|

De ce există răul în lume? De ce Dumnezeu nu a oprit răul definitiv? Nu mi se pare corect să-i mulțumim pentru că nu oprește răul care se întâmplă,sau pentru lucruri micuțe, nu prea valoroase. Chiar nu înțeleg...De ce? Dacă îl oprea definitiv pe Satan,și îngerii aveau printat în minte lucrul aceste,El să nu poată șterge aceste lucruri? De ce trec oamenii prin încercări,iar unii,pierd? De ce El lasă să se întâmple rău,chiar și creștinilor? Sper că nu blasfemiez,dar totuși,de ce? Îmi vine să plâng cum e lumea asta,nu înțeleg de ce e nevoie de mii de rugăciuni pentru a căpăta sau scăpa de ceva? Deși sună a blasfemie,nu sunt ateu,dar când văd oameni săraci,cu dizabilități,bolnavi,singuri,triști,bătrâni, mă plâng și mă gândesc unde e Dumnezeu?

19 Raportează Evaluează
19 răspunsuri:
| a răspuns:

E simplu, in Univers mai sunt MULTE lumi necazute in pacat si care NU cunosc MOARTEA, boala, tot ce tine de RAU in lume. Daca Dumnezeu ar fi distrus pacatul de la inceput, acele fiinte NU ar fi vazut EFECTELE pacatului si ar fi SPUS ca Satana are dreptate si Dumnezeu ESTE un despot asa ca a trebuit sa lase omenirea sa se "bucure" de ce a ales DAR a facut o cale de scapare si pentru OM. In curand RAUL de pe pamant va fi OPRIT. Dumnezeu ESTE aici si vede tot, inclusiv pe cei care IL acuza de ceea ce FAC EI.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Frate, ca sa intelegi lucrurile astea, trebuie sa ai incredere deplina in Dumnezeu, sa pazesti poruncile Lui, sa Il cauti pe El si sa vii spre El cu toata inima si atunci la toate lucrurile si intrebarile astea ti se va raspunde si vei fiai luminat si vei intelege ce este viata, pana atunci degeaba o sa incerc sa iti explic. Sunt multe filmulete pe Youtube si pe google daca stai sa cauti cu raapunsurile la intrebarile tale. Problema e ca tu nu intelegi pentru ca nu esti intr-u totul cu Dumnezeu. Cerceteaza si vei afla. Intereseaza-te si mergi pe calea Lui, cu incredere deplina in El si vei fi mai luminat. Dar ai grija sa nu te ratacesti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru slayer09):

Asa au fost si romanii fortati sa faca, sa aiba incredere deplina in zeul biblic si sa urmeze poruncile. Ce s-a intamplat cu romanii? Au fost in cele din urma cuceriti si distrusi. Crestinismul i-a slabit atat de tare incat au fost cuceriti. Asta a fost rolul crestinismului de la inceput. Sa distruga paganismul antic si sa slabeaca umanitatea. In ziua de azi majoritatea oamenilor sunt atat de slabi si vulnerabili ca nici nu-i de mirare cum ajung sa creada orbeste in povesti care nici macar nu sunt dovedite istoric de vreo sursa oficiala. Nimeni nu are nevoie de doctorat in teologie pentru asta, ci de o minte deschisa si sceptica, ceva ce voi nu aveti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru VulturulDesertului):

No bine mă cap de cucuvea mă, tu spui că tradițile noastre sunt prostești, dar a tale?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Qwack):

Exista traditii si fara crestinism, asa cum existau si in antichitate. Au fost distruse si inlocuite cu dogme crestine de pupat icoane la fiecare sarbatoare crestina si de dat bani la popi la nunti si botezuri. Ce traditii sunt astea pentru tine?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru VulturulDesertului):

Nici măcar nu sunt tradiții ale Bibliei, preoții au inventat treaba cu pupatu icoanelor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Unde este Dumnezeu? E chiar acolo in sufletul celor infometati de corporatii, de bogatii planetei de tarile in care,, curge lapte si miere" (a scapat vreo tara din Africa necolonizata si neinarmata in razboaie fratricide de catre albii europeni? sad sad ), de catre Statele Unite unde jumatate din hrana se arunca in gropile de gunoi (hrana pe o singur luna putand scoate Africa din saracie pe un an intreg).

Si stii ce-i mai dureros? Faptul aceste lucruri sunt programate. Nu e nimic la voia intamplarii. Exista misiuni crestine in Africa, inclusiv din parte Bisericii Romane, dar lucrurile nu pot fi indreptate atat timp cat mai marii planetei vor DEPOPULARE in AFrica.

Unde este Dumnezeu? În semenii tăi, în dragostea dintre oameni...
"Atunci drepţii Îi vor răspunde, zicând: Doamne, când Te-am văzut flămând şi Te-am hrănit? Sau însetat şi Ţi-am dat să bei?" (Matei 25, 37)
"Sau când Te-am văzut străin şi Te-am primit, sau gol şi Te-am îmbrăcat?" (Matei 25, 38)
"Sau când Te-am văzut bolnav sau în temniţă şi am venit la Tine?" (Matei 25, 39)
"Iar Împăratul, răspunzând, va zice către ei: Adevărat zic vouă, întrucât aţi făcut unuia dintr-aceşti fraţi ai Mei, prea mici, Mie Mi-aţi făcut." (Matei 25, 40)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Asta ca să înțelegi cum e făcută lumea. Ca să înțelegi, este nevoie să pui întrebări, și să găsești apoi răspunsuri. Cea mai importantă întrebare pe care ai pus-o este, unde e Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poti da vina pe Soare ca ti-e tie frig?

Lucrurile astea au fost permise de Dumnezeu pentru ca ne-a dat vointa proprie si libertatea de a alege. Si ce-am ales noi? Dumnezeu vrea iubire sincera si de aceea ne-a dat vointa proprie, El nu ne va obliga niciodata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

"Helen Keller este o nevăzătoare surdo-muta americana,care a ajuns la cel mai înalt grad de cultura si înțelegere la care poate ajunge un om normal. Femeie de elita,asistent universitar,cunoscând algebra,matematicile,putina astronomie,latina si greaca,citind Moliere si Anatole France si exprimandu-se in limba lor; citind Goethe,Shiller si Heine in germana,Shakespeare,Kipling,Wells in engleza; scriind chiar ea însăși versuri si filozofie; frecventând muzee,expoziții,teatre,cu impresii comparabile cu ale noastre si participând la o mulțime din feluritele noastre activități si distracții,pentru ca ea brodează,desenează,dactilografiază, coase, face canotaj, joaca șah si are asupra ansamblului complicat al nenumăratelor lucruri ce alcătuiesc viață, mai multa claritate decât trei sferturi din oamenii normali" G.Hary,unul din biografii Helenei Keller
Iată un gând al acestei femei credincioase, care te poate îmbogăți si ajuta: "Stai cu fata către soare și n-ai sa mai vezi umbra."S-a născut in 1880 si a murit in 1969.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

"Helen Keller este o nevăzătoare surdo-muta" "brodează (CUM?)
desenează (CUM?), dactilografiază (?), face canotaj (Cum poate sa faca canotaj OARBA si surdo-muta?) CINE o ghideaza si cum pe apa?
Nu vezi ca sunt numai aiureli, ai intrat vrerodata intr-o scoala de surdo-muti, sti cum se comporta surdo-mutii, dar orbi dar orbi surdo-muti? Numai aiureli si minciuni. Cu multi ani in urma mama mea a lucrat o vreme intr-o scoala de surdo-muti iar eu cand era de serviciu duminica, mai mergeam cu ea, HABAR NU AI cum este treaba cu surdo-mutii, nu mai preluati toate minciunile de pe net. CUM sa fi ORB si surd si mut si sa faci CANOTAJ?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danut):

Am citat din cartea lui Sorin Nicola "Sănătate si vindecare folosind stilul de viață edenic si remediile naturale"Când am timp o sa caut pe internet informații despre ea.Sorin este adventist.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Si un adventist se poate insela, Dumnezu a spus sa nu ne incredem in oameni. Sunt lucruri spuse care nu au cum sa fie reale, vezi canotaj facut de un orb surd si mut sau sa deseneze, care este SURSA primara a imaginilor reproduse cand cineva ESTE ORB?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danut):

Sora mea are un vecin care are o fetiță născută oarba. Inca din primi ani de viata se comporta aproape ca un copil normal.Merge cu bicicleta fara sa vadă ca si cum ar vedea. Sora mea nu poate crede macar ca o vede pe la poarta ei pe bicicleta.Din cate am auzit face tratamente prin Germania, socrul lui avea multe oi si le-a vândut, pentru a avea bani pentru tratamente in străinătate pentru nepoțica lui.Mai exista si minuni! Chiar daca sunt rare si de necrezut.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru AstalusAna):

Sunt unii orbi care mai vad cate ceva dar sunt in categoria orbilor.
Evident ca "stie" terenul caci altfel cum sa mearga fara sa se loveasca?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca termenul de zeu e in sine o imposibilitate ridicola si da pentru ca NU EXISTA, e o nascocire a oamenilor fara cunostinte de cum functioneaza lumea din jurul lor. Treziti-va la realitate oameni buni nu mai cautati scuze cu prieteni imaginari, hai sa ne rezolvam problemele in lumea reala guvernata de legile fizicii s ide valori morale stabilite prin gandire seculara critica, libera.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Citește Marea luptă (Tragedia veacurilor) de Ellen G. White.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tu intrebi de ce nu alumina raul.
Cu siguranta ai pacate ca tot restul oamenilor.
Iti doresti sa fii eliminat?
Rautatea e o alegere, ce fiecare fiinta cu gandire libera o poate alege.
Ti-ai dori ca Dumnezeu sa te fi creeat ca pe un robot?
Sa nu poti gandi singur?
Diavolul e rau fiindca a, ales asta.
Dar a continuat in rautate pana in prezent.
Daca un om ucide, nu e vina lui Dumnezeu, omul a ales asta iar Dumnezeu judeca.
Domnul nu ne manipuleaza creierul sa facem lucruri fara voia noastra.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Zeul crestin din rau a fost creat pentru a face rau. In biblie a cauzat numeroase nenorociri, razboaie si crime alaturi de israeliti. Biblia nu este bazata pe fapte reale, ci pe o mitologie fictiva. Deci sa te intrebi de ce un zeu mitic nu opreste raul din lume este destul de copilaresc si eronat. Daca ai cerceta putin istoria ai vedea cine cauzeaza raul in lume dar stiu din experienta ca majoritatea crestinilor sunt atat de limitati incat resping evidentele chiar si atunci cand le au in fata ochilor intrucat ele nu se conformeaza cu tiparul crestin despre lume si om.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează