| Henrypericolpublic a întrebat:

E pacat sa vanam/pescuim si omoram si mancam animalele?

Răspuns Câştigător
| Celcestietot a răspuns:

Nu este pacat. Uite :

,, 1. Şi a binecuvântat Dumnezeu pe Noe şi pe fiii lui şi le-a zis: "Naşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul şi-l stăpâniţi!
2.Groază şi frică de voi să aibă toate fiarele pământului; toate păsările cerului, tot ce se mişcă pe pământ şi toţi peştii mării; căci toate acestea vi le-am dat la îndemână.
3.Tot ce se mişcă şi ce trăieşte să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca şi iarba verde.''
(Geneza 9, 1-3)

| Octavian199 a răspuns (pentru Celcestietot):

Dovedeste ca asa a fost.

| anonimg a răspuns (pentru Octavian199):

De atunci de când oamenii au început să mănânce carne, durata medie de viață a scăzut semnificativ. De la 900 de ani la 600, și apoi la 120 de ani.

| Octavian199 a răspuns (pentru anonimg):

Si ce legatura are asta cu biblia? Evident ca preparatele procesate nu prea sunt bune pentru sanatate.Dar sa nu exageram cu varsta de 900, 600, etc

| anonimg a răspuns (pentru Octavian199):

Din pricina ca oamenii au ajuns atat de rai fara sa se stapaneasca, Dumnezeu a hotarat ca viata omului sa fie scurta. De aceea a fost nevoit sa distruga tot pamantul. Toti oamenii din vremea aceea -cu exceptia lui Noe si a familiei ei- erau afara din cale de rai si pacatosi. Erau ca si diavolul si ingerii lui: toata placerea oamenilor era sa faca numai rau.
"Pamantul era stricat inaintea lui Dumnezeu, pamantul era plin de silnicie." (Geneza.6:11)
Dex te va ajuta sa intelegi mai bine cuvantul "silnicie". Apoi sa te gandesti ca toti oamenii erau asa.
Nici prin minte nu-ti trece cat de puternici si vigurosi erau oamenii inainte, chiar si dupa caderea in pacat. In Geneza capitolul 5 vei gasi o oarecare spita genealogica a antedeluvienilor (stramosilor lui Noe) pana la Noe, si a varstei acestora.

Gasim scris:
"Toate zilele lui Noe au fost de noua sute cincizeci de ani; apoi a murit. (Geneza.9:29)
"Iata spita neamului fiilor lui Noe: Sem, Ham si Iafet." (Geneza.10:1)
"Iata spita neamului lui Sem: La varsta de o suta de ani, Sem a nascut pe Arpacsad, la doi ani dupa potop.
Dupa nasterea lui Arpacsad, Sem a trait cinci sute de ani; si a nascut fii si fiice." (Geneza.11:10,11)
Deci Noe a trait 950 de ani, iar Sem fiul sau a trait 600 de ani. Biblia nu ne da de inteles ca Sem a murit in vreun razboi sau de vreo boala.
Dumnezeu spusese inainte de potop:
"Atunci Domnul a zis: "Duhul Meu nu va ramane pururi in om, caci si omul nu este decat carne pacatoasa: totusi zilele lui vor fi de o suta douazeci de ani." (Geneza.6:3)

| Octavian199 a răspuns (pentru anonimg):

Serios? Dovedeste asta.Din alta parte,

| anonimg a răspuns (pentru Octavian199):

Nu exsta scris in alta parte. Poate din scrierile lui Ellen White, in cartea "Patriarhi si profeti". ^_^
Dar in alta parte nu exista.

| Henrypericolpublic explică (pentru anonimg):

Dumnezeu spune sa ne infranam poftele (Sa tibem post) deci e oarecum adevarat ce ai zis de carne.
Dar de ce ar scurta viata?

| anonimg a răspuns (pentru Henrypericolpublic):

Carnea scurtează viața la fel ca orice aliment nesănătos (dulciurile de exemplu). Pe lângă aceasta, carnea, laptele, brânza, ațâță poftele firii pământești; scoate la suprafață impulsurile, nervii - într-un cuvânt instinctele animalice. Mai mult, scade spiritualitatea noastră; ne ține departe de Dumnezeu.
Nu mai zic de factorii fizici. Carnea și grăsimea ei numită "trans" se digeră greu extenuînd organele interne; rămâne mult timp în colon (intestinul gros), lucru ce poate duce chiar la cancer pentru unii dintre noi.
Noi nu cunoșteam sensibilitatea și rezistența organismului nostru decât atunci când ne îmbolnăvim. De aceea prevenția ne scutește de multe tratamente.
Dumnezeu nu interzice carnea. Dar din aceasta o interzice de la anumite animale.

| Octavian199 a răspuns (pentru Henrypericolpublic):

Unde a lasat zeul tau scris?

21 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Am vrea sa vorbim mai profund

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Potopul invocat de Celceștietot este o legendă mult mai veche, care apare și în religiile altor popoare.

| milan9 a răspuns:

Romani 14,21:,,Bine este să nu mănânci carne, nici să bei vin, nici să faci ceva de care fratele tău se poticneşte, se sminteşte sau slăbeşte (în credinţă)."

Carnea, in afara de faptul ca sta la baza masacrarii unor mamifere asemanatoare noua anatomic si fiziologic (sistemul nervos -resimtire durere), prin proteina acimala acida pe care o contine (13-20 % proteine comparativ cu oleaginoasele 38-40% proteine BAZICE) este aterogena si cancerigena...

| Donsavas a răspuns:

Nu e niciun păcat. Poti mânca linistit. Animalele se mânca intre ele pentru a supraviețui. Asta e ciclul vieții.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Si eu susțin ca e păcat.
In Geneza Cap.1/29-30 Biblia consemnează:" Si Dumnezeu a zis :'Iată ca v-am dat orice iarba care face sămânța si care este pe fata întregului pământ, si orice pom, care are in el rod cu sămânța:aceasta sa fie hrana voastră.'
Iar tuturor fiarelor pământului, tuturor păsărilor cerului si tuturor vietatilor care se mișca pe pământ, care au in ele o suflare de viață, le-am dat ca hrana toată iarba verde."
Proteina animala scurtează viață prin faptul ca conține acid uric care produce dezastru in organismul omului, provoacă decalcifierea oaselor prin faptul ca pentru a neutraliza acidul uric rezultat in urma consumului de carne organismul apelează la calciul din oase si astfel apare osteoporoza.
Alte motive pentru a nu consuma carne:
-Este un aliment toxic; "Dintre toate alimentele, carnea este cel mai necurat. Încărcată cu acid uric si toxine, carnea unui animal este in totalitate improprie consumului uman." Dr.Johana Btandt, O Valor Medicinal de Uva psg. 118
- Favorizează putrefacția intestinala; "Unul din principalele izvoare de rău cauzat de folosirea cărnii este enorma dezvoltare a bacteriilor ce se găsesc in resturile nedigerate de carne care așteaptă evacuarea din colon...producția medie a acestor organisme generatoare de otrăvuri in colon la persoanele care se hrănesc cu carne este la 300 trilioane in fiecare 24 de ore." De. J.H.Kellog
- Putrefacția produce boala;"Animalele carnivore au tubul digestiv scurt, ceea ce permite ca albumina animala, a digestiei ușoare sa fie expediata din corp rapid. Tubul digestiv al omului are lungimea mai mult decât dublu in comparație cu cel al animalelor carnivore.Aceasta mărime considerabila devine funesta pentru om, cand el încearcă sa se transforme in carnivor fiindcă in acest tub digestiv lung la o temperatura de 37 grade Celsius alimentele ușor deteriorările cum este carnea, pestele, etc.dezlănțuie formarea unei imensități de bacili de putrefacție, a căror secretie, absorbita in sânge si dusa in tot organismul, il intoxica si-i cauzează boli." Waerland, Manual Waerland da Sau de pag.23.
-Cauzează boli,de la cele gastrice pana la cancer; "Omul este constituit din ceea ce mănâncă." Ellen G White. Dieta si Hrana
"Tubul digestiv al mâncătorului de carne este constituit din leziuni de bacterii patogenice si ucigătoare,in timp ce in țesuturi si in împrejurimi se acumulează substanțe nocive, care provoacă reumatism,guta, dureri de inima, afecțiuni la rinichi si ficat. Țesuturile unei persoane care mănâncă carne sunt otrăvite." Dr. Johana Vrandt, O valor medicinal da Uva, pag.118
"Alimentația cu carne face ca sângele sa devina acid si diminuează oxigenarea; supraîncarcă fluidele corpului cu produse de uzura,in mod deosebit acid uric,congestionează ficatul,produce constipație,dispepsie, dificultăți gastrice si enterite conduce la diferite tulburări de piele, este factor proeminent in dezvoltarea reumatismului, artritei, gutei si tendințelor de nervozitate.Un regim bogat in alimentul carne produce tensiune înaltă si oboseala inimii constituidu-se întruna din principalele cauze de ateroscleroza " Dr.Armund Gautier, Duet and Dietetică, pag.417
Daca nici aceste citate care aparțin unor medici renumiți nu va va convinge ca carnea nu este un aliment potrivit pentru consum atunci nu va mai plângeți si acceptati-va consecințele datorate consumului ei.

| Celcestietot a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Ana, ai spus niște prostii mari. În primul rând, s-a mai actualizat treaba de când a făcut Dumnezeu pe om. Acum dacă Dumnezeu ne-a dat cele 10 porunci, tu spui că nu sunt valabile, pentru că nu scrie în Geneză de ele? Proteina animală ajuta la dezvoltarea copilului în perioada de creștere datorită mineralelor și ce mai conține ea. Este demonstrat de cercetători. Chiar de curând am văzut așa ceva la televizor.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Celcestietot):

Îți recomand sa citești cartea Studiul china de Dr.T.Colin Campbell si cu siguranță îți vei schimba părerea.
Iată ce scrie acest doctor care a fost seful studiului care a avut loc in mare parte in China si care a durat 30 de ani fara sa se dea publicității rezultatele lui: Întregul sistem - guvern,știință, medicina, industrie si mass-media promovează profituri in defavoarea sănătății, tehnologie in defavoarea alimentației si confuzie in defavoarea transparentei. In cea mai mare parte, nu in întregime, confuzia cu privire la alimentație este creata pe cai legale, expuse la vedere si este diseminata prin oameni care nu pot fi suspectați de nimic malefic, fie ca sunt cercetători, politicieni sau jurnaliști.Cel mai periculos aspect al sistemului nu este senzaționalul, si nici nu crează prea multa valva atunci când este adus la cunoștință. Este un dușman tăcut pe care putini oameni il vad si il înțeleg."
Tot in cartea aceasta este menționat un studiu efectuat asupra Adventiștilor vegetarieni in care speranță de viață este mai mare cu mult fata de restul populației.

| Celcestietot a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Inteleg ce spui, dar nu cred ca este asa. In primul rand, Dumnezeu a mai actualizat faza cu animalele. Ceea ce ai spus tu este o chestie neactualizata rostita de Dumnezeu. Oricum in ziua de astazi, fie solul sau animalele sunt "otravite", deci tot murim. Nu ma ajuta cu nimic daca mananc numai legume, tot atat traiesc. Daca te gandesti de ce spun asta, gandeste-te la chemtrails macar. Uite aici si in legatura cu vegetarienii :

https://www.cosmopolitan.com/......our-brain/

https://theconversation.com/why-we-shouldnt-all-be-vegan-109308

https://empoweredsustenance.com/is-vegan-healthy/


SI PANA LA URMA NU A INMULTIT IISUS PESTII SI PAINILE? DACA ERA IMPOTRIVA ASTA, A MANCATULUI DE FIINTE VII, NU MAI FACEA ASA CEVA. INCA UN ARGUMENT DEMONTAT, DE CE AR TREBUI SA DEVII VEGETARIAN. ACUM VEZI CA AM DREPTATE?

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Celcestietot):

Isus a transformat si apa in vin dar asta nu înseamnă ca trebuie să-l consumam. Daniel si cei trei evrei erau vegetarieni si au fost găsiți ca cei mai sănătoși atât fizic cat si psihic. Este adevărat ca tot murim, dar este important atât cat trăim daca suntem sănătoși sau suntem o povara pentru cei din familie. Trupul nostru este templul Duhului Sfânt, cum se poate manifesta Duhul Sfânt intr-un trup bolnav? Si daca prin mâncare sau băutură ne îmbolnăvim vom fi trași la răspundere de către Dumnezeu.Aminteste-ti de evreii din pustie care și-au dorit carne. S-au îmbolnăvit si multi au murit din cauza ca carnea nu este sănătoasă. Isus le-a dat peste sa mănânce tot așa cum le-a dat si celor din pustie prepelițe, pentru ca le respecta alegerea chiar daca știe care sunt consecințele.

| Celcestietot a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Nah, nu este adevarat. De exemplu consumul pestelui poate elimina tensiunea oculara si poate preveni riscul aparitiei de glaucom. Uita-te la japonezi sau chinezi de exemplu, ca nu au cine stie ce probleme cu ochii. Chemtrails iti mai spun, din nou. Daca este sa am corpul bolnav nu este datorita ca eu nu am mancat santos, ci datorita ca oamenii nu s-au ocupat sa avem alimente sanatoase. Si ce pana la urma, ma dau exemplu pe mine, eu sunt stapan peste animale pentru ca sunt om, nu trebuie sa am mila neaparat de ele, pot sa fac ce vreau, sa le mananc sau nu, nimeni nu imi impune ce sa fac, nici macar Donald Trump. Nimeni nu imi comanda mie, nimeni in afara de Sfanta Treime.

| Irinel15123532 a răspuns:

Nu. Dar cu o conditie, care este exprimata in Romani 14:3

1 Primiţi bine pe cel slab în credinţă şi nu vă apucaţi la vorbă asupra părerilor îndoielnice.
2 Unul crede că poate să mănânce de toate, pe când altul, care este slab, nu mănâncă decât verdeţuri.
3 Cine mănâncă să nu dispreţuiască pe cine nu mănâncă şi cine nu mănâncă să nu judece pe cine mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit.
4 Cine eşti tu, care judeci pe robul altuia? Dacă stă în picioare sau cade, este treaba stăpânului său; totuşi va sta în picioare, căci Domnul are putere să-l întărească pentru ca să stea.

Tu ai libertate, si poti, dar daca cunosti ca fratele tau de credinta este slab, si se mahneste daca tu mananci, atunci nu mai manca, nu de dragul libertatii tale, ca tu o ai, ai libertatea, dar de dragul pe care il porti slabiciunii lui.

Romani 14:15 15
Dar, dacă faci ca fratele tău să se mâhnească din pricina unei mâncări, nu mai umbli în dragoste! Nu nimici, prin mâncarea ta, pe acela pentru care a murit Hristos!

Deci poti manca, adaucand multumire Lui Dumnezeu, dar tinand cont si de cel slab.

Recomand un video ''Dragostea mai tare decat libertatea''

https://www.youtube.com/watch?v=9Lrj2YuXN04&t=1341s

| Nătărău a răspuns:

Da, e eroare. E păcat. Le prostim că avem grijă de ele doar ca să le dăm în cap și să le îngropăm în colon după (ce le-am hrănit cu mîncarea ce ar trebui să o ingurgităm noi). Sîntem cele mai sadice ființe de pe Pămunt pentru faza asta.

Întrebări similare