Hristos a înviat! După părerea mea, ateismul este o fugă " de sine ". Fiecare om care vine la existenţă, are în el " ceva divin, un sâmbure " care îi permite să ai o comuniune, o legătură cu ceva superior lui. Fiecare din noi deţinem aceste " antene ", chiar dacă, de multe ori, nu suntem conştienţi de ele.
Un exemolu grăitor sunt oamenii care preferă compania unui câine decât compania unui om ( chiar dacă acel om nu are o cultură academică, un limbaj decent, etc ). Oricât ar fi câinele de frumos şi omul de " urât ", un om este o făptură divină, un suflet cu sentimente, cu o " veşnicie " în el. În acest caz, " antenele " care sunt date la fiecare om pentru a avea o legătură cu cei din jurul lui şi cu Dumnezeu, sunt răsfrânte asupra unui animal, inferior oamenilor şi lui Dumnezeu.
Aşa se întâmplă şi în cazul ateilor: din multiple cauze interne, ei direcţionează aceste antene spre alte destinaţii fericite. Oricum dacă analizezi profund un ateu, îţi dai seama de multe inadvertenţe.
Gânduri bune şi numai bine! Doamne ajută!
Divaghezi. Ce este ateismul? O credinta subiectiva si arbitrara. Ce este crestinismul? O credinta subiectiva si arbitrara. Deci din punct de vedere obiectiv, niciunul dintre ele nu e mai breaz ca celalalt, ceea ce rade cu briciul lui Occam pretentia ta ca omul ar avea "antene" pentru divinitate.
Ateismul nu este o credinta
Hristos a înviat! Din ce cunosc eu, ateismul susţine că nu există Dumnezeu. Eu am lansant ipoteza creştină conform căreia fiecare om care vine la existenţă poartă în sine, " capacitatea " de a comunica cu Dumnezeu, cu o forţă supranaturală. Chiar dacă ateismul afirmă inexistenţa sacrului, ei nu pot elimina din constituţia fiinţei lor aceste capacităţi native de relaţionare cu sacrul. Iar aceste capacităţi ( care din fire trebuiesc acordate lui Dumnezeu pentru împlinirea omului ) sunt direcţionate către alte surogate. Bineînţels, această ipoteză care clarifică foarte clar raportul ateilor nu este una unanim acceptată. Şi nici nu este nevoie. Fiecare este liber să aleagă şi să facă ce doreşte.
Iar referitor la ceea ce ai spus tu, bineînţeles că şi noi creştinii avem destule comportamente negative. Nu este de ajuns să fii creştin cu numele, dacă nu reuşeşti ca prin viaţa ta să Î-L mărturiseşti pe Hristos. Şi de multe ori, ateii, se comportă mai creştin decât noi Gânduri bune şi numai bine
Doamne ajută
Ateismul nu sutine nimic, ateismul este lipsa teismului atat,ateismul nu este o afirmatie nici o infirmatie, ateismul nu afirma ca nu exista ceva sacru, ateismul este o pozitie temporara a lipsei teismului daca se confirma teismul ateismul devine teism., ateismul nu afirma nimic si nici nu pretinde cunoastere despre dumnezeu, definitia din dex e de tot rasul la fel si ce afirma unele site urii teiste, gnostici afirma ca nu exista dumnezeu.
Credinta=parere, la asta m-am referit, nu la a adora un zeu.
Doctrinei ateistă?
tu stii ce inseamna o doctrina? https://ro.wikipedia.org/wiki/Doctrin%C4%83
Tu crezi ca toti crestini au acelasi principii de viata? nu stiu ce principii de viata au toti ateii,nu cred ca crestini au moralitate care sa deriva din biblie,majoritatea nu au citit vreodata biblia si nici nu cred ca nu omoara,fura de frica iadului,ateismul nu te invata nici un principiu in viata,ateismul nu are legatura cu viata de apoi, un om este bun sau rau indiferent de religie, credinta, rasa etc
avem ratiune, avem empatie derivate din evolutie, empatia a rezultat din faptul ca ne ajutam intre noi, vorba aia unde is multi puterea creste, evolutia nu inseamna cel mai puternic si cel mai bine adaptat, degeaba esti puternic daca nu esti adaptat acelui mediu
Cauta sa vezi ce inseamna credinta.
Credința este convingerea unei persoane că lucrurile stau într-un fel anume, cu sau fără prezența evidențelor empirice care să probeze respectiva convingere.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Credin%C8%9B%C4%83
Creştinismul propune un model de viaţă bazat pe principiile morale derivate din Sfânta Evanghelie. Modelul unui creştin este Iisus Hristos. Bineînţeles că nu toţi creştini aderă la aceste principii. Fiecare este liber să aleagă calea pe care şi-o doreşte. Însă creştinismul oferă clar un model. De aderarea sau nu la el, ţine de fiecare persoană în parte. Şi să ştii că nu toţi creştinii săvârşesc fapte de bune, sunt şi creştini, care prin însăşi viaţa lor, Î-L urmează pe Hristos!
Întotdeauna, generalizarea unui fenomen arată o cunoştinţă deficitară al acelui subiect!
Spuneam mai sus că sunt şi creştini care nu săvârşesc fapte bune de frica iadului ci pentru că, împărtăşirea de Iisus Hristos, le asigură o împlinire profundă a lor ca oameni. Creştinismul susţine că Iisus Hristos este adevărata împlinire a omului. Voi, ateii, sunteţi liberi să susţineţi ceea ce doriţi!
M-ai vazut pe mine "agitat" cand a pomenit danut de iad? Ceea ce ma deranjeaza nu e ca a pomenit de iad, ci se comporta ca un om cu doua fete. De la astfel de oameni vrei sa invete altii credinta crestina? Isus le-a zis-o chiar la fix ipocritilor, vezi evangheliile. A da, era sa uit: nu sunt ateu.
Nu te-am vazut pe tine si nici nu vorbeam de tine, vorbeam de majoritatea ateilor care injura cand le spui ca exista un iad.
Vorbeam de majoritatea ateilor care injura cand le spui ca exista un iad.
de unde stii ca aia chiar sunt persoane atee? am cunoscut si eu prosti care se dateau atei dar ei habar nu au ce e ateismul, copii redardati mintali pe Facebook care au pagini in care injura crestini dar si asa zis crestini tot copii care injura asa zis atei fictivi, iar pe TPU nu sunt multe persoane atee incat sa spui ca ai vazut tu vreo majoritate, in Romania sau declarat doar 25000 de persoane atee, nu cred ca ai vorbit tu cu ei sa stii cum reactioneaza cand aud de iad
Probabil m-am inselat.
Cu dumnezeu? nu am nimic cu fanatici care ma trimit in iad si afirma despre mine ca sunt imoral,pacatos,nu am nici un scop, sens in viata, asa cum tu de agiti de iadul lui zeus asa ai eu de iadul lui dumnezeu, iadul este o fantezie umana si raiul, nu exista bine nici rau sunt doar inventi umane
Atat adventistii (danut) cat si Martorii lui Iehova (Steregoi) nu cred in iad, ei considera ca a crede-n existenta iadului este lucrarea apostaziei. Deci ei practic si-au renegat teologia pentru a te putea ameninta cu flacarile iadului. Ei doi marturisesc despre ei insisi ca sunt apostati si crestini renegati.
Cum poti avea ceva cu "ceva"(nu cineva) ce nu exista?
Nu stiu ce atei ai intalnit tu, dar asa ceva nu este normal.
Copiii sunt mici si prosti. NU ai pretentii de la ei. Dar daca vine un adult si zice ca crede in Zana Maseluta(Dumnezeu si alte invetii), e clar ca e dus cu pluta.
Dus cu pluta? Asta e parerea ta, nu toti gandim la fel, toti avem opinii si idei diferite. De ce ai vrea tu sa-l "trezesti", te multumeste cu ceva?
Stii ce e ciudat ca tu nu ai fi spus nimic sau ai fi ras daca ar fi scris doar Zana Maseluta,spiridusi sau brahma,zeus dar te ai simtit jignit ca a pus pe dumnezeu acolo,dar daca suntem sinceri nu ipocriti vedem ca dumnezeu are acelasi propabilitate de existenta ca si zana maseluta,zeus,brahma, alba ca zapada, imagineazati cum se simte un hindus cand razi de religia lui sau i spui tu nu ai un scop, sens, tu nu stii ce e credinta, vei arde vesnic in iad
Am spus eu undeva ca as vrea sa schimb mentalitatea lor? Nu. Nici in vise. Omul prost merita sa ramana asa.
Nimeni nu trebuie facut prost din cauza credintei si mai stiu eu ce
De ce sa rad? Trebuie sa ne respectam credintele, eu daca nu cred in Zana Maseluta, asta nu inseamna ca trebuie sa-l fac prost si sa rad. Ar fi lipsa de respect si comportament. Este credinta lui, alegerea lui. Eu zic ca ar trebui sa incerci sa-l intorci spre calea Domnului Iisus Hristos, nu sa-l obligi, razi, injuri.
Cine crede cu adevarat in mos craciun si zeus? Ei confunda pe Dumnezeu crezand ca e una dintre aceste povesti si, asa cum am mai auzit, vor sa ne trezeasca la viata.
De ce credinciosii au ceva cu ateii? De ce sunt asa de agitati cand le spui ca nu exista D-zeu?
Omfg, tu gandesti?
De parca totii ateii gandesc la fel ma.
Eu personal nu ma agit, ca m-am obisnuit cu prostia voastra.
Tu te compari cu un copil, ma? Esti asa redus mintal la varsta ta?
Eu nu m-as agita ca un copil crede in Mos Craciun pentru ca pana la urma, isi v-a da seama singur ca nu exista. Iar crezul in Mos Craciun de catre copii nu este daunator. Religia e daunatoare.
Crestinismul e discutat mai des de alte religii de catre ateii pentru ca este cea mai predominanta religie. Daca vad pe unu' ca crede in Zeus, ce sa fac? Sa ma oftic? Macar stiu ca aia is putini si nu prea au ce face, dar voi? Crestinii? Voi va ofticati cel mai des ma.
Credinciosii nu au nimic cu ateii, ba chiar vor sa ii ajute, ei vor sa incerce sa-i salveze de la moarte.
Eu nu sunt agitat cand imi spui asta, stiu sigur ca exista
Nu toti ateii. De ce ai minti un copil? Asta este fericirea falsa, fericirea adevarata este Iisus Hristos si ei trebuie sa inteleaga asta, El este singurul. Trebuie ca ei sa inteleaga ca exista un singur Dumnezeu, un singur Fiu care a murit pentru pacatele noastre.
Pai si ce daca e numeroasa, crezi ca poti schimba ceva? Trebuie sa le spui tuturor "adevarul" daca esti un ateu, nu? Crestinii sunt mai multi si trebuie batjocoriti? Fiecare crede in ce vrea el, nu conteaza numarul si credinta cand ai iubirea. Eu nu ma oftic, de ce m-as oftica? Este alegerea ta, nu alegerea mea. Eu incerc sa te ajut, nu vreau ca nimeni sa arda in iad, de ce as vrea asta?
Credinciosii nu au nimic cu ateii, ba chiar vor sa ii ajute, ei vor sa incerce sa-i salveze de la moarte.
va cerut cineva ajutorul cumva? vezi asta e aiurea cand va bagati in viata noastra si nu intelegi ca fiecare om are libertatea lui de gandire, multumim dar nu vrem sa ne scapi de la fantezile tale gen iad si alte aiureli
Adevarat, fiecare are libertatea de gandire. Dar sa incerci macar sa-l ajuti cat poti, daca nu se poate, nu mai incerci. Nu cred ca e ceva rau in asta. Daca il respinge, nu ai ce sa ii faci, nu il poti obliga.
Bogdane daca ai putea dovedi ceea ce afirmi ar fi altceva, un ateu gandeste diferit si percepe lumea in mod diferit, noi vrem dovezii nu credinta
Sa zicem ca ai destule dovezi incat sa crezi 100% in Dumnezeu, nu te-ai simti obligat sa crezi in el? Nu te-ai simti obligat sa nu mai faci pacate de dragul lui? Unde ar mai fi lupta si incercarile cu cel rau? Toti am crede in el si nu am mai avea gandire libera. Te-ai simti obligat sa crezi in el, ca el sa nu te trimita in iad. Ma gandesc ca sunt mult mai multe motive pe care noi nici macar nu le cunoastem. "Căci gândurile Mele nu sunt ca gândurile voastre şi căile Mele ca ale voastre, zice Domnul. Şi cât de departe sunt cerurile de la pământ, aşa de departe sunt căile Mele de căile voastre şi cugetele Mele de cugetele voastre."
De aceea se numeste credinta
Pana sa zicem e cale infinit de lunga, iar probabilitatea sa fie asa ceva e extrem de mica, cel mult 5% pentru un zeu ca iahve, cel mult 10% pentru un creator deist,panteist,omule asa o obsesie aveti cu pacatele astea,eu nu fur,nu omor,nu mint,nu violez,nu injur,nu insel, nu curvaresc,si daca as crede in dumnezeu si daca nu as fi acelasi persoana,de ce tot bagi iadul ca motiv,omule nu suntem la gradinita sa ma ameniti cu bau, bau, iadul nu exista nici raiul sunt fantezii umane, create de creierul uman, iadul ala e personificare umana, credinta este ceva bazat pe nimic fara dovezii stiintifice
Ti-am zis ca fiecare avem pacate, oamenii sunt pacatosi si doar Iisus Hristos prin sangele lui ne poate ierta. Ai nevoie de marturisire.
8. Dacă zicem că păcat nu avem, ne amăgim pe noi înşine şi adevărul nu este întru noi.
9. Dacă mărturisim păcatele noastre, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească pe noi de toată nedreptatea.
Bogdy eu stiu de ce am nevoie
Bogdan eu sunt ortodox convins şi am simţit puterea de grijă a lui Dumnezeu asupra mea, şi simt cum Dumnezeu mă iubeşte şi m-a scos din prăpastie. Însă ceea ce susţin unii dintre ortodocşi, " faza cu iadul " mi se pare o tâmpenie mare. Hristos nu are treabă cu aşa ceva, cu ameninţarea cu iadul. A ameninţa pe cineva că Dumnezeu te bagă în iad, dacă nu crezi în El, e ceva copilăresc, de inchiziţie. Bineînţeles că iadul şi raiul EXISTĂ, însă modul pe care unii dintre cei ortodocşi îl percep ( mai ales modul cum ajungi în cele două stări ) e unul copilăresc.
Şi eu fiind în prăpastia depresiei, citeam articole scrise de nişte ortodocşi cu probleme psihice, în care eram ameninţat cu iadul dacă nu mă lăsam de ele. Şi crezi că mă ajutau cu ceva? cu nimic... Uită-te la Hristos în Biblie că El nu vorbeşte asa ameninţător cu noi, cu facem noi cu alţii.
Aşa că domnule RAY, pentru mine tu nu eşti un ateu, eşti un om care caută răspunsuri. Nu e nevoie să crezi În El. Va veni momentul în care Dumnezeu îţi va vorbi Numai bine la toată lumea
Bogdan, tu spui bine ce spui, dar în dialog cu alţi oameni care nu sunt în Biserică, astfel de abordări nu aduc niciun rezultat. Roagă-te pentru el şi cu siguranţă că Hristos îl va cerceta, asemenea ca pe Apostolul Pavel pe drumul Damascului.
Iar abordarea cu ameninţarea iadului nu este ceva care să tresească în sufletul omului dragoste pentru Hristos. Şi nu de multe ori, ateii sunt mai credincioşi decât noi prin faptele lor. Hristos a înviat şi numai bine
"Credinciosii nu au nimic cu ateii, ba chiar vor sa ii ajute, ei vor sa incerce sa-i salveze de la moarte."
Atunci imi pare rau sa-ti spun... dar toti murim pana la urma.
Incercarea ta e in van.
"Eu nu sunt agitat cand imi spui asta, stiu sigur ca exista"
Da, da, stiu ca multi crestini au o cretinda oarba, asa ca nu le v-a pasa ce zic unii, dar doar faceam o comparatie la "De ce ateii[...]" cu "De ce crestinii[...]".
"De ce ai minti un copil?"
Pentru ca e usor, e pozitiv si ii face fericiti.
"Asta este fericirea falsa,"
Nu e falsa, lol.
Fericirea falsa e atunci cand te prefaci fericit, nu cand esti fericit dar motivul fericirii tale e 'fals'.
"fericirea adevarata este Iisus Hristos si ei trebuie sa inteleaga asta, El este singurul."
Mos Craciun e mai usor de inteles de catre copii decat Iisus... dar chiar si asa...
Religia tot e predata in scolii, deci Iisus tot e stiut de catre copii.
Asa ca, de ce sa nu creada in amandoua?
Nu prea are legatura una cu alta oricum...
"Trebuie ca ei sa inteleaga ca exista un singur Dumnezeu, un singur Fiu care a murit pentru pacatele noastre."
Daca vrei ca ei sa creada in ceva, arata-le dovezii, in loc sa ii obligi sa creada in ceva, fara motiv, posibil daunator.
"Pai si ce daca e numeroasa, crezi ca poti schimba ceva?"
Da, logic.
De cativa ani numarul de ateii creste si numarul de crestini scade.
"Trebuie sa le spui tuturor "adevarul" daca esti un ateu, nu?"
An voie sa imi spun opinia la fel de mult cum poti si tu.
Daca tu spui "D-zeu exista" eu pot spube "D-zeu nu exista". Vezi ca te oftici?
Dar daca intrebarea nu era sarcastica atunci nu, nu "trebuie" sa spun adevarul, o sa fac asta daca vreau.
"Crestinii sunt mai multi si trebuie batjocoriti?"
Daca meritati, cred ca da.
Tu nu cred ca "meriti" asta, dar nu te-am batjocorit daca faceai referinta la mine.
"Fiecare crede in ce vrea el, nu conteaza numarul si credinta cand ai iubirea."
De fapt conteaza foarte mult in ce crezi.
Asa musulmanii cred in Allah, si teroristi practica religia lor dupa Quran, si dupa cum vezi aia omoara si terorizeaza oameni, din cauza a ce cred ei.
"Eu nu ma oftic, de ce m-as oftica?"
Pentru ca te irita cand cineva nu e de acord cu religia ta?
"Eu incerc sa te ajut, nu vreau ca nimeni sa arda in iad, de ce as vrea asta? "
Nu am spus ca vrei asta... si nu vreau ajutorul tau, mersi.
Ai dreptate, nu e bine sa ameninti cu iadul, nu ajuta la nimic, Dumnezeu stie ce sa faca cu ei. Adevarat a inviat!
De ce as vrea raul aproapelui meu? Exista si moartea vesnica.
Sa minti e un pacat, nu e nimic pozitiv sa-i spui copilului ca exista zana maseluta, este o minciuna mare.
Vrei sa spui ca fericirea mea e falsa, iar fericirea lui Mos Craciun este adevarata? Nu ma cunosti, cum poti sa spui asa ceva? Fiecare cu fericirea lui. Fericirea falsa sunt banii, masinile, casele si mai stiu eu ce. Aceste bucurii sunt doar pe o perioada scurta de timp, ai observat? Fericirea de la Dumnezeu este vesnica, nu falsa si trecatoare ca aceasta lume.
Pentru ca exista un singur Dumnezeu, un singur adevar. "Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni: căci ori îl va urî pe unul şi-l va iubi pe celălalt, ori îi va fi devotat unuia şi-l va dispreţui pe celălalt."
De ce ai obliga pe cineva sa creada in ce crezi tu? Unde ar mai fi dragostea lui Dumnezeu fata de noi? Dovezi sunt, ceva daunator in crestinism nu e. Noi in crestinism nu trebuie sa judecam, trebuie doar sa iubim cu inima.
Numarul de atei creste, cel rau a pus stapanire pe aceasta lume.
"1. Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele.
2. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie,
3. fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine,
4. vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat Dumnezeu."
Nimeni nu trebuie sa fie batjocorit, stii ce a spus Iisus? "Şi stăruind să-L întrebe, El S-a ridicat şi le-a zis: Cel fără de păcat dintre voi să arunce cel dintâi piatra asupra ei."
Toti avem pacate, nu merita nimeni sa fie batjocorit.
Dar Eu vă spun: iubiţi-vă duşmanii şi rugaţi-vă pentru cei ce vă persecută, ca să fiţi astfel fii ai Tatălui vostru, Care este în ceruri!
Nu ma irita, poti crede in orice vrei tu, ai libera alegere. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa incerc sa te ajut.
Cu placere, eu doar am incercat. Sa fii implinit, sa ai dragoste, multa sanatate si fericire in aceasta viata!
"De ce as vrea raul aproapelui meu?"
De ce vorbesti de parca eu am spus ca vrei asta?
"Exista si moartea vesnica."
Umm... da, daca mori, mori vesnic.
"nu e nimic pozitiv sa-i spui copilului ca exista zana maseluta,"
Ba este. Face o experienta neplacuta(caderea dintilor) mai tolerabila, poate chiar o experienta placuta.
Daca copilul e fericit, care e problema? Isi v-a da seama in timp ca Zana Maseluta nu exista singur.
"Vrei sa spui ca fericirea mea e falsa, iar fericirea lui Mos Craciun este adevarata?"
Eu nu am spus deloc asta.
Din potriva, am spus ca orice fericire e adevarata, chiar daca motivul fericiri e fals.
" Nu ma cunosti, cum poti sa spui asa ceva?"
Nu am spus asa ceva ma, vezi ca te agiti?
"Fericirea falsa sunt banii, masinile, casele si mai stiu eu ce."
NU E FALSA MA!
Cum poti sti tu ca X nu e cu adevarat fericit cu banii, masini, femei, etc?
Nu exista fericire falsa, doar fericire prefacuta, sau fericire bazata pe un motiv fals.
Fericirea e un sentiment, nu poate fi fals! Nu are nici o logica ce ai zis.
Chiar daca cineva e bolnav mintal si e mereu fericit ca consecinta, nu inseamna ca ala nu e fericit pentru ca nu are motiv, sau motivul nu e adevarat, ala e tot fericit.
"Aceste bucurii sunt doar pe o perioada scurta de timp, ai observat?"
Daca esti prost, normal ca fericirea v-a dura putin, dar da, exiata oameni bogati care nu sunt foarte fericiti. Dar, exista mai ales si oamenii bogatii cu masini, vile, si asta ii face fericiti.
"Fericirea de la Dumnezeu este vesnica,"
Musulmanii nu sunt de acord.
"De ce ai obliga pe cineva sa creada in ce crezi tu? "
Pentru ca ce crede el e tampit? Ai vrea un musulman sa fie mai bine un terorist sau un ateu?
"Unde ar mai fi dragostea lui Dumnezeu fata de noi?"
Unde este dragostea lui Dumnezeu fata de noi? Cand mor totii de cutremure, foamete, bolii, unde e D-zeul vostru? Asta e dragoste?
"Dovezi sunt,"
Huh, ce? Faptul ca tu l-ai vazut sau ceva gen?
"ceva daunator in crestinism nu e."
Nimic in afara de faptul ca aia gay is "abominatii", ca daca te sinucizi ajungi in Iad, ca nu e bine sa ai un avort dar cand vrea D-zeu e ok, ca daca ai alta religie ajungi in Iad.
Religia dauneaza mental, si uneori, societatea, crestinismul e daunator, doar ca momentan, e sub control.
"Numarul de atei creste, cel rau a pus stapanire pe aceasta lume."
Lol ma, calmeaza-te.
Lasa-ma cu citatele tale ca am si eu.
Inainte sa iti spun asta nu te afecta, acum ca ti-am spus ai impresia ca Satana controleaza tot Pamantul, sau ce?
"Toti avem pacate, nu merita nimeni sa fie batjocorit."
Lol, cuvantul "merita" e cam ciudat acolo, dar hai sa continuam subiectul.
Nimeni? Chiar NIMENI nu "merita" sa fie batjocorit? Nici un pedofil? Violator? O persoana abuziva? Un terorist? Nimeni?
"Nu ma irita, poti crede in orice vrei tu, ai libera alegere."
Ce legatura are una cu alta?
Pentru ca eu pot crede ce vreau, asta inseamna ca tu nu ai dreptul sa fi iritat?
"Asta nu inseamna ca nu trebuie sa incerc sa te ajut."
Sa ma ajuti sa ce? Nu sunt pe moarte, sunt fericit, sunt sanatos... cam totul e ok.
Daca chiar vrei sa ajuti pe cineva du-te in spital si tine companie la oamenii de acolo, noaptea. Sau doneaza banii pentru cei bolnavi/saraci/raniti/etc.
"Sa fii implinit, sa ai dragoste, multa sanatate si fericire in aceasta viata!"
La fel si tie, pentru ca e singura viata pe care o ai.
Mai bogdy ba spui ca avem libertatea de exprimare ba ca daca nu trecem la secta ta vom arde pe veci in iad hotareste si tu sa stim si noi, bodgy asemenea aiureli cu iadul nu ne impresioneaza, viata vesnica? o viata avem cu toti, dovedeste tu ca exista ceva dupa si mai discutam, care atei au pus stapanire pe lume? sunt 2, 5 miliarde de crestini, 1, 5 miliarde de mulsulmani, 15 milioane de evrei,plus hindusi,budisti etc nr personelor atee este mic si in tarile unde sunt mult atei sunt tarii mai putin violente,pasnice,zi-mi o tara asa cum e Romania si atee? una singura, o tara atee sa spunem asa e china, vezi tu chinezi sa omoare oameni nevinovati pentru petrol? dar americani cu trump in frunte omoara sirieni nevinovati in numele petrolului, vezi tu vreun conflict intre tari atee eu nu vad, doar intre tarii religioase exista, nu ateismul a pus stapanire si lipsa ratiuni, prostia, religia dusa la fanatism
https://www.independent.co.uk/......46291.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_atheism
vs https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_religious_populations
https://en.wikipedia.org/wiki/Religions_by_country
http://www.patheos.com/......rrupt.html
Discriminarea împotriva ateiștilor, atât în prezent, cât și istoric, include persecuția celor care se identifică sau etichetați de ceilalți ca fiind atei, precum și discriminarea împotriva lor. Discriminarea împotriva atei poate, de asemenea, să se refere și să cuprindă atitudinile negative față de prejudecăți, ostilitate, ura, teamă și / sau intoleranță față de atei și / sau ateism. Deoarece ateismul poate fi definit în diferite moduri, cei care sunt discriminați sau persecutați pentru a fi atei ar putea să nu fi fost considerați atei în alt timp sau loc. 13 țările musulmane pedepsesc oficial ateismul sau apostazia prin moarte, în timp ce "majoritatea covârșitoare" a țărilor membre ale Națiunilor Unite "în cel mai bun caz discriminează cetățenii care nu au credință într-un zeu și în cel mai rău caz îi pot închiși pentru infracțiuni numite blasfemie". [2
https://translate.googleusercontent.com/......ranslate_c
Cand am spus eu ca daca nu treci la secta mea te vei duce in iad? Ti-am zis doar ca exista si trebuie sa avem curatire de pacat prin Iisus Hristos.
Bogdy indirect asta spui