|

Daca prin absurd asi crede ca exista dumnezeu si el e: bunatate, iubire, iertator si milos. De ce ar zice una ca asta?

" Când te vei apropia de cetate ca s-o cuprinzi, fă-i îndemnare de pace. / De se va învoi să primească pacea cu tine şi-ţi va deschide porţile, atunci tot poporul ce se va găsi în ea îţi va plăti bir şi-ţi va sluji. / Iar de nu se va învoi cu tine la pace şi va duce război cu tine, atunci s-o înconjuri. / Şi când Domnul Dumnezeul tău o va da în mâinile tale, să loveşti cu ascuţişul sabiei pe toţi cei de parte bărbătească din ea."(Deuteronomul 20:10-13)

Foarte, foarte, foarte tare, e faptul pentu care domnu ii zice sa faca asa ceva : "Ca să nu vă înveţe aceia să faceţi aceleaşi urâciuni pe care le-au făcut ei pentru dumnezeii lor şi ca să nu greşiţi înaintea Domnului Dumnezeului vostru."(Deuteronomul 20:18)

" Aşa să faci cu toate cetăţile care sunt foarte departe de tine şi care nu sunt din cetăţile popoarelor acestora, / Iar în cetăţile popoarelor acestora pe care Domnul Dumnezeul tău ţi le dă în stăpânire, să nu laşi în viaţă nici un suflet. " (Deuteronomul 20:15-16)

Bunul, iubitorul si iertatorul domn oare nu le poate da si acelor oameni o sansa sa se "schimbe"? Si oare ce vina ori fi avut baieteii ce se jucau in nisip sau ajutau pe parinti lor; ca sa moara de sabie, pentru ca parinti lor nu au vrut sa cada la pace sa dea bir si sa se supuna unui popor?

17 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca prin absurd, ai citi prima data Biblia ca sa o cunosti si apoi ai veni cu citate preluate de net, oare ce s-ar intampla?

| a răspuns (pentru 7Dany):

Daca, prin absurd, ai fi obiectiv cand vine vorba de zeul tau ai realiza ca iti bati joc de tine prin aceasta supunere oarba, prosteasca...

| explică (pentru 7Dany):

7Dany am citit si am recitit biblia, de multe ori, chiar si acum o citesc.

Nu pentru ca asi crede ca doamne doamne imi poate deschide inima ochii si sa vad ce vrea el sa imi spuna.
Doar pentru faptul ca ador cand sustinatorii ei nu stiu ce sa raspunda si schimba subiectul.

De ce nu raspunzi la intrebare? Daca el nu e partinitor de ce indruma un popor sa atace alt popor =?=

| a răspuns (pentru 7Dany):

Daca prin absurd ai realiza ca citatele sunt preluate din Biblie (si apoi postate pe net) si ca acestea corespund contextului interogativ fara implicarea intregului text biblic, oare ce s-ar intampla?

| a răspuns (pentru nelu88):

Raspundeam la intrebarea ta prin intrebarea mea. E vorba de contextul in care se afla fiecare verset. ( stiu ca iarasi o sa se lege cativa ca aduc vorba de context, insa e adevarat). Daca ai fi citit intr-adevar Biblia ai fi stiut ca Dumnezeu le acordase timp celor din Tara Canaanului sa se schimbe. De ce crezi ca a stat evreii 430 de ani in Egipt. De ce nu i-a dus Dumnezeu mai repede in Tara Canaanului?
Daca nu citesti toata Biblia si macar sa incerci sa faci legatura intre texte, o citesti degeaba. Iarta-ma ca spun asta.

| a răspuns (pentru dragos9234):

Nu ma cunosti asa ca nu poti nici macar presupune asta... In plus nu-L cunosti nici pe cel pe care il numesc eu Dumnezeu.

| a răspuns (pentru M25M):

Nu simt nevoia sa iti raspund si tie acelasi lucru, insa poti citi ceea ce i-am scris lui nelu88. Apropo stii ca Biblia spune " Nu este Dumnezeu!"?

| a răspuns (pentru 7Dany):

Pot orice indiferent ca te cunosc sau nu. Faptul ca tu iti distrugi viata crezand in povesti in loc sa traiesti, sa simti viata(nu sa te droghezi, imbeti etc) este grav. Zilnic mor oameni, oameni care si-ar doari sa mai poata trai macar o zi.

| a răspuns (pentru dragos9234):

Da ce inseamna sa traiesc viata? Da-mi o definitie.

| a răspuns (pentru 7Dany):

Nu vei intelege daca incerc eu sa-ti explic, nici nu-mi bat capul.
Eu am fost capabil sa inteleg singur, deci si tu esti.

| a răspuns (pentru dragos9234):

Daca viata nu inseamna sa te droghezi, sa te imbeti etc. inseamna ca imi traiesc viata, si inca bine de tot. Habar nu ai cat de bine.

| a răspuns (pentru 7Dany):

Da' cine e
?
Hai ca mai facut curios!

| a răspuns (pentru 7Dany):

Eu am un stil de viata diferit de al tau dar nu ma droghez...
Nu doar crestini si drogati exista.

| explică (pentru 7Dany):

Sa sti ca nu fac afirmati si nu arat versete fara a sti contextul. Daca imi dovedesti biblic vorbind ca contextu schimba intelesul acelor versete, poate am sa inteleg ce vrei sa zici.
Dar din moment ce eu citesc asta in biblie eu imi pun fireasca intrebare "cum e posibil asa ceva de la un dumnezeu bun si iubitor, iertator, indelung rabdator, etc?"

Sa sti ca incerc si ma stradui zilnic sa fac legatura intre versete mai ales intre : Deuteronomul 19:21 si Matei 5:39. Nu vad legatura sincer happy

Eu am pus in fata voastra versete si le dezbat cu voi. Doveditimi prin versete ca gresesc, ca interpertez rau sau ca am scos de la mine din burta respectivele versete.

| a răspuns (pentru M25M):

Nu ai inteles la ce m-am referit... Ma refeream la scoatere din context a unor versete pentru a dovedi lucruri pe care le credem noi. Daca ai fi cautat citatul pe care ti l-am dat ai fi gasit ca e un citat scos din context. Asa scos din context nici nu ar mai fi nevoie de nu stiu ce dovezi ca sa iti dai seama ca Dumnezeu nu exista.

| a răspuns (pentru 7Dany):

Ma scuzi ca am inteles gresit insa si exprimarea ta m-a derutat insa iti dau partea ta de dreptate sunt unele lucruri care pot fi discutabile odata ce au fost scoase din context insa, din experienta vorbind, unele pasajele in care sunt comise crime de catre Dumnezeu sau in care acesta instiga sunt de sine statatoare isi pastreaza sensul si mesajul in si in afara contextului.

| a răspuns:

Eu iti raspund cu o contra-intrebare:
Ce se intampla cu copii care mor astazi?
Daca Dumnezeu exista, este atunci nemilos?
Dar daca nu exista -asa cum doar sustii lucrul acesta dar in care nu crezi- pentru ce se mai jelesc oamenii atunci cand le mor copii? De ce se mai jelesc cand stiu ca copii lor au murit pentru totdeuna, si nimeni n-are nici o putere sa-i mai invieze, si deci nu mai exista vreo speranta de a se mai vedea vreodata unii cu altii. Gandeste-te pentru o clipa ca daca iti va muri cineva drag, niciodata nu vei mai vedea chipul aceluia. Toata stiinta in care oameni si-au pus increderea nu le va putea aduce pe cei dragi inapoi. De ce? Pentru ca Dumnezeu exista; si El este singurul care poate da viata.
Cand un adult moare, noi ca oameni putem doar sa presupunem dupa viata traita, daca acel om va fi manuit sau nu. Dar cand un copil moare, pentru ca nu a apucat sa traiasca viata, nici cu presupusul nu ne putem da seama daca va fi sau nu mantuit. Lucrul acesta numai Dumnezeu Il cunoaste. El stie sfarsitul de la inceput. Sti ca daca acel copil daca ar fi trait s-ar fi facut vrednic sau nu de a capata viata vesnica.

Cand Dumnezeu a dat porunca poporului sau sa distruga toate nemurile care existau in Canaan -adica si femei si copii si animale- este ca in clipa aceea paharul nelegiuirilor lor nu se umpluse inca.
Se contrazice Dumnezeu cand spune "Sa nu omori pe parinti pentru copii si sa nu omori pe copii pentru parinti; fiecare sa fie omorat pentru pacatul lui."? (Deut.24:16) Nicidecum.