|

Dumnezeu poate fi doar inchipuit sau imaginat de catre om? Dumnezeu e doar un personaj imaginar?

73 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

In sfarsit un om care a pus punctu pe i. Normal ca e imaginar, altfel nu eram si noi mai bine?

| explică (pentru Liviu):

Interesant este ca in biblie dumnezeu insusi se autodefineste ca personaj imaginar pentru om.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Meme10Memu):

Vreau sa vad si eu unde. Nu mai vorbi aiurea!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Ephraim):

Dumnezeu spune in biblie ca nu poate fi văzut de către om. Omul are nevoie sa vadă si astfel dumnezeu nu-i lasa omului decât posibilitatea de a-si imagina pe dumnezeu in loc să-l vadă pe dumnezeu. Așa au apărut miile de religii si diferite figuri de zei care mai de care mai amuzante sau mai înfricoșătoare potrivit cu imaginația omului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Meme10Memu):

1. Nu poți să vezi ce fel arată casa ta, decât după ce ai pus cărămidă peste cărămidă. Până atunci poți doar să ți-o imaginezi. Doar dacă ai construit-o bine, ca să nu se dărâme în timpul construcției, vei ajunge să o vezi la final.
2. Nu poți să știi cum va arâta prăjitura ta, decât dupa ce ai gatit-o, până atunci poți doar să ți-o imaginezi. Și va ieși bună doar dacă ai făcut bine in fiecare pas al rețetei. Nu dacă ai lăsat-o 4 ore în cuptor, il loc de 30 de minute.
Nu poți să știi cum va arâtă copilul tău, decât după ce va fi nascut, până atunci poți doar să ți-l imaginezi. Și v-a ieșii bine, atunci când știi că l-ai conceput corect (adică așa cum se face, nu tu împreună cu un scaun, un bărbat sau un animal).
3. Nu poți să îl vezi pe Dumnezeu, decât după ce ți s-a terminat firul vieții, dacă ai fost bun și ai făcut totul cum trebuie!
Iar acum, vezi tu?
Așa sunt toate. Așa au fost făcute să fie. Așa au fost scrise. Așa și-a dorit Domnul. A făcut un început și un sfârșit pentru toate, apoi i-a dat sens. Adică te naști și mori, dar în timpul vieții, sensul tău e să faci bine, iar singurul bine este dacă respecți rețeta cum trebuie; pentru o viață bună și fericită, Biblia îți stă la îndemână, ea este cuvântul Domnului.
Altfel de ce trăiești? Pentru ce te-ai născut, și pentru ce mori? De ce nu ai o viață de robot, programat să faci ceva anume ci ești liber? Vezi? Nu poți da tu răspunsurile acestea, insă Dumnezeu ți le oferă. "Cine are urechi de auzit, să audă". El te-a făcut liber, nu un robot. Te-a lăsat să alegi dacă să faci bine sau rău, dacă să crezi sau nu, e alegerea ta ce faci, dar vei fi pedepsit dacă faci rău însă. Exact așa au fost Adam și Eva, care până atunci stăteau în aceeași grădină cu Dumnezeu; citat din Biblie, cu biblia în mână >>"Din toți pomii din rai poți să mănânci, Iar din pomul cunoștinței...2008 - 2108 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Liviu):

Ei bine, daca El ar fi imaginar, si noi am fi la fel doar ca nu ar exista cineva care sa ne imagineze.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru CuriosulusoiruC2):

Parerile is impartite, eu asta cred, ca nu exista.Acum lumea poate crede orice. Oricum instinctul de turma nu e doar la credinta, e cam peste tot, sub mai multe forme happy Oameni care vor sa se rupa de turma si au alte idei diferite de ceilalti oameni, de obicei is pusi la zid si persecutati happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Liviu):

De obicei ideile se impun cu arma sau cu forta. Daca nu functioneaza cu viclenia se apeleaza la forta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Liviu):

Imaginea de victima pe care ti-o faci nu un argument ci o scuza. Faptul ca esti diferit poate fi sau poate nu fi un lucru bun. Eu cred ca unii fac asta de ochii lumii. Prin "a fi diferit" am ajuns la legalizarea homosexualitatii si ai celorlalti din LGBT, droguri... Nu-ti zic sa fi la fel si sa cauti sa fii corect.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru CuriosulusoiruC2):

Adevarul e relativ.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
72 răspunsuri:
| a răspuns:

Dumnezeu e un termen care defineste ceva, pentru uni dumnezeu este natura, nu poti dovedi ca nu exista natura, pentru mine ca ateu dumnezeu face parte din nevoile acelui copil care cauta sigurante, astfel acel copil devine un adult cu siguranta aia, vezi tu nu ne place haosul, asa ca dumnezeu face ordine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RAY):

Sa inteleg ca dumnezeu e doar un simbol al lucrurilor bune percepute de fiecare om in parte si in felul omului in cauza. Daca vede un peisaj frumos zice ca dumnezeu e natura. Daca e deznădăjduit considera siguranta ca un dumnezeu. Daca i se pare ca exista undeva ordine numește acea ordine dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Măi, eu nu știu cum să vă zic, dar și înainte de a cunoaște pe Dumnezeu nu eram ca voi.
Dacă eram preocupat de astfel de lucruri aș fi căutat toate metodele de a descoperi adevărul cu privire la existența lui Dumnezeu. La mine ori e, ori nu e; cale de mijloc nu există.
Dumnezeu mi S-a descoperit nu pentru că eram preocupat de El. Dar dacă aș fi fost preocupat, repet: aș fi folosit orice metodă pentru a cunoaște adevărul. Că este o aberație să te închini sau să crezi ceva ce nu există. Dar un mai mare rău decât acesta este trăirea în indiferența atunci când zvonul despre Dumnezeu ne ajunge la urechi.
Noi trebuie să căutăm să cunoaștem adevărul cercetând fiecare în mod personal cum stau lucrurile. La început mă întrebam: "Oare chiar există Dumnezeu?" Continuând cercetările, întrebarea s-a transformat în: "Doamne, Tu chiar exiști cu adevărat?"
Dar dacă ne luăm după cercetările altora vom muri la fel cum ne-am născut.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonimg):

Si l ai vazut? Ai pus mana pe el? Pana nu vii cu acesta dovada poti scrie si 20 pagini despre cum l ai descoperit tu, ca in final tot imaginar e.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonimg):

Si cum "ti s-a descoperit"?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru suntserios):

Mm... l-am vazut. Tu vezi cu ochii tai emotiile, de ex? Le vezi ca pe ceva material? Nu, ele se arata prin mimica noastra, prin comportamentul non-verbal.
Exista, dar nu se vad.
Apropo, ma faci sa imi amintesc de ce a spus un om renumit de stiinta, pe cand era student.
Profesorul lui spunea ca Dumnezeu nu exista. Cerea dovezi ca exista, vizual. Atunci studentul lui a replicat: " colegi, eu nu cred ca Domn' profesor are creier." Toti se holbau la el. El a zis : " eu nu vad creierul domnului profesor. Ii vad capul, dar nu creierul. Pana nu.mi-l arata sa pot pune mana pe el, nu cred"
Interesant, nu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru suntserios):

Daca ai fi știut măcar 1% despre Tatăl, ai fi știut că nu îl poți vedea niciodată în această viață. Așa cum nu vezi aerul, dar poți să respiri. Așa cum inima ta, deși nu ai văzut-o niciodată a băut mereu pentru tine și a existat. Însă ai simțit-o, iar pe Dumnezeu îl putem simții cu toții; Lăudat fie numele Lui! Dacă vrei îți spun eu cum.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e deloc interesant. Corpul uman e studiat. Se stie ca exista creier in cutia craniana. E absolut stupida analogia.
Cat despre emotii, wtf, te contrazici singur, tocmai ai zis cum sunt vizibile, prin comportament, mimica, tonul vocii samd.
Mai baga o fisa ca nu ti a iesit

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ephraim):

Pai stii de ce nu îl pot vedea. E simplu. Ca restul miilor de zei e inventat de popor. Dumnezeu acum vreo 2000 ani.

Terminati cu analogiile astea de 2 lei. Aerul il simti, ii este studiata structura moleculara si te pocneste peste moaca cand sunt diferente de presiune.
Analogia cu inima e absolut stupida. O vezi la ecografie, corpul unam e studiat se stie exact unde e si ce rol are. Sa mai zic ca se fa operatii sau ca bataile ei se simp si se aud?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru suntserios):

Am mai zis si in alte locuri, si o repet oridecateori este nevoie: noi oamenii suntem fiinte si spirituale, nu doar fizice. La fel este si Dumnezeu.
Este scris ca duhul fara trup este nimic, si trupul fara duh tot nimic nu este. Noi comunicam cu lumea inconjuratoare -si noi unii cu altii- prin acest duh al nostru. Perceptia este ceea ce Biblia numeste "duh". Dar eu raman la expresia Bibliei pentru ca intelesul lucrurilor este mai usor. Trupul este doar un vas al fiintei vii, al duhului nostru. Altfel am fi doar roboti.
Iar Dumnezeu comunica cu noi (cu duhul nostru) prin Duhul Lui. Nu putem sa numim Duhul Sfant al lui Dumnezeu ca fiind perceptie, deoarece Duhul Sfant este o Fiinta, este a 3-a persoana a dumnezeirii. El poate lua diferite forme (porumbel, flacari de foc). Pe cand duhul nostru ramane doar perceptie.
Trupul nu poate fi intristat, dar duhul nostru da. Si la fel si Duhul Lui Dumnezeu.
Astfel de lucruri nu le putem invata peste noapte.

Eu am cunoscut pe Dumnezeu in mod spiritual. Nu L-am vazut cu ochii fizici, nici nu L-am putut pipai. Dar am crezut ca El este. Daca vad un om, stau si ma intreb daca este unul sau unul rau. Dar cand am cunoscut pe Dumnezeu am stiut ca El este. O multime de crestini se roaga lui Dumnezeu. Cum fac ei acest lucru fara sa fi vazut pe Dumnezeu? Eu am facut acest lucru fara ca cineva sa-mi fi vorbit de El. Este inexplicabila comuniunea cu Dumnezeu, prezenta Sa. Aceste lucruri depasesc capacitatea de intelegere a fiintei umane.
Pe de alta parte, cine iti zice "crede si nu cereteta", eu zic ca mai bine sa ai incredere intr-un nebun decat intr-un astfel de om, crestin fiind sau nu.
Oricum ar fi, noi nu putem sa intindem cercetarile noastre despre Dumnezeu mai mult decat ni S-a descoperit El. Aceasta tine de experienta fiecarui individ in parte. Asta nu inseamna "crede si nu cerceta". Dumnezeu ne-a facut fiinte inteligente, ne-a creat sa traim prin cercetare si descoperire -atat aici pe pamant, cat si in vecurile...1993 - 2002 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonimg):

Deci, tu nu ai auzit niciodata de dumnezeu. Nu ai fost botezat creștin, nu ai fost la biserica, nu ti a bagat nimeni povesti cu zei pe gat, nu ai crescut in mediu crestinesc, nu ai auzit niciodata de religia ortodoxa. Dar intr o zi, l ai descoperit tu? Asa e? Daca imi zici ca e asa bravo tie, dar ma indoiesc amarnic. Pentru ca in realitate acum ceva ani cineva la inventat pe acest dumnezeu, ca fiind unul din miile de zei din lume. Si de aici ideea de acest dumnezeu a fost propagata, prin violenta de multe ori. Miliarde de oameni sunt botezati creștini ca asa vrea familia si pe urma zic ca ei l au descoperit pe dumnezeu. Ca daca se nasteau in India il descopereau pe Shiva sau pe Buda samd. Eu zic ca mai bine afirmi ca tu te rogi la un personaj care ti a fost ales de mai multi factori. Si ca personajul ala te face pe tine sa te simti ok. Asa cum eu vb cu masina cateodata, ca na... Asta e o afirmatie cu care as rezona in totalitate. Restul baliverne.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru suntserios):

Ceea ce tu nu știi însă, dar ai aflat acum. Este că noi nu suntem doar trupuri; ci și suflete.
"Cine are urechi de auzit, să audă".
Nu îl poți vedea, pentru că nu încerci. Cauți toate motivele să negi înexistența lui; încerci imposibilul. Căci toți care citesc asta și chiar acum decid să îl accepte pe Dumnezeu, toți îl vor întâlni. Tatăl lor îi iubește, și nu se ascunde de ei, nu îi selecteaza, cel mai mare pacatos nu este decat cel mai iertat fiu al Lui.
Uite fratele meu:
Noi doi suntem aici, pe un pământ urât și uscat, iar în spatele nostru sunt milioane de oameni. În fața noastră e un râu, eu îl trec, merg mai mult; și acolo văd grădini, animale de toate felurile, flori de toate felurile, frumusețile naturii.
Eu mă întorc și le spun tuturor cele văzute. Tu insă le spui tuturor că nu este adevărat, căci tu nu ai mai văzut asta, deci nu există.
Eu insă le spun că "Cine are urechi de auzit, să audă", iar cine dorește, chiar acum poate veni după mine. Râul nu este decât modul meu de a exprima o barieră, poate fi și o linie imaginară.
Vezi tu, aceasta este diferenta intre noi. Tu vei sta pe o parte a raului, incercand sa cauti o viata intreaga motivele necesare pentru negarea a ce este acolo, si vei cauta in vorbele mele, si vei spune: "Ha! ieri ai spus că ai văzut o floare roșie, lânga aceea floare albastra! Iar acum ca este un roșu de neimaginat, langă acea floare albastră. esti un mincinos!".
Ei bine, dragi cititori ai acestui mesaj, acel Râu, barieră, linie imaginară sau orice v-ați imaginat voi este insusi rugăciunea pe care o puteți face chiar și acum; nu este letala. Căci Dumnezeu există dincolo de ea! "Cine are urechi de auzit sa auda"!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru suntserios):

Am crescut intr-un mediu crestin; am crescut in mijlocul unor ortodocsi care mergeau de doua ori pe an la biserica, dar in rest traiau impotriva pricipiilor bisericii. Fara voia mea si nesilit de nimeni am fost si eu ortodox. Deci cunostinta de Dumnezeu nu aveam nici pe sfert din cat ai tu acum, atat datoritei varstei cat si datorita dezinteresului pentru lucrurile spirituale.
Atractia pentru Dumnezeu a avut loc in timpul armatei, cand citeam cartea "Genoveva". Dupa eliberare, am avut aceeasi experienta ca si fata din titlul cartii; iar acest lucru l-am descoperit mai tarziu.
Am uitat de carte, si mi-am adus aminte denumirea ei dupa mai bine de 10 ani, si doar pentru ca unii imi cereau din curiozitate ce carte a fost aceea care m-a schimbat. Cunoasterea de Dumnezeu a continuat. Dar eu nu am recitit cartea, nici nu am mai vazut-o vreodata, nici pana in ziua de azi.
Cat desprea atractia fata de Dumnezeu, puteam sa ma opun. Dar nu am vrut sa ma opun.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru suntserios):

Exact. Nu poti vedea emotia ca pe un lucru, individual. Dar o poti vedea manifestandu-se. La fel, pe Dumnezeu nu il poti vedea cu ochii, dar il poti vedea manifestandu-se.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ephraim):

Ok, deci am concluzionat ca nu ai dovezi ca exista. Doar asa vrei tu sa iti imaginezi. Noutatea pentru tine e ca imaginația ta... E doar a ta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonimg):

Dupa cum spuneam. Ai crezut in dumnezeu ca asa ti s-a impus. Mai departe nu e nevoie sa continuam. Daca incercai toate religiile și ziceai tu ca dumnezeu e alesul mai discutam. Asa nu are sens.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Doar ca tu nu poți spune ceva concret despre manifestariile lui. Eu iti zic ca frica spre exemplu te face sa fugi, sa tremuri, sa transpiri samd.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonimg):

De ce pe îngeri i-a făcut inteligenți si capabili să-l vadă pe dumnezeu si pe oameni doar inteligenți?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru suntserios):

Religia e o scuza pentru câștig nemuncit pentru valorificarea nimicului a muncii zero sau a trandaviei sau a imaginarului a muncii neproductive sau simulate. rolling on the floor

Dumnezeu a făcut lumea din nimic material. Multi religioși vor sa facă bani din nimic crezând ca astfel il imita pe dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonimg):

Nu era mai corect pentru om ca dumnezeu să-l creeze imaterial si sa il poată vedea pe dumnezeu in loc sa si poată doar imagina?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Meme10Memu):

Chiar dacă suntem făcuți cu puțin mai prejos decât îngerii, noi ne bucurăm că suntem făcuți după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.
Îngerii sunt duhuri slujitoare; sunt puși în slujba noastră.
Găsești mai multe detalii despre îngeri în cartea "Adevărul despre îngeri" din aplicația EGW Writings 2.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Meme10Memu):

Doar îngerii pot vedea pe Dumnezeu Tatăl. Noi Îl putem vedea doar pe Domnul Hristos; nu acum, dar o să Îl vedem pentru că așa a promis.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru suntserios):

Ba pot. Cunosc niste tineri care au avut probleme serioase cu drogurile. Dependenti. Doar cu ajutorul lui Dumnezeu au scapat, si nu mai au nici o treaba cu ele. Asta e o manifestare a lui Dumnezeu in vietile lor. Sunt transformati, radiaza de lumina.
Ma cunosc pe mine. Am fost satanist. Stiu ce groaznic a fost cand ii slujeam lui satan. Nici o bucurie, pace si liniste. Doar groaza, ura si neliniste. Viata se ducea de rapa, si mi-as fi dorit sa ma sinucid. Mi se parea ca deja traiesc in iad.
Nici nu ai vrea sa stii alte lucruri. Ideea e ca Dumnezeu s-a manifestat in viata mea. Fara El...
Vointa nu te ajuta sa scapi de dependente. Dumnezeu da. Uite, manifestarea Lui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru suntserios):

Dumnezeu te face sa:
-iubesti pe cel care ar trebui sa il urasti (omeneste vorbind)
-sa ierti si sa uiti, asa cum El te-a iertat.
-sa raspunzi cu o floare, cand ti e arunca o piatra
- sa ai pace atunci cand toti in jurul tau sunt ingroziti
-sa fii rabdator cand ai tot dreptul sa te rastesti

Ar fi prea multe manifestari alr Lui de descris...

Dumnezeu te face o binecuvantare in loc de blestem.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

O persona cu un cod etic si moral bun face aceleasi lucruri din proprie vointa nu de frica sau pus de cineva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă la nivel molecular nu-L poți detectat, atunci nu există.
Excepțiă făcând mecanica cuantică.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru CookieDog):

Cand unui om ii cade o tigla pe cap isi imagineaza ca dumnezeu a lasat sa se intample. rolling on the floor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Exact, ca multi altii. Numai Budha a fost real, dar nu era zeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu... exista.
Uita-te in jurul tau, analizeaza natura, stelele, insusi trupul tau, si incearca sa iti dai o explicatie. Daca te iei doar pe tine, cat de complex esti facut, nenumaratele functii ale organismului tau, capacitatea de a gandi si de a face sute de conexiuni intr-o fractiune de secunda... pielea care ti se reface dupa o zgarietura. milioanele de celule care se schimba zilnic, si apar unele noi.
uita-te la plante. Dintr-o samanta iese noua planta, creste si devine o minune. De unde stie ea cand e timpul sa rasara, sa isi ia mineralele din sol, sa le transmita frunzei pentru a fi "gatite", apoi distribuite in mod egal plantei? E doar o intamplare? Atat de perfecta? Mirosul trandafirilor, adierea blanda a vantului, care face copacii sa tresara si sa freamate...
Daca accepti ca Dumnezeu (sau cum vrei tu sa ii spui, o divinitate, superioara noua) a creat toate acestea, atunci NU e imaginar.

Ma uit la mine, si iti pot afirma cu tarie ca Dumnezeu exista, si nu e imaginar. Daca nu era El, eram de mult timp o epava.
Da, poate ai nevoie de imaginatie ca sa il poti concepe, dar El exista.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Te uiti la tine si vezi cat esti de imperfect.
Te uiti la tine si vezi ca ai doua sfarcuri inutile, un rest de intestin care daca se inflameaza si il lasi asa duce la moarte sigura, 4 masele de minte care daca nu cresc cum trebuie, iti distrug toata dantura, restul de coada - coccisul-, si altele.
Ai o gramada de lucruri in tine care nu deservesc niciun scop, altul decat sa cauzeze suferinta.
Asa e, esti rezultatul unui creator retardat si rau - cea mai proasta combinatie de doua caracteristici pentru o entitate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Dacă dumnezeu nu e imaginar cum arată?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Eu cred in Dumnezeu.
-Daca la sfarsit se dovedeste ca nu exista - nu pierd nimic.
-Daca la sfarsit se dovedeste ca exitsa - castig. Enorm. Viata vesnica va fi in rai, si nu alaruri de Satan, cel care ne uraste atat de mult fiindca purtam chipul lui Dumnezeu.

Tu, daca nu crezi in Dumnezeu,
-daca la sfarsit se dovedeste ca nu Exista, rezulta ca nu pierzi nimic.
-daca la sfarsit se dovedeste ca exista: pierzi. Ajungi in iad.

Daca ar fi sa o luam asa, cine iese in castiga, si cine pierde?
Eu am sansa sa nu castig nimic, sau sa castig totul
Tu ai sansa sa nu castigi nimic, sau sa pierzi totul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Meme10Memu):

Arata superb... ti-o zic eu. Tocmai de aceea nu ar fi cuvinte sa Il descrii. Tu ceri o descriere omeneasca. El e divin.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Coccis = coada inceputa si neterminata? rolling on the floor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Ajung mut daca as încerca sa spun cum arata dumnezeu sau mi s-ar strica tableta daca as încerca sa scriu cum arata dumnezeu? Tu cum ti-l imaginezi pe dumnezeu? Un bătrânel, o nebuloasa intergalactica?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Meme10Memu):

Coccis = semn al evolutiei, nu inceputa si neterminata. A fost candva o coada, n-am mai avut nevoie de ea si iat-o astazi, doar un rest.
Ce-i asa amuzant, oricum?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Explicatia asta cu "n-a mai avut nevoie de ea" mi se pare o explicatie greu de acceptat. De unde au stiut celulele reproductive ca nu mai au nevoie de coada pentru celula ou ca produs al fecundarii?

Vorbeam din perspectiva unui dumnezeu imaginar si creator.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim_4396):

Pariul lui Pascal. Pacat ca e facut prin 1600 cand toate intrebarile de atunci aveau ca raspuns : "Dumnezeu", caci altfel ajungeai sa fii ars pe rug.

Asta doar ca un paragraf.
Adevarul e ca pierzi foarte multe in viata asta daca mergi pe aceasta premisa.
- trebuie sa ii iubesti pe toti, iar cand nu o faci, sa arati o bunavointa falsa fata de ceilalti
- trebuie sa iti negi invidia, cu ajutorul careia poti evolua
- miercurea si vinerea trebuie sa tii post, deci nu ai voie sa mananci nimic ce contine sau provine de la animal. (ma indoiesc ca vei zice ca tie iti plac foarte mult mancarurile pe baza de animale)
- trebuie sa mergi la biserica in fiecare duminica
- vei citi biblia ca sa te simti informat si probabil te vei uita la orice documentar pseudoreligios cu scopul de a te simti si mai informat

Iata, deci, din ultimele doua puncte cum vei pierde timp, timp sa evoluezi sau sa aduci un plus de dopamina in creier.

Deci, pierzi multe pe timpul vietii daca te consideri religios.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Meme10Memu):

Din cauza ca am ajuns sa stam in doua picioare, iar coada ne-ar fi incurcat.
Coada la mai toate animalele are rol de echilibru.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Meme10Memu):

Eu mi-L imaginez... Măreţ. Daca ma uit la stele, mi-L imaginez ca pe un Infinit. Daca ma uit la Ocean, mi-L imaginez ca pe 'ceva' de necuprins. Daca ma uit la Soare, mi-L imaginez stralucitor. Cand ma uit la apusuri, mi-L imaginez - "Magnific". Cand ma uit la un râu care susura, mi-l imaginez "Blând". Cand aud natura, mi-l imaginez "simfonie"
Cand ma uit la toate in ansamblu... El e armonia perfecta... cuvintele nu-L pot descrie. Totul totului tot ar fi putin spus.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Da și DA!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde despre ce zeu este vorba
Cel biblic a fost confundat la fel cum au facut bastinasii cu primii exploratori prin diferite parti ale lumii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da dumnezeu poate fi închipuit de om.
Dumnezeul din biblie e imaginar.
Dar o forță superioara exista, bineînțeles nu așa, adică sa stea sa vadă dacă mergi la biserica, sau când speli sau așa mai departe.
Acest "Dumnezeu" adică de fapt o energie superioara nu cred ca are timp sa se uite la toate furnicile de oameni de pe pământ din tot universul dacă fac păcate.
Dar ai auzit de legile fizicii și ale universului care nu pot fi încălcate? În ele sta o forță superioara coordonatoare, normal, doar ca nu e Cum e descris dumnezeul bibliei.
Forte superioare noua exista, întrucât noi nu le putem încalcă Cum ar fi gravitația și altele, pentru ca dacă noi am putea pluti atât de ușor de pe o planeta Îți dai seama ca nu mai aveam univers(caută pe net sa vezi cât rău face omul Terrei).
Deci în concluzie, dumnezeu din biblie e vreo 70% imaginar dar 30% din forță lui exista deoarece nu ne puteam ceea singuri și de aceea exista ordine în univers.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu nu există, e doar un personaj inventat de oameni pentru a avea un idol.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da! Cred ca aceasta întrebare a indignat câteva persoane. Pana la urma suntem un popor de credincioși, nu? laughing) Suntem oameni, suntem diferiți și este normal sa avem păreri diferite. Hai sa acceptam asta. Este deranjat cum acei "credincioși" încearcă sa ne convingă ca este greșit sa gândim ca Dumnezeu este imaginar și nu exista.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dumnezeu este adevarat, putem comunica cu el in orice secundă a orcărui loc de pe pământ prin intermediul rugăciunii. El îți poate oferii tot, iar cu cât ai credință mai puternică în el și ești mai puțin păcatos, cu atât se arată mai mult ție. Înainte să întrebi păcătoșii de pe TPU dacă există Dumnezeu, fă o rugăciune în care îi ceri lui să arate dacă exista sau nu. Credința pe tot parcursul vieții tale nu poate fi schimbata/influențată, de ce a spus un copil de 14 ani pe TPU, care este ateu pentru ca e la modă; esti mai puternic de atat.
Dacă vrei să te ajut să îl cunoști pe Dumnezeu, te voi ajuta eu, îți voi demonstra cât de real este el; Lăudat fie numele Lui.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ephraim):

Comunicarea presupune doi interlocutori. Faptul ca tu vorbesti cu un personaj imaginar care nu iti raspunde nu inseamna comunicare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru suntserios):

Dumnezeu îți răspunde însă atunci când:
1. Crezi cu adevărat în El.
2. Îi ceri să facă asta.
3. Te lepezi de păcatele tale, ca să fii curat; Căci de acum Duhul Lui Sfânt va locuii în tine.
Poți încerca, înainte să mai aduci argumente fără sfârșit și sens. Căci Tatăl Nostru care e în ceruri, există!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ephraim):

Deci, pai zi asa. Iti raspunde daca iti imaginezi tu ca iti raspunde. Asa da. Asa putem pica de accord. Tu intrebi, tu crezi ca iti raspunde, practic vb tu cu tine

Si vezi ca e invers treaba. Adu tu argumente cu sens ca exista. Nu analogii fara logica.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru suntserios):

Nu îmi imaginez că există. Eu întreb, și îmi răspunde. Însă nu pot exprima răspunsul Lui aici în scris pe TPU; așa cum nu pot exprima iubirea aici în scris pe TPU. Insă o simt, deși nu o văd. Va scrie omul indragostit o carte, in care incearca sa exprime in simplele cuvinte, ce e iubirea, si nu va reusi. Caci sunt cititorii care o simt altfel, ei au avut alte relatii de-alungul vietii, alte prietene, pentru fiecare a fost diferita. Pentru unul a constat in incredere, respect. Pentru celalalt in sensul vietii, caci fara o persoana iubita, viata lui era doar un lucru fara sens, trist. Pentru celelalte milioane de cititori insa altceva, iar pentru cel ce a scris cartea, ceea ce a insemnat pentru el. Insa un lucru este cert, că dragostea exista, fară sa o vezi. Dumnezeu este dragostea ❤
Dumnezeu este raspunsul, nu il pot exprima; Caci este infinit, inceputul si sfârsitul; alfa si omega! Insa iti pot spune ca il poti intalni, daca doresti, iar tu facand asta, vei intelege tot ce spun, printr-un simplu sentiment. In acelasi timp ai putea sa nu intelegi nici daca ti-as scrie atatea carți, că nu cuprinde planeta aceasta atat de multe!
Crede! Este Real, la fel ca respiratia ta. La fel ca viata ta! El insusi dandu-ti aceasta suflare de viata! Laudat fie numele Lui!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ephraim):

Lool, gata mi ai zis tu sa cred. Cred. Ok, am concluzionat ai cu tine. Nu ai dovezi, crezi ca asa ti sa impus si cam atat. Punct discutiei. Nu ai argumente, nu prea mai outem continua discutia

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru suntserios):

Care e atunci scopul vietii tale? De ce ai aparut? Pentru ce traiesti daca oricum vei muri?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ephraim):

Traim pentru ziua de azi, nu pentru vreun scop inexistent.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Pentru asta traiesti tu, nu exista "Traim" asta al tau. Nu toti suntem ca tine, iar daca tu nu ai un scop, nu inseamna ca nimeni de pe planeta nu mai are.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ephraim):

M am născut, probabil ma voi reproduce si voi muri. Asta e scopul tuturor fiintelor de pe planeta. E un scop mai nobil decat sa fii sclavul unui batranel de pe un nor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ephraim):

Bun, bun.
Unii mai traiesc pentru a face copii, altii pentru a descoperi, altii pentru a invata pe altii, altii pentru bani, etc.
Dar niciunul dintre aceste scopuri n-are vreo treaba cu prieteni divini imaginari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ephraim):

Bun. Cand iti da "aceasta suflare de viata"?
In ce stadiu al existentei tale iti sufla el viata?
Toate celulele reproducatoare din tine si din sotia ta sunt vii. Cand va inmultiti, zigotul imediat rezultat este viu. Fatul este si el viu. Copilul nascut dupa 9 luni este viu.
In care stadiu al facerii da Dumnezeu viata daca toate celulele alea sunt vii pe tot parcursul procesului?
E absurd sa isi insuseasca meritele pentru ceva ce nu face el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Pai si cine a creat celulele? Cine il creeaza? Tu? Pe tine cine te-au creat? Parintii tai? Dar pe ei? Totul pana la Adam si Eva; Iar ei au fost creati de Dumnezeul nostru.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Asta nu inseamna ca trebuie sa fii ca ei; Tu trebuie sa traiesti pentru Tatal in primul rand, iar apoi pentru ce a randuit el sa traiesti, ca doar de aceea te-a creat. Sa iti faci o familie frumoasa, tu cu sotia ta. El a mai spus: "creste-ti si va inmultiti" si multe altele. Principiul de baza e ca noi de asta facem tot ceea ce facem.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ephraim):

Multumesc, dar nu pot accepta oferta ta.
Nu am nici Instagram, nici chef sa vorbesc despre ceva ce stiu sigur ca nu exista.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează