| RAY a întrebat:

De ce este numit Toma necredincios? Cică nu e adevărat fraza cu crede dar nu cerceta, Toma a certat și este necredincios numit

61 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

"Pentru că umblăm prin credinţă, nu prin vedere." 2Corinteni. 5:7

| Drake21 a răspuns (pentru anonimg):

Corect cine vede poate inebunii

| RAY explică (pentru anonimg):

La altă întrebare ai scris că e lucrarea diavolului faza cu crede dar nu cerceta

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Da e greu de inteles csf, "Cică nu e adevărat fraza cu crede dar nu cerceta" am scris m ai sus de ce nu se cerceteaza, de crezut poti sa crezi oricum se intampla lucruri inexplicabile

| RAY explică (pentru Drake21):

Nu exista lucruri inexplicabile, exista ignoranți de rațiune, știință

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Astia evrei l au inventat poate pe Iisus pentru unii, pe Dumnezeu nu la inventat nimeni, o fost este si va fi, dinozauri au fost prin stiinta sau extraterestrii sau Dumnezeu

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Pe pamant au trait si Giganti (oasele gasite si in Romania)

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Sfantul Petru:
- Doamne, a venit un grup de atei la tine.
Dumnezeu:
- Spune-le ca nu exist.

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Faci confuzii grave prietenas, cica aia l au inventat pe Dumnezeu pai si Musulmani Budisti cred in Dumnezeu, poate Iisus ai vrut sa spui pentru unii( care cred direct in Dumnezeu si nu si in Iisus)

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Ai aparut din bing bang o explozie solara ca asa spun ateii

| RAY explică (pentru Drake21):

Nu ai habar nici de stiinta

| RAY explică (pentru Drake21):

Eu vorbesc de Dumnezeul creștin

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Da nu ma m ai repet, o scris si Hyperion ce spune stiinta despre cum o aparut totul

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

"Eu vorbesc de Dumnezeul creștin" rolling on the floor)))))))))))) este un singur Dumnezeu care are nume diferit in celelalte tari ( el ia creat pe toti oamenii) doar ca la crestini este si Iisus

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

La musulmani e doar un profet la noi e fiul lui Dumnezeu si in budism spune ca nu o fost pe pamant Este doar Dumnezeu

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

M ai bine vorbesti de traditiile diferite din alte tari si lasa l pe Dumnezeu ca Este doar unul

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Da o fost si la Budisti Iisus credeam ca nu o fost, 2001 Dalai Lama a declarat că „Isus Hristos a trăit și vieți anterioare"

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

De la Dumnezeu nu exista ai trecut ca Dumnezeul crestin nu exista, vulpoi ateu creol

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Sa stii ca eu am covor de blana de vulpe iti trimit si poza prin cineva, vulpoi creol

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Daca nu si aia de pe Saturn sunt m ai deschisi la culoare

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Ai vazut cum se trage la rezervisti vulpoi creol sa nu te impiedici

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

De crestini

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

In Timisoara el e ateu lupta impotriva lui Dumnezeu si duce oamenii spre iad, m ai erai si tu de o religie era altfel

| Drake21 a răspuns (pentru Drake21):

Si cine ii duce un vulpoi creol, crema Alba disccount

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Leşule care te plimbi viu pe strada

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Sa nu te plimbi singur ca fac mortaciune, tu duci oamenii spre iad si te lupti cu Dumnezeu

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Timisoara e interzisa pentru oamenii diavolului te Muti vulpoi ateu doar crestini ortodoxi

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Vor fi

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Cacacios ateu care nu crezi in Dumnezeu

| anonimg a răspuns (pentru RAY):

"La altă întrebare ai scris că e lucrarea diavolului faza cu crede dar nu cerceta."
Așa și este.
Versetul amintit de mine în această postare nu trebuie înțeles că lucrurile spirituale -în cazul nostru credința- nu trebuiesc cercetate, cunoscute.
În următorul verset (adică în 2Corinteni.5:8) apostolul Pavel exclamă: "Da, suntem plini de încredere..." O astfel de încredere deplină vine doar în urma unei bune cunoașteri.
Un om credincios este întotdeauna un om care cunoaște pe Dumnezeu. Și cu cât omul cunoaște mai mult pe Dumnezeu, cu atât omul este mai credincios.
Dumnezeu nu cere nimănui să credem orbește în El. El nu spune niciodată "crede și nu cerceta". Un profet din vechime (Osea sau Amos) ne îndeamnă prin scrierile sale: "Căutați să cunoașteți pe Domnul..."
Credința în Dumnezeu este una cât se poate de logică, chiar dacă logica lui Dumnezeu depășește toată înțelepciunea omenească.
Credința în Dumnezeu trebuie să fie sinonimă cu încrederea în El. Și această încredere se obține numai și numai în urma cunoașterii Sale. Aceasta este credința pe care o cere Dumnezeu de la noi, credință de care și noi avem nevoie.
Credința doar că Dumnezeu există o are și diavolul și îngerii lui; o astfel de credință nu este de folos nici diavolului și nici nouă oamenilor.

În cazul de față, Toma a avut dovezi de divinitatea Domnului Hristos. Toma trebuie să fi fost martor a multor minuni pe care Mântuitorul le-a făcut în lucrarea lui pe pământ în cei 3ani și jumătate. Apoi a fost martor la moartea Mântuitorului despre care El Însuși a vorbit citând profeții din vechime care au scris despre acest lucru. Toma nu a crezut că Domnul era Cel înviat. Profeții și proorocii din vechime n-au văzut pe Mântuitorul și totuși au crezut în El. Dar Toma a fost martor direct al divinității lui Hristos, și totuși nu a crezut în El. Toma a fost unul dintre mulți cei de astăzi care se declară credincioși sau atei, și cu toate dovezile pe care Dumnezeu le aduce în viețile lor ei refuză să cerceteze lucrurile.
Chiar și dacă astăzi Mântuitorul ar fi fost fizic printre noi, făcând minuni sau neputând să facă minuni din pricina necredinței noastre, tot așa și oamenii ar fi fost împărțiți: unii și-ar fi rezemat capul pe pieptul Său cum a făcut Ioan, iar alții ar fi fost mai rezervați cum a fost Toma. Nu mai spun că alții ar fi fost dintre aceia care strigau împreună cu diavolii care luaseră chip de om: "Răstignește-L! Răstignește-L!"
Noi oamenii trebuie să ne cercetăm atitudinea față de Dumnezeu, să ne cercetăm credința, să vedem pe ce cale suntem, să vedem dacă viața noastră este în armonie cu cea a lui Dumnezeu.
Mulți dintre cei ce se declară creștini sunt acaparați de secularism. Secularismul a înnăbușit credința, pentru că omul a permis acest lucru.
Iar cei ce se declară atei trebuie să-și revizuiască viața și să nu mai trăiască în acea atitudine de negare față de Dumnezeu. Acest lucru poate duce la înnăbușirea credinței. Dumnezeu nu minte când spune că tuturor oamenilor ne-a dat "o măsură de credință". Și acea măsură de credință a pus-o în absolut toți oamenii; în absolut toți. Este o obligație morală a tuturor oamenilor de a căuta să cunoască pe Dumnezeu, de a înțelege că sentimentele noastre ee repulsie față de Dumnezeu în care ne-am născut toți trebuiesc eliminate din mintea noastră prin căutarea cunoașterii adevărului.
Când vom ajunge să cunoaștem pe Dumnezeu, doar atunci vom ajunge să cunoaștem de ce Dumnezeu nu nimicește pe păcătos în mod instant, și nu salvează întotdeauna din nenorocire pe cei neprihăniți.
Simțurile omenești n-au nicio legătură cu credința în Dumnezeu; absolut nicio legătură. Noi nu-L vom putea cunoaște sau înțelege pe Dumnezeu sau lucrările Lui prin vreunul din simțurile omenești. Credința este ceva aparte. Pentru că și în vechime oamenii au văzut și au auzit pe Domnul Hristos, și totuși au refuzat să creadă în El. Iuda chiar L-a și vândut, chiar dacă a stat la aceeași masă și a mâncat aceeași pâine împreună cu El. Și asta pentru Mântuitorul nu Se potrivea simțurilor egoiste ale lui Iuda, ale aceluia care ținea la el punga. O stare de împietrire a inimii, adică o stare de necredință nu ne va fi de folos; aceasta nu va scoate pe Dumnezeu vinovat de răul din jurul nostru, ci ne va scoate pe noi vinovați pentru că refuzăm ca și Iuda și Toma să căutăm să cunoaștem pe Dumnezeu prin dovezile de dragoste pe care El ni le oferă zi de zi; prin faptul că El este Acela care ne pune pâine pe masă, că El ne-a creat și nu părinții noștri, și ca El ne susține viața. Că alții nu sunt în viață sau o încheie mai înainte de vreme, saucă alții trăiesc în greutăți mai mari decât noi, trebuie să înțelegem că viața și moartea stă în puterea noastră doar într-o anumită măsură, și că Dumnezeu cere de la noi doar atât cât putem să facem. Și vom face chiar mai mult decât atât și cu bucurie deplină când viețile noastre se vor armoniza după viața Lui. Cât timp refuzăm să stăm departe de viața Lui, de a-L cunoaște, acesta este un timp pierdut și o atitudine care nu ne va fi de niciun folos.

| Anonim a răspuns (pentru Drake21):

Să fii ateu nu este ceva de care să te jenezi. Dimpotrivă, este un lucru demn de laudă, pentru că ateismul dovedește aproape întotdeauna o independenţă mentală pozitivă şi un intelect sănătos. În adâncul inimii lor, mulţi oameni ştiu că sunt atei, însă nu îndrăznesc să recunoască faţă de familie sau, în unele cazuri, nici faţă de ei înşişi. Acest lucru este cauzat, în parte, de faptul că termenul ateu a fost transformat cu asiduitate într‑o etichetă sinistră şi înfricoşătoare.

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Au trecut crestini la musulmani, au trecut crestin la musulmani, doar atat stii sa spui ca te decapitez ori aci ori in Grecia creolule

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Si acum striga preotii prin paduri dupa razbunare

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Doar noaptea ii poti auzi

| Anonim a răspuns (pentru Drake21):

Nici de știință, nici de bazele creștinismului nu ai habar. Așa că te rog abține-te.

| Drake21 a răspuns (pentru anonim_4396):

Daca crezi in Dumnezeu tot independent mental esti, Dumnezeu e in inima nu in Cap

| Drake21 a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu singur ai confirmat esti ateu in inima

| Anonim a răspuns (pentru Drake21):

Religia i‑a convins pe oameni că există un ins invizibil care veghează la tot ce faci, minut de minut şi zi de zi. Insul acela invizibil are o listă specială de zece lucruri, pe care vrea să nu le faci. Iar dacă faci vreunul dintre cele zece lucruri, are un loc anume, plin de foc şi fum, de ardere, tortură şi durere, unde te va trimite să stai şi să suferi, să arzi, să te îneci şi să plângi pentru totdeauna, până la sfârşitul timpurilor… Dar el te iubeşte! Nu ți se pare o ipocrizie?

| Drake21 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu pentru ca exista m ai multe universe, rai si iad, Puterea superioara Dumnezeul o spus

| RAY explică (pentru anonimg):

Asta e vrajeala

| Hyperion7 a răspuns:

Nu am cercetat din scoarță în scoarță Biblia,însă am auzit pe cineva odată,nu mai știu despre cine e vorba,că tot ceea ce a fost scris în Biblie a fost confirmat mai târziu prin știință.
Toma necredinciosul este in istoria creștinismului singurul apostol care nu a crezut în învierea lui Hristos, iar până nu a văzut urmele produse de la răstignire de pe mâini, coaste, picioare, nu s-a convins. Abia când le-a simțit și văzut a crezut în învierea Lui.

| Hyperion7 a răspuns (pentru Hyperion7):

Rectific,ceea ce s-ar fi descoperit cu ajutorul științei până prezent ar fi fost scris in Biblie dinainte sa fi fost descoperite.*

| RAY explică (pentru Hyperion7):

Nu s-a confirmat nimic, sunt doar minciuni și interpretări mincinoase, acele chestii descoperită sunt copy paste de la egipteni, chestii astronomice mann

| RAY explică (pentru Hyperion7):

Pai și sumerieni, egipteni cunoașteau multe lucruri, numai vb de greci, vt a fost scris acum vreo 2500 de ani, e aia au copiat de la toți, evrei fiind răspândiți peste tot in lume, citește despre acele popoare

| Hyperion7 a răspuns (pentru RAY):

Nu vreau sa dau o părere eronota sau hiper denaturata, prefer să mențin un echilibru între una și alta.
Nu vreau sa creez impresia de fals sau sa induc in eroare pe cineva, nu asta e rolul meu pe platforma.
Cât despre marturii mincinoase, cine știe de fapt adevărul? Nu e mai degrabă relativ, decât absolut? Până la urmă cine deține acest adevăr?

| Hyperion7 a răspuns (pentru RAY):

Sunt convins că au fost aceste popoare foarte evoluate de s-a ajuns in acest punct,însă nici nu pot nega religia,doar pentru că dvs sunteți ateu.
Perspectivele diferă tocmai din cauza elementului religios,eu incerc sa aduc oamenii spre bună credință, in timp ce dvs Il suprimați pe Dumnezeu din viața dvs.
Și nu zic, nu pot judeca in acesta maniera, pentru că na, fiecare are dreptul la propriile sale alegeri și opinii, de aceea va respect opinia big grin

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Daca ma enervez m ai tare devin si noul Daniel cel m ai mare preot din Romania

| RAY explică (pentru Hyperion7):

Adevărul prin știință nu prin credință oarbă, nu exista dovezi că există Dumnezeu, din contra sunt dovezi clare cum l-au inventat evrei

| Hyperion7 a răspuns (pentru RAY):

Întreg universul este ceva ce nu poate fi explicat.Adica a apărut acest bigbang, însă de unde a apărut acesta și mai mult de atât, de ce pe pământ s-au dezvoltat colonii umane și nu pe Jupiter, de ex? Până la urmă pământul era ca orice alta planetă, îngheață și fără posibilitate de viață pe acesta.
Mai mult de atât, cum a ajuns Pământul sa aibă animale și cum li s-a permis evoluția în decursul a câtorva miliarde de ani?
Sunt multe chestii foarte complex de explicat.
O fi ea știința exacta, însă multe chestii nu se leagă nici așa.Adica ok,omul a evoluat din maimuță,dar de ce celelalte maimuțe nu evoluează si ele în oameni?
Sincer, subiectul acesta îmi depășește cunoașterea și tind sa rămân la credința mea oarbă, pentru că sunt atât de multe întrebări fără răspuns și dacă aș sta sa le elucidez eu, probabil nu aș ajunge la un rezultat optim și,mai mult de atât,până la urmă ce nu știi,nu te afectează.Ca o fi Dumnezeu sau nu inventat,eu prefer sa cred în El,fie că sunt considerat limitat sau mai știu eu cum, tocmai pentru că prin El văd și partea plina a paharului, nu doar pe cea goala,asta o fi părerea unora și na, e normal sa fim diferiți.
Mulțumesc pentru răspunsuri, însă discuția, cred eu, ar trebui sa se oprească aici.

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Iti tai internetul vulpoi crreol

| Anonim a răspuns (pentru Hyperion7):

Să fim serioși... aici vorbim despre ce scrie în Biblie, un proiect de moralitate de grup, completată cu instrucţiuni pentru genocid, înrobirea grupurilor exterioare şi dominaţie mondială. Însă Biblia nu este nocivă în virtutea obiectivelor ei şi nici chiar a glorificării crimei, a cruzimii şi a violului.
Multe lucrări antice fac acelaşi lucru: de exemplu, Iliada, nenumăratele saga islandeze, povestirile vechilor sirieni şi inscripţiile mayaşe. Nimeni nu afirmă totuşi că Iliada reprezintă fundamentul moralităţii. Aici e problema. Biblia se vinde şi se cumpără drept ghid pentru modul în care trebuie să‑ş i trăiască oamenii viaţa. Şi e de departe cel mai mare bestseller al tuturor timpurilor.

| Hyperion7 a răspuns (pentru anonim_4396):

Mmm,da,nu neg acest aspect.

| Drake21 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pana si aia satanisti care fac tatuaje noaptea si lasa taguri pe toti pereti au m ai multa minte ca ateii

| Anonim a răspuns (pentru Drake21):

Credincioşii capete‑pătrate (aparent ca tine) sunt, desigur, imuni la orice argumentaţie, dovedind rezistenţă după atâţia ani de îndoctrinare în copilărie, prin metode care s‑au maturat pe parcursul secolelor (fie prin evoluţie, fie prin proiectare). Printre cele mai eficiente dispozitive de imunizare se numără ameninţarea dură faţă de lectura unei cărţi. Sună cunoscut?

| Anonim a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu am prea văzut până acum oameni pe TPU care să intre în discuție cu calm, răbdare, să fie deschiși la posibilitatea schimbării propriei păreri dacă argumentele celuilalt sunt veridice, să ignore elemente care nu sunt esențiale în argumentare ș.a.m.d. În schimb am putut observa o semi-demență care s-a manifestat generalizat: pentru orice faptă reprobabilă rezultată din intenție sau ignoranță se găsea cauză în credință sau în necredința agentului. X a omorât pe cineva? Sigur a făcut-o din cauză că nu a prea fost pe la ora de religie. Nu, va striga ateul, a omorât fiindcă a fost îndoctrinat religios. X a furat? A făcut-o din cauză că e ateu și nu are nici un Dumnezeu. Nu, din contră, va striga ateul, X este credincios și s-a luat după preot, care fură, fiindcă toți preoții fură. Exemplele pot continua, dar e suficient să spunem aici în treacăt că propozițiile „Toți ateii sunt criminali" și „Toți preoții fură." au aceeași valoare de adevăr. Să o descopere fiecare după propriile standarde raționale.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Cand cuvantul "credinta" este folosit in Biblie, se refera la un soi de incredere justificata in ceva sau cineva(in acest caz Dumnezeu). Toma a fost un discipol al lui Iisus si pana la momentul in care Iisus a fost rastignit, el deja fusese martorul minunilor lui Iisus, invierilor Lui, vindecarilor Lui si celorlalte fapte miraculoase ale Sale.Cu toate acestea, nu a crezut ca Iisus ar fi putut invia, desi El spusese ca asa va face.Mai mult decat atat, ii avea pe ceilalti apostoli care ii spusesera ca Iisus a inviat, si nu ar fi avut motiv sa nu creada.In context, asta inseamna ce a spus Iisus, nu se refera la credinta oarba.

| RAY explică (pentru FilosofulDepresiv2022):

Ba da, ferice de cei care nu au vazut dar au crezut

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Cred că aici este vorba, mai mult, de opacitatea omului în faţa misterului, de neputinţa de a-l pătrunde cu raţiunea, stare din care apare cu ușurință scepticismul. Dar scepticismul nu este egal cu necredinţa. El poate fi generat de trăirea unor stări, de genul, „este prea frumos să fie aşa!" sau, pur și simplu, de faptul de a fi copleșit de ceva, pentru care, pe moment, nu ai argumente logice. Acest fenomen trebuie să se fi întâmplat și cu Toma, care, la prima vedere, a lăsat impresia unei atitudini pe care, adesea, o numim necredinţă.

| Drake21 a răspuns:

Prin credinta se intampla lucruri ciudate imposibile, si o cercetat si o gasit o lumina mare si o orbit, si o cercetat intunericul si mintea o inceput sa ii joace feste, nu am citit despre Toma momentan poate am sa citesc intr-o zi

| RAY explică (pentru Drake21):

Despre cine scrii tu

| Drake21 a răspuns (pentru RAY):

Sa nu te impiedici de crestini prin Timisoara ateule care vorbesti urat de Dumnezeu