Se înțelege din mustrarea făcută asupra apostolilor (iartă-mă dacă greșesc) că aceștia erau încă străini de Dumnezeu și nu puteau înțelege pildele, în general predicile Lui. Ei erau prea lipiți de lucrurile pământești pentru ași urca urechile la cer să asculte tainele vieții.
Exact ca și astăzi, omul e atât de concentrat de pământ încât studiază dar niciodată nu veghează. Vor să urce la absolut dar trec de el și merg în univers. Nu fac aluzie la atei sau creștini, cu toții suntem la fel, îl cunoaștem pe Dumnezeu din auzite, iar numărul celor ce-L cunosc cu adevărat scade.
Este un nonsens. Teoria crestina nu spune ca toti suntem fiinte create de Dumnezeu? Daca nu suntem din Dumnezeu inseamna ca mai exista un alt creator.
Vezi tu, de aceea multi spun ca Biblia este o carte plina de paradoxuri, pentru ca nu o citesc cu scop ca sa o inteleaga. Ei iau un verset din context caruia ii dau o alta conotatie. Insa daca cunosti Scriptura, atunci o si intelegi. Pentru ca in alta parte este scris ca cine nu are Duhul Sfant nu este al Sau. Ca sa devii un copil al lui Dumnezeu trebuie sa te nasti din nou din apa si din Duh. Ioan3:,,Isus i-a răspuns: „Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă nu se naşte cineva din apă şi din Duh, nu poate să intre în Împărăţia lui Dumnezeu.,,
Interesant,dar daca ascult doar unele cuvinte ale lui Dumnezeu, asta inseamna ca ma trag si din Dumnezeu si din Satana? 0.0
Vechiul Testament, scris de-a lungul unei perioade de peste 1000 de ani contine cateva sute de referiri la Mesia cel asteptat. Toate acestea implinandu-se in Hristos, realizeaza o confirmare puternica a identitatii Sale de Mesia. Biblia contine 6408 versete cu profetii, dintre care s-au implinit pana acum 3268, in timp ce restul profetiilor privesc evenimente inca viitoare.Asa ceva nu mai exista in nici o alta carte.Este imposibil ca aceste profetii sa se fi implinit la intamplare.
Iar in sustinerea acestui verset vine: "Daca Ma iubiti, veti pazi poruncile Mele"
iar de aici, cred ca totul se subintelege de la sine ce vrea sa spuna acel verset.
Inteleg din acest citat o teorie specifica tuturor religiilor, anume dualismul maniheist intre "Bine" si "Rau" si "garantarea" ca simpla adeziune la trairile si principiile unei religii iti asigura "mantuirea", pe care DOAR in cadrul acelei religii o poti gasi si nicaieri altundeva.
Acesta este si mesajul de manipulare promovat in spatiul cultelor religioase, frumos ambalat in filosofii teologice, menite sa induca o stare de visare treaza in randul adeptilor lor.
O situatie exemplificatoare si concludenta, din aceasta perspectiva, este si cea a crestinismului, divizat in foarte multe confesiuni, fiecare spunand cuvinte de lauda la adresa propriei viziuni interpretative despre Dumnezeu si ocarand ca nefondate, viziunile celorlalti, despre acelasi zeu. E suficient sa avem ocazia de a-i asculta cum isi trimit confratii in iad pentru erezii de tot felul, pentru a ne lamuri ce-i si cu "dumnezeul din religie", vazut ca un slujbas in simbria liderilor religiosi, care hotarasc cine e cu dumnezeu, cine e din dumnezeu, cine e sfant si cine e pacatos, desi printre dansii se gasesc de multe ori urmasi demni ai faptelor lui Alexandru Borgia.
Iata si o epigrama, zic eu, relevanta:
"Ma uit la lumea noastra si constat,
Senin şi cat se poate de bonom,
Ca-n viaţă nu e om fara pacat
Si pacatos sa nu se creada om."
(Aproape Biblica - Gheorghe Balici)
Se refera la oamenii credinciosi si al oamenii care o iau pe ciai gresite.Cu cat facem mai multe fapte bune ne apropiem de Dumnezeu iar gand gresim si nu ne pasa ne departam de El si Ii negam existenta si poate il vorbim de rau.
Adica eu asta inteleg.
Daca ati stii de cate ori mi-au venit pe la poarta "trimisii domnului", spunand ca numai la ei se gaseste mantuirea, v-ati plictisi si nu doresc sa plictisesc pe nimeni. Dar ca sa va dau un exemplu din trecut, ce parere aveti despre Marea schisma din 1054? Crestinii de la Apus si cei din Rasarit s-au trimis unii pe altii in focul gheenei, s-au blestemat reciproc, socotindu-se unii pe altii "eretici" si "schismatici". Apoi, au aparut altii, care au spus ca pentru a te mantui e necesara doar credinta, gratia divina si scriptura ("sola fide, sola gratia, sola scriptura") si iata ca biserica i-a condamnat ca si eretici. Caci ce era oare Martin Luter in viziunea bisericii, decat un eretic, care avusese curajul sa atace Vaticanul, care - printre altele - ierta pacatele prin vanzarea de indulgente. Aceeasi eticheta a primit-o si Calvin si Hus si au mai primit-o si altii. Chiar in spatiul romanesc, se tiparise in vremea voievodului Vasile Lupu "Raspunsul impotriva Catehismului calvinesc" de catre mitropolitul Varlaam al Moldovei, considerat o opera de salvare a identitatii nationale a poporului roman, alaturi de celebra "Cazanie".
Cum sunt priviti neoprotestantii in zilele noastre de catre biserica? "Sectele sunt cancerul bisericii" O mostra?
http://biserica_sfantul_grigorie_palama.crestinortodox.ro/......mnezeu-259
http://www.youtube.com/watch?v=iz2_9PxLZ60
Cat despre Biblie, credeti-ma ca fiecare o intelege in felul sau.
Sa dau oare exemplul cu studiul facut pe un esantion de elevi de George Tamarin spunandu-le sa raspunda daca evreii au facut bine atunci cand i-au masacrat pe ierihoneni. 66% au raspuns afirmativ, iar restul ca au gresit, ucigand si animalele care le-ar fi fost utile evreilor.
Sa mai spun ca Avraam si-a supus fiul unei traume psihice, ducandu-l pe munte pentru a fi jertfit prin ardere de tot in cinstea zeului Yahve, care s-a milostivit in ultimul moment si i-a salvat viata tanarului Isaac. In zilele noastre, daca un parinte ar face tot ceea ce a facut Avraam cu fiul sau, fapta acelui descreierat ar fi considerata infractiune de "rele tratamente aplicate minorului", iar psihologi din cadrul a numeroase ONG-uri ar depune eforturi considerabile pentru a reechilibra psihic un astfel de copil traumatizat. Sa-i intrebam pe cei de la telefonul copilului?
Sau sa amintesc de imoralul si betivul Lot ce a procreat cu ambele sale fiice, de betivul Noe, care dupa potop a sadit vie si s-a imbatat de vin, blestemandu-si fiul desi el, ca parinte, nu a putut da un exemplu de moralitate acestuia. Mai mult, de la acest episod se trage si ideea de inferioritate a rasei negre. Ham si urmasii sai vor fi robii lui Sem si Iafet si a urmasilor acestora.
P.S. Acesta este modul meu liber de a intelege Biblia - o carte de mituri, in care unii mai si cred. De ce sa ne blamam unii pe altii pentru povestile unui popor strain - poporul evreu? Cine vrea sa le creada e liber sa o faca, cine vrea sa le inteleaga e liber sa le studieze, ba chiar e recomandat sa o faca si apoi sa traga propriile concluzii.
Asta de unde ai mai scos-o? am pomenit eu ceva despre reviste? numa cu biblia "te bag in corzi" si nu mai stii ce sa raspunzi.
tot zici ioan 10:30 eu si tatal una suntem, ti-am aratat ce a zis Isus mai departe, "una suntem, ca si ei, (apostolii) sa fie una cu noi. asta arata ca si apostolii ar fi parte din trinitate, daca afirmatia lui Isus inseamna ca este aceiasi persoana cu tatal.
cand te-am lasat fara argument, nu mai zici nimic, te-ai gandit sa te iei de reviste, ca na, ce sa mai zici?
si pentru ca tot ai pomenit de reviste, sa stii ca ele sunt hrana spirituala despre care a vorbit Isus in Matei 24:45: "..sa le dea hrana la timpul potrivit"
tu ce "hrana" primesti? nu primesti, ca nu are cine sa iti dea!