anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce inseamna "oricate veti lega pe pamant vor fi legate si in ceruri"?

Multumesc!

20 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Adica orice fel de Legamant pe care Il vom face pe pamant va fi legat si in cer.Va trebui sa ne tinem juruintele pentru ca ele sunt facute inaintea lui Dumnezeu.

| nelu88 a răspuns (pentru EmaS):

Dar EmaS, nu era pacat sa juri? Matei 5:34-37

| EmaS a răspuns (pentru nelu88):

Aici este vorba de Legaminte pe care le faci : casatoria, botezul ( Legamantul cu Domnul) sau alte promisiuni pe care trebuie sa le respecti.

| danay72 a răspuns:

Atunci când cineva este găsit vinovat şi declarat vrednic de pedeapsă, această judecată ‘va fi legată în cer’. Şi, când ei ‘dezleagă pe pământ’, adică atunci când constată că cineva este nevinovat, lucrul acesta va fi fost deja ‘dezlegat în cer.

| milan9 a răspuns:

Biserica (Ortodoxă) nu a început în 1054! Ea a rămas neschimbată încă de la începutul creştinismului! În 1054 DOAR S-A CONTURAT DEFINITIV CATOLICISMUL ( cel care a făcut de fapt pasul "în lateral" prin inovaţie şi schimbare)! Biserica Ortodoxă nu s-a desprins din nimeni. Ea a mers pe linia ei fără să inoveze sau să renunţe la nimic. Sectă este numită gruparea care schimbă învăţături sau renunţă la ceva!

Vechea biserică apostolică a preluat numele de "Ortodoxă" doar pentru a se deosebi de catolici, începând din 1054. Denumirea de "catolică" a fost introdusă în 1054, iar deosebirile (inovaţiile, schimbările) faţă de ortodocşi, le aparţin catolicilor şi au fost introduse cu aproape un secol înainte de despărţire! Chiar aceste schimbări ale învăţăturilor creştine autentice, au reprezentat puncte de discuţii, tensiuni şi în final, separare!

În linie directă rămasă neschimbată, (având "obsesia" păstrării neschimbate a învăţăturilor şi a interpretărilor lor pe linia în care primele comunităţi apostolice le-au păstrat) Biserica Ortodoxă a continuat fără nici o deosebire învăţăturile Bisericii primare! De ce a insistat ca esenţa de bază a ei să fie „neschimbabilitatea"? Pentru că doar aşa s-ar fi păstrat şi autoritatea acestor învăţături (provenind fidel de la Hristos şi de apostoli)!



Cu toate că între cele două Biserici (Ortodoxă şi Catolică) existau mici diferenţe chiar înainte de ruptură, important este că ele au păstrat neschimbate învăţăturile de bază (transmiterea harului iertării şi mântuirii prin ierarhia preoţească în Biserică, cele şapte sfinte taine, Sfânta Predanie ca al doilea izvor al Revelaţiei divine, etc...).

Înainte de "Marea Schismă" (ruptura dintre apus şi răsărit, din iniţiativa apusenilor), cele care vor fi numite atunci Biserica Ortodoxă (în răsărit), respectiv Biserica Catolică(apus), au reprezentat împreună Biserica primară, Biserica care a continuat în mod neschimbat învăţăturile comunităţilor creştine din perioada apostolilor!

| milan9 a răspuns:

"Când Hristos a fondat Biserica, membrii ei erau numiti doar creştini" -, da, iar această Biserică a rămas neschimbată până astăzi, conform profeţiilor Mântuitorului Hristos:
-,, ...ca s-o înfăţişeze Sieşi, Biserică slăvită, NEAVÂND PATĂ SAU ZBÂRCITURĂ, ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă şi fără de prihană."- Efeseni 5, 25-27

-,, să păstraţi BISERICA(sg.) LUI DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." - Fapte 20, 28

Sau:
Coloseni 1, 18 "Şi EL ESTE CAPUL trupului, al Bisericii; El este începutul, întâiul născut din morţi, ca să fie El cel dintâi întru toate."

Matei 28, 20 "Învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, şi iată EU CU VOI SUNT (erau prezenţi doar apostolii- clerul Bisericii) în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin."

| EmaS a răspuns (pentru milan9):

Poi da, sa pastram biserica asa cum a lasat-o Domnul Isus.Multi oameni asimileaza astazi Biserica unei cladiri. Totusi, nu aceasta este ceea ce Biblia spune despre Biserica. Cuvantul "biserica" vine din grecescul "ecclesia" care inseamna "o adunare" sau "cei chemati". Intelesul de baza al cuvantului "biserica" nu este, iata, o clădire, ci dimpotriva este vorba despre oameni. Este chiar ironic faptul ca atunci cand oamenii sunt intrebati ce biserica frecventeaza, ei fac referire adesea la denominatiunea din care fac parte – ortodoxa, catolica, luterana, baptista si asa mai departe. De multe ori oamenii se raporteaza la o anume denominatiune sau la o cladire. Cititi Romani 16:5: "…spuneti sanatate si Bisericii care se aduna în casa lor...". Apostolul Pavel se refera aici la oamenii credinciosi ca fiind biserica si nu la cladirea in care ei se aduna.

Biserica este Trupul lui Hristos. Efeseni 1:22-23 spune: "El I-a pus totul sub picioare, si L-a dat capetenie peste toate lucrurile, Bisericii, care este trupul Lui, plinatatea Celui ce implineste totul in toti". Trupul lui Hristos este format din toti credinciosii incepand cu ziua Cincizecimii si pana la momentul Rapirii Bisericii.

| milan9 a răspuns:

La Sinoadele Ecumenice s-au luat NUMAI hotărâri conforme cu Învăţătura Mântuitorului Hristos!

Ele au apărat dogma Sfintei Treimi, aşa cum a fost înţeleasă aceasta în toată perioada creştină a celor două-trei secole dinaintea sinoadelor,

-sinoadele au vizat doar clarificarea a ceea ce era bazat pe universalitatea şi recunoaşterea comună în toate comunităţile creştine de până atunci,

- sinoadele au reunit aceeaşi Biserică, "apostolică", prin toţi episcopii a sute de comunităţi creştine ce trăiau aceleaşi învăţături comune!

- întrunirile sinoadelor au reprezentat chiar semnele unor încercări de modificare din exterior a învăţăturilor Bisericii, încercări stopate prin dialogurile sinadelor şi clarificarea încă o dată a adevărurilor creştine,

- mulţi dintre participanţii la sinoade erau episcopi ale căror trupuri păstrau urmele persecuţiilor provocate de apărarea de către ei a învăţăturilor neschimbate ale Bisericii lor.

| milan9 a răspuns:

Existenţa Sf. Tradiţii (=PREDANIE) este puternic reliefată în Sf. Scriptură.

Biblia nu şi-a propus să fie o lucrare exhaustivă? NICI VORBĂ. Este doar o colecţie accidentală a unor scrieri, AUTENTICE însă, ce au aparţinut apostolilor şi ucenicilor direcţi, cei care au preluat nemijlocit (fără intermediari) învăţăturile creştine autentice.

Niciunde nu există pretenţia că Biblia conţine tot. Există doar mărturii ale valorii de netăgăduit a ceea ce s-a reuşit să se conţină în Biblie.

Iată doar câteva citate biblice despre Predanie (sensul actual al "Sf. Tradiţii"):
1). -II Tesaloniceni 2, 15:,, Deci, dar, fratilor, staţi neclintiţi şi tineţi predaniile pe care le-aţi învăţat, fie prin cuvint, fie prin epistola noastra." (şi alte învăţături, suplimentare faţă de cele trimise prin epistolă, prin scrisoare)
2). -Ioan 20, 30: "Deci si alte multe minuni a facut Iisus inaintea ucenicilor Sai, care nu sunt scrise in cartea aceasta." ( Sf. Traditie, Predanie)
3). -I Corinteni 11, 2:,, Fraţilor vă laud că în toate va aduceţi aminte de mine şi ţineţi predaniile aşa cum vi le-am dat"
4). -Faptele Apostolilor 2, 42,, Şi stăruiau în învăţătura apostolilor şi în împărtăşire, în frângerea pâinii şi în rugăciuni."
5). -II Petru 3, 2:,, Ca să vă aduceţi aminte de cuvintele cele mai înainte grăite de sfinţii prooroci şi de porunca Domnului şi Mântuitorului dată prin apostolii voştri."
6). -Filipeni 4, 9:,, Cele ce aţi învăţat si ati primit si ati auzit şi ati văzut la mine, acestea să le faceţi, şi Dumnezeul păcii va fi cu voi."
7). -II Tesaloniceni 3, 6:,, Fraţilor, va poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriţi de orice frate care umblă fără de rânduială şi nu după predania pe care aţi primit-o de la noi."
8). -II Timotei 1, 13:,, Ţine dreptarul cuvintelor sănătoase pe care le-ai auzit de la mine, cu credinţă şi cu iubirea ce este în Hristos Iisus."
9). -Ioan 21, 25:,, Dar sunt şi alte multe lucruri pe care le-a facut Iisus şi care, daca s-ar fi scris cu de-amanuntul, cred ca lumea aceasta n-ar cuprinde cărţile ce s-ar fi scris. Amin."
10). -II Timotei 2, 2:,, Şi cele ce ai auzit de la mine, cu mulţi martori de faţă, acestea le încredinţează la oameni credincioşi, care vor fi destoinici să înveţe şi pe alţii."

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Biserica reprezintă suma principiilor concrete şi inconfundabile ale unei anumite credinţe!

Biserica se prezintă cu un anumit specific intrinsec unic - prin învăţăturile sale unice. Ea reprezintă o CREDINŢĂ unică, o religie unică, cu un set unic de principii şi reguli.

Neinterpretându-se aleatoriu, suma acestor principii formează "un corp distinct". Acest "un corp distinct", această "realitate distinctă" putem să o numim fie credinţă, fie religie... Credinţă înseamnă de fapt un corp unitar de învăţături.

| Lizzu a răspuns:

Cred ca expresia defineste lucrurile bune si rele pe care le dobandim pe Pamant,in viata fizica de pe Pamant ca spirite in trup.
Tot ceea ce acumulam intr-o viata de om,ganduri,sentimente,trairi, experiente, pareri.
E ca si cum ar exista o recompensa pentru tot ceea ce acumulam aici. Cu cat e mai mare bagajul sufletului cu atat este si recompensa din Cer.

Nu stiu ce sa spun, dar asta imi vine in minte.

Ce fel de fiinte devenim la sfarsitul vietii pe pamant, asa vom fi si in Univers undeva unde vom merge dupa viata.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

In acest verset (Matei 18:18) se refera la harul dat de catre Hristos Dumnezeu apostorilor, transmis pana astazi preotilor din Biserica Primara (astazi ortodocsi si catolici) prin care pot dezlega pacatele prin Hristos (Ioan 20:22-25), iar daca le vor lega la oameni pe pamant, din cauza pacatelor, si in cer vor fi legati.

| EmaS a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

laughing Numai preotii ortodocsi si catolici au fost investiti de Dumnezeu? Unde scrie asta?

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru EmaS):

Ortodocsii si catolicii sunt efectiv Biserica Primara, avand Succesiunea Apostolica neintrerupta, de la Hristos prin Sfintii Apostoli (vezi Ioan 20:22-25)

Voi (neoprotestantii) nu aveti succesiune apostolica, fiind dezbinati in multe secte.

"Şi vă îndemn, fraţilor, să vă păziţi de cei ce fac dezbinări şi sminteli împotriva învăţăturii pe care aţi primit-o. Depărtaţi-vă de ei.
Căci unii ca aceştia nu slujesc Domnului nostru Iisus Hristos, ci pântecelui lor, şi prin vorbele lor frumoase şi măgulitoare, înşeală inimile celor fără de răutate."

Si pentru a apela si la o sursa sigura, Wikipedia Enciclopedia,
http://en.wikipedia.org/wiki/Apostolic_succession

| EmaS a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Ortodocsii si catolici au aparut efectiv muuuult mai tarziu.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru EmaS):

Stiu ca este sah-mat, insa nu trebuie sa mai raspunzi, doar pentru a scrie ceva.

Ortodocsii si catolicii nu au aparut, ei fiind Biserica fondata de catre Hristos (Matei 16:18). Ei doar din motive politice, s-au impartit cu aceste nume, pastrand Succesiunea si Traditia Bisericii Primare, fiind aceeasi de atunci, cu Dogmele revelate, si hotararile primelor Sinoade Ecumenice.

Stii bine ca numele de ortodox si catolic exista din primele secole, adica Biserica Catolica (universala), si Credinta Ortodoxa (cea dreapta), regasite in diferite scrieri.

Prin urmare, cand te referi la Biserica Ortodoxa sau Biserica Catolica, te referi in mod direct la Biserica Primara, Biserica lui Hristos, in care se afla Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie, avand [99%] acelasi Dogme de credinta revelate.

Si ca sa termin cu acest verset, ca oricat prozeletism rusinos ati face, stiti bine ca Hristos a zis : "Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru şi pe această piatră voi zidi Biserica Mea şi porţile iadului nu o vor birui" Biserica de aici fiind cea cu Succesiune Apostolica.

La urmatorul mesaj (viclean) nu iti voi mai raspunde.

| EmaS a răspuns (pentru ΟρθόδοξηΠίστη):

Nu vreau sa joc jocul de sah pe care-l cunosti tu, dar daca insisti...
-Asa ca la afirmatia nu au aparut ei fiind biserica formata de Hristos, Matei 16:18 iti voi raspunde ca atunci cand biserica lui Hristos a fost fondata de Hristos membrii ei erau numiti doar CRESTINI.
-A doua'' mutare ''pe care o fac la sahul mat pe care presupui ca l-ai dat,este ca biserica primara a avut ca dreptar al invataturii sanatoase doar BIBLIA,nu si TRADITIA.
-La Sinoadele Ecumenice s-au luat hotarari care nu sunt conforme cu invatatura fondatorului bisericii adica Domnul Isus Hristos.-De exemplu, la unele din ele s-au luat hotarari legate de importanta majora a botezului la copiii mici sau inchinarea la Fecioara Maria care,ar mijloci pentru noi (Biblia spune ca DOAR ISUS ESTE SINGURUL MIJLOCITOR si chiar Duhul Sfant mijloceste pentru noi cu suspine negraite)
-Daca te referi la numele Bisericilor Ortodoxe, Catolice sau alte Biserici Neoprotestante, as vrea sa iti spun ca numele bisericilor nu conteaza, ci doar numele lui Isus Hristos ca are o singura Biserica, numita Biserica lui Isus Hristos.(NU ALTFEL0.
-Prin urmare cand ne referim la Biserica Ortodoxa sau Catolica nu ne referim direct la Biserica primara ( in care se afla Sfanta Scriptura si traditia,cum spui tu GRESIT).
-Apropos, asta este ultima mutare, eu nu fac prozelitism religios ci doresc ca omul sa cunoasca adevarul Scripturii, nu dogmele bisericilor locale, in primul rand.
-Hristos este temelia Bisericii(1Cor.3:11)iar noi suntem ziditi pe invatatura Apostolilor (inclusiv a Apostolului Petru).
Mesajul meu este un raspuns la mesajul tausi sunt convinsa ca nu este un mesaj viclean ci o ''mutare''normala la sahul -mat pe care AI CREZUT CA L-AI DAT!

| Jackul336 a răspuns:

Exista o legatura intre om si cosmos iar aceasta legatura trece fix prin perimetrul echilibrului

| rapidistuul a răspuns:

A-ti raspuns ogramada de oamenii dar nici unul nu a spus exact la ce se refera acest verset! Acest verset se refera la faptul ca preotul are puterea de a lega sau a dezlega un om pentru pacatele lui.Penitentul (cel legat) i se va da un Canon din partea parintelui care l-a legat iar, daca acesta a savarsit canonul preotul poate sa il dezlege de acele pacate pentru care era legat.In cazul in care penitentul va muri legat cu acele pacate cand se va duce la judecata acele pacate vor ramane deoarece nu au fost dezlegate.Acest verset este expus chiar in molitva dinaintea Sfintei spovedanii