| xBlackSwanx a întrebat:

Ce vrea sa spună Dumnezeu când ne descrie ca "fii ai luminii"? Și de fapt și de drept, dacă suntem creațiile Lui, suntem fiii lui? Sau doar creații?
Dau fundă

Răspuns Câştigător
| ania a răspuns:

Prin nastere suntem doar creatiile Lui nu si fiii Lui."A venit la ai Sai( evrei) si au Sai nu K au primir. Dar tuturor CELOR CE L-AU PRIMIT ADICA CELOR CE CRED IN NUMELE LUI LE-A DAT DTEPTUL SA SE FACA COPII AI LUI DUMNEZEU" Ioan 1; 12

| naibastiesialtceva a răspuns (pentru ania):

Invata sa scrii.

| dany1988 a răspuns (pentru ania):

Unde scrie asta?

| Panamax a răspuns (pentru ania):

Ioan evenghelistul a fost un ucenic de-al lui Pavel. Dupa cum se stie Pavel nu l-a cunoscut pe Iisus si a scris numai prostii, Ioan le-a ametit de tot.
Tampenia cu mantuirea prin har a fost doar o gaselnita ca sa atraga cat mai multi adepti.Crestinismul se bazeaza pe cantitate nu pe calitate.

| ania a răspuns (pentru Panamax):

Ioan nu a fost ucenicul lui Pavel ci ucenicul lui Iisus, deci martor ocular la ceea ce scrie; ucenicul pe care il iubea Iisus a zis lui Petru- Este Domnul. ucenicul acesta este cel ce adevereste aceste lucruri si care le- a scris.( Ioan 21- 7, 24)

| Panamax a răspuns (pentru ania):

Doar ca a a uitat sa mentioneze ceva maruntisuri : ispitirea in desert, invierea copilei Marcu 5:57, schimbarea la fata Marcu 9:2, impartasania Marcu 14:17, agonia lui Iisus la Ghetsimani Marcu 14:33 etc.
Marcu 10:32 afirma ca fiii lui Zevedeu au fost martirizati iar Ioan21:20 spune clar ca Ioan n-a fost martirizat.
Ioan amesteca cronologia evenimentelor si exista diferente mari intre cele doua povesti.

12 răspunsuri:
| WisdomInTheDark a răspuns:

Spune-mi tu cand a spus dumnezeu asta.
Nu, Biblia nu se pune, aia a fost scrisa de oameni si au spus ce au vrut ei acolo, nu a fost scrisa de nici un asa spus zeu. Nu imi da citate din Biblie.

| halogen001 a răspuns:

Dumnezeu e un personaj fictiv de poveste primitiva, puerila si absurda scrisa pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori. In poveste omul e creatia lui, pentru ca omul nu e echivalent cu el ca sa fie fiul lui. Personajul de poveste - zeul - e vesnic, dar omul are viata finita. Observ ca zeului respectiv i se mai spune si tata, dar povestea e fantezista. In realitate zeul nu e nici tata, nici creator, pentru ca nu exista.

| h379m3973423 a răspuns:

Geneza 1:26 apoi, după ce a căzut în păcat, Geneza 5:3 și apoi după ce Domnul Isus a venit 1Ioan 3:1.

Ai înțeles ceva? laughing

| pacatosulBogdan a răspuns:

Dumnezeu este principiu ontologic pentru tot ce exista. Pentru Cuvantul, prin nastere mai inainte de veci; pentru Duhul Sfant, prin purcedere; iar pentru noi, Dumnezeu este principiu ontologic prin creatie, insa suntem infiati de El prin botezul crestin, in numele Sfintei Treimi si impreuna-mostenitori cu Fiul Sau si Mantuitorul nostru Iisus Hristos.
Prin botezul cu apa si Duh, ne nastem, a doua oara, duhovniceste, din Dumnezeu. Asa suntem fii Sai si Ii putem spune Lui Tata: "Avva, Parinte, toate iti sunt tie cu putinta!".
"Şi celor câţi L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu,
Care nu din sânge, nici din poftă trupească, nici din poftă bărbătească, ci de la Dumnezeu s-au născut." - Ioan 1, 12-13
Asta este citatul corect, din Biblia Ortodoxa, nu din cartea eretica a apostatului Coarnelescu!

| Covid20 a răspuns:

O să răspund la a doua întrebare: nu toti suntem fiii/copiii Lui. Statutul de fiu sau copil al lui Dumnezeu presupune o moștenire, și anume viața veșnică și un loc in ceruri. Însă cei care nu s-au pocăit sau nu cred in El, n-au cum să ajungă în rai, deci nu sunt copii ai Săi, ci doar creatii ale lui Dumnezeu.

| pacatosulClaudiu a răspuns:

Suntem creatiile naturii, nu ale fortei divine. Planeta a avut conditiile si elementele necesare vietii asa cum o stim noi, iar printr-un proces de evolutie si selectie naturala incepand acum mai bine de 3 miliarde de ani am rezultat si noi in ultimii 10-15 milioane de ani. Lucrul asta se intampla peste tot prin univers, chiar si in momentul asta. Negarea vietii extraterestre de catre comunitatea religioasa din Romania (cel putin), nu face altceva decat sa confirme coeficientul lor de inteligenta care se rezuma la doar doua cifre.