|

De ce foarte multi tineri cad in capcana curviei, preacurviei, si tot mai multi îl resping pe Iisus Hristos şi traiesc o viața destrabalata? Oare merita pentru cativa ani De placere sa suferi o vesnicie in Iad? Oare merita sa îi slujim Satanei prin pacatele noastre care le facem, în loc sa îi slujim lui Iisus Hristos si sa fim cu el în Rai?

115 răspunsuri:
| a răspuns:

He, he, he, un sofer stie ca regulile de circulatie exista si daca le incalca poate comite accidente sau il amendeaza Politia. In schimb despre Dumnezeu nu stie nimeni daca exista. Poftim: de ce nu tine Steregoi regulile Creatorului lumii (adica Brahma)?

| a răspuns:

Ca ateu ce sa spun? traiesc intr o tara de crestini si aflu asta de la tine, wow, ma mir

| explică (pentru RAY):

De ce ai ales sa nu crezi in Dumnezeu? De ce te lasi ispitit de diavol. Uita-te pe YouTube despre povestea Unui ateu care a fost in Moarte clinica https://m.youtube.com/watch?v=wS4L62CG434&t=3652s

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Eu cred in Dumnezeu. Nu in Dumnezeul tau, bineinteles.

| explică (pentru RAY):

Dumnezeu a trimis pe singurul sau fiu Ca oricine crede in el sa nu piara ci sa aiba viața vesnica. Ceretii lui Domnul Iisus iertare si el va va ierta.ca va veni acea zii cand veți murii şi vă va Judeca cu dreptate, si atunci va veți întalnii cu el, şi cum l-ați respins Voi pe el, asa va va respinge si el pe voi si o sa plangeti si o sa va blestemati si ziua care voi v-ati nascut. Vreau sa îl cautați pe Domnul Iisus.ca si eu la randul meu am avut o viata destrabalata si Decand ma îl caut pe Domnul Iisus viata mea s-a schimbat in bine.

| explică (pentru doctorandus):

Adica nu crezi in Iisus Hristos si incalci porunca Domnului si te inchini la idoli, Asta vrei sa spui?

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Tu ai fost vreodata in moarte clinica?

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Eu nu primesc porunci de la Dumnezeul tau si nu ma inchin la idoli.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Care dumnezeu omule? ce legatura are diavolul =un mit romanesc cu satana din mitul evreiesc? tu stii ce inseamna diavol in latina?

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Stim povestea asta, stai dumnezeul asta evreiesc este impartit in 3 =zici ca e o shorma sau cafea 3 in 1

dumnezeu evreiesc =nu am nici un copil, mesia este doar un profet, inca nu a venit
dumnezeu islamic =iisus este un profet
dumnezeul crestin =da am trimis un copil, pardon mam trimis pe mine si mam sinucis

cool 3 dumnezei =3 variante diferite, ai grija sa nu dai de dumnezeul evreiesc, islamic ca ala te va baga in iadul vesnic

| a răspuns (pentru Damian738373738):

L-au ucis romanii sau evrei, nu l-a trimis zeul evreu la moarte.Mai documenteaza-te.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Da. Cine nu crede in Dumnezeu alege sa nu creada la fel cum un sofer stie ca nu e bine sa nu respecte regulile de circulatie dar alege sa le incalce sau alege sa spuna ca unele reguli sunt gresite cum este cea cu interzicerea depasirii pe linia continua si cu indicatorul de interzicere a depasirii.

| a răspuns:

Ai observat că mai mult fetele sunt sataniste?

| a răspuns:

Nu ştiu; ce oameni! Nu merită deloc.

| a răspuns:

Parerea mea. Cred ca ar fi cazul sa o lasi mai moale. Cred ca jumatate dintre raspunsuri sunt ale tale. happy Ai auzit de picatura chinezeasca? rolling on the floor

| explică (pentru Steregoi):

Uita-te la acest video Afla Adevarul https://m.youtube.com/watch?v=swlhhyfupVs&t=267s

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Unde scrie in Biblie ca Dumnezeu a facut iadul?
Un duh daca moare a doua oara mai traieste? Ce deosebire e intre iazul de foc si iad? Iadul va fi aruncat in iazul de foc. Moartea va fi aruncata in iazul cu foc. Cum poate moartea sa moara a doua oara sau sa sufere moartea a doua?

| a răspuns:

Pentru ca nu toata lumea crede in dumnezeul tau, LOL. Si fiecare are propriile lui valori morale. Sezi bland si vezi-ti de pacatele tale.

| explică (pentru supadeceapa):

Am vazut ca miai evaluat raspunsurile.ca fiind nefolositoare. De ce faceti asta. Oare ce ve-ti spune cand va veni ziua judecații, si Domnul Iisus va va judeca dupa faptele voastre. Ce ve-ti spune cand ve-ti vedea fața Domnului Iisus si semnele rastignirii care sa rastignit pentru pacatele noastre. De ce îl Huliți pe Domnul Iisus ce aveți cu el de nu vreți sa credeti in el. De ce Aveti tot felul de Dumnezei in cap care nu au legatura cu Adevarul. Chiar asa a ajuns Romania asta. Chiar in halul asta au Ajuns Romanii de se inchina Satanei. De ce sunteti atat de slabi de il lasati pe Satana sa va castige sufletul prin necredinta.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Iar incepem cu fantezile voastre in care noi atei ardem pe vechi, iar cu amenitari, gandire primitiva de copil de 3 ani, da ne este frica de iisus = krishna

| explică (pentru RAY):

Intr-o zii îti vei aduce aminte de ce ti-am spus. Îți vei aduce aminte cum l-ai respins pe Domnul Iisus,.ca el a murit pe cruce pentru.ca tu sa fii mantuit, si tu iei numele Domnului Iisus in batjocora. Va veni ziua cand vei regreta cele spuse aici.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Dupa cum scrii, nu esti roman.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Iar amentitari cu barosanul crestinilor, da abia astept sa ma intalnesc cu un ateu = dumnezeu, abia astept sa il intreb ateule cum ai aparut, cum ai creat totul din absolut nimic

| a răspuns (pentru Damian738373738):

O sa ma judece domnul dumnezeu pentru ca ti-am dat nefolositor pe TPU? Good.

Da, chiar asa a ajuns Romania asta, in 2019 inca se crede in Satana laughing. Abia ai descoperit Internetul, nu-i asa? Un psihiatru cand o sa descoperi?

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Inca o data: vorbesti despre ceea ce nu stii si nu poti dovedi. De ce ai vrea sa te credem? Pe ochi frumosi? Nici popii/pastorii nu au deloc cum sti ceea ce predica despre Dumnezeu. Altfel s-ar numi stiinta, nu credinta.

| a răspuns (pentru supadeceapa):

Tehnic, nu toti crestinii sunt bolnavi mental (chiar daca ei cred ca exista Satana).

| a răspuns (pentru doctorandus):

Nu consider ca toti crestinii sunt bolnavi, in general n-am o problema cu ei, dar asta e un caz aparte laughing

| explică (pentru supadeceapa):

A da asa spui tu, asa vezi tu oamenii care cred in Iisus, asta inseamna.ca Toti crestini care merg la biserica sunt nebuni dupa parerea ta. Vezi asta zice si Domnul Issus in Biblie, ca va fi multi care se vor indoi de existenta mea. Asta inseamna.ca Toti crestini din biserica dupa parerea ta Toti sunt nebuni, Numai tu esti destept. Domnul Iisus e impotriva celor Mandrii. Eu nu te judec dar va veni acea zii cand îti va parea rau de ce ai spus, poate vrei sa iti faci reclama sa vada lumea ca tu esti un dur necredincios crezi ca vei iesii in evidenta prin necredinta ta. Adevarul este in biblie astept sa il descoperi si daca vreodata te intorci la Domnul Iisus prin credinta te rog sa-mi lasi un Mesaj pe adresa mea de Gmail ferrelol890@gmail.com

| explică (pentru supadeceapa):

NU o sa te judece pentru.ca Miai dat nefolositor pe TPU, ci o sa te judece pentru.ca ai luat numele Domnului Iisus in batjocora, si pentru.ca l-ai respins asta e motivu pentru care te judeca, ca incerc tot mai mult sa va aduc la credinta, si voi refuzati sa auziti cuvatul Domnului.Probabil sunteti bogati cu multi bani, si credeti.ca daca Aveti de toate, nu mai aveti nevoie de Domnul Iisus. Caci va temeti de ce spune el despre Bogati. Ca un Tanar Bogat a venit la Domnul Iisus si i-a spus. Doamne cum pot avea si eu viata vesnica? Iar Domnul Iisus le-a spus, Vinde tot ce ai si imparte saracilor, si vei avea o comoara in cer, iar bogatul cand Auzise a refuzat si a plecat. Si atunci Domnul Iisus a spus ucenicilor lui. -Vedeți! E mai usor unei camile sa intre in urechile acului decat un Bogat in imparatia Cerurilor. SI voi Bogati de asta va temeti cel mult, sa nu dati agoniseala voastra saracilor. Caci Domnul Iisus a spus. -Nu va faceti comori pe pamant unde le Mananca Molliile si le fura hoții. Facetiva comori in cer unde moliile nu le mananca si nici hotii nu le fura. SI asta e motivul principal de nu Vreti sa impartiti bogatiile la cei sarmani. Caci adevarat va spun.ca cu greu va intra un Bogat in imparatia cerurilor. A spus Domnul.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Tu ti-ai dat averea saracilor? De ex. PC-ul sau mobilul? Atunci de ce ceri altora sa faca o asemenea nebunie? Poate au copii de hranit si de crescut (ai lor, nu ai altora). Pentru unii a avea apa potabila la robinet, in casa, este un lux ca-n filme. O parte importanta din populatia Romaniei are WC-ul in curte (o groapa cu o casuta de lemn).

| explică (pentru supadeceapa):

Urmareste acest video Uita-te la acest video si vei Afla Adevarul https://m.youtube.com/watch?v=swlhhyfupVs&t=267s

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Nu mi ai raspuns, mai ucide daca ai putea?

| explică (pentru doctorandus):

Da mi-as fi dat toate averea dumnezeu a spus asta Caci cei saraci cu duhul vor mostenii imparatia cerurilor caci cei care au avut de toate pe lumea asta pe lumea cealalta nu au nimic nici Mila lui Dumnezeu, doar cei ce sunt saraci cu duhul si IL iubesc pe Dumnezeu doar aceia vor primii duhul sfant. El a spus numai bogatilor care au prea mult sa dea si sarmanilor si vor avea o comoara in cer si multi il resping pe Iisus.ca nu vor sa renunte la averile lor.ca Domnul Iisus a spus.ca nu poti slujii la 2 stapani, NU poti avea bogatii si sa fii cu Dumnezeu in ceruri. De asta i-a spus bogatului sa isi dea agoniseala. Uita-te pe Youtube despre povestea care este scrisa si in biblie Cu bogatul si Lazar. De asta bogatul niciodata nu va crede in Dumnezeu ca niciodata nu ar vrea sa renunte la bogatiile lui pentru Domnul Iisus ca daca ar fi vrut atunci tanarul acela si-ar fi dat agoniseala lui sarmanilor. Dar asa sunt bogații si nu vreau sa judec pe nimeni dar asta este realitatea, ca nu degeaba se spune ca banul e ochiul diavolului, si tigara tamaia diavolului ma ingrozeste cand vad astfel de cazuri si chiar asa cum sunt ei Rāi imi este Mila de ei,.ca nu Vreau.ca nimeni sa ajunga in Iad in focul vesnic.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Nu ai raspuns la ce te-am intrebat. Ori tu inveti Biblia pe de rost fara sa o intelegi. Unde e logica la tine? Tu vorbesti de iad fara sa stii ce e iadul si raiul.

Facerea 2:9:"Şi a făcut Domnul Dumnezeu să răsară din pământ tot soiul de pomi, plăcuţi la vedere şi cu roade bune de mâncat; iar în mijlocul raiului era pomul vieţii şi pomul cunoştinţei binelui şi răului."

Unde era raiul? In cer sau in domeniul imaterial sau pe Pamant?

Coboara si tu cu picioarele pe pamant ca Pamantul e soarta vesnica a omului si nu cerul sau domeniul imaterial. Imparatia chiar daca va fi si pe Pamant ea este imparatia cerurilor sau a Lui Dumnezeu care e in cer. A ajunge in imparatia cerurilor nu inseamna ca oamenii credinciosi vor ajunge neaparat in cer.

| a răspuns:

Se duce lumea de rapa si sa stii ca ceea ce e scris in Biblia creștină, sau Sfânta Scriptură este total adevarat.

| a răspuns:

Ma uit la raspunsuri si ma crucesc.asa e in ziua de azi toti sunt narcisisti, se gandesc doar la binele lor, de parca ei ar fi insusi dumnezei, Dumnezeu sa-i ierte ca nu stiu ce fac. laughing

| a răspuns:

Fiecare isi traieste viata cum crede el ca e mai bine - si merita!

| a răspuns:

Biblia este doar o culegere de povesti pentru prostime.
Daca vrei sa afli adevarul trebuie mai intai sa-l cauti.

| a răspuns (pentru Panamax):

Ai fi mirat să numeri câți profesori universitari cred în Biblie.

| a răspuns (pentru doctorandus):

Asta demonstreaza ca inteligenta este de mai multe feluri.
Unul poate fi geniu in matematica si o nulitate in alt domeniu.

| a răspuns:

In loc sa bea zeama de cadavru ei au cazut in capcana :http://www.reddit.com/r/WTF/comments/alxce6/holy_water/

| a răspuns:

Oare merita sa te inchini lui hristos si nu lui zeus? Toata viata sa crezi intr.un zeu fals ca mai apoi sa arzi in iadul lui zeus?

| explică (pentru Scarbo):

Domnul Iisus spune în prima porunca"Sa nu ai alti dumnezei in afara de mine.Air in a Doua porunca spune "Sa nu te inchini la idoli si nici la vreo infatisare

| explică (pentru Scarbo):

Daca as putea ti-as da un mare dislike dar nu pot Daca nu crezi in Dumnezeu si nu poti Ajuta intr-un fel nu o mai face. Nu te Judec dar ai ales sa nu crezi in Iisus Hristos fiindca tu nu vrei sa renunti la Viciile tale sau la pacatele tale sub Nicio forma. Tie oricat ar incerca sa iti dovedeasca oamenii de existenta lui Dumnezeu nu o va putea face fiindca tu nici in ruptul capului nu vrei sa crezi in Dumnezeu. Si daca vreodata ai vrea sa aflii adevarul cautai cuvantul domnului Iisus in Biblie, si o sa gasesti raspuns la tot ce ți se întampla si de ce ai viata care o ai în prezent. Niciodata nu stii cand vei murii. Dumnezeu te poate lua oricand.ca sa te judece pentru ce ai facut. Si eu sunt un pacatos dar macar cred in Dumnezeu si regret mult pacatele mele. Nu sunt pocait sunt Crestin Ortodox, iar daca vrei sa îl urmezi pe Domnul Iisus Leapadate de tine si viciile tale si ia toate necazurile din viata ta ca o binecuvantare de la Domnul Iisus si urmeazal pe Domnul Iisus. Sper ca nu te-am suparat. Dar vreau sa le spui si la alții ce ti-am spus eu tie.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Si in miturile despre zeus se spune ca cine nu i se inchina lui sau nu.i aducea ofrande le omorau familiile si le distrugeau avutiile asa ca ai grija in cine nu crezi.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Da tu te inchini lui dzeu si la alti idoli de exemplu sfintii.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Ai spus 2 lucruri contradictorii : iti pare rau de pacate, dar pentru tine pacatele sunt o binecuvantare devla dzeu, cum vine asta?

| a răspuns (pentru Damian738373738):

1. Dovedeste ca Dumnezeu tau e real. Orice teolog doxat va recunoaste ca nu se poate face asta.

2. Dovedeste ca Dumnezeul tau a dictat Biblia. Orice teolog doxat va recunoaste ca nu se poate face asta.

3. Dovedeste ca ortodoxia are singura interpretare corecta a Bibliei. Orice teolog doxat va recunoaste ca nu se poate face asta.

D-aia nu ma inchin zeului tau: nu ai de unde sti daca ceea ce afirmi este adevarat sau fals, dar tii mortis sa ne inchinam zeului tau. Nimeni nu poate sti daca zeul tau e real.

| explică (pentru doctorandus):

Vai de voi cei care nu credeți In Hristos şi îl respingeți pe domnul. Vreau cu tarie sa va intorc la credința caci va veni ziua Aceia cand Domnul Iisus va judeca Lumea cu drepta. Uita-te pe Youtube despre povestea unui ateu convins care era la fel.ca si tine si care a fost in Moarte Clinica. Domnul Iisus spune.ca nu poți sluji la doi stapani. Diavolul va tulburat mintile sa nu vedeți adevarul şi sa va castige sufletele. De ce va lasati asa de influentati. Domnul Iisus vrea ca va judeca Lumea cu dreptate, caci el este Calea, Adevarul si Viața si el a murit pe cruce pentru pacatele noastre, pentru.ca noi prin ascultare, si credința în Domnul Iisus sa renuntam la pacat si sa îl urmam pe el. NU îl mai huliți pe Domnul Iisus el si a dat viata pe cruce.ca voi prin pocainta Adica prin Spovedanie si renuntarea la pacat sa fiti mantuiti.

| explică (pentru Scarbo):

NU ma inchin la sfinți si el m-a ajutat tot timpul pentru.ca cred in el, si cred.ca a murit pe cruce pentru pacatele mele. Ai vrea si tu sa îl accepti pe Domnul Iisus in viata ta ca Mantuitor si Domn

| explică (pentru Scarbo):

Crrdinta e bazata pe Crima si Agresivitate Ceia ce Domnul Iisus adevarat nu ameninta pe nimeni, el este bun si iubitor, si ne va ierta pentru pacatele noastre. Domnul Iisus nu a a menintat pe nimeni. El este impotriva Crimei si a celor mandrii. In cele 10 porunci din Sfanta Scriptura spune "Să nu ucizi"Domnul Iisus este impotriva crimei. Nici ucenicii domnului Iisus nu credeau ca el este Iisus fiul lui Dumnezeu dar pana la urma au crezut, cand au vazut,.ca el a inviat a 3 a zii dupa Scripturi. Urmareste filmul cu Domnul Iisus Hristos si vezi Câte a patimit el pentru păcatele tale si ale noastre. Îl gasesti pe Youtube are 6 ore dar il poti derula sa vezi ce zice el in Cuvantul lui.

| explică (pentru Scarbo):

Credinta ta e bazata pe Crima si Agresivitate Ceia ce Domnul Iisus adevarat nu ameninta pe nimeni, el este bun si iubitor, si ne va ierta pentru pacatele noastre. Domnul Iisus nu a a menintat pe nimeni. El este impotriva Crimei si a celor mandrii. In cele 10 porunci din Sfanta Scriptura spune "Să nu ucizi"Domnul Iisus este impotriva crimei. Nici ucenicii domnului Iisus nu credeau ca el este Iisus fiul lui Dumnezeu dar pana la urma au crezut, cand au vazut,.ca el a inviat a 3 a zii dupa Scripturi. Urmareste filmul cu Domnul Iisus Hristos si vezi Câte a patimit el pentru păcatele tale si ale noastre. Îl gasesti pe Youtube are 6 ore dar il poti derula sa vezi ce zice el in Cuvantul lui.

| explică (pentru doctorandus):

Tu crezi o haita de lupi Adica pe oameni care si ei la randul lor au pacate, sau crezi in Domnul Iisus care este fara pacat si a murit pentru pacatele noastre.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Nu a murit bre,pentru ca e zeu,zeii nu mor, orice indiot stie asta, practic zeul tau inventat de pavrl din alte mituri a murit, wow, cine naiba la inviat aaa singur sa inviat misto

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Vorbesti din ce NU stii. Nimeni nu poate sti adevarul despre Dumnezeu, deci este inutil sa te mai scremi pe tema asta.

| a răspuns (pentru Scarbo):

A nu putea pricepe ca teologia creștină este o credință subiectivă este un handicap mental grav. Este vorba de avea creierul atât de afectat încât subiectul nu mai dispune de theory of mind.

| explică (pentru RAY):

Domnul Iisus a venit pe Lume prin Maica Domnului. Si el a venit pe lume pentru pacatele noastre, pentru.ca Noi sa fim mantuiți prin sangele lui. Pentru ca plata pacatului este moartea Domnul Iisus era om ca si mine ca si tine dar tatal lui i-a dat duhul sfant ca noi sa fim mantuiti prin sangele lui. A murit ca sa invieze.ca sa plateasca pentru pacatele noastre,.ca Noi prin credinta sa putem avea viata vesnica.

| explică (pentru Scarbo):

Nam zis de pacate, am zis de necazurile vietii.ca sunt o binecuvantare.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

"Domnul Iisus spune în prima porunca"Sa nu ai alti dumnezei..."

Ai vazut tu vreo religie care sa te indemne sa venerezi alti zei in afara de spiridusul/ii proprii? Ar fi o tampenie, nu? La fel e si cu asta a ta.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

"A murit ca sa invieze.ca sa plateasca pentru pacatele noastre..."

Neah, de fapt a murit pentru ca era un schizofrenic care a devenit liderul unei secte care agita apele.

| a răspuns (pentru Holiday):

De fapt, paganii antici nu aveau o problema ca te inchini si altor zei. Ideea ca te poti inchina unui singur zeu era pentru ei la fel de absurda ca ideea ca poti avea doar un singur prieten.

| a răspuns (pentru Holiday):

Dumnezeul amnezic
Cine e ca Tine între dumnezei Doamne?". Psalmul 86:8 [4] reia și el ideea: „Nimeni nu e ca tine între dumnezei, Doamne". În alți psalmi (e.g., 82:1) [5] dumnezeul evreilor ni se spune că stă de vorbă într-o adunare de dumnezei („[...] El judecă în mijlocul dumnezeilor.") sau „alți dumnezei se închină Lui" (Psalm 97:7 - 9) [6]. Aceeași idee a „zeului nostru printre alți zei" este reluată și-n Exod (18:11) [7] unde Ietro, socrul lui Moise, declară: „Cunosc acum că Domnul este mai mare decât toți dumnezeii;" De unde concluzia că folosirea pentru YHWH a substantivului comun plural „dumnezei" („Elohim" pluralul de la „El"/„Eloha"),
https://ro.wikipedia.org/wiki/Dumnezeu

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Dar,de ce consideri ca cei care nu cred sunt pacatosi? tu crezi ca doar 1, 5 miliarde de persoane din 7, 5 sunt morale? aia 1, 5 sunt sfinti? pentru ca in Romania 99% sunt crestini si culmea e ca tu ai scris ca exista multi tineri cad in capcana curviei, preacurviei, si tot mai multi îl resping pe Iisus Hristos şi traiesc o viața destrabalata?

te contrazici singur

| explică (pentru RAY):

Pentru ca nimeni de pe lumea nu este fara pacat, toți suntem pacatosi, si da sunt multi tineri care stau in concubinaj si culmea este ca concubinajul in ziua de azi a ajuns o normalitate intre tineri cat si celor de varsta a 2 sau a 3. numai Domnul Iisus este singurul fara de pacat.

| explică (pentru RAY):

Concubinajul in ziua de azi inseamna Curvie, si preacurvie cand poftesti la nevasta altuia. Dumnezeu pedepseste groaznic curvarii preacurvarii, furatul, si criminalii, talharii,.ca pe vremea cand Domnul Iisus a fost rastignit. Prostituatele erau omorate cu Pietre, si talharii, criminalii, si cei care furau erau rastigniti pe cruce. Afla ca Domnul Iisus a fost o exceptie, el nu avea nici un pacat, a fost rastignit pentru ca acei conducatori l-au crezut un profet mincinos, Dar el nu facusera nimic rau. In urma lui numai minuni se întamplau.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

De unde stii ca Isus ar fi fost fara pacat? Nu poti dovedi ceea ce sustii. Deci de ce-mi ceri sa cred intr-un lucru despre care tu habar n-ai?

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Nu se poate cunoaste daca Isus a facut minuni. In general, afirmi niste lucruri care nu se pot cunoaste. Adica mituri. Mit nu inseamna (doar) fals, ci ceva nedovedit, de ex. pretinse fapte istorice care de fapt nu sunt fapte istorice deoarece nu se pot cunoaste.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Si tu pe ce te bazezi, mosule? Pe povestile unor paria analfabeti care faceau parte dintr-o secta apocaliptica. Niste nespalati care in prostia lor credeau ca vor ajunge vice-regi peste Israelul eliberat de dusmani.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Si tu esti sfant si vi si ne spui veti arde in iadul vesnic pacatosilor,eu voi trai vesnic in rai, acest site TPU nu inseamna indoctrinare baiete,tu stii unde esti acum? nu esti pe un site sectanct de spalare de creiere, esti pe TPU, nu avem nevoie de amenitarile tale cu iadul vesnic,crestini au as mereu nevinovati in numele religiei lor,cica sunteti cu iubirea dar s-a vazut asta in evul mediu,ma lasi, omule dovedeste ca exista dumnezeu,iisus,rai, iad si mai discutam nu cu amenitari gen ee eu am dreptate voi veti arde in iad sunteti pacatosi, ce tupeu ai sa ne judeci tu pe noi un nimeni, un nimeni ca tine ne ar ucide daca sa-r putea, nu e asa? ai vrea sa ai sangele nostru in mainile tale nu, presupun ca ai asemenea fantezi groaznice din moment ce te gandesti ca iadul vesnic e ceea ce meritam

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Baiete cat castigi din afacerea asta? ce secta promovezi?

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Esti un om de toata jena, esti penibil vi si ne spui ca suntem curvari, hoti, criminali, drogati, tahlari, tu un nimeni vi si ne spui asta

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Asa scriu si eu o carte si zic ca ce scrie in ea adevarat.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Stiind ca nu se poate face copii fara spermatozoid si ovul, atunci cum a aparut Iisus? Ovulul face friky, friky cu spermatozoidul si apare embrionul, apoi se dezvolta si apare copilul.Stai ca stiu. Dumnezeu avea banca de sperma. rolling on the floor

| a răspuns (pentru Scarbo):

Te minti pe tine insuti.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Cum e cu aplecarea la icoane sau la idoli? Ai lasat curvia pentru alti idoli?

| a răspuns (pentru Holiday):

Profesorul universitar Bart Ehrman (ateu) a scris: "That may have been a rather exalted view of himself, but I don’t think it makes Jesus crazy. It makes him an unusually confident apocalyptic prophet. There were others with visions of grandeur at the time. I don’t think that makes him mentally ill. It makes him a first-century apocalyptic Jew."

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Da citeste si vt sa vezi cat a ucis dzeul tau lol.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Credinta ta e bazata pe un film si o carte? Ceva lucruri reale despre religia ta nu poti sa-mi arati?

| a răspuns (pentru doctorandus):

Bart Ehrman e istoric, nu medic...

| explică (pentru RAY):

Nu am zis ca sunteti drogați criminali, talhari, si infractori, sau sa ma cred eu un sfant sa va amenint. Si eu sunt un pacatos. Ci am zis ca pe vremea lui Domnul Iisus talhari, criminali, infractorii, erau rastigniti pe cruce. Iar curvarii preacurvarii erau omorate cu pietre, ma refer la femei, Domnul Iisus a fost o exceptie el nu avea nicio vina. De asta in lumea asta sunt tot felul de razboaie si foamete din cauza necredintei. Domnul Iisus trimite urgii pe pamant pentru ca noi sa ne indreptam la credinta. Si eu am fost un curvar si Decand l-am acceptat in viata mea.ca Mantuitor si Domn viata mea s-a schimbat in bine. SI nu promovez si nu amenint pe nimeni cu Iadul vesnic, încerc sa aduc tot mai multa lume la credinta. Nu judec pe nimeni, Dar voi nu credeti fiindca sunteti prea rai, si nu vreti sa credeti.ca exista Rai si Iad, pentru.ca va este frica sa nu ajungeti acolo, si bagati necredinta, si culmea cand cineva pomeneste numele Domnului voi spuneti ca acei oameni sunt nebuni. Alegi sa crezi o haita de lupi Adica pe oameni sau alegi sa crezi Cuvantul Domnului Iisus care este adevarat. Ceia ce imi spuneti voi.ca Domnul Iisus nu exista, cu raspnsurile voastre ma face sa imi intareasca credinta in Domnul Iisus si mai tare.

| explică (pentru Steregoi):

NU ma aplec la icoane si nici la alti idoli, ci ma inchin doar lui Dumnezeu. Nici biserica ortodoxa nu iti zice sa te inchini la icoane chiar s-a predicat subiectul ăsta este interzis sa te inchini la icoane si la alti idoli. Cele mai vechi religi sunt, Crestin Ortodocsi, si Catolici, celalalte religi sunt bazate pe Neadevaruri si minciuni cum ar fi bahtistii, Martorii lui Iehova, Muulmanii, astea sunt impotriva Cuvantului Domnului.

| a răspuns (pentru Holiday):

Dap, la evreii de pe vremea lui Isus apocalipticismul era un curent popular, cum ar fi socialismul in Romania. Deci a fi apocalipticist nu era boala mintala.

Pe urma Isus nu a pretins ca ar fi Dumnezeu, asta au zis-o altii despre el. El a pretins ca era Mesia, ceea ce e altceva decat a fi Dumnezeu. Sigur, era o mare incumetare pentru un paria ca el, dar nu era bolnav psihic, cum punem noi stampila pe oricine zice in secolul XXI ca ar fi Mesia. Isus voia sa devina vestit si i-a reusit (postum). http://ehrmanblog.org/......ne-4-2016/

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Ba da, Isus a existat, a fost un predicator care s-a dat cocos iar romanii i-au belit tapii.

Tu repeti ca o moara stricata niste lucruri pe care:

(i) nu le poti dovedi;
(ii) nici macar nu ai de unde sa le stii (credinta nu-i stiinta).

| explică (pentru doctorandus):

Si tu poti dovedii.ca Dumnezeu nu exista, nu poti face asta si te rog daca nu crezi in Dumnezeu nu mai comenta. Intrebarea asta nu am pus-o pentru atei ci pentru aceia care cred cu adevarat in Cuvantul Domnului

| a răspuns (pentru Damian738373738):

WTF? Analfabetism functional? Ti-am spus deja ca eu cred in Dumnezeu (nu in Dumnezeul tau, dar cred in Dumnezeu).

| a răspuns (pentru doctorandus):

Unii medici neurologi afirma ca religia ar fi ea in sine o boala mintala asemanatoare schizofreniei. Crezi ca sunt doar rautaciosi? N-as spune. Iar in ce priveste tema asta, dintre un medic si Ehrman, evident e mai credibil medicul. Repet, Ehrman e filosof, istoric, n-are nici o treaba cu diagnosticarea bolilor mintale. Iar faptul ca e ateu, e irelevant in context.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Nu sunt bogata, doar că prefer sa muncesc in loc să mă rog de un nene imaginar să-mi bage in traista laughing. Nu știu de ce am impresia că am participat la mai multe acțiuni caritabile și am făcut mai mult voluntariat decât toată familia ta de credincios. Ce-ar fi sa nu mai pierzi timpul oamenilor și să te duci sa faci un bine in lume? Nu de alta, dar daca chiar exista un dzo, o să-l doară pe el în fund că ai stat tu toată viața și ai regretat lucruri și că te-ai certat pe TPU cu oameni pentru el rolling on the floor.

| a răspuns (pentru Holiday):

„eu văd întreaga credință ca pe o psihoză colectivă. De fapt este un delir, dar nu este considerat drept boală care ține de psihiatrie, deoarece atât de mulți oameni suferă de acesta. Zic asta oarecum în glumă, dar nu ar fi de mirare că se atribuie calități reale unei chestii care nu este întemeiată pe realitate? Dacă cineva ar prezenta astfel de simptome într-un alt domeniu, în calitate de terapeut aș nota pe fișa de observație un cod din DSM-IV: delir sever."
—Anna Enquist

Ideea e ca psihiatrii sunt obisnuiti cu ce e normal intr-o societate moderna, nu cu ce era normal in secolul I d.Hr. Albert Schweitzer era calificat in ambele discipline (medicina si istorie), dar studiul lui despre Isus din punct de vedere psihiatric este considerat depasit.

Plus ca o problema foarte importanta este ca nu prea stim ce a spus/facut Isus: vorbele si faptele sale au circulat prin jocul telefonul fara fir timp de cateva decenii, de-a lungul si de-a latul multor provincii romane, in diverse limbi. Abia apoi au fost scrise evangheliile.

| a răspuns (pentru doctorandus):

"Ideea e ca psihiatrii sunt obisnuiti cu ce e normal intr-o societate moderna, nu cu ce era normal in secolul I"

Vrei sa spui ca schizofrenia, delirul, reprezentau "normalitatea" acum 2000 de ani?!

"Plus ca o problema foarte importanta este ca nu prea stim ce a spus/facut Isus: vorbele si faptele sale au circulat prin jocul telefonul fara fir timp de cateva decenii, de-a lungul si de-a latul multor provincii romane."

E irelevant pana la urma daca a spus sau nu diverse lucruri, discutia este despre personajul Isus in forma asta. Iar in forma asta, e un personaj cu dereglari psihice majore. Ori e adevarat ce se spune ca sustinea, si atunci e doar un schizofrenic, ori nu e adevarat, si atunci n-avem subiect de discutie.

| explică (pentru supadeceapa):

Sfatul meu ar fi sa te uiti pe YouTube sa vezi povestea unui ateu care a fost in Moarte Clinica; si sper.ca dupa ce vezi povestea lui sper sa iti dai o parere si sa te intrebi in Sinea ta ce motiv ar avea omul acela sa minta. Ateii care nu vor sa creada pun tot felul de motive. Asta e linkul acelui ateu. Copiazal si urmareste tot video pana la capat sa vezi ce zice acel om.
https://m.youtube.com/watch?v=wS4L62CG434&t=3859s

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Sau sa te uiti tu la asta:
https://www.youtube.com/watch?v=PoYqwT4Q8rM

Nu ma intereseaza moartea clinica si nici povestile altora, tu trebuie sa intelegi ca fiecare om are motivele lui pentru care crede sau nu in ceva, si nu e datoria ta sa bagi nimanui pe gat credinta ta, mai ales ca nu cunosti acele motive si nimic despre persoanele cu care vorbesti sau despre ce fac ele. Oricum, eu cred ca esti un troll, argumentele tale sunt prea 2005.

Inca n-ai plecat spre voluntariat?

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Minti. Ortodocsii se apleaca inaintea icoanelor sau idolilor.

| explică (pentru supadeceapa):

De ce spui asta? ca pacatele care le-am spus curvia, preacurvia sunt greu de renuntat? Nu spun ca curvesti ca nu te cunosc sa imi dau cu parerea despre tine dar se vede ca esti impotriva oamenilor care cred cu adevarat in Dumnezeu. De aici vine si motivul de se spune ca fetelor le plac baietii Răi. Niciodata unei fete nu o sa ii placa un baiat care e cu biblia in mana asta e clar trebuie sa recunosti. Spui Ceia ce spui pentru.ca in sinea ta zici.ca tot ce zboara se mananca. Stii nu are rost sa imi bat capul degeaba.ca oricum fetele intotdeaua prefera nenorocitii. NU degeaba se spune ca femeia este ispita barbatului si ea este cauza tuturor intamplarilor din lume. Ca si Eva a fost ispitita de Sarpe sa muste din mar, si la ispitit si or Adam sa muste si a muscat de asta barbatii au Marul lui Adam in gat si femeile nu au, fiindca Dumnezeu la inceput l-a facut pe Adam si i-a dat toata gradina lui, si apoi dumnezeu ia dato pe Eva SI i-a poruncit sa manance din Toti pomii dar i-a spus dintr-un pom singur sa nu muste. Si el a muscat fiindca a fost ispitit de femeie. SI.ca drept pedeapsa.ca a Muscat din pomul acela care Dumnezeu ii poruncise Dumnezeu i-a spus lui Adam -"Fiindca ai muscat din pomul care îti poruncisem sa nu mananci cu truda si sudoare iti vei castiga existenta, iar femeiei i-a spus "Cu durere vei naste copii, si vei fi supusa barbatului tau. SI apoi Dumnezeu ia izgonit din Gradina Edenului fiindca a incalcat porunca lui.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Sunt atee si nu-mi plac baietii rai rolling on the floor. Hai sa terminam cu aberatiile si sa mergem sa facem ceva util in lume, ce zici?

| explică (pentru supadeceapa):

De fapt oamenii se roaga lui Dumnezeu numai cand au o problema mare. Doar cand trec moartea pe langa ei, doar atunci se roaga. Ca pana atunci daca au de toate si le merge bine de ce sa mai aiba nevoie sa se roage lui Dumnezeu. Stii ar trebui sa ma opresc aici si sa te las sa te lovesti de problemele vietii. Ca viata trece e.ca ata oricand i se poate rupe firul de ata.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Am avut multe probleme si a trecut moartea pe langa mine. Tot nu m-am rugat. Sunt multe metode de a face fata problemelor, daca tu cunosti una singura e treaba ta. Oamenii aia pe care ii descrii tu acolo sunt ipocriti si atat. Cunosc si eu din aia. Toti declarati crestini, dar isi aduc aminte de dzeu de Craciun, Paste si cand au febra.

| explică (pentru supadeceapa):

Ma rog pentru tine.ca intr-o zii sa îti dai seama de cele spuse cred.ca dupa gandirea care o ai nu ai mai mult de 26-27 de ani. Daca ai sa Mori cu gandirea asta o sa fie rau pentru tine, pana la urma nici tu nu poti dovedii neexistenta lui Dumnezeu, dar eu ți-o pot dovedii prin Biblie.ca acolo este adevarul

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Roaga-te pentru tine. laughing Eu pot sa am grija de mine si singura, multumesc.

| explică (pentru supadeceapa):

Intrebarea aceasta nu am pus-o pentru atei am pus-o pentru cei care cred, daca nu poti ajuta intr-un fel nu iti mai da cu parerea si nu regret timpul pierdut aici,.ca poate intr-o zii va vine mintea la cap. Ca voi credeti.ca va trageti din maimuța. Alege sa crezi Stiința care vor sa dovedeasca neexistenta lui Dumnezeu,.ca si ei sunt la fel de atei cum esti si tu,
Si multi altii Credinta unui om in ziua de azi e considerata o slabiciune; nu o virtute.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Intrebarea ai pus-o pe un site unde poate raspunde oricine, nu intr-un grup de credinciosi.

| explică (pentru supadeceapa):

De asta nu ma Mira faptul ca nu mai vezi tineri in biserica. Biserica e doar pentru batrani dupa parerea voastra.

| explică (pentru supadeceapa):

Mintea unui tanar= ma pocaiesc la 80 de ani pana atunci pacatuiesc si traiesc cum imi place, beau, fumez, ma distrez, curvesc.ca Alta viata nu mai există. Aici se sfarşeşte totul. Asta e mintea tinerilor.

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Ca sa vezi, stau langa o biserica, stii ce fac babele cand ies de la slujba? Intra in carciuma de langa rolling on the floor si ies de acolo in 4 labe.

| explică (pentru supadeceapa):

Da exact cum am spus sunt multi care fac asta, fiindca biserica in ziua de azi e considerata o afacere, nu un locas de cult.Pana si preotii pacatuiesc de auzi.ca preotii sunt pedofili si homosexuali pentru.ca ei sunt cei mai ispititi dar noi nu trebuie sa facem ce face popa si sa facem ce zice popa.Noi trebuie sa mergem la biserica sa ne Rugam nu sa barfim Ceia ce in ziua de azi e invers. Vad dascali in biserica care da copiii sarmani afara din biserica.ca sa le Ramana lor tot. Aici cu biserica ai dreptate, dar cu Dumnezeu nu ai dreptate. Noi trebuie sa mergem la biserica sa ne rugam Domnului nu sa barfim in biserica

| a răspuns (pentru Holiday):

Nu schizofrenia, ci apocalipticismul, credinta in miracole/magie, profetia (se pare ca profet era o meserie, cel putin pentru unii). Unii se declarau Mesia expres pentru a porni razmerite si a ajunge ei mari: Isus nu a fost nici primul, nici ultimul din evreii din sec. I d.Hr. care s-a declarat Mesia.

| explică (pentru Scarbo):

Uita-te la acest video si vei Afla Adevarul https://m.youtube.com/watch?v=swlhhyfupVs&t=267s

| a răspuns (pentru Damian738373738):

Dumnezeu nu pedepseste pe nimeni. Oamenii ajung se pãcatuiesc singuri daca cred cã au facut o fapta necuvincioasa, daca te-ai fi nascut printre criminali sau curvari nu ai fi considerat un pacat.
Biblia tocmai aia te invata sa nu ai o gândire in alb-negru de bine-rau. Sa nu judeci pe altii care au alt mod de gandire ca tine.
Iisus Hristos i-a iertat si pe cei mai "rai" oameni, nu a tinut femeile in sclavie mii de ani, nu a omorât cu Pietre, nu a rastignit pe altii. Dar religia a cam facut asta (Nu dumnezeu si OMUL).

| explică (pentru Morbid):

M-a Bucur.ca Macar tu crezi in Domnul Iisus care este fiul lui Dumnezeu

| a răspuns:

Salut!
Isus a spus in Ioan 3:19-21 un adevar universal in lumea noastra...
Nu poate exista un echilibru intre rau si bine asa cum am mai auzit, contrastul intre rau si bine este asemenea cu cel intre lumina si intuneric, nu pot exista amandoua odata.
Asa cum a spus si Isus, sunt doua feluri de oameni(sau de actiuni, mai bine spus), cei care fac rau si nu vor sa fie cunoscute lucrurile scarboase, rautacioase, ilegale pentru ca, evident, s-ar rusina, umili, vor fi urati de ceilalti(ai mai vazut pe la stiri cum persoanele ce trebuie judecate isi acopera fata), si cei ce fac lucruri bune, placute si acestia vor sa fie recunoscuti pentru asta(nu ai sa vezi un om încercând sa-si acopere fata când spune ca a donat ultimele trei salarii unui copil bolnav).

| explică (pentru DanyTheNovice):

Ma bucur.ca macar tu crezi.ca Domnul Iisus a murit pentru pacatele noastre

| a răspuns:

Erezia e mai rea decat pacatele enumerate de tine! La fel si propaganda sectanta. Hristos a mantuit pe vamesii si desfranatele care s-au pocait, dar pe fariseii si saducheii sectanti nu a putut sa-i mantuiasca! Ei iubeau mai mult litera decat duhul Scripturii, desi litera omoara, dar Duhul face viu. Nu omul a fost facut pentru sambata, ci sambata a fost creata, ca si celalalte zile, de Dumnezeu pentru om. Hristos este Domn al tuturor zilelor. Biblia spune ca de omul sectant sau eretic sa te departezi dupa intaia si a doua mustrare, caci acesta s-a abatut si a cazut in pacat, fiind singur de sine osandit. Tit 3, 10-11
Cine nu aduce invatatura dreptei credinte, adica ortodoxa, despre Hristos, acela nu are pe Dumnezeu! Noi cinstim pe sfinti ca pe prietenii si casnicii lui Dumnezeu! Regele David ii cinstea foarte pe prietenii lui Dumnezeu si spunea ca "minunat este Dumnezeu intru sfintii Lui." Psalmul 67, 36
Sa tina minte toti sectantii ca nu au dreptul sa propovaduiasca pe Hristos, caci nu i-a trimis nimeni spre aceasta lucrare! Si mai ales ca-L propovaduiesc dupa capul lor, adica gresit! Numai Biserica Ortodoxa invata drept pe oameni despre Dumnezeu, prin episcopi, preoti, diaconi, si prin alti oameni sfintiti alesi de Biserica.
Mai inainte de a trimite sectantii pe desfranati sa se pocaiasca, mai bine s-ar pocai ei insisi de ereziile lor!

| a răspuns:

Multe persoane care au avut experienta mortii clinice au revenit mai "spiritualizate". Intrebarea este cum putem fi siguri ca forma respectiva de energie este identica cu dumnezeul iudaic, sau mai precis, crestin ortodox?

| a răspuns:

Ca sa fie treaba clara, curvie- relatii sexuale inainte de casatorie, preacurvie - relatii sexuale in timpul casatoriei, cu un alt partener. Daca "preacurvia" inteleg ca e ceva gresit, dpdv moral - nu e fair fata de partener (nu neaparat sot), zau daca inteleg de ce asa zisa "curvie" este un pacat? Asta in conditiile in care exista consimtamant de ambele parti, este ceva placut si sanatos, exista si afectiune, respect reciproc, valori morale comune, etc. Sa inteleg ca e mai bine sa stai "cast" pana la 25-30-40 de ani (atentie, si masturbarea tot pacat este, nu?), si de-abia atunci sa ai primul raport intim, eventual cu cineva cu care nu esti compatibil sexual? Cat de ok este asta, fiziologic si psihic?

| a răspuns:

Sa inteleg ca ai pus intrebarea doar pentru cei care iti confirma credintele/coneptiile tale? Pai e destul de restrictiv, ca sa nu zic redundant. Plus ca e fundamental ilogic sa ceri cuiva sa demonstreze ca ceva nu exista. Spre exemplu, pana la urma nici tu nu poti dovedi inexistenta lui Allah(zeu random, replace cu oricare altul, Thor, Zeus, Ra), dar eu ti-o pot dovedi prin Coran, ca acolo este adevarul. Da-mi un argument pentru asa ceva, in afara de "zeul meu este al bun".