|

Evolutie sau creatia? Vreau si argumente!

Eu cred in creatie si o sa va spun si de ce.
De exemplu un pui de gaina, la scurt timp dupa ce iese din ou merge si mananca singur fara sa ii arate nimeni. La fel si un pui de catel, se alapteaza de la mama fara sa ii arate nimeni.
Deci, in concluzie au "scrise" aceste informatii de baza pentru a supravietui in instinctele lor. Cine a scris aceste informatii? Evolutia a putut oare sa faca asta?

Sa spunem sa totul ar fi evoluat pana in punctul unde se nasteau puiuții. Mama nu ar fi stiut ca trebuie sa dea puiului o parte din informatiile ei, iar puii ar fi murit pentru ca nu stiau ca trebuie sa se alapteze. Pana si procesul de alaptare este unul foarte complex.

Parca totul in univers este bine pus la punct si foarte bine detaliat. Parca cineva le-a prestabilit mersul.

31 răspunsuri:
| a răspuns:

Evoluția are argumente științifice. Nu contează părerile noastre subiective și speranțele nesemnificative. Știința e cel mai înalt grad de cunoaștere (demonstrabil!). Ceea ce zici tu e instinct și face parte din codul genetic. Ăla e practic „programul" organismelor vii. Fii sigur că până să ajungi la un stadiu de evoluție ca cel al organismelor de acum a fost nevoie de milioane de ani de specii sacrificate (că nu se adaptau îndeajuns de bine). Mutații genetice peste mutații genetice. Au rămas cele care făceau ca organismul să se adapteze și să transmită mai departe ce era bun. Codul genetic, astfel, a păstrat după miliarde de teste, doar ce a putut fi transmis mai departe cu succes. A putut fi transmis deoarece a reușit organismul să se reproducă, asta înseamnă că a putut fi capabil în condițiile de mediu. Capabilitatea s-a transmis. E ca în cazul în care am fi lăsați în sălbătăcie. Doar cei puternici ar supraviețui și ar continua specia. Ăia slabi ar muri, iar gena lor s-ar tot rări. Însă asta s-a produs pe o perioadă de timp imensă. Selecția naturală, însă, poate fi observabilă și pe perioade de sute de ani (nu de milioane).

| a răspuns:

"Sunt doi utilizatori TPU batuti in cap"
Unul stie toata lumea cine e, dar care e al doilea?

Probabil cred si in evolutie si in creatie. Cum ai zis si tu, totul in univers este bine pus la punct si foarte bine detaliat, e prea simplu sa gandesti ca suntem de capul nostru. De la universuri paralele, la ființe pentru care globul pamantesc e un joc pe calculator ca si Sims pentru noi, la faptul ca exista un Dumnezeu care ne-a creat, cred ca orice e posibil.
Dar biblia, credinta si religia sunt singurele 3 lucruri din viața asta care nu pot fi posibile. Tot ce gasesti in interiorul ăstora e un mare scam.

| a răspuns:

Puii, căţeii şi în general orice puiuţ de animal este învăţat de mamă să se hranescă, să supravieţuiască.Ei copiază tot ceea ce văd la adult şi aşa învaţă. Desigur că există şi instinctul de supravieţuire.

| explică (pentru J0B0MAT):

Puii de gaina scosi la incubator cine ii invata? Incubatorul?

| a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Dacă nu îi pui lângă o găină, care să îi învețe, îi pui într-o cutie ceva cu mâncarea lângă ei, iar din curiozitate vor vedea ce e acolo.

| explică (pentru J0B0MAT):

Bine, crezi in evolutie. Vreau argumente!

| a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Eu sunt open minded. Accept orice credință, și în zâna măseluță.
Argumente nu am de ce să dau pentru că nu vreau să te conving de nimic. E bine ca fiecare să își păstreze credințele, dacă ele îl satisfac, și să nu se lase influențat. În plus, ar trebui să stau zile întregi să expun toate gândurile și argumentele mele, timp pe care prefer să îl folosesc mai productiv, decât să încerc să conving pe un străin de ceva, care cel mai probabil va rămâne tot cu ceea ce crede el.

| explică (pentru J0B0MAT):

Ma gandeam ca esti si tu ca Dany sau Holiday laughing
Te felicit pentru tipul asta de gandire!

| a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Am I too old dacă nu știu wtf e Dany și Holiday?sad

| explică (pentru J0B0MAT):

Trebuia sa specific. Sunt doi utilizatori TPU batuti in cap laughing
Daca intri la categoria Religie sigur ii gasesti.

| a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Deci să înțeleg că nu ești open minded, nu accepți orice părere.

| a răspuns:

Creatie. E o nerozie sa crezi ca omul a evoluat din maimuta happy
Faptul ca fiecare specie isi are propriul numar de cromozomi contureaza ideea ca fiecare specie a aparut ca atare.

| a răspuns:

Ca sa fie creatie, trebuie ca acel creator sa aiba un folos de pe urma creatiei si din cate se vede, creatia asta nu aduce nici un folos presupusului creator. Daca acel creator are si viata infinta, asta inseamna ca creatia lui care are viata finita este 0 pentru el relativ la timp si prin urmare nu ar avea pentru el nici o relevanta. Evolutia in schimb avand loc in timp indelungat, poate duce la orice, oricat de complicat.

| a răspuns (pentru Algo098):

De ce creație e doar ceva care îți aduce un folos? Dacă mie îmi place să pictez, dar nu îmi aduce niciun folos, nu înseamnă tot că am creat ceva? Doar de dragul de a crea. De asemenea, dacă tu ai viața infinită să zicem, dar ai avea un câine de exemplu, care are viața finită, nu ar avea însemnătate doar pentru că moare? Wtflaughing

| a răspuns (pentru J0B0MAT):

Un lucru e viata finita si cu totul altceva e viata infinita. Un individ cu viata infinita are o viata atat de lunga fata de orice viata finita, incat acea viata finita e egala cu 0, e ceva ce individul cu viata infinita nu mai poate lua in calcul nici ca placere, nici ca folos, nici ca insemnatate. Un 0 e 0, un nimic, nici nu poate fi sesizat. Asa cum as avea eu acum mare nevoie de un nimic, tot asa un personaj infinit are nevoie de un personaj finit care nu e altceva decat nimic.

Daca pictezi din placere, ai un folos, ai acea placere, dar daca ai viata infinita, acea placere are un timp atat de scurt de existenta fata de viata infinita, incat nici nu e sesizabila de cel cu viata infinita, deci orice e finit, pentru un infinit e ceva egal cu 0, ceva invizibil, nesesizabil, fara valoare si nu poate produce nici un efect asupra presupusului creator. E ca si cand eu acum vreau sa fac un nimic si sa imi aduca foloase sau placere. Acel nimic pe care-l fac, nici nu-l vad, nici nu-l simt, nici nu il pot face din moment ce nu am un control asupra a ceea ce fac.

| a răspuns (pentru Algo098):

Creatorul nu e om, deci nu face lucrurile pe interes ca noiwinking

| a răspuns (pentru CristianIonut00):

Daca nu e pe interes, inseamna ca nu-l intereseaza creatia lui, inseamna ca acel creator e doar o forma de existenta a materiei lipsita de ratiune si scop, iar noi pentru el suntem un 0, un nimic.

| a răspuns (pentru Algo098):

Nu stiu ce intelegi din a avea un interes si a te interesa de ceva...
Eu inteleg prin a avea un interes, a astepta ceva in schimb
Iar prin a te interesa de cineva, a iti pasa de acel cineva
Dumnezeu nu a avut niciun interes sa ne creeze, a facut asta din iubire... "Urându-i-se singur în stihii,
A vrut și Dumnezeu să aibă-n cer copii" (Adam si Eva de Tudor Arghezi)

| a răspuns (pentru CristianIonut00):

Nimic nu se poate face fara interes. Iubirea e tot un interes. Dz se simtea singur, deci ce a facut a facut pentru el. Apoi Dz fiind atotputernic si atotstiutor a stiut dinainte tot ce se va intampla si cu buna stiinta a facut in asa fel incat lucrurile sa nu mearga bine, deci scrierea biblica e contradictorie si lipsita de logica, e o fantezie fara sens, scrisa cu intentia de a insela pe cel care o citeste. E plina de povesti ireale date ca reale, de generalizari facute invers, de promisiuni si amenintari false.

| a răspuns (pentru Algo098):

Mda... asta e gandurea omeneasca: nimic nu e fara de interes. Dumnezeu ne-a lasat liberi, facem ce vrem, noi alegem daca il urmam sau nu

| a răspuns (pentru CristianIonut00):

Dz e doar in carti, ca practic nu se vede. A-l urma pe Dz e doar credinta in carti scrise de alti oameni. Un Dz asa de puternic si iubitor care nu face nimic e inexistent. Nici nu ar putea exista, ca daca ar fi infinit cum se zice, noi nu am reprezenta nimic pentru el, pentru ca un nimic nu poate insemna mai mult decat nimic.

| explică (pentru Algo098):

De fapt viata noastra e infinita. Sufletul nostru e nemuritor, de asta ne iubeste Dumnezeu.
Am observat ca nici un ateu cu care am vorbit nu il cunoaste pe Dumnezeu macar 70%. Cunosc doar cateva lucruri "in folosul lor" si atat.

| a răspuns (pentru GicaGigekGica):

Daca viata omului e infinita, inseamna ca nu conteaza ce face in viata scurta care este egala cu 0 fata de viata vesnica si in consecinta Dz nu are ce sa evalueze relativ la o viata egala cu 0 si isi va face o parere peste o infinitate de ani despre o persoana. De aceea, Dz nici nu are cum sa ajute oamenii cat traiestc, deoarece toti au o viata scurta nesemnificativa pe care Dz nu o poate lua in calcul. E ca si cand ar vrea sa vada un "nimic" si cum nimicul e invizibil, fara valoare, nici nu poate fi ajutat si nici nu conteaza ce face in perioada finita. Cred ca Dz se ocupa si de restul vietuitoarelor ca si ele au suflet nemuritor cu durata infinita.

| a răspuns (pentru Algo098):

Repet, wtf.laughing
Eu sunt un vampir care nu poate muri, am o viață infinită, dar persoanele care au viața finită, animalele și chiar și obiectele au însemnătate pentru mine. Plăcerea de a picta, chiar dacă e insesizabilă ca durată comparativ cu eternitatea, nu o face să fie mai puțin plăcere. Iar ceea ce creez, e tot creație.

| a răspuns (pentru J0B0MAT):

Ce fel de vampir esti? Cum ti-ai dat seama ca esti vampir? De ce crezi ca un vampir nu moare niciodata? Crezi in povesti? De unde stii ca ai viata infinita, ca doar ai mai putin de 100ani care e = 0 in raport cu o viata infinita. Pana acum vad ca ai viata finita si e normal sa poti aprecia lucruri finite pe care le poti "vedea". Imagineaza-ti cum e sa fii infinit si sa vezi un nimic in timp si spatiu. Chiar si la dimensiunea finita pe care o ai, nu poti vedea lucruri mici. Incearca sa vezi un electron, dar sa fii infinit, cum mai vezi un nimic? Si cum creezi un nimic pe care nici nu-l vezi si care nu are importanta?

| a răspuns (pentru Algo098):

Si eu creez lucruri care-mi sunt inutile dar imi plac laughing)

| a răspuns (pentru Algo098):

E vampir bun. Unii sug direct de la oameni, alții de la animale că zic că salvează oamenii, dar cei mai deștepți și buni primesc donații de tampoane.

| explică (pentru Algo098):

Noi suntem creati dupa chipul lui Dumnezeu, am primit duh de la el si suntem unici fiecare in parte. De asta de iubeste Dumnezeu. Suntem copii lui!

| a răspuns (pentru GicaGigekGica):

E interesant modul lui Dz de a da duh de la el. Cum are tata pofta de iubire si mama ii accepta iubirea, pe loc apare donatia din partea lui Dz care da putin duh de la el si apare micutul. Asa cum Dz are o putere mare si o iubire pe masura, de sunt spitalele pline cu fiii lui si el nu ii ajuta sa se faca bine, tot asa Dz a facut lumea si tot asa ii va da omului viata vesnica. Omul dupa ce a murit, nu mai moare, deci are viata vesnica ca nu mai moare niciodata, fiind deja mort, dar daca ne gandim mai bine, el fiind deja mort, nu mai are viata, asa ca vaiata vesnica e doar moarte vesnica. Nu trebuie sa zicem ca suntem rodul evolutiei ca nu se poate sa ne tragem din maimuta ca suntem prea destepti. Trebuie sa zicem ca suntem o creatie divina si nu trebuie sa credem in stiinta, ca credinta intr-un Dz atotputernic, iubitor si invizibil care nu ne ajuta cu nimic e mai apropiata de realitate decat stiinta si la urma ne da si o viata vesnica dupa moarte, evident. Si cei care ne spun lucrurile astea sunt foarte credibili, deci trebuie sa credem tot ce au scris in cartea cu povesti.

| a răspuns:

Dz cel atotputernic si iubitor, dupa ce a facut lumea asa de complicata la nivel genetic, e foarte doritor sa-i auda pe oameni cum citesc carti cu povesti si care citeste cel mai bine si mai frumos, intra in "imparatia cerurilor", care nu, e trimis la Drc, fratele lui Dz laughing

| a răspuns:

Dumnezeu ne-a creat!