|

Cum va descurcati cu superstitiosii?Exemple: daca nu pupi icoana -ce daca au mai pupat-o altii- sau cei care fac cruci cand trec pe langa/in fata unei biserici sau daca l-ai suparat pe popa, gata, 'Miezăul religios e suparat pe tine sau cei care spun ca daca zici "Zău", e blasfemia lu' peste prajit de pe cocioc.

Sau... mersul la biserica daca ai menstruatie.Si tot noi ne miram de ce ne merge rau: pentru ca s-a inspirat o lasitate crancena si, automat, un servilism tampit de care tuturor le e frica sa faca ceva si stau de o parte. Iar daca popa e suparat pe cineva, hăăăăăă, hai si noi sa-l omoram. Ce daca e sau nu nevinovat, popa e trimisu' lu' dumniezăul religios.Superstitie in religie.7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Superstitii o gramada si in religie ca si in alte domenii si viata de zi cu zi.
Suntem ingropati pana in gat de superstitii iar despre unele habar nu avem,dar tot le dam apa la moara.

Ceva de nedescris.
Mi-au taiat cateva pisicute calea,erau negre si nimic nu s-a intamplat de rau pentru ca nu am luat in seama, nu m-am gandit toata ziua la asta si nu am stat cu frica in san toata ziua.
Apoi m-am intors din drum de nu stiu cate ori, ultima oara chiar si zilele trecute, sa-mi iau telefonul uitat, siiii...surpriza: nimic rau nu mi s-a intamplat,pentru ca nici nu am luat in calcul aceste fapt cum ca s-ar putea intampla ceva prin absurd.

Stii vorba "De ce ti-e frica nu scapi"? Aia e.

Iar cu referire la menstruatie,am vazut o intrebare mai devreme, cum ca esti "murdara " ca femeie cand esti in acea perioada?
PARDON? Stati putin,fratilor, de unde si pana unde asa ceva? O prostie cat casa. Cum sa fii considerat murdar de catre d-zeu daca tocmai el te-a lasat cu asa problema mare pe capul tau? Asta-i buna aucm.
Iar alta contradictieee...

Preotii nu sunt trimisi ai nimanui. Preotii se vor a fi ca niste apostoli, predica cuvantul domnului si atat. Nu stiu ei ce e bine sa faci si ce nu, nu citesc gandurile lui d-zeu, nu?

"dumniezăul" - m-ai facut sa rad cu cuvantul asta si iti multumesc laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lizzu):

Ţi-a spus cineva că preoţii au fost lăsaţi,, să citească gandurile lui Dumnezeu", sau îţi place să calomniezi gratuit?

,, Nu sunt trimişii nimănui" dintre muritori, pentru că ei sunt trimişii lui Dumnezeu. Nu în zadar Fiul lui Dumnezeu, în tot cuprinsul Noului Testament a întemeiat Biserica şi a arătat lucrarea harului Duhului Sfânt prin preoţii pe care i-a lăsat. Sunt în acest sens mai bine de 70 de versete care vorbesc despre asta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

O mică parte din confirmările Noului Testament cu privire la preoţia lăsată de HRISTOS:
- Noul Testament vorbeşte foarte clar despre o ierarhie în Biserică (distincţia între diaconi, preoţi şi episcopi)?

- NOUL TESTAMENT despre preoţi:
1). - I Timotei 4, 14:,, Nu fi nepăsător faţă de harul care este întru tine, care ţi s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoţilor."
2). -Iacov 5, 14 :,, Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn in numele Domnului."
3). -Ioan 20, 21-23:,,Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: Luaţi Duh Sfânt; Cărora veţi ierta păcatele se vor ierta şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute."
4). -Tit l, 5:"Pentru aceasta te-am lăsat în Creta, ca să îndreptezi cele ce mai lipsesc şi să aşezi preoţi prin cetăţi, precum ţi-am rânduit."
5). -I Petru 5, 1-2:,,Pe preoţii cei dintre voi îi rog ca unul ce sunt împreună preot şi martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei celei ce va să se descopere. Pastoriţi turma lui Dumnezeu, dată în paza voastră, cercetând-o nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru câstig urât, ci din dragoste."
6). - Timotei 5, 17:,, Preoţii, care îşi ţin bine dregătoria, să se învrednicească de îndoită cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul şi cu învăţătura."
7). -I Tim.1, 14:,, Comoara cea buna ce ti s-a incredintat, pazeste-o cu ajutorul Sfântului Duh, care sălăşluieşte întru noi."
8). Şi cuvântul lui Dumnezeu creştea, şi se înmulţea foarte numărul ucenicilor în Ierusalim, încă şi mulţime de preoţi erau supuşi credinţei.
9). -Faptele Apostolilor l4.23:,,Şi hirotonindu-le preoţi in fiecare biserică, rugâdu-se cu postiri, i-au încredinţat pe ei Domnului în care crezuseră."
10). -II loan 1.1:,,Preotul, către aleasa Doamnă (Biserica) şi către fiii ei, pe care eu...2004 - 2234 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Ce scrie in carte nu este testat ca fiind adevarul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Oamenii puteau sa scrie in biblie orice le trecea prin cap, admite asta.

D-zeu nu ar fi dictat oamenilor sa scrie despre feluritele maceluri, omoruri, ura de nedescris de acolo, din V.T.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Romania nu este o tara de credinciosi, este o tara de melteni superstitiosi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Religiile sunt un amestec de povesti spuse din generatie in generatie. Atata timp cat nu exista nimic concret, religia a suferit adaptari, modificari adaugiri (ex: superstitii, traditii populare, obiceiuri locale etc).
Religia a fost creata de oameni pentru a mentine pacea si echilibrul intre oameni.
Crede si nu cerceta este o mare prostie!
Daca oamenii nu ar fi cercetat am fi ramas la stadiul de vanat cu piatra si mancat carne cruda!
Less you care, happier you are!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează