| giuliaaaV a întrebat:

Dumnezeu exista sau nu? As dori si argumente de ce da sau de ce nu.Nu vi se pare ca e o inventie? Si voi ce credeti, ca exista viata de dupa sau dupa ce murim ce se intampla?

Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Noi nu trebuie să mergem la diavolul să întrebăm despre Dumnezeu. Adică greșim dacă întrebăm pe cei necredincioși despre credință, despre Dumnezeu. Ei nu doar că n-au nicio legătură cu Dumnezeu, dar cei mai mulți sunt chiar vrăjmași ai lui Dumnezeu. Și vrăjmași ai lui Dumnezeu sunt și aceia care amestecă pe Dumnezeu cu natura prin panteism, sau Îl amestecă cu tot felul de credințe personale adunate din tot felul de religii creștine și non creștine.
Prin Duhul Sfânt, Dumnezeu Se va descoperi oricărui suflet sincer. Și va face lucrul acesta atunci când Dumnezeu găsește cu cale, și nu când dorește omul.
Existența lui Dumnezeu este dovedită de El prin natură, prin întruparea Domnului Isus și prin Sfânta Scriptură. Biblia spune că Dumnezeu a pus în toți oamenii chiar și gândul veșniciei. Dar oamenii egoiști interpretează veșnicia după poftele inimilor lor păcătoase, care nu au fost sfințite de Dumnezeu. Părerea noastră despre Dumnezeu, ca oameni născuți în păcat, este una denaturată, pentru că așa ne-am născut toți. Omul trebuie doar să se lase atras de Dumnezeu și va fi sfințit prin Duhul Sfânt care va coborî peste un astfel de om și va schimba gândirea și sentimentele despre Dumnezeu. Sunt unii care trăiesc în vrăjmășie cu Dumnezeu chiar până la moarte. Noi nu trebuie să fim printre aceștia.

| TeiubesteDumnezeu a răspuns (pentru anonimg):

Dumnezeu vorbește omului când într-un fel când în altul, dar omul nu ia seama zice în Scriptură, mai zice in altă parte trezește-te tu care dormi referitor cu ce spui tu ca Dumnezeu se descoperă oamenilor nu cand vor ei când vrea El, mai zice in altă parte "Azi cât auzi Cuvântul"

22 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Dumnezeu e Natura (Deus sive Natura).
Natura exista.
Deci Dumnezeu exista.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Sursa biblica a panteismului: Faptele Apostolilor 17:28.

| sierra1 a răspuns:

In mintea multora, in mod cert da.
Si totuși nimeni nu l-a intânit/văzut/. Nu e nimeni in situația asta in afara celor ce debitează baliverne cum de exemplu un habotnic zicea "păi nici curentul electric nu e vizibil dar există"

| anonim_4396 a răspuns (pentru sierra1):

Unele persoane au avut experiențe în apropierea morții. Dar, pot fi din cauza lipsa oxigenului în creier.

| sierra1 a răspuns (pentru anonim_4396):

și ce are... cu prefectura?

| Cipi1212 a răspuns:

Dumnezeu există, viața după moarte există, extratereștrii există!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu există dovezi directe și verificabile științific pentru existența unei ființe supreme. Big Bang-ul, teoria evoluției și legile naturii pot explica originea și diversitatea vieții fără a apela la o entitate divină.
Eu sper să nu existe nimic după moarte. Să ajungem în groapă și aia e.

| angel6lust a răspuns (pentru anonim_4396):

Și dacă te cremează după moarte?

| anonim_4396 a răspuns (pentru angel6lust):

Poate și să mă arunce la gunoi după ce mor. Nu mai depinde de mine după ce
dau colțul ce se întâmplă cu trupul meu.

| just4ubr2015 a răspuns:

Dumnezeu exista de aia te-a facut asa frumoasa

| angel6lust a răspuns:

Fiecare să creadă în ce pana mea vrea el. Nu consider credința nimănui ca fiind irațională. Și-apoi zicea un om tare înțelept: `see your friends fall/hear them pray to the God your country denies` - să-mi dați o bere dacă nu ne apucăm cu toții să ne rugăm dacă vine războiul, pana mea.

În general, omul simte o siguranță în Divinitate - oricare ar fi ea.

| Năsăud a răspuns:

Deja ai dat singura răspunsul.
Crezi ca e o invenție si doar vrei sa-ti confirme careva.
Eu cred că Dumnezeu există și sunt foarte convins de asta.
Dar unii considera prosti pe cei ce au construit atâtea biserici și vad totul ca o iluzie.
După moarte vei da răspuns lui Hristos pentru tot ce ai făcut.

| giuliaaaV explică (pentru Năsăud):

De ce crezi ca exista?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Năsăud):

"După moarte vei da răspuns lui Hristos pentru tot ce ai făcut."- deja exagerați voi, cu religia voastră. Dacă e așa bun, de ce să îi dăm explicații pentru ce am făcut/nu am făcut? Dacă este bun, trebuie să înțeleagă.
Chestia asta cu Dumnezeu e o păcăleală proastă ca noi, oamenii să fim mai buni.

| giuliaaaV explică (pentru anonim_4396):

Trebuie sa fim cat de cat buni si sa respectam, dar nu trebuie neaparat sa urmam tot ce scrie in Biblie.

| Năsăud a răspuns (pentru giuliaaaV):

Nu pot să explic.
E ceva profund dar nu e rațional, poate e in primul rand in inima.
Chiar azi ma gândeam ca omul se vindeca cu lut și argila.
Și doar omul a fost făcut de Dumnezeu din pământ.
Iar dacă pui lut pe răni se vindeca foarte foarte repede.
Știu asta de la un om ce face sobe si toată ziua are mâinile in lut.

| Năsăud a răspuns (pentru anonim_4396):

Da,este bun și înțelege.
Doar ca nu acceptă obrăznicia celor ce greșesc și apoi sunt sfidători

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

Hmm... nu. Pe unii oameni religia ii face mai rai. In alte tari crestinii, musulmanii si hindusii se omoara unii pe altii din cauza diferentelor de religie.

| doctorandus a răspuns (pentru Năsăud):

Daca crezi ca toti crestinii sunt pacifisti inseamna ca n-ai cunoscut prea multi crestini.

https://en.wikipedia.org/wiki/Anti-balaka