|

De ce preoții cu har nu vreau să vorbească cu tine, să- ți rezolve problemele până nu te spovedești?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Iti vor bani gunoaiele alea pedofile homosexuale

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce înseamnă - cu har-?
Grație divină acordată omului. Putere sacramentală a preoților de a oficia actele de cult. Sacramentală, deci sfântă, deci magică.
Stop.
Dar ce înseamnă preot.
A intrat la facultatea de teologie. A îmvățat doctrina și ritualul ( actele de magie albă, considerate că ar pune pe preot în relație cu Dumnezeu în timpul liturghiei, al slujbelor ( ritualurilor) religioase).
Apoi a trecut printr-un ritual de sfințire. Alți preoți ao o oficiat o slujbă, un ritual și l-au declarat, sfințit ca preot. Cine știe asta? Ei, care l-au sfințit, și el. Și a mai primit eventual un certificat de hârtie pe care scrie asta. Și superiorii administrativi i-au dat o biserică pe mână să o păstorească. Și dumineca, când toți credincioșii ( care cred în toată această poveste) se adună la biserică, el secondat de un dascăl și un cor, el îmbrăcat în haine de ceremonie religioasă, recită versete ( versuri) din cartea considerată sfântă, plină de povești cu minuni, și mai face un ritual care sfințește ( acordă calități, puteri magice) apei, vinului, pâinii. Stop. Cine știe și crede astea toate?
Credincioșii. De unde știu ei astea? Din auzite.
Ei acum, să vedem. Învățarea doctrinei și a actelor rituale, îl face pe acel om care nu era preot mai puternic, mai valoros, mai creator, decât era înainte? Ceremonia de sfințire schimbă ceva din calitățile lui? E mai cu har după decât inainte?
Dar de ce unii preoți sunt mai cu har ca alții?
Ce mai face preotul. Este considerat ca specialist în probleme sufletești, probleme de viață. pe care el le rezolvă cu doctrina Bibliei, care se presupune că este și cel mai bun îndreptar moral, care te învață ce e bine și ce e rău, este și îndreptar moral și legislativ, dacă spune Moise că pe femeia adulteră trebuie să o omori cu pietre, că așa a hotărât Dumnezeu, așa să faci.
Dar cum viața de azi e mai complicată, decât...2005 - 2234 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bănuiesc că vor să te cunoască mai bine. Practic când te spovedești, tu spui păcatele preotului și el te va ajuta mai bine așa, pentru că știe problema. Depinde de fiecare preot în parte.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru că astfel vei primi ajutor mai repede și mai ușor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca harul le functioneaza mai bine daca afla informatii de la spovedit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează