| OctavianDanielMaria a întrebat:

Cum a despartit zeul iudeu lumina de intuneric? E lipsa de logica aici. Ori e intuneric, ori e lumina. Si fara obiectul luminii nu exista lumina. Lumina vine de la stele, pe care zeul iudeu le-a facut in ziua 4 rolling on the floor Si ce inseamna zi si noapte? Adica, cum apar ele si din ce cauza. Si cine a despartit lumina de intuneric? Si in ce zi a facut asta?

Răspuns Câştigător
| Darkmagic a răspuns:

Nu stiu daca lumina a fost despartita de intuneric de catre un creator al universului sau un Dumnezeu, dar asta s-a intamplat prima data la 400.000 de ani de la explozia initiala, odata cu ionizarea universului.
Ca sa iti explici asta, iti trebuie MULTA fizica... ceea ce la tine nu e cazul.
E ok sa fiti si atei, si religiosi...dar si mai ok e sa nu mai puneti intrebari care va depasesc.

acum 6 ore | OctavianDanielMaria a întrebat:
"Cum a despartit zeul iudeu lumina de intuneric? E lipsa de logica aici. Ori e intuneric, ori e lumina."

Reia liceul, daca se poate, fa si o facultate de fizica, si iti garantez ca o sa se faca lumina si la tine. happy

107 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| anonimg a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

"Cum sa faca lumina daca nu existau stele? Stelele au aparut in ziua 4. "
Repet: Dumnezeu nu are nevoie de ceva să creeze ceva. El este Creatorul. Omul are nevoie de "materie primă" ca să ajungă la obiectivul său. Dar nu așa stau lucrurile și la Dumnezeu.
Cuvântul lui Dumnezeu este putere, este viață. Este dincolo de puterea noastră de înțelegere.
Nu omul este Ființa supremă, ci Dumnezeu. Suntem ființe inteligente, dar nu mai mult.

"Si ce inseamna pustiu si gol? Adica nu e nimic pe el?" Versetul acesta nu are nevoie de explicație. Pustiu și gol înseamnă a fi fără viață. Pentru că în prima zi a creațiunii exista apele, care mai târziu acestea au fost despărțite, și prin care are loc ceea ce numim noi astăzi "circuitul apei în natură".

"Nu uita ca ziua si noaptea e data de Pamant si Soare." Raționamentul și logica noastră nu are legătură cu credința, cu Dumnezeu. Numai prin credință (prin cunoașterea lui Dumnezeu) putem să credem pe Dumnezeu pe cuvânt și să ne încredem în El. Nu putem să coborâm pe Dumnezeu la nivelul înțelegerii noastre.
Duhul Sfânt este și astăzi pe pământ ca și în ziua creațiunii. Dar numai prin El putem să înțelegem cu adevărat creațiunea și pe Creatorul ei.

"Sa luam de exemplu polii Pamantului. Unde e 6 luni ziua si 6 luni noapte".
Nici eu nu am răspuns la toate întrebările. Biblia nu spune nimic despre anotimpuri în zilele creațiunii; și cred că nici nu existau mai multe anotimpuri înainte de căderea în păcat. Nu cădeau frunze, și pe pământ nu exista păcat și nici urmările acestuia în zilele creațiunii. Nu exista moarte.
Păcatul a afectat toată creațiunea, tot ce are legătură cu pământul, tot ce ține de pământ, de la un pol la altul, inclusiv pe aceștia.

| cristi202 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

De unde stii?

Era doar un exemplu. Ca sa intelegi ca pot fi diferite tipuri de zi, nu doar cea de 24 de ore cum o stim noi.

Ia o aspirina, un paracetamol. Iesi nitel la aer. Iti va trece laughing

Aer. Taria (stii tu ce e "taria" in popor) iti intuneca mintea, nu ti-o lumineaza. happy

Eu tocmai acea diferenta de ore am adus-o ca exemplu. De aia nu pricepi.

"Mereu va fac." Ce ne faci? Nu ai inventat tu roata laughing. Daca tu esti cel care gresete ca nu vrea sa inteleaga ce i se zice, si ceilalti au dreptate?

Unde scrie in Biblie ca Soarele se roteste in jurul Pamantului? Da, vreau dovada!

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Oau! Interesant! N-am stiut ca ziua se masoara si in altceva decat ore. Am ajuns la batranete sa aflu noutati de clasa a IV-a. Eu am invatat ca o zi pe Jupiter are 9 ore si 55 de minute. Acum aflu ca are 23 ore si 56 minute (pun pariu ca nu stiai ca ziua pe pamant are mai putin de 24 de ore!).

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru cristi202):

Aiureala. El interpreteaza faptul ca daca Dumnezeu a facut primul pamantul si abia apoi "sa fie lumina!", pamantul ar fi primul in ordinea fizica. Doar ca nu scrie nicaieri in Biblie ca Dumnezeu a facut soarele. Ci a zis: "Sa fie lumina!". Ceea ce se poate presupune ca a facut o planeta sa devina astru. Sincer? Nici eu nu cred in cele scrise in Biblie dar unii cauta greseli acolo unde nu sunt.

Ala nu e exemplu. Daca pamintul s-ar opri din miscarea sa de rotatie in jurul axei sale, tu nu ai percepe ca soarele s-a oprit? Vreau ceva mai clar. Acolo spune doar ca soarele s-a oprit pe cer.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Cand te cheama DanielMaria e clar! Eu refuz sa raspund la asemenea specimene.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru Darkmagic):

Daca n-a prins nimic in clasele primare crezi ca se va mai rezolva problema? In veci! "E grele" vorba unui agramat.

| Darkmagic a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Acum 23 minute | OctavianDanielMaria explică (pentru Darkmagic):
"Omule, ce inseamna ''Despartire?'' Nu cumva inseamna ca prima data a fost atat lumina, cat si intuneric?"

Ba da, asta inseamna. big grin
Invata ce este lumina, ce inseamna opac, ionizare, indice de refractie, H neutru, etc...mai faci 4 ani de liceu, si o sa vezi ca asa este.
Nu e locul sa explic toate astea aici intr-o ora de scris, pentru ca oricum nu ai intelege.

Ba sunt happy. O zi e 24 de ore. Pe pamint. Sau 24 de ore reprezinta o zi. E ca si cum ai spune ca un gram e 1000 de miligrame.