anonim_4396
| Anonim întreabă:

Cum era văzut sexul înainte de căderea omului în păcat?

Sau ce reprezintă împreunarea dintre soț și soție în plan spiritual?

Care este implicarea lui Dumnezeu în toate acestea? (Înafara de trimiterea copilului pe lume)

16 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Inainte de caderea in pacat Dumnezeu a dat porunca- °Cresteti INMULȚIȚI-VA si umpleti pamantul-Genesa 1-28
Va lãsa omul pe tatãl sãu şi pe mama sa si se va lipi de nevsstă- sa şi se vor face un singur trup.Omul si nevasta lui erau amândoi goi şi nu le era ruşine.Genesa 2 -24; 25

| mentholinks a răspuns:

Istoria pe care o cunoastem incepe cu caderea in pacat, deci nu putem sti.

| halogen001 a răspuns:

Impreunarea dintre sot si sotie inseamna mai multi enoriasi, inseamna mai multa putere si mai multe venituri pentru biserica, iar Dumnezeu e personajul fictiv de poveste care tine enoriasii legati de biserica.

| Hahahaihui a răspuns (pentru halogen001):

Din perspectiva bisericii ai dreptate, dar privește dorința de a fii iubit necondiționat.

| Heraclit a răspuns:

Din cate stiu sexul nici macar n-ar fi existat daca nu era caderea deci nu era vazut nicicum

| LovedbyGrace a răspuns (pentru Heraclit):

Hmmm... Interesant e faptul că Dumnezeu le-a dat lui Adam și Evei înainte de căderea în păcat porunca: Creșteți, înmulțiți-vă, umpleți pământul și supuneți-l! Acest lucru mă face să cred că sexul a existat înainte de căderea în păcat...ca aspect al unității depline între bărbat și femeie.

| Hahahaihui a răspuns (pentru Heraclit):

Era pe vine... Deci laa?

| Heraclit a răspuns (pentru Hahahaihui):

Nu inteleg ce vrei sa zici. Fii mai direct.

| Heraclit a răspuns (pentru LovedbyGrace):

Sincer sa fiu nu stiu prea multe in legatura cu asta.
Stiam intotdeauna ca au primit aceasta porunca inainte de cadere dar ma gandeam ca Dumnezeu le-a dat porunca în avans, stiind ca vor cadea. Cel putin asta-i teoria mea personala.

In orice caz ce stiu 100% sigur e ca si daca ar fi existat un mecanism de reproducere inainte de cadere ar fi fost cu totul diferit fata de cel care exista acum. Probabil "planul" era sa se reproduca, dar altcumva.

| LovedbyGrace a răspuns (pentru Heraclit):

De ce altcumva? De ce privești sexul ca pe ceva murdar, păcătos, și nu ca pe o minune a creației Lui Dumnezeu dăruită omului? happy

| Anonim explică (pentru LovedbyGrace):

În mod cert aceasta uniune între oameni a existat și inainte de cădere. Omul a fost creat cu sistemul reproductiv, nu e ceva ce i s-a atasat mai tarziu.
Iar intre oameni acest lucru trebuie sa se întâmple natural. Adica fara alte exagerari pornografice...
Dar asta e numai suprafata profunzimea acestui subiect e mult mai adâncă...

| Heraclit a răspuns (pentru LovedbyGrace):

Nu privesc sexul ca pe ceva murdar si pacatos.
Stiu ca actul sexual a fost un dar a lui Dumnezeu pentru om in contextul potrivit, dar avand in vedere cat de mult a afectat caderea intreaga creatie cred ca exista totusi o diferenta, oricat de mica sau mare ar fi.

| badpanda a răspuns:

Povestea cu sarpele vorbitor, gradina eden a fost preluata oral si pe sarite de la alte popoare mai vechi si mai evoluate decat evreii. Povestea completa se afla pe tablitele sumeriene.

| Februar30 a răspuns:

Daca admitem ca dupa caderea in pacat, sexul a denaturat, in contrast, inainte de cadere, probabil ca sexul era ceva sacru.
Se observa o legatura intre sacralitate si sexualitate pe peretii templului din Khajuraho. Aceste sculpturi ilustreaza atat planul fizic, cat si planurile superioare, implicarea lui Dz intre soti. In perioada cand templul a fost construit, acele mistere ilustrate inca se mai cunosteau, in cele mai secrete scoli mistice (desi vulgul pierduse cunoasterea de zeci de mii de ani).

| Hahahaihui a răspuns:

Deci, din perspectiva mea sexul ca practică este o mărturisire a necesității față de persoana iubită și în plus dorința de a fii împreunate sufletele și trupurile sale încât cei doi apropiați vor trebui să mărturisească faptul că adevărata atracție de dorință și implicare în relație este de la sine dorită.
Exact ce simt eu pentru mama ta, fiule...i-am spus fiului meu la întrebarea aceasta cu timp în urmă.

| Hahahaihui a răspuns:

Sexul înaintea Adamului în păcat era o Eva fără simțul ce reprezintă sexul.
O conjunctură a vieții modificate de la singular la plural.
Dumnezeu era în așteptarea acțiunii pentru masturbarea bine meritată după 7zile în care a făcut pământul și a regretat firea coruptibilă a Evei, accesată de bani, precum Adam, îi noi căutăm calea de întors în mod inconștient.
Dar calea este inocența.