Clar se refera la evreii.dar evanghelistul matei a omis cuvântul israel pentru a da impresia falsă ca e o profeție despre jesus.
Nu stiu daca nicio profetie nu se refera la Jesus, dar stiu ca multe i s-au asociat Lui, desi acelea vorbeau de imparati, popoare etc.
Daca de la dl Bart D.Ehramn iti culegi tu informatiile acestea corecte atunci te felicit, ca acest om a studiat mult Biblia si merita apreciat pentru munca lui.O sa imi fac timp sa il ascult si eu candva mai mult.
Mesia avea să fie chemat din Egipt, ca şi israeliţii din vechime (Os. 11:1). Înainte ca Irod să poruncească uciderea copilaşilor, un înger le-a spus lui Iosif şi Mariei să fugă cu Isus în Egipt. Ei au rămas acolo „până la moartea lui Irod, ca să se împlinească ce spusese Iehova prin profetul său [Osea], când a zis: «Din Egipt l-am chemat pe fiul meu»" (Mat. 2:13–15). Evident, Isus n-ar fi putut influenţa niciunul dintre evenimentele prezise cu privire la naşterea şi copilăria sa.
Iar interpretezi după cum crezi tu si te bușește râsul ca proasta'ntârg? Muaa ce descoperire a făcut danny1988, că profețiile sunt despre viitor nu despre trecut. Dacă ai vrea cu adevărat să afli chestii despre Biblie, si profeții, ai fi aflat deja ca Osea este cel care a scris cartea care îi poartă numele, si ca a terminat de scris după anul 745 î.e.n. Adică înaintea erei noastre. Adică aproximativ în anul 745 î.e.n a scris cuvintele ca: "din Egipt îl voi chema pe Fiul meu" Osea 11:1. Iar peste 745 de ani, în viitor, din momentul in care a scris acele cuvinte, ele s-au împlinit în persoana lui Isus Cristos. Despre care stii si ai recunoscut că este Fiul lui Iehova Dumnezeu, o persoană spirituală inferioară si distinctă de Dumnezeu, dar cu corp spiritual, adică invizibil.
Da. Il contrazic.
Înțelepciunea lumii e nebunie înaintea lui Iehova Dumnezeu.
Nu am zis ca ma compar cu el. Am adus argumente logice din Cuvântul lui Dumnezeu. El e copil mic în comparație cu Iehova Dumnezeu. Si nu uita ca tu esti cel care se schimbă după cum bate vântul, si aduci alte subiecte în discuție când ți se dovedește că greșești. Era vorba despre Osea, ca nu a făcut o profeție. Apoi când ți-am arătat că e vorba de o profeție făcută cu 745 de ani înainte, ai schimbat atenția pe "expresia fiul lui Dumnezeu". Cine e? Ai mai băgat si niste idei despre Rahela. care n-au nicio treabă cu subiectul discutat. Asa ca scuteste-ma.
De fapt, nu, Iehova este unul dintre fiii lui Dumnezeu (zeul El). Acest lucru a fost trecut sub tacere de un amendament la textul Vechiului Testament, dar profesorii universitari de Biblie stiu ca este vorba despre impartirea Pamantului catre fiii lui El.
Nu, nu m-am băgat la nicio cutie. Pur si simplu in timpul meu liber peste weekend nu-s obligat să raspund la inepțiile tale. Deci eu aduc argument ca Osea a scris cartea sa cu aproximativ 750 de ani înainte de Isus, si contraargumentul tău este: "moise se referea la scoaterea poporului din Egipt, profețiile sunt evenimente ce s'au întâmplat? " pam pam. Ce contraargument e asta dacă tu repeți ce ai zis la început fără măcar să ai dovezi care pot fi consultate? Si din nou dovedești că schimbi subiectul: pe lângă ca ai băgat faza cu Rahela, care nu avea nicio treabă, ai băgat si faza cu zdrobirea capului sarpelui. Ca sa ce? Sa faci ghiveci? Asta arată că nu esti capabil să porți o discuție punctual pe argumente. Zici si tu toate acuzațiile, chestiile care ți se par ție inexplicabile. Si gata. Mare atotdescoperitor de neconcordanțe în Biblie. Hai. Bagă un râs ca proasta'ntârg, marcă înregistrată danny1988.