleg cum iti explici toate lucrurile care ne inconjoara si de ce nu ar exista Dumnezeu si nu sar releva prin Scriptura

Întrebări similare