Ecea draga Dumnezeu a creat omul, dupa chipul si asemanarea Sa. Apoi a facut pentru om un ajutor potrivit.Nu conteaza culoarea fetei,toti suntem oameni, avem ratiune, inima si suflet.El nu avea nevoie de oglinda(stie totul).La inceput, Adam si Eva au fost perfecti.Dar din cauza pacatului au venit peste om consecintele neascultarii care l-a degradat pe om.
Simplu ...pentru ca biblia e scrisa de oameni, si la vremea aia oamenii se inchinau la ea ...acum oamenii se trezesc
@nicusor91 de ce ar trebui un agnostic să ştie asta? El a spus că ştie mai multă religie decât 99% din populaţia României. Poate e o exagerare, dar e de ajuns să ştii câteva ritualuri, câţiva îngeri şi câţiva sfinţi şi deja ştii mai mult decât 90% din populaţia României. Majoritatea sunt creştini doar de ochii lumii, nu ştiu nimic despre religie şi cu siguranţă multi nu sunt siguri de existenţa zeului lor.
'Si inca ceva, 2 oamnei a-u fost perfecti, Adam si Isus fiul lui Dumnezeu cel prea inalt' Nimeni n-a fost perfect. Unu la mâna, ăştia doi sunt doar persoaneje dintr-un basm. Doi la mâna, din punctul meu de vedere nici în basm nu reprezintă perfecţiunea, nici nu se apropie de ea măcar. Ştii de ce? Pentru că perfecţiunea e relativă şi imposibilă de atins.
Btw, dacă tot spui că fiu zeului tau e atât de perfect, vrei măcar să-i scrii numele corect? E Iisus, cu doi de i, nu 'Isus'. Să nu mai spun că eşti şi agramat('a-u fost', really dude? Şi aş putea să mai enumăr multe alte greşeli dar cred că asta e de ajuns, spune tot). Have a nice day!
Da' si de unde stiti voi ca Dumnezeu a fost barbat? Va-ti uitat cumva pe sub vesmintele prea sfinte?
Daca e sa o luam ad litteram primul om n-ar fi fost Adam, ci o fiinta umanoida din care dupa s-au separat Adam si Eva. Ca si cum ai rupe o foaie. Nu o parte a iesit din cealalta, ci doar s-au separat. Motivul cel mai probabil este ca lumea ar fi fost prea trista daca singura optiune ar fi s-o faci singur, sa nasti si sa ingrijesti plodul singur, sa iti cumperi tigari singur etc.
Daca e s-o luam logic Biblia e cea mai creativa carte de basme scrisa vreo data.
Comparația nu este de natură fizică, ci spirituală:
Chip = identitatea sfințeniei Lui Dumnezeu; vezi Efeseni 4:24.
Asemănare = Capacitatea de a gândi și capacitatea de liberă alegere " liber arbitru "; vezi Romani 12:2; 1 Corinteni 7:31; Coloseni 1:15.
Pai asiatici, negri...rromi toti suntem la fel, avem cu toti ficat,rinichi... pancreas.
s-a gandit sa ne dea sexe diferite ca sa ne reproducem, nu se chiar contrazice cu ce spune, si cu oglinda
s-a uitat in apa si s-a vazut
pentru ca daca am fi perfecti am fi cu totii la fel, si daca am fi cu totii la fel ar fi urat si monotoc, gandeste-te ce ar fi lumea fara prosti? de exemplu.
Cred ca ai uitat ca El, la inceput, crease un barbat. Ulterior a creat femeia pentru ca oamenii sa se poata inmulti. Dumnezeu nu are nevoie sa se inmulteasca.
"Dumnezeu ne-a creat dupa chipul si asemanarea sa"
DA! in sensul ca ne-a creat cu calitatile lui (iubire, intelepciune, etc). Si nu suntem perfecti pentru ca parintii nostri, Adam si Eva au facut ce nu trebuia, transmitandu-ne "boala" adica pacatul.
Dumnezeu l-a creat pe Adam dupa asemanarea lui, iar pe Eva dupa asemanarea lui Adam.
Partea cu perfecti e simpla, oricine o stie asta, e o poveste veche celalate nu stiu.
Este adevarat ca am fost creati dupa chipul si asemanarea s-a,insa s-a referit la faptul ca, atunci cand a coborat in lume, a fost sub chip de om.Geneza spune ca prima data a creat pasari,animale si natura apoi a creat pe Adam (barbatul) sa le ingrijeasca,insa vazand ca este singur din coasta s-a a creat femeia pe Eva,insa odata ce ei au pacatuit,cu marul interzis, au fost trimisi in lume, asa oameni nu mai sunt perfecti.
El este barbat din cate se stie. Cum sa se gandeasca i-a facut lui adam pe cineva sa nu fie singur, nu conteaza cum aratam in interior suntem toti la fel. El stie totul, nu are nevoie de oglinda. Nimeni nu e perfect decat el, noi suntem prea pacatosi sa ajungem undeva.
Pai, eu unul nu cred in chestiile astea, sunta gnostic, dar au fost inventate logic, adica:
Eu cred ca se refara ca semanam cu el in sensul ca avem 2 maini, 2 picioare, 1 cap etc. Fiecare omul e unic in felul sau, deci nu ar avea cum sa fie o asemanare prea mare.
Se spune ca omul a fost perfect inainte ca Adam si Eva sa muste din acel mar, dupa ce au facut pacatul neascultarii lui Dumnezeu, ei au fost izgoniti din gradina raiului.
Cred ca stiu mai mult despre religie decat 99% din "credinciosii" din Romania.
Inainte noi eram un popor, vorbeam aceeasi limba, desii nu prea sunt documentata stiu ca a existat un cutremur mare iar atunci poporul s-a despartit.De aceea acums untem si negrii si asiatici si romani etc.
Buna Ecea
Cand Dumnezeu a spus ca ne-a creeat dupa chipul si asemanarea lui,nu se facea referire la sexe.El nu are nevoie de oglinda,El este totul tot ce vezi si chiar ce nu vezi(vantul) este creeatia lui
Nu suntem perfecti deoarece Prima femeie(EVA)A pacatuit, mancand din fructul interzis, cand Dumnezeu le-a dat gradina Edenului, el a spus: "Puteti manca din orice pom doriti dar din cel din mijlocul gradinii nu aveti voie.In ziua in care veti manca din acel pom, veti muri negresit"(o zi in ochii lui Dumnezeu sunt 1000 de ani pamantesti)Si asa a inceput omul sa inbatraneasca si sa moara.
Mike23 nu te mai afirma ca 99, 9% din ce ai spus sunt porcari si eronatii,aberatii si exagerari. Daca sti atata religie spune-mi si mie te rog Care este numele celui ce a trait cel mai mult si cati ani a trait? si bine inteles spune-mi in biblie Carte capito si verset!
Daca nu, te rog sa iti ti afirmatile doar pentru tine.
"Cei ce se cred intelepti si ne asemuiti, ajung adeseori la picioarele oamenilor modesti"
Si inca ceva, 2 oamnei a-u fost perfecti, Adam si Isus fiul lui Dumnezeu cel prea inalt
Nu trebuia sa aiba oglinda este a tot stiitor.
Nu suntem perfecti fiindca viata asta este doar un hop care trebuie sa-l trecem si Domnul ne va spune doar la judecata cu ce am gresit ce am facut bine, daca eram perfecti viata pe pamant nu mai exista. Daca vrei sa fii mai lamurit citeste cartea "Facerea" din "Sfanta Scriptura".
Nu are cum ca dumnezeu sa fie unisex pentru ca Sfanta Treime spune : Tatal, Fiul si Sfantul Duh.
Domnul, cel mai probabil, s-a gandit sa lase doua sexuri pentru a ne putea inmulti si ca o parte din emotiile noastre sa poata sa infloreasca (iubirea).
Si de ce unii sunt negri unii albi si unii asiatici nu vom putea afla niciodata.
Sper ca te-am lamurit.
Nu suntem perfecti, dar vom avea un trup perfect dupa aceasta viata. Trupul imperfect face parte din incercarile prin care trebuie sa trecem. Da, Dumnezeu e barbat, fireste, dar nu te-ai intrebat niciodata daca El e sau nu singur?