Şi dacă răspunsul e da, sunt scutită de explicaţii, de ce?! Credincioşii nu ar trebui să argumenteze de ce?
Sunt atee oricum, dar chiar sunt curioasă care e logica ta.
Nu cred, de ce? Din cauza crestinilor ca cei 2 care au raspuns la intrebare. Analfabeti, nu au logica, inchisi mintal datorita societatii sau parintilor. Daca as avea asemenea copii nu i-as lasa sa stea pe net pana nu invata sa scrie corect.
Nu, lipsa dovezilor ca ar exista un asemenea personaj si stiinta imi ofera destule raspunsuri rationale nu basme
Asa e, lipsa dovezilor ne pune pe ganduri.Dar tu crezi ca Iisus, s-a''sacrificat''pentru noi? Aceasta teorie, o iei in considerare? Deoarece am vazut poze cu el, icoane.Si daca NU EXISTA, oare cine la inventat si de ce.
Dar tu crezi ca Iisus, s-a''sacrificat''pentru noi?
istoric in vremea acea numele acela era popular deci daca e posibil sa existe un personaj chiar predicator numit isus dar
s-a''sacrificat''pentru noi? Aceasta teorie, o iei in considerare?
povestea e copiata dupa alte mitologii vezi mitrha, horus unde erorul se sacrifica apoi invie a treia zi
teoria nu o iau in considerare pentru ca este imposibil sa invi dupa ce ai murit
faptul ca ai vazut icoane nu demonstreaza nimic si doar ca cineva la inchipuit, nu uita ca el nu a fost pictat niciodata, martori oculari zero apropo sti ca biblia a fost scrisa in greaca oare de ce ei find evrei?
in vt se spune ca va veni un mesia tara find asuprita de romani avea nevoie de o speranta si pavel a inventat unul sa nu uitam ca multi se dateau profeti in vremea accea, uite uitate la doc asta http://descopera-ratiunea.blogspot.ro/search/label/DOCUMENTARE%20%20RELIGIE
Pentru ca crestinii nu au niciun Dumnezeu ca sa fie indreptatiti sa creada!
Religia crestina este o religie care nu vine de la un Dumnezeu ci este una convenita la "masa verde" de un ucigas si banda lui de sarlatani!
NU.Nu in acest zeu, aceasta inventie.Eu cred in ceva mai presus de el.Cred in echilibru.Ar fi prea mult de spus.Prefer sa spun ca sunt ateu.
Am vazut acum cateva luni un documentar care dovedeste cu adevarat ca Dumnezeu exista! Da, Dumnezeu exista
Eu am vazut niste benzi desenate cu Dumnezeu...
Nu exista nici poze nici icoane cu Dumnezeu, exista doar poze cu Iisus si Maria(si alti Sfinti)dar nu cu Dumnezeu.
Si eu am vazut poze cu Spiderman, Batman si Catwoman la un menage-a-trois... Apropo, nu cred ca aveau aparate de facut "poze" pe atunci...Doar daca nu faceau ca in Familia Flinstone, sculptau in piatra.
Si ce legatura are Spiderman si Batman cu intrebarea mea? Sunt niste personaje fictive, DESENATE...
...Si icoanele? Si alea sunt un fel de benzi desenate antice, pe care lumea le-a luat in serios. Eu cred in Spiderman si Batman. Acuma serios, tu nu prea ai prins ironia mea...Ideea e ca nu poti spune ca ai vazut un documentar care dovedeste ca Dumnezeu exista. E ca si cum ai vedea a doua venire a lui Isus la OTv in direct si in reluare. Am vazut ce fel sunt facute documentarele crestine, pseudostiintifice. Credibilitate zero. Si dupa aia spui ca ai vazut si "poze" cu Isus si aliatii lui. E ca si cum ateii ar incepe sa creada in Star Wars, chiar daca ar oferi o multitudine de explicatii stiintifice posibile. Ne uitam la el, dar il luam ca atare. De aia am inceput sa vorbesc de benzi desenate. Ce faci tu e similar cu a crede in desene.
Ma amuz copios cand vad copilite scriind cu majuscule numele zeului lor imaginar.
Nu, nu cred in Dumnezeu. Nici in iepurasul de paste, nici in mosu'. Mi se pare penibil, o jignire pentru inteligenta oricarui om. Cum sa crezi in ceva descris intr-o carte acum 2000 de ani?
Desi ai zis ca te amuzi, vazand ca altii scriu cu majuscule numele zeului lor, tu de ce o faci? Si cum am mai scris cine oare la inventat, de ce? Oare unde se duce sufletul nostru dupa ce murim? Si o sa mai intreb, crezi ca SATANA exista? Si pe noi cine ne-a creat? O multime de intrebari pentru o lume asa de ''mica''
Nu inteleg prima intrebare. De ce scriu Dumnezeu D mare? E nume propriu. Si Wonderland e nume propriu ce denumeste un lucru imaginar. Tot cu W mare il scriu. Cine l-a inventat pe Dumnezeu? Omul, frica, necunostiinta omului. Eu cred in reincarnare, cred ca sufletului ii trebuie mai multe vieti pentru a ajunge la evolutie. Satana cel cu coarne nu cred ca exista. Exista rau in lume cum exista si bine. Nu stiu cine ne-a creat si nu ma intereseaza sincer.
Parerea mea...Deobicei multi copii cred in Dzeu...Va pun o intrebare copilasi.
Ce exista basm sau STIINTA?
Noi am alege stiinta, dar intrebarea mea pentru tine este:''Pe noi cine ne-a creat stiinta?''Suna putin ciudat, dar vreau sa stiu care e logica ta.
Exista. Atunci puneti intrebarea cum s-a creat pamantul? omul? din maimuta oricum nu deoarece logica este ca daca eram creati din maimute poate ca se mai transformau si acum maimuta-om.
De unde ne vegheaza daca exista, din nori?(cum stim unii dintre noi sau cum ne spuneau parintii cand eram mici)Nu..atunci de unde, astept sa vad raspunzul tau, tu de unde ai crede ca ne ''vegheaza''daca zici ca exista
In Biblie scrie tot adevarul si biblia este Cuvantul lui Dumnezeu. O sa vedeti acolo ca Dumnezeu chiar exista numai sa cititi.
Pai ar fi normal sa credem in EL.EU DRED.EL EXISTA, SI NE VEGHEAZA PE TOTI. CHIAR DACA CREDEM SAU NU IN EL.(asta cres eu)Si cred in DUMNEZEU...
Ce te face sa fi asa sigura ca exista?
"Pai ar fi normal sa credem in EL" Este normal sa crezi in lucruri a caror existenta nu poate fi dovedita (empiric)?
O sa te intreb ceva.De fiecare data cand te rogi,(si banuiesc ca te rogi)si ''ii''spui dorintele tale, TI SE IMPLINESC? asta sa o luam mai copilareste.
DUMNEZUE a creat pamantul. primi oameni pe pamant a fost Adan si EVA.de la ei sa creiat Raiul si "iadul".ce mai vreti sa stiti? voi daca ati fost la scoala ati fi invatat.dar na ...lasss
Eu la scoala am invatat ca Pamantul s-a format acum 4, 7 mld de ani intr-o ramura din galaxia Calea Lactee din aceiasi nebuloasa din care s-a format si Soarele. Tot acolo am invatat ca oamenii au aparut prin procedeul evolutiv si nici decum prin cel creationist.
Vezi ca ai pocit numele lui dumnezeu ("DUMNEZUE"), sa nu te pedepseasca. Si apropo de scoala, ceva gramatica nu ti-ar fi stricat, "dar na...lasss".
El ne vegheaza din ceruri.din rai. daca nu intelegi citeste BIBLIA.du-te intro Biserica crestina daca nu...dar infine... DUMNEZEU exista. IISUS HRISTOS exista.nu o sa-mi schimb parerea niciodata ori ce sar inntampla.
Altii spun ca nu, tu ce zici in privinta asta?