|

E păcat dacă arăți semnul diavolului (ăla în care închizi degetul mijlociu și inelar )? De ce? De unde provine?

21 răspunsuri:
| a răspuns:

Prostii! diavolul nu are un semn si nu are legatura ca petagrame, cruci intoarse etc sau mai stiu ce prostii promovate prin filme. Sa vedem de unde a venit aceasta simbolistica si reprezentare a tapului ca fiind diavol, de la cavalerii templieri, atunci cand li s-a cautat motiv de blasfemie pentru ca averile lor uriase sa fie luate cu japca, trebuia gasit un motiv solid, iar in acele vremuri in care religia era mai presus de regi, motivul nu putea fi decat unul si anume BLASFEMIA si formele ei. S-a luat o scriere de-a unor templieri cumva tradusa voit gresit. Afinitatea templierilor cu musulmanii a determinat Biserica sa-i acuze de venerarea unui idol numit Baphomet, ei referindu-se mai mult ca sigur in scrierile lor la Mahomed (Mahomet) in drept, profetul lui Allah.
De la acest zeu pagan Baphomet avem deci capul de tap, pentagrama. Incapatanarea unora de a face uz de astfel de simboluri a creat NOTORIETATE, si probabil s-a ajuns ca acest semn cu degetul sa fie cumva atribuit tot religiei sataniste, care si l-au insusit pe acest zeu pagan cu cap de tap, dar sa nu uitam ca tapul apare si in alte religii antice de exemplu zeul PAN, o fi si asta tot simbol satanist? nu stiu dar eu cred ca oamenii au dat atribute acestor simboluri in asa fel incat diavolul a ajuns sa fie confundat cu zeitatile pagane!
GRESIT fratilor.
Biblia ne invata ca Diavolul a fost un inger deosebit pana la decaderea sa, el nu era urat si nici grotesc, el ea luminos si frumos, asemeni tuturor ingerilor, ingerii sa nu uitam ca sunt duhuri sfinte si nu pot fi reprezentate cu coarne sau alte chestii! Deci omenirea a interpretat si tot interpretat niste simboluri asa cum au considerat, pe acelasi principiu CA NIMENI NU A VAZUT VREODATA EXTRATERESTRII DAR CU TOTII NE-AM FACUT O IDEE DESPRE CUM AR PUTEA ARATA, de unde oare? de la notorietatea creata de unii prin desene, afise, filme etc! Daca mass-media iti da cu japca si te mai loveste si subliminal o sa le iei de bune.
Same *** si aici cum ca diavolul are coarne sau DUMNEZEU are barba si vine pe un ori nor! Cand vom cunoaste poate Creatorul o sa ne dam seama ca ceva imaterial nu se poate personifica intr-un desen sau fotografie.La fel nici diavolul nu se poate personifica, este un duh necurat de aceasta data care nu are forma marginita, este o fiinta invizibila, imateriala, cu toate ca la fel si biblia ne arata caci atat Dumnezeu cat si diavolul in anumite evenimente au putut lua o forma materiala de oameni sau personaje sa le zicem, dupa principiul prin care spiritele pot poseda persoane. Par aberatii dar au logica.Asa cum apa poate lua orice forma, in functie de obiectul in care se afla.
Un simbol nu-ti defineste neaparat actiunile. Svastica nu a fost dintotdeauna simbol nazist, fiind un simbol antic sacru in religiile asiatice.
O chestie de pe net sa va lamuriti de un aspect pe care unii poate nu-l stiti referitor iarasi la simboluri:
În esență, pentagrama este un simbol religios păgân. În zilele noastre, termenul „păgân" a devenit aproape sinonim cu divinizarea diavolului – o eroare gravă.
Consider ca rockul este cel care a promovat in exces acel semn cu degetul de care vorbeai si cum anumiti rockeri sunt sau promoveaza satanismul, iata cum a ajuns sa fie un zeu pagan considerat Lucifer si apoi sa fie identificat ca unul si acelasi.

| a răspuns:

Nu privine de nicaieri. Asa s-a gandit cineva odata, ca ar putea fi un semn ciudat. Atat tot

| a răspuns:

E păcat să îți mai răspund. Așa că, dacă termini cu prostiile, în numele lui Dumnezeu și al Diavolului, și mă rogi să nu te mai ignor, poate o să îmi revin asupra deciziei, Până atunci te las în plata Domnului și în grija Diavolului, cu care tot cochetezi, când te faci că tu hulești, de fapt când te joci de-a cele sfinte.

| a răspuns:

Tu te referi la semnul rockerilor? Acela știu că ar reprezenta coarnele diavolului.

| explică (pentru Celcestietot):

Și de unde provine?

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu știu, dar știu că nu este bine să îl folosești.

| explică (pentru Celcestietot):

Ok

| a răspuns (pentru Celcestietot):

De unde stii ca nu e bine sa il foloseste daca nu stii de unde provine si ce inseamna? laughing

| a răspuns (pentru aXy99):

Ca pur si simplu asa stiu. Hai ca acum m-ai facut cu ambitie sa caut si pe internet si AM DREPTATE :

https://socialmettle.com/meaning-of-rock-on-hand-sign-in-different-cultures

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Te-ai nascut cu informatia asta? rolling on the floor

| a răspuns (pentru aXy99):

Cred că de la naștere am avut-o în cap informația asta laughing.

| a răspuns (pentru Celcestietot):

Prostii. De fapt NU AI. "It is almost impossible to trace its origin but it dates back to Mediterranean culture, where it was used as a protection against evil spirits or to curb bad luck. If somebody was confronted with bad events rock on gesture was used to avoid ill-fate and evil eye."

| a răspuns:

E mai bine sa nu faci acel semn pentru ca nu stiu ar putea avea o influenta supra ta sau a copiilor tai atunci cand vei avea.

| explică (pentru Pricope_Marius_1997):

O vai, îmi e frică! Nici n-am copii și te aștepți să aibă o influență asupra mea

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Diavolul lucreaza in fiecare din noi.

| explică (pentru Pricope_Marius_1997):

Și?

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Sa nu patesti ceva raul e periculos.

| explică (pentru Pricope_Marius_1997):

Și,oare interesează pe cineva asta?

| a răspuns:

rolling on the floor asta crezi tu că înseamnă degetul ăla? dragu de tine.

| explică (pentru Dalmore1996):

Nașpa de tine că răspunzi la o întrebare de câteva luni bune

| a răspuns:

De fapt "semnul rockerilor" la ce te referi este de fapt semnul lui Beelzebul sau Beelzebub. Semnul diavolului e de fapt acel "V" facut cu degetul aratator si cel mijociu. Semn care a fost introdus in societate de catre Winston Churchill care a facut un pact cu diavolul pentru a castiga razboiul. Dupa ce a invins inamicul Winston Churchill a aparut in tot felul de imagini ratand acel semn pe care societatea l-a asociat imediat cu "victorie". Dar Winston Churchill nu facea altceva decat sa aduca omagiu celui care l-a ajutat sa câștige, diavolului. Si da, in anumite religii e pacat sa folosesti aceste semne sau orice alt semn de tip "satanic".