| TamplaruAnisoara a întrebat:

Datorita coronavirus si a situației complexe in care ne găsim, exista utilizatori care au hotărât sa creadă in Dumnezeul Bibliei sau dimpotrivă il hulesc si mai mult?

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
39 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Eu nu-l hulesc pe Dumnezeul Bibliei. La fel cum nu-l hulesc pe Moș Crăciun.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Face el ceva cu virusul daca incepi sa crezi in el? ma indoiesc

| TamplaruAnisoara explică (pentru suntserios):

Pune-l la încercare.

| suntserios a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

L au pus niste popi zilele aste si le-a dat un pic de virus

| TamplaruAnisoara explică (pentru suntserios):

Cu Dumnezeu nu poți fi fățarnic. Cel ce crede in Dumnezeu trebuie sa fie primul care sa își educe enoriașii sa respecte regulile de igiena si de carantina care au fost date de Dumnezeu sub forma de porunci obligatorii, si care trebuiesc respectate cat va fi lumea. Neascultarea de Dumnezeu are consecinte uneori imediate ca in cazul lor.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Tegulile de igiena nu sunt inventate de niciun zeu, ci de oameni. Isus si apostolii lui, fiind niste tarani saraci, erau si nespalati.

| TamplaruAnisoara explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Dumnezeu lui Moise i-a dictat poruncile. Cu mult timp înainte se Isus.

| danut a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Intr-adevar regulile de igiena erau cunoscute de pe vremea faraonilor, deci pe vremea lui Isus stiau cum sa se apere de virusi daca foloseau acelasi pahar, chiar daca erau saraci, acum si stiintificii habar nu au de asta fiindca au nevoie sa fie reanvatati sa se spele pe maini. P.S. I-ai cautat tu sa vezi ca erau nespalati pe oamenii respectivi, tu ti-ai verificat jegul exprimarii curatenia omeniri? Vezi ca-ti "pute" gura domnule "nobil".

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Nu am vazut nicio porunca care sa faca aluzie la a se spala.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru danut):

N-am de ce sa-i caut pe fiecare in parte sa stiu ca o populatie saraca dintr-o perioada cu multe lipsuri inseamna si o populatie murdara.

| danut a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Oare un vames era sarac sau un intreprinzator cu o corabie de pescuit era sarac, poate vrei sa ii luam pe toti la rand? Numai Isus nu avea bunuri fiindca le parasise dar dpdv crestin EL ESTE sstapanul Universului, o fi sarac, cand i-a spus lui Petru ca la comanda SA putea fi aparat de o legiune de Ingeri? Asa arata un sarac in viziunea ta? Cum arata unii cat de studiati sunt.

| TamplaruAnisoara explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Marcu 7/2, 3,4:
"Ei au văzut pe unii din ucenicii Lui prânzind cu mainile necurate, adică nespălate.
Fariseii, insa si toți iudeii nu mănâncă fara să-și spele cu mare băgare de seama mâinile, după datina bătrânilor.
Si când se întorc din piață, nu mănâncă decât după ce s-au scăldat. Sunt multe alte obiceiuri pe care au apucat ei sa le tina, precum : spălarea paharelor, a ulcioarelor, a căldărilor si a paturilor.
La fel si spălarea picioarelor chiar si a musafirilor, sau exemplul lui Isus la Cina cea de Taina.
Toate acestea sunt porunci date de Dumnezeu lui Moise. In Levitic începând cu capitolul 11. Trebuie citit tot pentru ca nu sunt date precum " Cele zece porunci" ca sa izbească ochii. Începe cu versetul 32.

| RAY a răspuns:

Aaaaaa deci tu si restul credeti doar din interes,inteleg,desi dz e un fel de antidot cand dai de greu crezi in el,e ipocrit sa spui asa ceva,sa crezi doar din interes, cat despre ce vor agnostici atei nu ai inteles inca,nu vrem sa credem vrem sa stim iar in prezent nimeni nu stie daca exista vreun creator,intelegi acum? Tot il bagi pe darwin aicj aiurea,nu e vb de darwin,maimute sau big bang e vb de dovezi care sa dovedasca ca exista,atei nu stiu ca nu exista asa cum nici teisti nu stiu daca exista,e doar credinta atat, un ateu are alt sistem de gandire bazat pe dovezi tu au ai un sistrm bazat pe credinta, ai inteles de ce un ateu nu crede? Pt ca ateismul este lipsa teismului, credintei, noi nu credem in stiinta noi stim ca exista dovezi, evolutia nu are legatura cu ateismul nici darwin, ai inteles acum?

| RAY a răspuns:

Dumnezeu in prestiinta Sa CUNOASTE viitorul si alegerile nostre VIITOARE iar EL actioneaza si in acest sens =adio liber arbitru, totul este predestinat

| Holiday a răspuns:

Tara arde si baba se piaptana...

| supadeceapa a răspuns:

Nu văd niciun motiv pentru care aș crede într-un Dzeu.

Eu am avut o revelație pentru că uitasem că există oameni care cred în zei, și că mai sunt și fanatici, bine că îi văd doar pe Internet și n-am contact cu așa ceva în viața reală laughing.
Mi-e milă de ei.

| Spo0ky a răspuns (pentru supadeceapa):

Esti norocos, eu cand am zis ca as fi ateu s-au uitat la mine de parca as fi scapat de la casa de nebuni

| Panamax a răspuns:

Virusul exista dinainte ca omul sa apara pe planeta si o sa mai existe si dupa. Zeul tau niciodata.

| Algo098 a răspuns:

Credinta, povestile, fantezia,... nu ajuta. Fara stiinta ramanem in urma cu mii de ani.

Răspuns utilizator avertizat
| TamplaruAnisoara explică (pentru Algo098):

Cu știință poți muri mâine. Coronavirus este "capodopera" invenției "omului de știință". Se cade să-l feliciti pentru preocupările lui/lor.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Coronavirusul a existat inainte sa existe umanitatea.
Dai vina pe oameni ca nu cumva sa gandesti ca Dzeu l-a creat, nu? Ca altfel ai constientiza rautatea unui creator inapt.

| danut a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Virusii NU au existat dinainea umaniti caci Nu aveau obiectele muncii, cat ii prosteste stiinta pe unii, uneori. Noile descoperiri (teorii) asazis stiintifice spun ca tot regnul animal a aparut in acelasi timp, ciudat, nu cu stiinta asta fara Dumnezeu. De unde atunci virusi?

| TamplaruAnisoara explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Daca in cazul virușilor a fost inapt, cum a fost când va creat pe d-voastra? Sau maimuța a fost mai " apta " sa creeze urmași dar nu dintr-o data ci treptat.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru danut):

Ok, au aparut in acelasi timp cu umanitatea. Vrei sa zici ca Adam si Eva i-au creat? Sau Dumnezeu?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Primul microorganism a mai fost mai apt in a se muta si a se incrucisa pentru a da nastere populatiilor din zilele noastre, decat Dumnezeu in a crea ceva "perfect".

| Algo098 a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Corect, virusul nu ataca numai oamenii.

| danut a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Tu declari ca nu crezi nci inj Dumnezeu si nici in creatia SA, atuncd ce rost are o asemenea intrebare sau o pui ca sa fie pusa?

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru danut):

Daca nu te pot face sa constientizezi ca nu exista, macar sa te fac sa constientizezi ca, in cazul in care exista, e cea mai mare rautate posibila.

| danut a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Asa ceva poti spune cand nu-L cunosti sau ai alt "mentor". Pe mine m-a salvat de cateva ori de la moarte si chiar din moarte asa ca sunt total in dezacord cu tine. NU exista fiinta in univers mai buna.

| Holiday a răspuns (pentru danut):

Ce tampenie. Pai daca mergem pe varianta asta a ta cu salvatul de la moarte, atunci se naste alta intrebare. De ce te-a lasat sa ajungi acolo, adica aproape de moarte, tu fiind un mare pupator in fund al lui, iar pe altii pe care ii doare in cot de spiridusul tau, nu-i streseaza cu astea, traiesc bine merci 70-80 de ani fara batai de cap. Ori salvatul asta e doar in capul tau si spiridusul e doar rodul imaginatiei tale bolnave, ori nu-i place cum il pupi in dos si ar trebui sa schimbi stilul. Poate ar trebui sa incerci sa-l pupi si-n fata, nu numai in spate...laughing

| danut a răspuns (pentru Holiday):

"De ce te-a lasat sa ajungi acolo"
LIBERUL ALBITRU, totul s-a bazat pe alegerile mele, Nu am fost un sfant si am facut multe prosti dar daca nu era Dumnezeu, acum nu iti scriam si inca ceva, Dumnezeu nu are nevoie de dragostea mea falsa si nici de ceva pupaturi ori unde ar fi alea. Dumnezeu nu este om. Eu iti inteleg frustrarile si neputintele, nu esti un etalon al intelepciuni umane si ai vrea da iesi cu ceva in evidenta, nu este "drumul" tau, stai in vagauna ta si rode-ti neputintele. Mai grav este cand pupi pe cineva in toate partile si nici nu sti ca o faci si fi Tu sigur ca o faci intr-un mod navalnic. rolling on the floor

| Holiday a răspuns (pentru danut):

"totul s-a bazat pe alegerile mele, Nu am fost un sfant si am facut multe prosti dar daca nu era Dumnezeu, acum nu iti scriam si inca ceva"

Ce spui tu mai sus e ca poti face orice, iar daca dai de probleme, te loveste credinta si ai scapat...

| danut a răspuns (pentru Holiday):

Ce spun eu este ca totul depinde de alegerile noastre.

| Holiday a răspuns (pentru danut):

Te contrazici singur. Tocmai ce ai spus ca indiferent de alegerea ta de la un moment dat, spiridusul te-a salvat daca l-ai pupat in fund.

| danut a răspuns (pentru Holiday):

Nu, nu ma contrazic singur ci ca de obicei dovedesc ca Nu ati citit Biblia si nu stiti ce vorbiti. Dumnezeu in prestiinta Sa CUNOASTE viitorul si alegerile nostre VIITOARE iar EL actioneaza si in acest sens.

| Algo098 a răspuns:

Cu credinta si fara stiinta, omul ramane la un nivel inferior. Credinta, daca ar fi in ceva adevarat ar mai fi cum ar mai fi, dar asa crezand intr-o viata vesnica care nu exista, nu ajungem departe, dar avem macar o iluzie cat traim, aceea ca suntem nemuritori daca ne declaram supusii unui personaj inventat tot de noi. E fara rost sa te crezi nemuritor, daca orice ai face, tot muritor ramai. Fiecare om e normal ca poate sa creada orice, in functie de educatie, traditie, nivelul de cunoastere, naivitate, credulitate. Era bine sa avem o viata vesnica si frumoasa, dar daca inca nu se poate, asta e. Cine crede de pe acum ca deja are o viata vesnica asigurata de un personaj imaginar, are o satisfactie in prezent, ceea ce nu e un lucru rau, dar nu e decat o amagire. Asta e parerea mea. Cei care cred in viata vesnica nu vor avea posibilitatea sa se convinga ca acea viata nu exista. Daca tot esti mort, cum sa mai poti vedea ceva, cum sa mai verifici daca te-ai inselat sau nu. E ceva logic. Cine realizeaza din timpul vietii ca nu exista viata vesnica are o logica normala si nu se lasa inselat de povesti.

Răspuns utilizator avertizat