|

De ce spune iahve ca in afara de el nu e nici un mantuitor?Isaia 43:10, se spune că „…înainte de Mine n-a fost făcut nici un Dumnezeu, şi după Mine nu va fi"

„Dar Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău, din ţara Egiptului încoace. Tu cunoşti că nu este alt Dumnezeu în afară de Mine şi nu este alt mântuitor în afară de Mine."

„Pe acest Isus, Dumnezeu L-a înălţat cu puterea Lui şi L-a făcut Domn şi mântuitor, ca să dea lui Israel pocăinţa şi iertarea păcatelor."

„Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat şi pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu."

„singurul Dumnezeu" (Ioan 5:44)

10 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Știi ce mă mai întreb eu?
De ce credința că Iisus este YHWH e atat de răspandită în ciuda faptului că de fiecare dată când Iisus se referea la Dumnezeu spunea că el este altcineva, altundeva, care putea face lucruri pe care Iisus nu le putea face, care știa lucruri pe care Iisus nu le știa și care avea calități pe care Iisus nu le avea și care a făcut lucruri pe care Iisus nu le-a făcut ci doar a fost martor, cum ar fi creerea lumii. Iisus a vorbit mereu despre Dumnezeu la persoana a treia și cu el la persoana a doua, iar la botezul lui Iisus, Dumnezeu i-a vorbit lui Iisus la persoana a doua de asemenea. Iisus s-a și rugat la Dumnezeu și nu avea cum să se roage la el însuși. De asemenea epistolele spun că Iisus a fost prima creație a lui Dumnezeu și l-au numit numai mediator între oameni și Dumnezeu sau fiul lui Dumnezeu, dar niciodată Dumnezeu în persoană, iar Iisus însuși le-a interzis apostolilor săi să îl numească Dumnezeu.

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Evreii sunt un popor trăind printre altele, fiecare având zeii lor.
Aveau nevoie de un zeu al lor, care să le dea identitate.
Dumnezeul tău, al tău, popor israelit, altul ( al altor popoare) nu este și nu va fi. Singurul Dumnezeu, unic, îi exclude pe toți zeii altor popoare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In primul rand, cred ca se vorbeste de mantuiri diferite. In VT mantuire inseamna salvare dintr-un pericol, si mai ales salvarea evreilor dintr-un pericol care ii impiedica sa respecte poruncile. In NT, mantuirea e o salvare de pacate care duca la ceva viata vesnica, ma rog, ceva ce nu prea pot vizualiza. Din citatele date de tine, se vede ca NU se credea ca Isus este Dumnezeu, totusi se credea ca mantuieste. Pana la urma si-au dat seama de contradictie, si au zis ca de fapt Isus e acelasi cu Iahve. Dar urmele intregului proces au ramas in text. Ei, multi vad, putini cunosc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru minrest):

Si au zis ca de fapt Isus e acelasi cu Iahve.
Așa s-a și întâmplat, au zis. Când au zis, noua religie și-a dobândi o autoritate pe care nu o avea.
Dar urmele intregului proces au ramas in text. Perfect, se vede că este un proces, o procedură umană, e perfect, ai spus lucrurilor pe nume, Dumnezeu creat de om.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cine face ceea ce a spus Iisus face ceea ce a spus Dumnezeu, pentru ca Iisus face voia lui Dumnezeu. De ce crezi ca Iisus a murit pe cruce?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu inteleg problema aici... Dumnezeu nu e 1+1+1=1, ci e 1x1x1=1... Adica Isus este Dumnezeu. 1= Isus; 1 = Tatal; 1 = Duhul Sfant. 1x1x1= Dumnezeu. Si da, Isus este singurul Mantuitor adevarat, este si Dumnezeu, Dumnezeu este Iehova, Isus este Dumnezeu, este si mantuitor, deci asta inseamna ca Dumnezeu este singurul mantuitor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Stiu foarte bine ca daca unele din raspunsuri vad ca inclina spre delimitarea dintre Dumnezeu si Mantuitorul Iisus asta vine in primul rand din faptul ca persoanele respective sunt iehoviste ( @anonim14653 ).

Scriptura este insa categorica. Despre Dumnezeu Fiul spune: "Ci S-a deşertat pe Sine, chip de rob luand, facandu-Se asemenea oamenilor, si la infatisare aflandu-Se ca un om,"
- Daca Fiul e numit,, Dumnezeu fiind in chip" asta inseamna ca si-a asumat temporar smerenia de bunavoie, din ascultare dar si iubire fata de Tatal (pentru lucrarea de mantuire a oamenilor).
- Daca Fiul a acceptat de bunavoie sa primeasca pe langa firea divina pe care o avea ("Dumnezeu fiind în chip") si pe cea umana ar fi o josnicie pentru cineva Sa-L trateze doar ca om pe Cel care "a facut şi veacurile"(Fiul), pe Cel Care a creat totul- Creatorul tuturor.

Greseala confuziei provine din faptul ca iehovistii si nu numai incearca sa incadreze in limitele stricte ale stereotipurilor mintii lor pe un Dumnezeu care creeaza lumea si toate tainele ei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AdiTorrent7):

Omule iahve este numele zeului tau, anonim este ateu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In anumite locuri în Sfanta Scriptură Fiul lui Dumnezeu este direct asociat lui Yahve. In alte versete biblice este direct si indirect numit a fi "Atotţiitorul":
- "Pentru că ÎNTRU EL (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El. 
Coloseni 1, 17. El este MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE şi TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE."- Coloseni 1, 16.  

"Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT." - Ioan 1, 3.  
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."

În cartea profetului Isaia, Dumnezeu MÂNTUITORUL este prezentat în cap. 53 ca fiind EBED-IAHVE. Este prezentat acolo "rolul" umilitor pe care Dumnezeu Fiul avea să-l poarte pentru a deveni MÂNTUITOR, pentru a deschide calea unei reale ridicări a firii umane, prin UMANITATEA asumată la un moment dat de bunăvoie de Dumnezeu Fiul, pentru că jertfa nimănui altcuiva nu ar fi avut acea valoare mântuitoare necesară.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AdiTorrent7):

Nu este adevarat asa ceva, in isaia nu este prezentat iisus

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează