Nu stiu daca lumina a fost despartita de intuneric de catre un creator al universului sau un Dumnezeu, dar asta s-a intamplat prima data la 400.000 de ani de la explozia initiala, odata cu ionizarea universului.
Ca sa iti explici asta, iti trebuie MULTA fizica... ceea ce la tine nu e cazul.
E ok sa fiti si atei, si religiosi...dar si mai ok e sa nu mai puneti intrebari care va depasesc.
acum 6 ore | OctavianDanielMaria a întrebat:
"Cum a despartit zeul iudeu lumina de intuneric? E lipsa de logica aici. Ori e intuneric, ori e lumina."
Reia liceul, daca se poate, fa si o facultate de fizica, si iti garantez ca o sa se faca lumina si la tine.
A oprit soarele in raport cu ce?
Eu stau pe scaun in metroul ce merge. Ce fac, stau sau merg?
Iar revenim la vechiul aspect pe care l-am discutat. Nu inlatura factorul uman din Biblie.
Daca ai oprit metroul, m-ai oprit si pe mine, care stau in el.
Nu. Dumnezeu se limitează la fiinta si existenta umană.
Ce ar pricepe un ciine daca ai incerca sa comunici cu el in codul binar? Cel mult ar da din coada la ce ii arati tu. Dar, cu dresaj, cu anumite comenzi, cu un anumit ton al vocii, poti comunica chiar bine cu un ciine. Te limitezi la ce poate el sa faca si sa inteleaga.
Nu la asta ma refeream. Ci la cita cantitate de apa e in nori. Poate ea sa acopere Everestul daca norii se transforma in ploaie? Daca poate, atunci potopul e perfect explicabil. Intereseaza-te sa vezi ce cantitate de apa e in nori, si ai sa ramii surprins.
Nu ziceam de apa pe Pamint, ci de cea din nori. Si pe pamint e destula in oceane. Mai ales in calotele polare. Romania va fi acoperita de ape (bineinteles, nu toata), daca incalzirea globala continua mult. Se pune deja problema in cazul oraselor joase cum e New York, asa ca iar rizi aiurea.
Non capisco. Uita-te in jur, si aerul e plin de apa, umiditate minim 60%, sub 50% mori.
Si creierul tau, cu care acum te gindesti la cit de putina apa e pe pamint, musteste de apa.
Nu conteaza de unde e si cum se formeaza. CITA e?
OctavianDanielMaria întreabă: