| WhatheWow a întrebat:

De ce se intelege asa greu faptul ca majoritatea ateilor au luat aceasta decizie in urma citirii Bibliei; ca Biblia e principalul motiv pentru care sint din ce in ce mai multi atei?

Răspuns Câştigător
| GRs a răspuns:

Am inteles din vechiul testament cat de "iubitor" e Dumnezeu...

46 răspunsuri:
| WhatheWow explică:

Bine ca macar aici sintem de acord!

| mihaitaLGP a răspuns (pentru WhatheWow):

Nu esti singurul!

Si eu am intrebari si mesaje sterse de catre admini.
Iar de contrazis nu te poate contrazice nimeni ca persoanele religioase sunt de o ipocrizie rara.
Replica lor este acel atac mizerabil banal fara lipsa de bun simt si gust.
Toate se trag din absenta inteligentei.

http://imageshack.us/photo/my-images/15/55406037392620602520550.jpg/


| WhatheWow explică (pentru mihaitaLGP):

Ei pot sa faca prosti ateii, bine, in felul lor parsiv, insa noi nu putem; plus ca sint o multime de trolli crestini si nu e nici o problema; numai eu am dat ignor la vreo 5, 6 care in schimb, proorocesc si aproape ca tin slujbe aici cu adevaratul lor cont!
Si stii ce ma face sa rid? Faptul ca atita se chinuie sa scrie corect, bine, sint sigur ca isi verifica de 10 ori frazele inainte sa le posteze, pentru a se putea lega, atunci cind ramin fara cuvinte, de fiecare greseala gramaticala sau lipsa de litere, pentru a te lovi cu asta! Sint sigur ca la scoala au fost "premianti"!

| mihaitaLGP a răspuns (pentru WhatheWow):

Uite reactia unei crdincioase adevarate aka ema :

http://www.tpu.ro/......raspunsul/

| mihaitaLGP a răspuns (pentru WhatheWow):

De aici tragi concluzia ca sunt limitati sau troli cum ii numesti tu. Frumos imi raspunde la comentariu. Am primit explicatia ca de fapt eu sunt cel care gresesc.

| rocco09 a răspuns (pentru WhatheWow):

Nu vreau sa iti pun la indoiala cele spuse ...doar da/mi voie sa nu te cred

| Gabbriell a răspuns:

Daca Dumnezeu nu exista si eu cred in El, nu pierd nimic insa daca El exista si eu nu cred in El atunci am pierdut totul.

| CredintaSperantaIubire a răspuns (pentru WhatheWow):

De ce Stiinta versus Religie si nu Stiinta si Religie?
De obicei majoritatea ateilor ne spuneti noua credinciosilor, sa nu mai beneficiem de tehnologie, dar oare exista conflicte intre stiinta si religie?
Poate doar in viziunea ateului, pentru ca un credincios nu contesta niciodata realizarile stiintei (cum ar fi de exemplu:inventatorul becului si toti inventatorii din lume, oricum nu stiu ce legatura ar avea tehnologia cu existenta Lui Dumnezeu), ci poate doar unele teorii despre crearea lumii ce nu pot fi demonstrate cu certitudine, pentru ca nimeni nu a fost acolo sa vada, iar daca exista sau nu exista Dumnezeu nu se poate demonstra din punct de vedere stiintific.
Plus ca oamenii de stiinta sunt impartiti in atei si in credinciosi, nu sunt toti atei, cum se spune.
Si de ce ar trebui sa existe conflicte intre atei si credinciosi? Suntem toti oameni si avem dreptul de a ne alege calea pe care vrem s-o urmam.
Pe acesti oameni de stiinta ce credeti ca i-a motivat sa creada in Dumnezeu?

SIR ISAAC NEWTON, fizician englez:"Exista unii care pretind ca Universul a evoluat prin procese intamplatoare, dar ce proces intamplator poate produce creierul unui om, sau sistemul ocular omenesc?
A fi fortati sa credem in concluzia ca totul in Univers s-a nascut din intamplare, ar contravine insasi obiectivitatii stiintei."
Newton L-a iubit pe Dumnezeu si a crezut în Cuvântul lui Dumnezeu. A studiat Biblia si a scris cãrti despre studiul sãu biblic. El a scris: "Am convingerea fundamentalã cã Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, scris de oameni insuflati de Dumnezeu. Studiez zilnic Biblia." Punctul sãu de vedere, ca om de stiintã, a fost afirmat clar atunci când a spus: "Ateismul nu are sens. Când mã uit la sistemul solar, vãd pãmântul aflat la distanta potrivitã de soare pentru a primi cantitatea corespunzãtoare de cãldurã si luminã. Asa ceva nu s-a produs din întâplare." Investigând miscarea planetelor, Newton a vãzut mâna lui Dumnezeu la lucru. Iatã ce a mãrturisit el: "Acest sistem extraordinar al soarelui, planetelor si cometelor poate izvorî doar din sfatul si stãpânirea unei Fiinte inteligente. Aceastã Fiintã guverneazã toate lucrurile... ca Domn al tuturor."

ALBERT EINSTEIN: "Cu cat studiez stiinta, cu atat cred mai mult in Dumnezeu."
'Cea mai frumoasa si mai profunda emotie pe care putem sa o experimentam este senzatia misticului. Este samanta tuturor stiintelor adevarate. Cel caruia aceasta emotie ii este straine, cel care nu mai poate suporta sa fie cuprins de veneratie (de uimire), este ca si mort. Acea adanca si emotionala convingere a prezentei unei puternice Ratiuni superioare, care ne este descoperita in Universul incomprehensibil, formeaza ideea mea despre Dumnezeu.'
"Este suficient pentru mine sa contemplu misterul vietii constiente perpetuandu-se de-a lungul eternitatii, ca sa reflectez asupra structurii uimitoare a universului, pe care noi abia il percepem, si ca sa incerc sa inteleg cu umilinta chiar si o particica infinitezimala din inteligenta manifestata in natura. Eu insami nu am nevoie de o definitie mai buna a lui Dumnezeu decat aceasta, si asemenea idei se regasesc in toate religiile ca baza pentru notiunea de divinitate."

SIR DEREK BARTON, Laureat Nobel in Chimie (contributii la dezvoltarea conceptului conformatiei in chimie):"Observatiile si experimentele stiintifice sunt atat de minunate incat adevarul pe care il descopera (releva) poate fi in mod sigur acceptat ca o altfel de manifestare a lui Dumnezeu. Dumnezeu ni se releva prin faptul ca ingaduie oamenilor sa descopere adevarul.
Dumnezeu este Adevarul. Nu exista nicio incompatibilitate intre stiinta si religie. Ambele sunt in cautarea aceluiasi adevar. "

GUGLIELMO MARCONI, Laureat Nobel in Fizica (inventatorul telegrafiei fără fir și a antenei de emisie legate la pământ):Cu cat lucrez mai mult cu puterile din natura, cu atat mai mult simt marinimia fata de om a lui Dumnezeu; cu atat mai mult sunt mai aproape de marele adevar care este acela ca totul este dependent de Eternul Creator; cu atat mai mult simt ca asa-zisa ‘stiinta’ cu care ma ocup nu este altceva decat expresia Vointei Supreme, in scopul de a aduce mai aproape oamenii unii de altii pentru a-i ajuta sa se indrepteze si sa inteleaga mai bine pe ei insisi."

ROBERT MILLIKAN, Laureat Nobel in Fizica (specialist în fizica experimentala Laureat Nobel (pentru descoperirea sarcinii electronului si a efectului fotoelectric):"Ma intristeaza la fel de mult ca si Kelvin ‘sa aud opiniile imature ateiste ale oamenilor care nu au cunoscut niciodata partea mai profunda a existentei.’ De acum inainte imi voi permite sa folosesc cuvantul Dumnezeu, pentru a descrie ceea ce se afla in spatele misterului existentei si caruia ii da sens. Cred ca nu ma veti intelege gresit, atunci cand voi spune ca nu am cunoscut niciodata un cugetator care sa nu creada in Dumnezeu.Pentru mine este de neconceput că un ateu adevărat ar putea fi un om de ştiinţă."

CHARLES HARD TOWNES, Laureat Nobel in Fizica (lucrari in electronica cuantica, crearea primilor maseri si laseri):"Cred cu tarie in existenta lui Dumnezeu, pe baza intuitiei, observatiilor, logicii si de asemenea a cunoasterii stiintifice."

WILLIAM PHILLIPS, Laureat Nobel in Fizica (pentru dezvoltarea metodelor de racire si captare a atomilor cu raze laser):"Cred in Dumnezeu. De fapt, eu cred intr-un Dumnezeu personal care intervine si interactioneaza cu Creatia Sa. Cred ca observatiile asupra acuratetii Universului fizic si evidentei reglajului fin si de exceptie al conditiilor din Univers pentru dezvoltarea vietii, ne sugereaza ca doar un Creator inteligent este responsabil de aceasta. Cred in Dumnezeu datorita unei credinte personale, credinta ce este compatibila cu ceea ce stiu despre stiinta."

SIR WILLIAM H. BRAGG, Laureat Nobel in Fizica (pentru studiile lor asupra structurii cristalelor cu raze X):"Legea lui Hristos si exemplul Sau ne-au aratat ca Dumnezeu este Tatal si noi suntem copiii Sai, o societate in care dragostea guverneaza peste toate."

ARNO PENZIAS, Laureat Nobel in Fizica (pentru descoperirea microundelor cosmice de fond):
Despre originea universului:"Cele mai bune informatii pe care le avem sunt exact acelea pe care le-as fi predicat daca nu as fi avut la indemana decat Biblia la indemana, incluzand cartile lui Moise si Psalmii".

ALEXIS CARREL, Laureat Nobel in Medicina si Fiziologie (fondatorul transplantologiei – transplantul de tesuturi si organe):"Suntem iubiti de o Fiinta imateriala si atotputernica. Aceasta Fiinta este accesibila celor credinciosi. Trebuie sa-L iubim mai mult decat pe orice fiinta. Si noi de asemenea trebuie sa ne iubim unul pe altul…
Crestinismul ofera omenirii cea mai inalta forma de moralitate…."

JOSEPH MURRAY, Laureat Nobel in Medicina si Fiziologie (co-fondatorul transplantologiei):"Noi lucram cu instrumentele pe care ni le-a dat Dumnezeu… Nu este niciun motiv ca stiinta si religia sa fie antagonice. Amandoua provin din aceeasi sursa, singura sursa adevarata – Creatorul."

SIR JOHN ECCLES, Laureat Nobel in Medicina si Fiziologie (studii in domeniul neurofiziologiei, creierului si psihicului uman, fondatorul electrofiziologiei):"Exista o providenta divina deasupra evenimentelor materiale ale evolutiei biologice."

WALTER KOHN, Laureat Nobel in Chimie (pentru dezvoltarea teoriei densitatii functionale cu aplicatii in mecanica cuantica):"Exista parti esentiale din experienta umana asupra carora stiinta nu are nimic de spus in mod intrinsec. Eu le asociez cu acea entitate pe care o numesc Dumnezeu."

CHARLES DARWIN, fondatorul Teoriei Evolutiei, putina lume stie faptul ca Charles Darwin nu a negat vreodata existenta divinitatii sau a Creatiei, fiind de parere ca lumea a aparut ca rezultat al unei creatii (care, in opinia lui, a evoluat ulterior singura, pe baza unor legi existente). Citat din lucrarea sa, "Originea Speciilor" (in nota finala):"O altă sursă de convingere în existenţa lui Dumnezeu, care are legatura cu raţiunea şi nu cu sentimentele, mi-a lasat impresia ca având mai mare greutate. Aceasta rezultă din marea dificultate sau mai degrabă imposibilitate a putea concepe acest imens şi minunat univers, incluzând omul (cu capacitatea lui de a privi mult înapoi in trecut şi de departe în viitor) ca fiind un rezultat al unei inevitabilitati sau a unei sanse oarbe. Atunci când reflectez astfel, mă simt obligat să caut o Cauză Primordială, având o ratiune inteligentă, într-o oarecare măsură similară cu cea a omului; iar eu merit să fiu considerat un teist"
"Există măreţie în această viziune a vieţii, cu puterile sale, care au fost iniţial respirate de Creator într-una sau mai multe forme; şi că, în timp ce această planetă a evoluat si evolueaza, conform legii gravitatiei, de la forme simple către cele mai frumoase si minunate forme."
"Imposibilitatea de a concepe ca acest univers măreţ şi minunat, cu sinele nostru conştient, a aparut intamplator, mi se pare argumentul principal pentru existenţa lui Dumnezeu. "
In 1879, cu trei ani inainte de sfarsitul vietii sale, DARWIN a scris: "niciodata nu am fost un ateu, in sensul negarii existentei lui Dumnezeu"

Francis Bacon, filozof (fondatorul metodei inductive, caracterizată prin folosirea analizei, comparației, observației și experimentului): "Numai o cunoastere superficiala te poate indeparta de religie, cu cat ai cunostinte mai aprofundate, cu atat te apropii mai mult de ea"

Johannes Kepler
A fost descris ca omul ce a început procesul prin care superstitia a fost înlocuitã cu ratiunea datoritã marii sale opere si descoperiri în domeniul astronomiei. El si-a rezumat crezul afirmând: "Sunt crestin". L-a recunoscut pe Dumnezeu drept "Creatorul plin de bunãvointã care a adus în fiintã natura din nimic". Legile sale, ale miscãrii planetare, au fost rezultatul credintei într-un Dumnezeu al ordinii, si nu al haosului. în cartea sa, Armonia lumilor, publicatã în 1619, pentru a prezenta cel de-al treilea principiu al miscãrii planetare, Kepler scria: "Mare este Dumnezeu, Domnul nostru, mare este puterea Sa si întelepciunea Lui nu are sfârsit." Afirmatiile lui Kepler de mai târziu reflectã credinta crestinã pe care acest mare om de stiintã a avut-o: "Cred numai si numai în slujirea lui Iisus Hristos. în El gãsim singurul refugiu, singura mângâiere! Vãd acum cã, prin strãdaniile mele, Dumnezeu este slãvit si în astronomie, întrucât cerurile spun slava lui Dumnezeu."

Robert Boyle
Pe lângã faptul cã a fost un pionier al chimiei moderne, el a avut o contributie însemnatã la progresul gândirii stiintifice. Printre multe alte descoperiri renumite, cercetãrile sale în domeniul raportului dintre presiunea si volumul gazelor este cunoscutã si astãzi sub numele de Legea lui Boyle. Boyle nu a considerat cã existã vreun conflict între stiintã si credinta sa crestinã. A scris cãrti religioase, inclusiv o colectie de meditatii crestine pe care le-a descris ca simple observatii din naturã având drept scop ilustrarea adevãrurilor crestine. A avut o credintã puternicã în Iisus Hristos ca Mântuitor si Domn al sãu. A scris despre "patimile, moartea, învierea si înãltarea lui Iisus Hristos si toate celelalte minunate lucrãri fãcute de El în timpul sederii Sale pe pãmânt, pentru a întãri convingerea oamenilor cã El este atât Dumnezeu cât si om".

Michael Faraday
A fost un pionier în domeniul pe atunci încã necunoscut al electricitãtii. Este inventatorul generatorului electric si al transformatorului electric. De asemenea, a construit unul dintre primele motoare electrice. Contributia sa în acest domeniu a fost recunoscutã o datã cu denumirea unitãtii de capacitate electricã dupã numele sãu: faradul. Faraday a fost un crestin care a trãit o viatã impregnatã de puterea lui Dumnezeu. A rãmas un om smerit, în ciuda faptului cã lua masa de prânz cu regina Victoria si cã la prelegerile sale asistau membri ai familiei regale. A fost prezbiter în biserica sa localã si a predicat adesea Evanghelia. Când a fost întrebat de un reporter ce speculatii face în legãturã cu ceea ce urmeazã dupã moarte, el a rãspuns: "Speculatii?! Nici una. Am certitudini. Stiu în cine am crezut. Si sunt încredintat cã El are putere sã pãzeascã ce I-am încredintat pânã în ziua aceea."

Samuel Morse
A inventat telegraful si codul Morse ce-i poartã numele. Cuvintele primului mesaj telegrafic transmis oficial au fost alese din Biblie: "Ce lucruri mari a fãcut Dumnezeu!" (Cartea Numeri 23:23) Morse a fost un crestin care s-a asigurat cã îi dã slava Domnului sãu. El si-a descris opera de-o viatã cu cuvintele: "Este opera Lui. Nu nouã, Doamne, nu nouã, ci Numelui Tãu dã slavã - Psalmul 115:1." El nu a considerat cã existã vreun conflict între stiintã si credintã.

Matthew Maury
A fost o figurã de frunte în domeniul oceanografiei si hidrografiei. A scris si cãrti renumite, dintre care unele au devenit cele mai populare manuale în domeniu. A sustinut cu vigoare proiectul Cablului Transatlantic - prima realizare fantasticã în materie de comunicatii mondiale - si a contribuit la el în calitate de consilier. Maury a fost un crestin devotat care accepta autoritatea lui Dumnezeu asupra vietii sale. si-a folosit realizãrile deosebite pentru a-I da slavã Dumnezeului pe care-L recunostea drept Domnul întregii creatii, "fie cã e vorba de uscat sau de mare". A apãrat cu mult zel folosirea Scripturii în cercetãrile si scrierile sale: "Am fost acuzat de oamenii de stiintã. cã citez Biblia drept confirmare a principiilor geografiei fizice. Biblia, spun acestia, nu a fost scrisã în scopuri stiintifice si de aceea ea nu reprezintã o autoritate în probleme stiintifice. Sã avem iertare! Biblia este o autoritate în orice domeniu de care se atinge. Biblia este adevãratã si stiinta este adevãratã, si de aceea, fiecare, citite corect, nu fac decât sã o dovedeascã pe cealaltã ca fiind adevãratã.'

James Joule
Este renumit datoritã contributiei sale în domeniul fizicii, realizând legãtura dintre cãldurã si miscarea mecanicã; de aceea numele sãu a fost dat unitãtii de mãsurã a energiei, Joule-ul. Este, de asemenea, autorul Legii lui Joule, cât si unul dintre întemeietorii stiintei termodinamicii, pe atunci o stiintã nouã, oferind bazele experimentale ale renumitei Prime Legi a Termodinamicii ( a cãrei consecintã trãdeazã faptul cã universul nu s-a putut crea singur). Joule a fost un crestin a cãrui credintã era binecunoscutã. El a simtit o armonie puternicã între munca sa si adevãrul descoperit în Biblie. Multi colegi de-ai sãi, oameni de stiintã, i-au împãrtãsit punctele de vedere si nu au îmbrãtisat darwinismul, care, la acea datã, fãcea ravagii în Anglia. în consecintã, în 1864, la Londra, 717 oameni de stiintã au semnat un manifest remarcabil intitulat "Declaratia studentilor în stiintele naturale si fizice" în care îsi mãrturiseau încrederea ce o aveau în integritatea stiintificã a Sfintelor Scripturi. Joule credea cu tãrie cã Dumnezeu este Creatorul si a afirmat cã are urmãtoarele prioritãti: "Dupã cunoasterea si împlinirea voii Lui Dumnezeu, urmãtorul meu tel este sã cunosc câte ceva despre atributele Sale - despre întelepciunea, puterea si bunãtatea Sa - asa cum sunt ele arãtate de lucrarea mâinilor Sale.'

Louis Pasteur
A pus bazele noii stiinte a microbiologiei si bacteriologiei. A inventat vaccinarea, imunizarea si pasteurizarea, datoritã cãrora au fost salvate vietile atâtor oameni. Este autorul Legii biogenezei ce afirmã cã viata nu poate proveni decât din viatã, contrazicând ideea, pe atunci la modã, a evolutiei prin generare spontanã. Pentru Pasteur, nu exista nici o contradictie între stiintã si crestinism. El a afirmat cu tãrie cã "stiinta îi apropie pe oameni de Dumnezeu". Ca om de stiintã remarcabil, el a ajuns la concluzia cã pretutindeni existã dovezi ale unui "proiect divin" si a refuzat insinuãrile haosului. A afirmat: "Cu cât studiez mai mult natura, cu atât sunt mai uimit de lucrarea Creatorului.'

William Thomson (Lord Kelvin)
Este binecunoscut pentru forma riguroasã pe care a dat-o stiintei termodinamicii si pentru formularea primei legi a acesteia (propusã initial de Joule) si a celei de-a doua legi, folosind o terminologie precisã. Ambele legi conferã însã evolutiei un cadraj nestiintific. A descoperit scara temperaturii absolute, ale cãrei unitãti au primit numele de grade Kelvin, în cinstea sa. A patentat în timpul vietii sale 70 de inventii. Kelvin avea o credintã puternicã în Dumnezeu. El a zis: "Pretutindeni în jurul nostru se aflã dovezi coplesitoare ale unui proiect divin inteligent si binevoitor. Conceptia ateistã mi se pare atât de lipsitã de sens încât nici nu o pot exprima în cuvinte." Nu a vãzut nici un conflict între stiintã si Biblie si era convins cã "în ce priveste originea vietii, stiinta... sustine în mod cert o putere creativã".

James Clerk Maxwell
Teoria electromagneticã, al cãrei autor este, precum si ecuatiile câmpului magnetic, asociate ei, au pavat drumul spre fizica secolului XX. Maxwell a fost un crestin devotat ce a studiat Biblia si a activat ca prezbiter în biserica sa, având o credintã si un zel binecunoscute prietenilor si colegilor sãi din cercurile stiintifice. O rugãciune descoperitã între notitele sale, spune: "Dumnezeule Atotputernic, care l-ai creat pe om dupã chipul Tãu si l-ai fãcut un suflet viu ca sã Te poatã cãuta pe Tine si i-ai dat stãpânire peste creaturile Tale, învatã-ne sã studiem lucrarea mâinilor Tale pentru a supune pãmântul spre folosinta noastrã si întãreste-ne ratiunea pentru slujirea Ta; ca astfel, sã primim binecuvântatul Tãu Cuvânt, pentru a crede în Cel pe care Tu L-ai trimis, sã ne dea cunostinta mântuirii si a iertãrii pãcatelor noastre. Toate acestea ti le cerem în Numele aceluiasi Iisus Hristos, Domnul nostru."
Acestia sunt doar câtiva dintre marii oameni de stiintã cu descoperiri sau inventii remarcabile care nu au socotit cã existã absolut nici o contradinctie între credinta lor în Biblie, drept Cuvânt desãvârsit al lui Dumnezeu, si geniul lor stiintific. Mai pot fi enumerati multi altii, precum Fleming, pionierul electronicii, care a scris: "Existã dovezi abundente cã Biblia, desi scrisã de oameni, nu este produsul mintii omenesti. Ea a fost întotdeauna veneratã de nenumãrati oameni ca fiind cuvintele transmise nouã de cãtre Creatorul universului." Lister, care a inventat chirurgia antisepticã, a declarat: "Sunt un om care crede doctrinele fundamentale ale crestinismului." Simpson, care a inventat anestezicele, când a fost întrebat care este cea mai mare descoperire a vietii sale, a rãspuns: "Faptul cã L-am gãsit pe Mântuitorul." Tot el a spus: "Am o încredere nezdruncinatã într-o singurã persoanã: Iisus Hristos." Dalton, care a pus bazele teoriei atomice, a fost un crestin devotat. Fratii Wright, care au inventat avionul cu motor, L-au primit amândoi pe Iisus Hristos ca Mântuitor personal în tinerete si au refuzat sã lucreze în Ziua Domnului chiar si în perioada în care se aflau într-un punct foarte critic în cursa pentru înregistrarea inventiei lor. Nu trebuie sã-i uitãm nici pe marii oameni de stiintã care au fost Babbage (stiinta computerelor), von Braun (rachete spatiale), Euler (calcul matematic), Mendel (geneticã), Pascal (probabilitate), Ramsay (chimie). si multi altii care au mãrturisit lumii întregi, cu îndrãznealã, credinta lor neezitantã, fãrã compromisuri.

Carl Sagan a spus ca doar creierul este "o mașinărie mult mai minunată decât oricare alta creată de oameni" si ca pastreaza suficienta informatie pentru "a umple cam 20.000.000 de volume."
Nu am puterea sa cred ca toate acestea s-au format la voia intamplarii, nefiind create de o inteligenta superioara.Cred ca un ateu are nevoie de mai multa credinta, decat ar avea un credincios, parerea mea.
Poate exista foarte bine ideea ca acel Big-Bang a fost dirijat de Dumnezeu.De ce ar trebui sa existe conflicte? Stiinta il numeste Big-Bang, Biblia il numeste creatie, iar biblia nu contine stiinta, ci doar conceptii de dinaintea aparitiei stiintei.De aceea in biblie creatia a fost descrisa, probabil intr-un mod incomplet, fara ajutorul stiintei.
Cei care au scris biblia, au scris-o in conformitate cu ceea ce se stia in acele vremuri.
Poate un tablou sa se picteze singur, poate o carte sa se scrie singura? Nu, nici pentru credinciosi nu au aparut toate la voia intamplarii, ci au un creator, numit Dumnezeu.
Creierul omului numit de Sagan "masinarie minunata", cu care gandim, descoperim stiinta, evoluam, este dat tot de Dumnezeu.Cum ar putea sa se creeze asa ceva la voia intamplarii?
SIR ISAAC NEWTON:"Exista unii care pretind ca Universul a evoluat prin procese intamplatoare, DAR CE PROCES INTAMPLATOR POATE PRODUCE CREIERUL UNUI OM, SAU SISTEMUL OCULAR OMENESC?
Si frumusetea naturii, muntii, marea, florile, copacii, frumusetea cerului si tot ce ne inconjoara pe acest pamant, iertati-ma, dar nu pot crede ca s-au format in urma hazardului.
Si o simpla floare este o minune pentru mine.







| GRs a răspuns (pentru Gabbriell):

Dar daca dupa moarte dai de alt zeu decat Dumnezeu?

| WhatheWow explică (pentru CredintaSperantaIubire):

Deci, pentru a nu te acuza de dezinformare normal si corect este sa postezi si sursa fiecarei afirmatii; nu sintem la biserica sa inghitim tot ce spune popa!
Nu cred ca are relevanta Dumnezeu in inventarea becului, fierului de calcat, storcatorului de fructe sau hirtiei igienice, asa ca nu-mi d-a exemple de acest gen ca nu tine!
Cind am spus ca Stiinta versus Religie, m-am referit strict la teoriile contradictorii despre crearea Universului, a vietii etc.
Einstein e Ateu de pe la 13 ani asa ca nu are rost sa vorbimde el cit despre Sir Isaac Newton, el a fost multa vreme un alchimist ce lucra in societati secrete cu fortele malefice; documenteaza-te!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=sdmhPfGo3fE
Nici unul dintre marii oameni de stiinta nu se refera explicit la Dumnezeu ca fiind Dumnezeul biblic doar tu incerci sa induci asta pentru a-ti intarii spusele. Pot sa-ti dau si eu o lista cu oameni importanti de stiinta care au fost si sint atei :
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_atheists_in_science_and_technology
""The word 'God' is for me nothing more than the expression and product of human weaknesses, and religious scripture a collection of honourable, but still primitive legends which are nevertheless pretty childish. No interpretation, no matter how subtle, can (for me) change this."
― Albert Einstein"
"If there is any religion that could respond to the needs of modern science, it would be Buddhism."
― Albert Einstein
"I don't try to imagine a personal God; it suffices to stand in awe at the structure of the world, insofar as it allows our inadequate senses to appreciate it."
― Albert Einstein

| WhatheWow explică (pentru Gabbriell):

Urasc oamenii care cauta un profit in orice!

| CredintaSperantaIubire a răspuns (pentru WhatheWow):

@ filosoficus "Nu cred ca are relevanta Dumnezeu in inventarea becului, fierului de calcat, storcatorului de fructe sau hirtiei igienice, asa ca nu-mi d-a exemple de acest gen ca nu tine!"

Dar cu ce creier s-au descoperit toate acestea?
Acele citate sunt date de oameni de stiinta, dar restul sunt cuvintele mele si nici macar nu mi-ati raspuns la intrebari, pentru ca nu ati citit tot mesajul.
CE PROCES INTAMPLATOR POATE PRODUCE CREIERUL UNUI OM, SAU SISTEMUL OCULAR OMENESC? Raspundeti la aceasta intrebare pusa de Newton.
Nu noi suntem cei care va impunem credinta in Dumnezeu, ci voi ateii incercati sa convingeti pe toate site-urile ca nu exista Dumnezeu, folosindu-va de afirmatiile oamenilor de stiinta care unii sunt credinciosi si altii sunt atei, nu sunt toti atei cum incercati voi sa convingeti.
Asta incercam sa va spun, plus ca nu exista conflicte intre religie si stiinta, acele conflicte le creati voi ateii, fara suparare, iertati-ma, dar asta faceti, poate nu va dati seama.
Nu va oblig eu sa credeti in Dumnezeu, dar nu-mi plac anumite afirmatii facute de voi ateii, de parca noi credinciosii am contesta realizarile oamenilor de stiinta si parca stiinta este numai a voastra a ateilor, totul este numai al vostru, cand stiti foarte bine ca sunt foarte multi oameni de stiinta credinciosi, v-am dat mai multe exemple, nu numai doi oameni, ia mai cititi.
Teoria cosmologica Big-Bang, aceasta nici nu argumenteaza existenţa lui Dumnezeu, dar nici nu demonstreaza ca El nu exista-( Teoria Big-Bang spune:"Ceea ce a existat a fost doar un punct de o natură cu totul specială, o așa-numită singularitate, ceva fără dimensiuni dar cu o energie infinită. La momentul "zero" acest punct a ieșit din starea lui de singularitate, încă nu se știe din ce cauză, și și-a manifestat uriașa energie printr-o inimaginabilă explozie, Big Bang-ul").
Legile fizicii se dovedesc neputincioase in a explica provenienta acelei uriase energii (exceptand diverse teorii care se contrazic reciproc), si creationistii(Ex:Henry Morris) atribuie divinitatii acel început energetic.Conexiunea aceasta nu are incompatibilitati logice, deoarece, divinitatea, de natura spirituala, se defineste tot prin energie, lumina şi informatie...
Intre creationism si evolutionism ar putea sa nu existe conflicte, pentru ca evolutionistii vorbesc de Big-Bang, iar creationistii spun ca acea energie de la care s-a produs totul este Dumnezeu.
Niciun om de stiinta nu a demonstrat ca Dumnezeu nu exista ci doar o teorie a creatiei si a evolutiei.
De ce nu poate exista ideea ca Dumnezeu a dirijat acest Big-Bang si ca nimic nu s-a creat la voia intamplarii? Ca nu vreti voi asa?
Sa stiti un lucru, un om cu credinta in Dumnezeu cand incearca sa convinga un ateu sa creada in Dumnezeu, o face pentru ca el considera ca-i face un bine, nu un rau.Eu cel putin, asa fac, dar sa mearga fiecare pe drumul lui. Mie imi pasa de oameni.
Daca va este bine fara sa credeti intr-un Dumnezeu, sa fiti sanatos, agatati-va de firul acesta de ata numit viata, care se va rupe cand nu va asteptati.Traiti in singurate si fara a avea o speranta, daca sunteti asa de sigur pe ideile dumneavoastra si invingeti raul de pe pamant fara Dumnezeu.
Numai bine!

| CredintaSperantaIubire a răspuns (pentru WhatheWow):

Nu este nicio dezinformare, acele citate sunt date de oameni de stiinta. Daca nu va plac dvs, nu inseamna ca nu sunt adevarate, ci pur si simplu nu v-ati informat corect.
http://www.apaceavie.ro/ateismul/

http://www.zodiace.ro/ajutor_biblic/stiinta_si_biblia/index.html

| WhatheWow explică (pentru CredintaSperantaIubire):

Ipocrizia voastra e mare stimabile; vorbesti de faptul ca noi, ateii nu va lasam in pace dar uiti ca pe tine te-a mincat in fund sa intri peste postarea mea sa-ti marturisesti marele tau adevar si nu invers. Acum te victimizezi, pe tine si religia ta dar nu cred ca voi va impiedicati mai tare de atei decit noi de bisericile voastre; nici pe strada nu mai putem merge linistiti ca sintem acostati de pocaiti iar acum ati intrat si in scoala sa-i indoctrinati cu aberatiile voastre evreiesti si pe copii. Ti-am cerut sursa afirmatiilor anterioare si nu ai fost capabil sa le postezi; ma intreb de ce? La revedere!

| WhatheWow explică (pentru CredintaSperantaIubire):

Daca asta e sursa informatiior tale, esti jalnic. Vrei sa-mi vorbesti de stiinta si tu te documentezi de pe niste bloguri scrise de fundamentalisti religiosi si aiuriti ce cred in zodiace? Inca un ignor pentru un ignorant!

| PedoBarbie a răspuns:

Eu nu am luat decizia să fiu atee în urma citirii Bibliei pentru că nu am nevoie de o carte să îmi dau seama că Dumnezeu nu există sau cel puţin nu se ştie.
Pe curând!