|

E posibil sa fim mai tampi, mai cretinei decat stramosii nostri care au trait acum 2000-3000 de ani? Unde este atunci mult trambitata evolutie a rasei umane? Nu cumva este o involutie? Un genetician de la Stanford face niste constatari care vor pune pe multi pe ganduri, probabil. Redau o parte din afirmatia lui: "I would wager that if an average citizen from Athens of 1000 BC were to appear suddenly among us, he or she would be among the brightest and most intellectually alive of our colleagues and companions, with a good memory, a broad range of ideas, and a clear-sighted view of important issues. Furthermore, I would guess that he or she would be among the most emotionally stable of our friends and colleagues."

Articolul merita citit in intregime: http://rt.com/usa/news/intelligence-stanford-years-fragi le-531/

11 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu stimabile, cercetatorul respectiv nu umbla beat, cand a facut afirmatia respectiva. Daca nu ai inteles sensul afirmatiilor sale si ce a avut la baza judecata sa (si asta se vede din ce spui), nu trebuie sa-l blamezi. La acea data, cantitatea si natura informatiilor existente erau incomparabil mai putine ca acum.Cu toate acestea inteligenta si capacitatea de sinteza a unui atenian (la ei face referinta) nu era cu nimic inferioara unui contemporan, ba poate dimpotriva.Tocmai aceasta capacitate de sinteza si combinare a informatiilor, concomitent cu noi descoperiri (care s-au produs treptat), a permis largirea ariilor de judecati si realizari.
De ce crezi ca esti mai inteligent sau mai stabil emotional decat un atenian de acum 3000 de ani? Tu dispui acum de infinit mai multe informatii,dar ai capacitatea sa -ti insusesti o foarte mica parte din ele, desi rezultatul lor il folosesti in mod frecvent. Daca, de exemplu, ti s-ar cere sa descri cum fuctioneaza un PC sunt convis ca nu ai fii in stare, desi il folosesti zilnic.Asta nu inseamna ca esti mai putin inteligent ca o persoana care lucreaza in domeniu. Daca respectivul ar judeca precum ai facut-o tu, ar spune ca esti in urma cu cca.80 de ani.Ar fi corect? Cu cat creste cantitatea de informatii, cu atat omul, pentru a face fata, se specializeaza pe domenii tot mai inguste, deci are o vedere din ce in ce mai redusa asupra ansamblului. Oare asta nu ne face sa judecam mai putin? Sunt acum elevi care termina cursul primar si nu stiu bine tabla inmultirii.Dece? au calculator, deci nu-si mai pun mintea la contributie. Asa trebuie sa judecam ce a spus cercetatorul ala "beat".

10 răspunsuri:
| a răspuns:

Eu cred ca cercetatorul asta umbla numai beat, abia acum 250 de ani am inceput sa galopam tehnic si gata ne-am prostit, e un idiot. Abia in a doua jumatate a cecolului 17 a inceput ascensiunea marilor descoperiri si oameni a inceput sa evolueze tehnic, incepand cu motorul cu abur, cu ardere interna, descoperirea electricitati si marea ascensiune tehnica si economica in sec, 18 si 19. Deci avem in jur de 300 de ani de marjare serioasa in domeniul tehnic si descoperiri si taman acu' ii venii lui Bulea cercetatoru' ca suntem mai tampiti decat cei de acum 2-3 000 de ani care cel mai mult timp si-l pierdeau mergand pe jos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Esti un nesimtit.Habar n-ai ce presupun teoria evolutiei si totusi, ai tupeul s-o contesti. Evolutia in acest caz poate insemna si involutie, de fapt, numele teoriei ar trebui sa fie "teoria adaptarii", parerea mea.Deci, afla ca, de fapt, noi doar ne adaptam la conditiile de mediu, evolutia nu sustine ca daca stai 20/24 la PC o sa fii un bun alergator, din contra, sustine ca o sa ti se atrofieze muschii si n-o sa te mai poti misca.In intrebarea ta cam asta zici, ca teoria evolutiei sustine ca ar trebui sa fim super alergatori daca stam nemiscati.Mai citeste tata o carte in afara de biblie, ce mama naibii?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

rolling on the floor "Mult trambitata evolutie" inseamna doar adaptare. Toata lumea se da cu parerea si cauta argumente impotriva ei, dar nu cauta si ce e de fapt. rolling on the floor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Evolutia nu inseamna mereu spre ceva bun, evolutia nu-i o divinitate, e ceva natural care se petrece doar prin actiunile determinate de ecosistem

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cine spune ca omul a evoluat? Si spub ce aspect am evoluat? Poate ca a evoluat tehnologia, dar oamul a ramas asa neschimbat decind a aparut.Nu s-a observat nimic nici o schimbare nici la nivel fizic nici de intelect.Si nici nu vao evolua vreodata, pentru ca o specie dominanta nu are cum evolua.Ba mai mult atunci cind pe planeta apare o specie dominanta evolutia oricarui organism este stopata de acea specie dominanta.Noi daca vom disparea asa vom disparea cum aratam acum si cum gindim acum.Nu noi cei de astazi am descoperit matematica, fizica etc. Poate o facem si noi dar au facut-o si primii oameni aparuti.Deci nici o sansa ca omul sa mai evoluieze cumva. Dinozaurii au stapinit pamintul milioane de ani si nu au evoluat.Cu am aparut asa au si disparut.Cel dominant nu are aceasta ocazie sa evolueze.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai ei erau activi tot timpul si mai puteau, dar noi vrem sa muncim 40 de ore pe saptamana si nu mai facem nimic altceva si suntem obositi, noi avem si tehnologie si degeaba

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Evolutia inseamna adaptare la diferitele medii, asta este sensul termenului stiintific.
Tu vorbesti de progres, insa orice progres X are si un regres Y, influentat de catre X, observabil in timp.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E posibil sa fi mai timp tu insa nu eu. Iar ceia ce scrie acolo e o prostie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Hey.
Posibil. Pentru ca la cum ne purtam o sa ajungem ca cei bogati sa ne faca sclavi lor. Lumea s-a schimbat mult.Nici nu mai pot compara 2010 cu 2005. E total iesita de sub control. Si cu tehnologia asta care ia mintile tuturor.Peste cativa ani putini o sa mai fie oameni intr-adevar destepti. Oricum abia astept sa vad ce o sa se mai creeze peste 50 de ani.
Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Posibil. De ce nu am recunoaste ca "evolutia '' poate duce la involutie? Un exemplu : http://bcbemanuel.ro/pasta-de-dinti-care-te-spala-pe-creier
Daca mai luam in calcul poluarea si hrana noastra cea de toate zilele foarte "sanatoasa" de altfel, cred ca suntem pe drumul cel "bun ". Trist, dar adevarat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează