|

De ce se intelege asa greu faptul ca majoritatea ateilor au luat aceasta decizie in urma citirii Bibliei; ca Biblia e principalul motiv pentru care sint din ce in ce mai multi atei?

47 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Am inteles din vechiul testament cat de "iubitor" e Dumnezeu...

46 răspunsuri:
| a răspuns:

Biblia trebuie citita cu scopul de a o intelege si cu inima sincera in cautarea lui Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru EmaS):

Si Filosoficus minunile nu se opresc aici!

Soc :

http://imageshack.us/photo/my-images/209/prezervativ.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/528/pisicaiisus.jpg/

Observi ca Dumnezeu este peste tot?

http://imageshack.us/photo/my-images/211/iisusepestetot.jpg/

Caiestete amarnic Filosoficus ca ziua judecatii se apropie.

Doame, fie slava ta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru mihaitaLGP):

Eu cred ca administratorii site-ului sint crestini; mie mi-au sters doua postari si mi-au trimis o explicatie stupida iar cind vine vorba de crestini, ei pot sa posteze ce doresc ca nu le sterge nimeni! Poate faci si tu o comparatie :
"Filosoficus intreaba big grine ce crestinii de pe TPU sint doar niste fatarnici ce cauta doar putina atentie, atentie de care nu se bucura in mediul lor spiritual? De ce sint doar niste provocatori ce incearca sa-ti bage pe git portocala cu coaja cu tot asa cum a-u inghitit-o ei si cind ramin fara argumente se ascund? De ce vorbiti de credinta si tocmai voi sinteti cei care o murdaresc prin mijloacele voastre parsive de indobitocire a celorlalti?
Am lansat o provocare si voi ati sters repede intrebarea! Sinteti doar niste prefacuti plictisiti de propria stare de robie spirituala!"
Asta mi-au sters-o!
"Filosoficus intreaba :Este cineva care sa accepte o provocare aici la Religie; Ateism versus Crestinism, Stiinta versus Religie, Evolutie versus Creationism? Eu sint pregatit pentru oricine; Argument contra argument, fara citate din Biblie ca nu-mi place fatarnicia, sa primeze logica si cunostintele. Intrebari generale si raspunsuri argumentate. Cine se ofera?"
Asta la fel!
"DucuCent intreaba:
Buna seara! Nu va pot intelege pe voi, ateilor.De ce stati toata ziua pe TPU si incercati sa va aratati "curajul" (de fapt prostia) despre necredinta voastra.De ce nu vreti sa credeti si sa fiti asigurati, chiar daca el nu exista, doar nu pierzi ABSOLUT NIMIC daca crezi.Sincer acum, nu pari mai "cool" daca esti ateu.Peste 80% din populatia Terrei sunt credinciosi (fiecare cu religiile lor), deci asta inseamna ca toti aceia sunt niste inapoiati? Am vazut o intrebare al lui Inferno, iar ca sa ii raspund, nu frica de Dumnezeu ma face sa cred in el, ci ratiunea, dovezile.Nu va oblig sa fiti crestini acum, e treaba voastra, dar ma intreb doar de ce? Multumesc!"
Asta in schimb, nu o mai sterg, cu toate ca e raportata avind acelasi caracter! Ipocrizia e...2004 - 2023 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WhatheWow):

Nu esti singurul!

Si eu am intrebari si mesaje sterse de catre admini.
Iar de contrazis nu te poate contrazice nimeni ca persoanele religioase sunt de o ipocrizie rara.
Replica lor este acel atac mizerabil banal fara lipsa de bun simt si gust.
Toate se trag din absenta inteligentei.

http://imageshack.us/photo/my-images/15/55406037392620602520550.jpg/


RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru mihaitaLGP):

Ei pot sa faca prosti ateii, bine, in felul lor parsiv, insa noi nu putem; plus ca sint o multime de trolli crestini si nu e nici o problema; numai eu am dat ignor la vreo 5, 6 care in schimb, proorocesc si aproape ca tin slujbe aici cu adevaratul lor cont!
Si stii ce ma face sa rid? Faptul ca atita se chinuie sa scrie corect, bine, sint sigur ca isi verifica de 10 ori frazele inainte sa le posteze, pentru a se putea lega, atunci cind ramin fara cuvinte, de fiecare greseala gramaticala sau lipsa de litere, pentru a te lovi cu asta! Sint sigur ca la scoala au fost "premianti"!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WhatheWow):

Uite reactia unei crdincioase adevarate aka ema :

http://www.tpu.ro/......raspunsul/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WhatheWow):

De aici tragi concluzia ca sunt limitati sau troli cum ii numesti tu. Frumos imi raspunde la comentariu. Am primit explicatia ca de fapt eu sunt cel care gresesc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WhatheWow):

De ce Stiinta versus Religie si nu Stiinta si Religie?
De obicei majoritatea ateilor ne spuneti noua credinciosilor, sa nu mai beneficiem de tehnologie, dar oare exista conflicte intre stiinta si religie?
Poate doar in viziunea ateului, pentru ca un credincios nu contesta niciodata realizarile stiintei (cum ar fi de exemplu:inventatorul becului si toti inventatorii din lume, oricum nu stiu ce legatura ar avea tehnologia cu existenta Lui Dumnezeu), ci poate doar unele teorii despre crearea lumii ce nu pot fi demonstrate cu certitudine, pentru ca nimeni nu a fost acolo sa vada, iar daca exista sau nu exista Dumnezeu nu se poate demonstra din punct de vedere stiintific.
Plus ca oamenii de stiinta sunt impartiti in atei si in credinciosi, nu sunt toti atei, cum se spune.
Si de ce ar trebui sa existe conflicte intre atei si credinciosi? Suntem toti oameni si avem dreptul de a ne alege calea pe care vrem s-o urmam.
Pe acesti oameni de stiinta ce credeti ca i-a motivat sa creada in Dumnezeu?

SIR ISAAC NEWTON, fizician englez:"Exista unii care pretind ca Universul a evoluat prin procese intamplatoare, dar ce proces intamplator poate produce creierul unui om, sau sistemul ocular omenesc?
A fi fortati sa credem in concluzia ca totul in Univers s-a nascut din intamplare, ar contravine insasi obiectivitatii stiintei."
Newton L-a iubit pe Dumnezeu si a crezut în Cuvântul lui Dumnezeu. A studiat Biblia si a scris cãrti despre studiul sãu biblic. El a scris: "Am convingerea fundamentalã cã Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu, scris de oameni insuflati de Dumnezeu. Studiez zilnic Biblia." Punctul sãu de vedere, ca om de stiintã, a fost afirmat clar atunci când a spus: "Ateismul nu are sens. Când mã uit la sistemul solar, vãd pãmântul aflat la distanta potrivitã de soare pentru a primi cantitatea corespunzãtoare de cãldurã si luminã. Asa ceva nu s-a produs din întâplare." Investigând miscarea planetelor, Newton a vãzut mâna lui Dumnezeu la lucru. Iatã...2005 - 2130 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru iubirecredintasisperanta):

Deci, pentru a nu te acuza de dezinformare normal si corect este sa postezi si sursa fiecarei afirmatii; nu sintem la biserica sa inghitim tot ce spune popa!
Nu cred ca are relevanta Dumnezeu in inventarea becului, fierului de calcat, storcatorului de fructe sau hirtiei igienice, asa ca nu-mi d-a exemple de acest gen ca nu tine!
Cind am spus ca Stiinta versus Religie, m-am referit strict la teoriile contradictorii despre crearea Universului, a vietii etc.
Einstein e Ateu de pe la 13 ani asa ca nu are rost sa vorbimde el cit despre Sir Isaac Newton, el a fost multa vreme un alchimist ce lucra in societati secrete cu fortele malefice; documenteaza-te!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=sdmhPfGo3fE
Nici unul dintre marii oameni de stiinta nu se refera explicit la Dumnezeu ca fiind Dumnezeul biblic doar tu incerci sa induci asta pentru a-ti intarii spusele. Pot sa-ti dau si eu o lista cu oameni importanti de stiinta care au fost si sint atei :
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_atheists_in_science_and_technology
""The word 'God' is for me nothing more than the expression and product of human weaknesses, and religious scripture a collection of honourable, but still primitive legends which are nevertheless pretty childish. No interpretation, no matter how subtle, can (for me) change this."
― Albert Einstein"
"If there is any religion that could respond to the needs of modern science, it would be Buddhism."
― Albert Einstein
"I don't try to imagine a personal God; it suffices to stand in awe at the structure of the world, insofar as it allows our inadequate senses to appreciate it."
― Albert Einstein

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WhatheWow):

@ filosoficus "Nu cred ca are relevanta Dumnezeu in inventarea becului, fierului de calcat, storcatorului de fructe sau hirtiei igienice, asa ca nu-mi d-a exemple de acest gen ca nu tine!"

Dar cu ce creier s-au descoperit toate acestea?
Acele citate sunt date de oameni de stiinta, dar restul sunt cuvintele mele si nici macar nu mi-ati raspuns la intrebari, pentru ca nu ati citit tot mesajul.
CE PROCES INTAMPLATOR POATE PRODUCE CREIERUL UNUI OM, SAU SISTEMUL OCULAR OMENESC? Raspundeti la aceasta intrebare pusa de Newton.
Nu noi suntem cei care va impunem credinta in Dumnezeu, ci voi ateii incercati sa convingeti pe toate site-urile ca nu exista Dumnezeu, folosindu-va de afirmatiile oamenilor de stiinta care unii sunt credinciosi si altii sunt atei, nu sunt toti atei cum incercati voi sa convingeti.
Asta incercam sa va spun, plus ca nu exista conflicte intre religie si stiinta, acele conflicte le creati voi ateii, fara suparare, iertati-ma, dar asta faceti, poate nu va dati seama.
Nu va oblig eu sa credeti in Dumnezeu, dar nu-mi plac anumite afirmatii facute de voi ateii, de parca noi credinciosii am contesta realizarile oamenilor de stiinta si parca stiinta este numai a voastra a ateilor, totul este numai al vostru, cand stiti foarte bine ca sunt foarte multi oameni de stiinta credinciosi, v-am dat mai multe exemple, nu numai doi oameni, ia mai cititi.
Teoria cosmologica Big-Bang, aceasta nici nu argumenteaza existenţa lui Dumnezeu, dar nici nu demonstreaza ca El nu exista-( Teoria Big-Bang spune:"Ceea ce a existat a fost doar un punct de o natură cu totul specială, o așa-numită singularitate, ceva fără dimensiuni dar cu o energie infinită. La momentul "zero" acest punct a ieșit din starea lui de singularitate, încă nu se știe din ce cauză, și și-a manifestat uriașa energie printr-o inimaginabilă explozie, Big Bang-ul").
Legile fizicii se dovedesc neputincioase in a explica provenienta acelei uriase energii (exceptand diverse teorii care se...2005 - 2118 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WhatheWow):

Nu este nicio dezinformare, acele citate sunt date de oameni de stiinta. Daca nu va plac dvs, nu inseamna ca nu sunt adevarate, ci pur si simplu nu v-ati informat corect.
http://www.apaceavie.ro/ateismul/

http://www.zodiace.ro/ajutor_biblic/stiinta_si_biblia/index.html

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru iubirecredintasisperanta):

Ipocrizia voastra e mare stimabile; vorbesti de faptul ca noi, ateii nu va lasam in pace dar uiti ca pe tine te-a mincat in fund sa intri peste postarea mea sa-ti marturisesti marele tau adevar si nu invers. Acum te victimizezi, pe tine si religia ta dar nu cred ca voi va impiedicati mai tare de atei decit noi de bisericile voastre; nici pe strada nu mai putem merge linistiti ca sintem acostati de pocaiti iar acum ati intrat si in scoala sa-i indoctrinati cu aberatiile voastre evreiesti si pe copii. Ti-am cerut sursa afirmatiilor anterioare si nu ai fost capabil sa le postezi; ma intreb de ce? La revedere!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru iubirecredintasisperanta):

Daca asta e sursa informatiior tale, esti jalnic. Vrei sa-mi vorbesti de stiinta si tu te documentezi de pe niste bloguri scrise de fundamentalisti religiosi si aiuriti ce cred in zodiace? Inca un ignor pentru un ignorant!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Biblia nu poate fi înţeleasă de oricine.
Dacă o citeşti cu gând rău sau nu ceri înţelepciune de la Dumnezeu pentru a o înţelege, e normal să devii ateu!
Dar stai liniştit, că sunt şi aşa zişii "creştini" care interpretează Biblia într-un mod jenant deci ce pretenţie să mai avem de la un ateu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Esperança):

Da, ai dreptate, e plin Crestinismul de oameni inteligenti; mai avem doar 4, 8 miliarde de prosti si am rezolvat problema intelegerii "spuselor" pline de inteligenta si intelepciune ale Bibliei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca li s-a parut ca este cumva impus, dar ei nu au inteles-o, datorita invartosarii inimi lor.

"Vă rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." (Matei, 22, 29)

27-31 Faptele Sfintilor Apostolilor

27. Ridicându-se, a mers. Şi iată un bărbat din Etiopia, famen, mare dregător al Candachiei, regina Etiopiei, care era peste toată vistieria ei şi care venise la Ierusalim ca să se închine,
28. Se întorcea acasă; şi şezând în carul său, citea pe proorocul Isaia.
29. Iar Duhul i-a zis lui Filip: Apropie-te şi te alipeşte de carul acesta.
30. Şi alergând Filip l-a auzit citind pe proorocul Isaia, şi i-a zis: Înţelegi, oare, ce citeşti?
31. Iar el a zis: Cum aş putea să înţeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva? Şi a rugat pe Filip să se urce şi să şadă cu el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NAdrian):

Da, dar ce zici de islamisti, de budisti si ei tot "inima invirtosata" au?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WhatheWow):

In ceea ce citesc sau cred ei poate nu au...
Dar au dat la o parte cuvantul lui Dumnezeu pentru datina lor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NAdrian):

Da? Dar tu de ce ai dat la o parte cuvintul lui Allah pentru datina ta?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WhatheWow):

Ai fost botezat cu apa?
Sau ti-a soptit cineva la ureche ceva despre allah

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NAdrian):

Acum deja imi arati adevarata ta fata? Tu ai dreptul sa-ti expui ideile iar cind o face si celalalt cu argumente contra, tu incepi sa latri? Ce stii tu despre Allah? Vezi ca esti ipocrit!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WhatheWow):

E nevoie sa repet intrebarea?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NAdrian):

E valabil si pentru mine, vrei sa repet intrebarea? Ce stii tu de Allah?
Si da am fost botezat cu apa la biserica! Nu stiu pe nimeni sa fi fost botezat cu altceva decit apa chioara!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WhatheWow):

@filosoficus:"Da? Dar tu de ce ai dat la o parte... pentru datina ta?"
O sa va raspund eu.
Pentru ca 12 apostoli si zeci de mii de sfinti din toata lumea au vorbit despre Hristos ca fiind Fiul Lui Dumnezeu si au marturisit credinta crestina.
Marilyn Adamson, fosta atee, spune: "Există Dumnezeu? Spre deosebire de celelalte revelaţii ale lui Dumnezeu, Isus Hristos este imaginea cea mai evidentă şi mai directă a lui Dumnezeu. De ce Isus? Analizati puţin toate religiile majore ale lumii şi vei vedea că Buddha, Mahomed, Confucius şi Moise s-au considerat toţi învăţători sau profeţi. Niciunul dintre ei nu a pretins vreodată ca ar fi egal cu Dumnezeu. Dar, în mod surprinzător, Iisus Hristos a susţinut că este egal cu Dumnezeu. Aceasta Îl deosebeşte pe Iisus de toţi ceilalţi. El a spus că Dumnezeu există şi chiar acum vă uitaţi la El. Când vorbea despre Tatăl Său din ceruri, nu vorbea despre cineva separat de El, ci despre cineva cu care era într-o unitate extrem de strânsă, necunoscută oamenilor. Iisus a spus că cine L-a văzut pe El L-a văzut pe Tatăl şi că cine crede în El crede în Tatăl. El a spus: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine, nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii." El a susţinut că are calităţi pe care le are doar Dumnezeu: de a le ierta păcatele oamenilor, de a-i elibera de obiceiurile păcătoase, de a le da o viaţă bogată şi viaţă veşnică în ceruri. Spre deosebire de alţi învăţători, care îi determinau pe oameni să se concentreze asupra cuvintelor lor, Iisus îi conduce pe oameni spre Sine. El n-a spus: „Urmaţi cuvintele Mele şi veţi găsi adevărul." Ci: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine." Ce probe a adus Iisus Hristos pentru a dovedi că este Dumnezeu? A făcut ceea ce oamenii nu pot face. A făcut minuni. A vindecat pe bolnavi… orbi, şchiopi, surzi; chiar a înviat şi doi oameni din morţi. A dovedit...2005 - 2218 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu nu am luat decizia să fiu atee în urma citirii Bibliei pentru că nu am nevoie de o carte să îmi dau seama că Dumnezeu nu există sau cel puţin nu se ştie.
Pe curând!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Tu cred ca nu stii semnificatia cuvintului analfabetism si fac pariu ca in rindul crestinilor chiar sint multi analfabeti caci la tara unde majoritatea sint crestini s-a cam facut rabat de scoala!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Nb2hjxPFRlo
Aici ai un exemplu de crestini!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Bine ca macar aici sintem de acord!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In cel mai bun caz, biblia e motivul pentru care nu esti crestin. Doar pentru ca citesti biblia si nu esti crestin in urma a ce ai citit, nu inseamna neaparat ca ai devenit ateu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Eu m-am referit strict la atei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WhatheWow):

Nu prea vad cum poti sa fi ateu citind doar biblia. Acea carte nu are legatura cu alte religii sau cu alti zei. Poti sa citesti biblia, sa nu accepti ce scrie acolo si sa nu urmezi zeul respectiv dar poti sa citesti scrierile altei religii, sa accepti si sa urmezi alti zei. Cititul bibliei si atat nu te face neaparat ateu. Intelegi ce vreau sa zic? Tu esti ateu? Daca da, care este motivul pentru care esti ateu? Dar motivul pentru care nu esti crestin? A nu fi crestin si a fi ateu sunt 2 lucruri destul de diferite.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Eu sint ateu pentru ca nu cred in nici o zeitate ci doar in faptul ca Universul si implicit tot ce se afla in el e un produs al Hidrogenului. Ce am vrut sa subliniez e faptul ca majoritatea "ateilor" nu cred in Dumnezeul biblic. Nu poti spune ca un om care nu e crestin e datorita faptului ca nu crede in Biblie. Sint sigur ca majoritatea budistilor, islamistilor sau a acelora care au din traditie alta divinitate nu au citit nici odata Biblia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Cand te lasi de fumat te lasi de toate, nu doar de Marlboro laughing

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu de asteazi nu mai sunt ATEU.
L-am gasti pe Iisus!
Minune Doamne!

http://imageshack.us/photo/my-images/87/totalf.jpg/

Dumnezeu e mare si este peste tot!

http://imageshack.us/photo/my-images/152/pestetot.jpg/


El poate sa opreasca FOAMEA si tot ce se inampla rau in lume!

http://imageshack.us/photo/my-images/10/somaliaw.jpg/

Dar este mult prea ocupat sa pedepseaca ateii care nu-l asculta.

http://imageshack.us/photo/my-images/84/numauit.jpg/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru mihaitaLGP):

= )))

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Punem pariu ca niciunul din ateii de pe TPU nu au citit toata biblia?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru rocco09):

Daca citesti Geneza doar si esti convins ca Biblia e doar imaginatie; de ce trebuie sa o citesti pe toata?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru rocco09):

Punem pariu ca niciunul din crestinii de pe TPU nu au citit tot coranul?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Thunderstruck):

Ai vazut pe unu sa spuna ca a devenit crestin citind coranul cum abereaza domnul doctor?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WhatheWow):

Bla bla bla, scrie ca ai devenit ateu cititnd cateva versete din geneza nu biblia

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru rocco09):

Eu am citit-o toata stimabile, ti-am dat doar un exemplu de unde incep aberatiile, inca de la inceput!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WhatheWow):

Nu vreau sa iti pun la indoiala cele spuse ...doar da/mi voie sa nu te cred

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ca ei nu au citit-o never biblia daca ar fi citit-o nu sar mira

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru 1libercugetator1):

Esti troll!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca Dumnezeu nu exista si eu cred in El, nu pierd nimic insa daca El exista si eu nu cred in El atunci am pierdut totul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Gabbriell):

Dar daca dupa moarte dai de alt zeu decat Dumnezeu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Gabbriell):

Urasc oamenii care cauta un profit in orice!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează