|

Cine sunt acestia " Sf.Vasile cel Mare, Sf. Parascheva, Sf. Dumitru, Sf. Ecaterina, Sf. Nicolae, Sf.Andrei" si de ce sunt ei sfinti?

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Sf Vasile cel Mare a asezat reguli de viata crestina simple si ferme in perioada in care crestinismul era amenintat de decadere. Ar fi nevoie si astazi de unul ca el. Sf Ecaterina a fost o tanara torturata la varsta de 18 ani pentru crezul ei. Pare greu de crezut ca in zilele noastre s-ar mai intampla asa ceva. Un search pe "Sf Lidia Rusia" arata un caz destul de recent.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sfinţilor li se acordă doar o cinstire şi un respect, şi sunt luaţi împreună rugători către Dumnezeu. Doar lui Dumnezeu ii datoram ÎNCHINARE!

Prin cinstirea sfinţilor, noi îi luăm pe sfinţi ca rugători alături de noi către Dumnezeu, îi sensibilizăm, pentru ca alături de ei rugăciunea noastră să fie mai puternică, mai vie, şi încrederea noastră la fel... (căci "mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului").

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Sfânta Scriptură explică foarte bine cine sunt sfinţii:

- „În numele lui Hristos, aşadar, ne înfăţişăm ca MIJLOCITORI, ca şi cum Însuşi Dumnezeu v-ar îndemna prin noi. Vă rugăm, în numele lui Hristos, împăcaţi-vă cu Dumnezeu!" (II Corinteni, V, 20)

- Iacov cap.5, 16: "şi VĂ RUGAŢI UNUL PENTRU ALTUL, ca să vă vindecaţi, că mult poate rugăciunea stăruitoare a dreptului." (Trebuie menţionat că drepţii din cer nu sunt oameni morţi! Ei "trăiesc" în imediata apropierea a lui Dumnezeu şi se pot ruga Lui, asemeni îndemnului apostolului Iacov!)

- „Şi a venit un alt înger şi a stat la altar, având cădelniţă de aur, şi i s-a dat lui tămâie multă, ca s-o aducă împreună cu RUGĂCIUNILE TUTUROR SFINŢILOR, pe altarul de aur dinaintea tronului. Şi fumul tămâiei s-a suit, din mâna îngerului, înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinţilor." (Apocalipsa, VIII, 3-4)

- Alte citate asemănătoare: (Coloseni, IV, 12), (Coloseni, I, 9),. (Apocalipsa, V, 8), etc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

- "Vă îmbrăţişează Epafras, care este dintre voi, rob al lui Iisus Hristos, pururea LUPTÂND PENTRU VOI ÎN RUGĂCIUNILE SALE, ca să staţi desăvârşiţi şi plini de tot ce este voinţa lui Dumnezeu." (Coloseni, IV, 12).

- „De aceea şi noi, din ziua în care am auzit aceasta, NU ÎNCETĂM SĂ NE RUGĂM PENTRU VOI şi să cerem să vă umpleţi de cunoaşterea voii Lui, întru toată înţelepciunea şi priceperea duhovnicească" (Coloseni, I, 9)

- "Şi când a luat cartea, cele patru fiinţe şi cei douăzeci şi patru de bătrâni au căzut înaintea Mielului, având fiecare alăută şi cupe de aur pline cu tămâie care sunt RUGĂCIUNILE SFINŢILOR." Apocalipsa 5, 8...

De 2000 de ani, creştinii i-au văzut pe sfinţi, pe oamenii drepţi, ca fiind persoane ale căror rugăciuni sunt ascultate de Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Toti sfintii sunt sfinti pentru ca unii au fost martiri (adica au murit pentru credinta lor si nu au tagaduit-o) iar altii si-au dedicat toata viata lor lui D-zeu si au fost recunoscuti dupa moartea lor ca sfinti ai lui D-zeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai noi fi vrand sa fii tu sfanta? ca trebuie trebuie si sa poti, sa te si ostenesti pentru asta.pe tpu.nu prea am vazut sfinti.doar satane prefacute care se imbaloreaza pe aici, cum vor si cat ii duce mintea pe fistecare.destepti de nu se mai poate, si capabili sa creada orice prostie ori minciuna.Adevarul nu-l pot vedea.e prea mare si prea evident.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca ei nu au fost nu oameni simpli, ci niste oameni care au fost purtati tot timpul de puterea lui Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca au facut unele fapte numite miracole sau s-au jertfit pentru omenire.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează