|

Ce parare aveti de subiect: "Ateismul este o religie a disperării și a fugii de răspundere. Este forma elaborată a temerii că totuși „Dumnezeu există"…"

56 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Crestinismul presupune pocainta, adica marturisirea pacatului si indepartarea de pacat. Nu este deloc fuga de raspundere, ci dorinta de indreptare.
Fuga de raspundere este sa crezi ca Dumnezeu nu exista sau ca Dumnezeu nu pedepseste.

56 răspunsuri:
| explică:

Comentariu:
Sunt total dezamagit, in esenta intrebarea se adresa celor ce isi spun atei, NIMENI nu a raspuns la intrebare privind subiectul ATEISM ci fiecare a incercat sa atace crestinismul, pe crestini sau pe Cel in care cred crestini.
Cineva mi-a spus ca: "e invers" parca am urmari comedia tragica "Doua Lozuri" si nu am discuta despre ateism, altcineva ne spune ca ateismul nu este religie de parca poate dovedi in mod ABSOLUT ca Dumnezeu nu exista. Atata timp cat nimeni de pe pamant nu poate dovedi ca Dumnezeu NU exista, negarea existentei acestuia este DOAR o CREDINTA nu o certitudine, deci ateismul ESTE doar o credinta. Pentru alti existenta universului, a Pamantului, a vietii este atat de simplu de explicat dar nu stiu nici cum sau de ce se nasc, cresc si apoi mor. Altii au gasit contradicti asa cum spuneau "inteleptii inaintasi" care spuneau ca Biblia minte in privinata existentei celei mai vechi cetati stiute de unde vine Avraam, cetatea UR. Sa vezi si sa nu crezi, dupa multi ani au dezgropat si UR-ul si chiar au gasit dovezi in existenta lui Avraam dar nu asta era subiectul ci DISPERAREA ATEILOR, dovedita in mod evident de raspunsurile voastre care ataca crestinismul in incearcarea de a DETURNA SUBIECTUL. La subiect baieti, daca sunteti isteti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danut):

Așa deci am să răspund conform acestei întrebări, cu niște statistici:
- Creștinii din SUA fac mai multe avorturi decât cei fără vreo afiliere religioasă (aka atei)
- Creștinii din SUA, mai exact Texas, au o rată foarte mare de sarcini în rândul adolescenților, și pe primul loc de a doua sarcină tot la adolescente, față de alte state sau cei ce nu au afiliere religioasă.
- Creștinii din SUA vor legalizarea torturii și pedepsei cu moartea, față de cei fără afiliere religioasă
- Mulți creștini din SUA cred că Pământul este plat, Universul de aceeași vârstă tot cu Pământul, și cred că biblia este o carte ce este numai ADEVĂR.
- Majoritatea creștinilor din SUA neg Încălzirea Globală și nu vor să facă absolut nimic ca să rezolve această chestiune serioasă ce ne periclitează viitorul copiilor noștri, moartea și extincția a multor specii de animale, insecte etc.

Deci, ești mulțumit acum domnule creștin?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LupusDei1993):

Nu toți cei ce zic Doamne, Doamne, vor ajunge in Imparatia lui Dumnezeu. Adica, sunt creștini cu numele. Ca de altfel ca si majoritatea creștinilor din Romania.Isus se întreba daca va găsi credință la revenirea Sa pe Pamant. Se vede ca avea dreptate.Majoritatea celor care se declara creștini, trăiesc ca păgânii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Isus a spus că va veni înainte să moară discipolii lui (ce erau prezenți apropo), deci a întârziat în jur de 1950 de ani cu promisiunea lui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LupusDei1993):

Exact cum am mai spus dar mizeria o b agati sub presul altora.
Ai facut si o analiza DE CE avorteaza? Daca sunt probleme medicale ale mamelor?
"- Creștinii din SUA vor legalizarea torturii și pedepsei cu moartea, față de cei fără afiliere religioasă" la asa afirmatie putem sa te introducem in "secta" anti USA.
" Mulți creștini din SUA cred că Pământul este plat, Universul de aceeași vârstă tot cu Pământul, și cred că biblia este o carte ce este numai ADEVĂR." Faza cu pamantul tine de educatie, nu de religie, orice prost stie asta, in privinta Bibliei este altceva, fiecare CREDE ce vrea.
"- Majoritatea creștinilor din SUA neg Încălzirea Globală și nu vor să facă absolut nimic ca să rezolve această chestiune serioasă ce ne periclitează viitorul copiilor noștri, moartea și extincția a multor specii de animale, insecte etc."
Asta nu tine de CRE DINTA si nici de ateism dar si eu sunt de acord caacum v-ati terzit sa ingrasati vaca, inainte de a o duce la abator. Pamantul NU mai poate fi salvat, putea fi salvat pe la 1900, acum nu mai sunt solutii, ca sa faca, sa duca frigidere la polul nord sa reanghete apa sau sa omoare toata populatia Africii si Asiei ca sa nu mai consume (omoare) animalele?
"Deci, ești mulțumit acum domnule creștin?"
Repet: "chestia cu capra vecinului", nu ai raspuns la intrebare, sa fie vorba de neputinta sau neantelegerea subiectului?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LupusDei1993):

Isus a spus "azi si mâine lucrez, iar a treia zi termin." La Dumnezeu o zi e cat o mie de ani. Asa ca au trecut acele doua zile (2000 de ani) urmează a treia in care sa revină numai ca nu se știe exact când. Dar după semne este aproape, este chiar la uși!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danut):

Ateismul este punctul de vedere potrivit căruia Dumnezeu nu există. Ateismul nu este deloc ceva nou. Psalmul 14:1, scris de David aproape de anul 1000 înainte de Hristos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Dar ucenicii de atunci tot au murit, si daca Dumnezeu este in afara timpului si dimensiunii noastre, clar este ireal si nu exista, e atat de simplu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Jay1):

Și uiți că există seturi de coduri morale cu mult înaintea existenței creștinismului chiar și al iudaismului, nu? Ce spui de epopeea lui Ghilgamess ce preceda povestea mitica al lui Moise ce nici macar rabinii moderni cred ca nu a existat?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danut):

Putea fi salvat, dar măgarii religioși încă erau la putere, sclavia rasială încă fiind puternică în USA (cu justificarea biblică bineînțeles) și oricum nu prea erau savanți pe atunci. Cu "dușmani" USA deja am înțeles tot, ești la fel de republican ca și Donald Trompetă, care susține neonaziști și îi consideră "good people"
Absolut nicio profeție biblică nu s-a adeverit vreodată și nici nu se va întâmpla prea curând. Nu e decât o carte mitologică folosită în subjugarea unor creduli ca tine ce cred în *magie*.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu e un "subiect", e doar o barfa de origine religioasa. Deci nu merita vreo discutie sau atentie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

""Ateismul este o religie a disperării și a fugii de răspundere. Este forma elaborată a temerii că totuși „Dumnezeu există"…""

Pe langa faptul mai mult decat evident ca ateismul nu este o religie, e ca si cand ai afirma:

"CRESTINISMUL este o religie a disperării și a fugii de răspundere. Este forma elaborată a temerii că totuși ZEUS există…"

Cu afirmatia asta, similara perfect cu a ta, cum te descurci?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cred ca din contra, un ateu e mult mai relaxat, cel putin asa eram eu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru loZio):

Erai? Păi și acum cum ești?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Celcestietot):

Pai zi-mi tu daca stii tot. Eu nu vreau sa zic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru loZio):

Si acum cum ești?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru loZio):

Vorbeam serios.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca batranul de pe norisor ar exista, nu ar avea nimeni cum sa fuga de el, cum nimeni nu ar avea cum sa scape de lege daca trece pe rosu, desi isi imagineaza ca nu exista.
Singura diferenta e ca nu avem niciun motiv ca specie sa credem ca acest batranel ar exista.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Niciun ateu nu cred ca o sa recunoasca asta. Ateismul nu e o religie sau opusul ei ci mai degraba lipsa ei, dupa mine. Nu stiu daca ateii se tem de posibila existenta a lui Dumnezeu, unii sunt atei pentru. ca nu-i vad rostul religiei si nu o cred plauzibila si logica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu este o fuga,este o concluzie la care au ajuns oamenii dupa ce au analizat rational problema existentei unei fiinte supreme.(de cele mai multe ori,raportate la crestinism)
Agnosticii sunt mai dezechilibrati decat ateii,cei din urma fiind total impamanteniti in necredinta.

Petre Tutea spunea in felul urmator:
"Fara Dumnezeu,omul este un biet animal rational,care vine de nicaieri si se-ndreapta spre nicaieri"

Total de acord,experienta religioasa este fundamentala pentru fiinta umana. Daca inglobam toate acele metafizici si credinte mistice in acest concept de "Dumnezeu",vorbele lui Tutea se pot intelege si in afara crestinismului(pentru ca Tutea,dupa cum bine stim,a fost un crestin convins,cu tendite legionare)

Crestinismul,ca orice religie,functioneaza pentru om,in sensul in care ii ofera raspunsuri la intrebarile existentiale,ii confera un scop si nu in ultimul rand, un "reper" fara de care ar fi propulsat intr-o confuzie absoluta.(confuzie atenuata de diverse filozofii)
Intr-adevar, crestinismul se prezinta a fi valid din punctul asta de vedere.Dar, pe de alta parte, mizeria politica in jurul careia s-a invartit crestinismul de 2000 de ani,conceptul absurd al "pacatului",constrangerea fiintei umane,neautenticitatea acestei religii, toate acestea devalorifica crestinismul.

Nu sunt un adept al ateismului, dar nici nu vad divinitatea in felul in care o percep crestinii.
Nu exista asemenea imbecilitate precum un "dumnezeu personal" sau credinta oarba, intelegerea strict literala a miturilor si povestilor cu caracter mistic, misterios(destinate interpretarilor). Este la culmea ridicolului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Teffan):

Pentru că Petre Tutea este fix ce ai spus tu mai jos de menționarea lui.
S-a dovedit din nou și din nou, și științific că Dumnezeu nu există, iar omul este într-adevăr un animal rațional, pentru că noi și primatele împărțim un strămoș comun, iar țelul ni-l facem noi. Nu există un duh sau moș în cer să te urmărească non-stop.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Există Dumnezeu? Complexitatea planetei noastre ne indică existenţa unui Creator care nu doar a creat universul în care trăim, ci îl şi menţine în viaţă astăzi.
Chiar Biblia spune că noi trebuie să acceptăm prin credinţă că Dumnezeu există: "Şi fără credinţă este cu neputinţă să fim plăcuţi Lui! Căci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie să creadă că El este, şi că răsplăteşte pe cei ce-L caută" (Evrei 11:6). Dacă ar dori, Dumnezeu ar putea pur şi simplu să apară în faţa întregii lumi pentru a demonstra că El există. Însă dacă ar face acest lucru, nu am mai avea nevoie de credinţă. " 'Tomo' i-a zis Iisus, 'pentru că M-ai văzut, ai crezut. Ferice de cei ce n-au văzut, şi au crezut" (Ioan 20:29).

Dumnezeu există!
Avem speranţă şi sens în viaţă, şi posibilitatea de a ajunge să Îl cunoaştem pe Dumnezeu împreună cu dragostea Sa în mod personal.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Jay1):

"Complexitatea planetei noastre ne indică existenţa unui Creator..."
Complex din punctul nostru de vedere, raportat la noi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Jay1):

Ai citat biblia creștină drept dovadă al primei afirmații, ceea ce este total greșit și eronat. Poți lua oricare altă carte științifică și să vezi că spiridușul tău invizibil nu există.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LupusDei1993):

Există o energie care deține acest univers!
O lumină, puritate, adevăr, dragoste bucurie pace, bunătate, dreptate, natură, binecuvântare sau o putere nelimitată numită Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Jay1):

Atunci de ce există rău?
Uite, ți-am redus afirmația la 0. Nu există așa ceva, biblia e plină de crime împotriva umanității și naturii DICTATĂ de acest "dezeu".

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LupusDei1993):

Întreaga lume zace în puterea celui rău." (1 Ioan 5:19) Diavolul are o mare influență asupra oamenilor.Scopul suprem al vieţii nu este fericirea, ci cunoaşterea lui Dumnezeu. Unul dintre motivele pentru care răul pare atât de greu de înţeles.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Jay1):

"Scopul suprem al vieţii nu este fericirea, ci cunoaşterea lui Dumnezeu. "
Și nu o să-l vezi absolut niciodată, totul e doar credință oarbă fără dovezi concrete. Și vezi că ateismul de azi e foarte diferit față de cel din trecut, deoarece ei erau uciși de religioși ca tine, ca danut și oricare indoctrinat de aici, numai datorita secularizarii (scăderea puterii religiei) ai tu acces acum la internet, nu că Dumnezeu deodată e bun sau ceva de genul. Dacă religia avea aceeași putere peste tot, înotam în de porci și acum, cu ciuma neagră și sărăcie cruntă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LupusDei1993):

NU! este - totul doar credință oarbă fără dovezi!
Cercetătorii au observat că structura genomului uman seamănă cu limba aramaică veche şi pentru a reuşi să traducă codul ADN-ului au transformat elementele în litere. Astfel, pe baza valorilor de masă atomică ale acestora, hidrogenul a devenit litera ebraică Yod (Y), azotul litera Hey (H), oxigenul litera Wav (V sau W), iar carbonul Gimel (G). Toate aceste substitutii au dezvăluit formă veche a numelui YAHWE, YHWH numele propriu al lui Dumnezeu în Biblia ebraică revelat lui Moise cu mii de ani în urmă, un nume care apare de peste 7000 de ori în Biblie şi care trăieşte în fiecare celulă a corpului nostru.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Jay1):

Fals, fals și fals.
Cercetători frauduloși cu date eronate doar ca să susțină zeul imaginar al unor barbari din trecut, misogini, genocidali, canibali, incestuoși etc etc etc

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LupusDei1993):

Ce face Dumnezeu este treaba Lui. El știe motivul pentru care face sau îngăduie tot ce se întâmpla. Întrebarea este exista un creator a tot ce exista sau nu? Biblia raspunde la aceasta întrebare. Oamnii de știinta cercetează dar nu pot afla pentru ca Dumnezeu nu poate fi cercetat si găsit prin metode omenești. Daca crezi din toată inima il vei găsi, daca il vei căuta din toată inima!
Din Biblie rezulta ca mintea omului este acea suflare de viață pusa de Dumnezeu in noi.Mai poate fi numita și Duhul omului, sau Spiritul omului.
In cartea "Mintea- o călătorie spre centrul ființei umane" de Daniel J.Siegel autorul a ajuns la concluzia ca " mintea este un proces emergent de auto-organizare incorporat si relațional, ce reglează fluxul de energie si informație". Dar cum ia ființă acest proces complex in om numit minte? Doar Dumnezeu știe!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

BUUULLSHIT laughing)
Argumentul că numai Dumnezeu știe ce face, și nu ai cum să dai de el decât dacă postești în deșert vreo 40 de zile și te rogi, sperând că îți va răspunde, nu ai să primești niciodată așa ceva, decât dacă auzi tu în căpușorul tău voci, deorace dacă e cazul, e posibil să ai o boală mentală și trebuie tratată imediat.
Singura voastră dovadă este biblia, și îndoctrinarea încă de la naștere, condiționarea perfectă pentru o pishoză religioasă colectivă.
Știința a răspuns la întrebări la originea omului, cât să spună că poveștile din biblie nu sunt reale, nu pot fi refăcute prin experimente, multe scrise acolo implică doar credință oarbă fără vreo dovadă, cu muuuulte contradicții.
Teoria Evoluției, Arheologia, Biologia și multe alte ramuri științifice resping absolut toată biblia și o sfărâmă în miliarde de bucăți. Că nu vreți să studiați voi, e problema voastră.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LupusDei1993):

"Arheologia, Biologia și multe alte ramuri științifice resping absolut toată biblia "
Tocmai aceste subiecte arata ca Biblia este un Izvor de REALITATE dar mai intai trebuie sa "inveti" sa citesti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danut):

Aha.
Arată că viața pe pământ există de 6000 de ani, 4004 BC.
Acum 4000 de ani s-a întâmplat un potop global imaginar, prin care nu s-a întâmplat așa cum a fost descris în biblie, ci a fost un fenomen pur local prin zona Irak-ului, știi tu, de unde aramaicii barbari au "împrumutat" multe mituri și legende de la veciniwinking
Și fix după potop, piramidele egiptene trebuiau construite de...40 de oameni, după logica creaționistă.
Și să nu mai vorbim de incest masiv.

De faptul că însuși Isus a spus că cei ce nu-și urăsc mama, tatăl, fratele, sora, copii ȘI CHIAR VIAȚA LOR, nu sunt demni de a-i fi ucenici.
Isus și ucenicii fiind scutiți să țină Sabatul, iar evreii ce nu țin Legea Veche, vor fi numiți mici din Împărăția lui Dumnezeu.
Și am muuulte alte exemple, dar tu preferi realitatea imaginară, așa că am să te las în ea, e dreptul tău, dar să nu te miri că nepoții tăi vor fi luați cu forța dacă se mută în țări civilizate, e ilegal să indoctrinezi alte persoane cu ideile tale false și deloc demonstrabile științific.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LupusDei1993):

Ați citit cartea: " Mintea-o călătorie spre centrul ființei umane" de Daniel J. Siegel?
Cutiti-o si posibil sa va schimbați părerea. Chiar daca este tratata din punct de vedere științific ființă umana, o sa vedeți ca concluzia este aceiași care reiese si din Biblie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LupusDei1993):

Daca prostia s-ar plati, RASPUNSUL tau ar face o avere.
Luam primul CAZ enumerat de tine, oare DE CE multi munti din Romania si aiurea au nenumarate schelete de pesti? A, probabil, canva, acum milioane de ani pesti zburau, nu?
Alt caz Isus si ucenici TINEAU Sabatul dar tu nu sti sa citesti Biblia ci copiezi cretinisme de pe net.
Luca 4, 16. A venit în Nazaret, unde fusese crescut; si, dupã OBICEIUL Sãu, în ziua Sabatului, a intrat în sinagogã. S-a sculat sã citeascã,
17. si I s-a dat cartea proorocului Isaia. Când a deschis-o, a dat peste locul unde era scris:
18. "Duhul Domnului este peste Mine, pentru cã M-a uns sã vestesc sãracilor Evanghelia, M-a trimis sã tãmãduiesc pe cei cu inima zdrobitã, sã propovãduiesc robilor de rãzboi slobozirea, si orbilor cãpãtarea vederii; sã dau drumul celor apãsati,
19. si sã vestesc anul de îndurare al Domnului."
20. În urmã, a închis cartea, a dat-o înapoi îngrijitorului, si a sezut jos. Toti cei ce se aflau în sinagogã, aveau privirile pironite spre El.
Exemplul asta l-ai ratat, mai cauta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Orice carte ce spune că biblia e adevărată, fără greșeli, nici nu mă mai complic să mă uit la curpinsul lor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danut):

Isus nu este Mesia, oare de ce? Pentru că numele lui trebuia să fie EMANUEL, să devină ÎMPĂRAT plus alte calități de care Isus nu deține absolut deloc. A și apropo, TOATE PREDECȚIILE DIN VECHIUL TESTAMENT ȘI NOUL TESTAMENT, SUNT FALSE, NU S-AU ÎNDEPLINIT ȘI NU O SĂ SE ÎMPLINEASCĂ, VREODATĂ.
Voi faceți Biblia literară numai când vrea **** voastră, și metaforică la fel, ca să se asemene narativei voastre de Doomsday-eri, de aproape 150 de ani de când s-au creat sectele voastre idioate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LupusDei1993):

ISUS ESTE Mesia iar Emanuel ESTE unul dintre Numele Lui, a fost si ESTE imparat dinainte sa existe omenirea dar treaba ta ce crezi.
Aproape TOATE profetiile din VT si NT s-au implinit dar tie NU iti este permis sa intelegi din cauza opinilor tale. Sectele noazstre asa cum sunt au fost PROFETIZATE de 2000 de ani sa apara dar iarasi chestia cu intelegerea care este ceva mai greoaie pentru tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danut):

Asculta ce spune acest "dusman" al SUA.
https://www.youtube.com/watch?v=vquOuWx6NlA

Si sa te gandesti de 10 ori cui te rogi, te inchini, si "simti" ca te urmaresti 24 de ore.
Sufletul nu exista, viata dupa moarte la fel,
Si nici Dumnezeu nu exista, nici ieri, nici azi, nici maine, nici in vecii vecilor.
Amen.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LupusDei1993):

Daca tu te iei dupa ce spun uni pe net, m-ai dat gata, sigur asa este. laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danut):

Da, unii ce spun pe net, tu care tot mi-ai dat de multe cori clipuri de pe net, dar aaah, ei promovau prietenul tău imaginar, am înțeles am înțeles. Religia ta nu a adus niciodată o contribuție pozitivă în lumea aceasta, ce a spus el, multe din ele, le aveam în subconștient de o groază de ani, încă de când mergeam la slujbe duminica și era să adorm de la niște plictisitori ce trăiesc din bani publici.
Nu contează cât de rău și oribil ești ca o ființă umană, dacă spui cu gura ta că Isus este Domnul și Mântuitorul tău, chiar de contrazice absolut cam tot din Vechiul Testament, adică Tasu, care a spus că EL este singurul Domn și Dumnezeu, nimeni altcineva lângă El,
sigur nu ridică dubii și semne de întrebare.
Dacă ești o persoanăp bună și atee, mergi în iad, dar dacă ești chiar ca Hitler, ești salvat, atâta timp cât crezi în Dumnezeu și comiți crime și genociduri, ești heterosexual și ești prost ca noaptea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LupusDei1993):

", tu care tot mi-ai dat de multe cori clipuri de pe net, "
Cand si unde?
"Religia ta nu a adus niciodată o contribuție pozitivă în lumea aceasta,"
Esti sigur? Religia mea a facut si folosit pentru prima oara un reactor nuclear in scopuri medicale, "religia mea" a facut pentru prima oara un tansplant de inima la un om in lume, "religia mea" are cel mai bun neurochirurg de copii din lume, "religia mea" a inventat fulgii de porumb pe care iui mananca o buna parte din omenire, vrei sa continui, "religia" mea are foarte multi oameni de stiia la NASA (aia cu cosmosu daca nu sti), "religia" mea are foarte multi oameni de stiinta la CERN (aia cu particula lui Dumnezeu), (p.s. eu cam stiu ce au descopert la CEREN fiiundca mi-au spus cei din "religia" mea dar tu sigur nu sti ce si cum, "religia" mea se ocupa cu satelitii, si construirea lor si as putea sa continuik tot asa dar meriti asa informatii, eu cred ca nu. P.S.2 Dumnezeu nu cauta oameni buni ci LOIALI, bunatatea vin e ca o consecinta a LOIALITATI. P.S.3. Toti sodomiti si L.G.B.T-isti sigur merg in IAD, acum inteleg de ce esti asa pornit, Focul Vesnic taticule.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danut):

Deci susții xenofobia, misoginia, homofobia, genocidul, bigotria, crima, capitalismul, socialismul, comunismul, încălcarea dreptului minorităților, distrugerea naturii, magie, imaginația, credința oarbă, creaționismul, privilegiul superior, tortura, eugenice și sunt sigur că și multe altele. Eu vorbeam de virusul numit creștinism, nu dogma ta din zecile de mii existente din cadrul acesta.

Pentru că ce am enumerat eu mai sus au făcut cam toate denominațiunile de până acum.
Că nu ai făcut tu toate, e altceva.
Ironic că mă duci tu în iad chiar dacă eu sunt heterosexual, iar tu ar trebui să fii omorât deoarece încalci legi atât vechi cât și nou testamentale deci...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LupusDei1993):

Eu sustin ca Dumnezeu EXISTA iar eu vreau sa fiu cu EL, in rest sunt DOAR opinile tale DISPERATE ca in intrebare si atat, opiniia ta te va duce unde ai ales, nu eu ci DOAR alegerea ta de care putin imi pasa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danut):

Dă-mi o dovadă reală că "El" există, tu mi-ai spus că "El" este un zeu ascuns, și că trebuie să fac "chestii" ca să fiu cu "El", chiar dacă chestiile sunt barbarice, învechite și bune de dat deoparte.
Și mai ușor cu proiecționările și ad hominem, că nu ajungi absolut nicăieri. Dă-mi dovada reală că el există, și am să te cred, dar tot nu mă voi converti unui narcisist genocidal.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LupusDei1993):

Biblia spune ca daca ar aparea insusi Moise tot nu ai crede, ce dovada vrei?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danut):

Pentru că Moise nu există, și singura metodă ca să fiu ferm convins că Dumnezeu există, e dacă capăt Schizofrenie Paranoidă sau multe alte psihoze, boli mentale și dependențe tip droguri.
Tu au supraviețuit datorită avansării medicinei, în perioada când Dumnezeu era antropromorfizat în Vechiul Testament, umbla în Grădină cu Adam, se afla printre alți 2 oameni la ușa lui Avraam, și multe alte exemple, pe când în Noul Testament devine "Duhul din Sticlă"
Voi tot susțineți că lucruri ireale ca Moș Crăciun, Spiridușul Irlandez și multe alte nu există doar prin faptul că nu există fizic, dar refuzați să vedeți Elefantul din Cameră, adică că și Dumnezeu nu există, sau oricare altă zeitate.

Și tot spuneți că Dumnezeu e drept și spune adevărul, dar chiar în Geneză când le-a spus primilor oameni că dacă mămâncă din Pomul Cunoașterii, în ziua aceea vor muri.
Dar șarpele, pe care voi îl numiți hassatan din nu știu ce motiv, le-a spus el adevărul, că nu numai că nu vor muri, dar vor primi cunoștințe de bine și rău, l-a dovedit pe Dumnezeu a fi mincinos, și el în loc să recunoască, s-a răzbunat mai mult și aparent a blestemat toată omenirea din... minciuna lui proprie?
Deci biblia nu numai că nu e Cuvântul lui Dumnezeu, e cea mai demonică și absurdă culegere de alegorii folosită total în moduri absolut greșite.
Faptul că există rău, și Dumnezeu aparent de 6000 de ani l-a lăsat pe Satan să-și facă de cap, în Vechiul Testament fiind chiar supus lui Dumnezeu, mai am motive să rămân Teist?
Vreau să-mi combați absolut tot ce-am spus până acum, eu am spus totul literar în sens literar, exact ce scrie, nu am adăugat absolut niciun cuvânt în plus, niciun sens de la mine, poate reușesc să te trezesc la realitate până nu o să fie prea târziu, dar mă îndoiesc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LupusDei1993):

Ce vrei tu sa combat, faptul ca spui numai aiureli sau ca ai probleme mintale? Nimeni nu poate combate nebunia ta. In rest multa sanatate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danut):

>Mă face nebun mintal
>Spune că spun aiureli
>Nici măcar nu-mi contraatacă punctele de vedere

Atunci rămâi în prostia, nu o să vină absolut nicio apocalipsă, viața pe Pământ poate continua și fără noi, Universul nu a fost creat pentru noi.
O zi bună la fel, am câștigat demult anyway.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Afirmație fără baze.

Se poate spune că ateismul e o credință de fapt, adică cred că "nu există unul sau mai mulți Dumnezei" (motiv pentru care sunt agnostic). Dar motivele pentru care ai putea crede asta sunt diverse: austriacul Josef Fritzl și-a ținut fica închisă într-un beci timp de 24 de ani în care a violat-o și a avut cu ea 7 copii, 3 dintre care au au fost ținuți captivi cu ea în acel subsol. Când am auzit primadată de acest caz, am spus, clar nu poate exista un Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este total invers, creștinii fug de orice responsabilitate ca să repare greșeli căci ei cred că au fost automat "iertați" de zeul lor imaginar, și după iar fac din nou același lucru altora, în viitor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AC4S4):

Da, se vede îndepărtarea de păcat din și "bunătatea" lui Dumnezeu din biblie:
- Când a decimat totul de pe pământ cu un potop ce nu s-a întâmplat în realitate. Și începerea celui de-al doilea incest de la odraslele lui Noe.
- Când a distrus două orașe întregi din cauza unor homalăi, iar Lot a încercat să-și dea fiicele virgine unor obsedați sălbatici. A da, și fiicele s-au culcat cu Lot aka niho niho și au devenit gravide cu el, dând naștere la capii a două triburi dușmane de moarte cu Israel.
-Sacrificii umane, primii născuți masculi ai israelitilor oferiti ofranda lui Yahve.
Plus legalizarea violului, sclaviei etc etc etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru LupusDei1993):

Sa nu-mi spuneti ca ati citit toata Biblia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AC4S4):

Da, am și analizat-o, și chiar am găsit peste 400 de contradicții.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cum ar putea fi a disperarii cand acelor oameni li se rupe de tot ce inseamna biserica si isi traiesc viata linistiti in legea lor? Era a disperarii daca pupau mortaciuni si se tarau in genunchi prin fata bisericilor si isi repetau poezii in cap la nesfarsit de frica sa nu ajunga sa fie pedepsiti pentru niste legi scrise acum mii de ani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează