| mentholinks a întrebat:

De ce sa ne ceara Dumnezeu socoteala pentru pacatele noastre?

7 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Etimologic a păcătui înseamnă a rata ținta. Atunci când păcătuim ratăm scopurile pentru care noi am fost creați.E ca și când pui motorină într=o mașină proiectată să funcționeze pe benzină.

| sierra1 a răspuns:

Cred că merge după vorba românească: "eu te-am făcut, eu te omor"

| Heraclit a răspuns:

Fiindca insasi existenta si natura noastra nu e facuta ca sa fie ranita si imbolnavita de pacate.

Nu va ganditi la Dumnezeu ca la un judecator care sta si judeca oamenii fiindca asa are El chef si fiindca nu ai urmat un set de reguli.

Cand spunem ca Dumnezeu cere socoteala unui om pacatos e cumva ca si cum am zice ca moartea cere socoteala unui om pentru cancerul sau.

Un om cu cancer in stadiu terminal nu mai poate fi pentru mult timp in viata asa cum un om pacatos nu poate avea viata adevarata in el. E doar o lege a naturii noastre. Asa cum nu suntem creati biologic sa avem cancer si alte boli letale, asa si sufleteste nu suntem creati sa avem patimi si pacate. E impotriva naturii noastre. Pacatele sunt pur si simplu incompatibile cu viata. Sunt răni care ne omoara si ne distrug incet propria fiinta.

Dar Dumnezeu n-a facut fiintele pentru o perioada limitata de timp. Dumnezeu a facut fiintele sa existe vesnic, iar daca ai o viata plina de pacate atunci vei fi permanent distrus de boala pacatului pe care tu insuti l-ai ales.

| mentholinks explică (pentru Heraclit):

Eu n-am pacat.

| Heraclit a răspuns (pentru mentholinks):

"Dacă zicem că noi nu avem păcat, pe noi înșine ne amăgim și adevărul nu este'ntru noi."
(1 Ioan 1:8)

| ScofieId a răspuns (pentru mentholinks):

≈)) Esti numarul 1 pe intrebari troll. Tine.o tot asa.

| marinaru777 a răspuns:

De ce alegi sa faci pacate? Aici e problema.Depinde de noi ce facem in viata la sfarsit e balanta si se cantaresc faptele bune si cele rele. Unde inclina acolo ne ducem. Sa nu dam vina pe altii fiecare facem voit ce facem