| ErrorFound a întrebat:

De ce ateu? De ce religios? Argumentati.

85 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

La final viata se va rezuma printr-o singura propozitie.Care va fi ''propozitia vietii mele?''Sa traiesc cu un scop anume, sa las in urma mea o mostenire a dragostei.La urma urmelor cine e perfect? Lucrul de care sa isi aminteasca generatii de-a randul sa fie... dragostea mea.Sa las aceasta mostenire a dragostei pentru ca ''Oricine iubeste, este nascut din Dumnezeu''.

| ErrorFound explică (pentru papys44):

Da, dar daca esti ateu si om decent in acelasi timp, Domnul/Dumnezeu/ce zeu o exista nu te va pedepsi fiindca nu ai fost un om rau.
Dar daca exista un alt zeu, si nu Dumnezeu, acesta te va pedepsi mult mai rau ca ai crezut in concurenta si nu in el decat daca nu te intereseaza.
Stiu Pariul lui Pascal si alte 3 variante ale acestuia.winking

| ErrorFound explică (pentru OhGodWhy):

Am zis eu ceva de crestinism? straight face

| ErrorFound explică (pentru danay72):

Ia baga tu o felie de pizza sub pat si o sa vezi ca in mai putin de o luna vor aparea bacterii(pe care nu le-ai mai avut nici odata in camera ta). Asa, din nimic.
Din ce mi-ai scris iti pot spune sigur ca Eva era retardata mintal. Si Dolly a ta a avut o malformatie a creierului, la fel ca fiecare animal/om clonat.

| ErrorFound explică (pentru Lizzu):

Ba da ia nu va mai certati pe intrebarile mele ca eu cand dau click pe notificari astept sa citesc ceva interesant, nu cearta voastra.

| ErrorFound explică (pentru danay72):

Ce oameni de stiinta ai "citat" tu ma?
Eu stiam ca atunci cand citezi pui ghilimele, dai copy-paste, probabil.
Exprimarea folosita a fost a unui copil de 14 ani, se vede clar.
Cat despre informatie, ce sa zic. Nu toti oamenii de pe net sunt savanti adevarati, asa ca data viitoare verific-o si tu.

| ErrorFound explică (pentru anonim_4396):

De ce ai ales crestinismul/hinduismul/islamismul in detrimentul ateismului(care nu, nu e o religie).

| Lizzu a răspuns (pentru papys44):

"Daca nu crezi in Dumnezeu si acesta exista ai piedut cam...tot"

--Serios? Pai cum? Aici,vrand-nevrand, il faci razbunator pe dumnezeul in care crezi. Il consideri razbunator,malitios si tiran.
Dzeu te-a creat ca sa alegi. Asta in conceptia voastra,nu?
Deci, daca ti-a dat liber arbitru si tu ai ales o alta cale decat sa crezi, atunci acea cale te duce la smoala?

Deci dzeu e mincinos, iti da liber arbitru si iti spune ca esti liber dar apoi, te judeca si-ti rade in fata spunandu-ti ca te-a pacalit si era un test, nu? straight face mhhm.
Frumos.

| Lizzu a răspuns (pentru ErrorFound):

Imi pare rau, dar cateodata e prea de tot.
Scuza-ma.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eror found/nu am ales in detrimentul ateismului fiindca pot spune; doamne cred, ajuta necredintei mele.adica partea de ateu din mine e aia cu indoielile cu cercetarea cu mersul vremuriolor si descoperirile noi pe care le accept le inteleg dar nu-l exclud pe Dumnezeu niste descoperiri ale unor lucriri fenomene, legi micro-macrocosmice deja existente dupa principiul izvorului a toate ce nu le cuprindem inca si daca le-am cuprinde am vrea sa vedem izvorul si de unde.asta e imposibil erorfound deocamdata.am mari sperante in viitorul indepartat si in cine o fi train cand eu voi fi devenit deja vesnicie.

| KaterinaРомановский a răspuns:

Nici atee, nici religioasă. De ce? Nu-mi plac extremele!

| papys44 a răspuns (pentru Lizzu):

Can am scris "cam...tot" a vrut sa se inteleaga o viata fericita, cu pocainta.

Răspuns utilizator avertizat
| ErrorFound explică (pentru bluebutterfly2013):

Tu vezi ce scrii? "Ateismul este starea de confort mintal"
Nu cumva religia, si in special crestinismul, iti da starea aceea de bine deoarece stii ca daca esti bun cineva iti va da viata eterna? Mai gandeste-te.

| KnowEverything a răspuns:

Ai pus intrebarea sa vezi de partea carei baricade esti? sau studiu de caz?

| ErrorFound explică (pentru KnowEverything):

Studiu de caz, nu ma intereseaza cum bate vantul.

| DcpWho a răspuns:

De ce ateu? Deoarece Biserica manipuleaza! Suntem atat de necivilizati incat avem nevoie de Dumnezeu pentru a impune niste norme morale. Nu putem face fapte bune doar pentru a fi multumiti noi! Crestinii fac fapte bune pentru a-l multumi pe Dumnezeu. Si daca Dumnezeu exista (varianta Crestin-Ortodoxa) asta ar insemna ca toti oamenii care apartin altei religii ajung in iad? Sa ridicam un pic capul, raportati-va la Univers... Biblia nu poate justifica descoperirile stiintifice. Nu suntem centrul universului, suntem o infima parte. Si daca mai doriti mai argumtez.

| DcpWho a răspuns (pentru Lizzu):

Asta inseamna ca esti agnostic

| Lizzu a răspuns (pentru DcpWho):

Imi place cum gandesti.

| Lizzu a răspuns (pentru DcpWho):

Da,sunt agnostica de ceva timp.
Si, momentan, e bine asa.

| ErrorFound explică (pentru DcpWho):

Chiar te rog.

| Liviu a răspuns:

De ce ateu? simplu,prefer sa am propria alegere, sa nu cred in zana maseluta, sa nu am 'creieri' spalati (asa cum imi place mie sa zic) sa nu imi fie frica de vreun zeu 'superior' omu e cel mai superior si cea mai inteligenta finta, nimic nu poate fi superior omului. Omul gandeste cel mai mult, nu exista alta finta mai desteapta ca omul.

Întrebări similare