| RAY a întrebat:

Este ateismul o forma de scepticism in privinta divinitati?

ateismul slab =absenta unei afirmati in privinta divinitati despre acest tip de ateism intreb

Răspuns Câştigător
| Thunderstruck a răspuns:

Pe acelasi rationament poti sa spui ca nu exista oameni care nu cred 100% in Mos Craciun.Va bazati pe noroc si pe convingerile voastre fara temei stiintific.

10 răspunsuri:
| Inferno a răspuns:

Nu,deoarece un sceptic nu afirma nimic. Scepticismul in acest caz ar fi agnosticismul. Ateul afirma ca Dumnezeu nu exista, deci nu este sceptic.

| RAY explică (pentru Inferno):

Ateismul puternic da afirma, da cel slab este absenta unei afirmati

| DyNo a răspuns:

Ateismul in general, nu este o forma de scepticism in privinta unei divinitati. Ateismul slab, in special, este o forma de scepticism in ceea ce priveste existenta unei vointe divine/zeu etc.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Sincer cred ca nu deoarece ateismul implica implicit negarea divinitati, poate agonosticismul.

| savvy12 a răspuns:

Nu creca poti sa fi ateu, cand spui nu exista Dumnezeu sau ori ce alt spirit te bazezi pe noroc si convingerele tale fara temei stintific, si nu au cum sa fie stintifice, cine stie cate lucruri nu putem percepe...
Cel mai corect ii scepticism(parerea mea)...

| RAY explică (pentru savvy12):

De acord, de acea exista ateismul slab

| savvy12 a răspuns (pentru Thunderstruck):

Poi tocmai ca noi avem credinta nu convingere, dar nici un ateu nu poate fi convins, ar fi o nebunie, gandeste-te ca noi ne incadram in posibilitatile noastre de cunoastere, uite un exemplu.
In alta galaxie exista niste oameni care pot sa zboare, tu nu ai crede asta, deorece tu nu poti sa faci asta, deci asemeanea oameni nu exista, si la fel si aia, daca le-ai zice ca nu exista oameni care nu pot sa zboare ar numi asta fantezie.
Deci este o prostie sa crezi ca un spirit nu exista, deoarece nu este ''rational'', pentru ca rationalu este perceput de noi doar in limitele abilitatilor noastre, deci este o ignoranta si o prostie sa acuzi o divinitate ca nu exista, chiar imposibil daca esti un pic intelept...

| RAY explică (pentru savvy12):

De ce crezi ca pe alta planeta este imposibil ca alti sa zboare?
si pe luna plutesti, un ateu nu ar spune ca e imposibil ceva sa existe, dar de ce sa creada in ceva care nu percepe in nici un mod si nu exista nici o dovada ca exista? eu de ce sa cred in dumnezeu? dovezi ca exista nu exista nici macar una singura
ateismul este lipsa credintei in zeii atata tot, da dau o posibilitate sa existe orice si pentru zana maseluta dau pentru orice personaj dau o posibilitate de maxim 1%, ateismul e ceva provizoriu tu nu vrei sa intelegi?


da-mi o dovada stiintifica ca exista dumnezeu si o voi analiza, sau roagal pe zeul tau sa se arate macar o data si vom crede in el

| Hope77 a răspuns:

Ateism adevarat nu exista. cel mult agnosticism. trebuie sa ai prerogativele lui Dumenzeu pentru a putea demonstra ca nu ai gasit o fiinta superioara in nici un colt al universului. si pentru asta trebuie sa ai capacitatea de a scana in acelasi timp fiecare particica a universului si sa spui "N-am gasit pe nimeni, niciunde"

| RAY explică (pentru Hope77):

Sunt mai multe tipuri de ateism tu te referi la cel puternic, eu la cel slab