| navarre a întrebat:

Evreii este bine stiut ca la inceput (adica inainte de Yeshua,numit si Iisus) au fost impartiti in triburi si au fost politeisti. Totusi cum de au fost,, numiti"popor ales? Are legatura cu Dumnezeii descrisi in biblie?

17 răspunsuri:
| wales a răspuns:

Când afirmi ceva vino şi cu dovezile corespunzătoare altfel, nu are acoperire cele scrise. Evreii într-adevăr au fost 12 triburi `` vezi Genesa 49:1-28 ``, dar nu putem numi neascultarea lor politeism. Dacă cu timpul evreii au uitat de învăţătura primită inventând dumnezei după placul lor, asta nu înseamnă că evreii au fost politeişti. Politeismul înseamnă recunoaşterea mai multor zeităţi, în vreme ce evreii renunţau la credinţa în Dumnezeu şi se îndreptau spre alt zeu. Aşadar, nu credeau în doi zei simultan. De ce a fost poporul ales?

În baza legământului încheiat cu Avraam:

`` În ziua aceea, Domnul a făcut un legământ cu Avram şi i-a zis: „Seminţei tale dau ţara aceasta, de la râul Egiptului până la râul cel mare, râul Eufrat, `` Geneza 15:18.

`` Voi pune legământul Meu între Mine şi tine şi sămânţa ta după tine, din neam în neam; acesta va fi un legământ veşnic, în puterea căruia Eu voi fi Dumnezeul tău şi al seminţei tale după tine. `` Geneza 17:7.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| wales a răspuns (pentru navarre):

`` Ai citit, sau macar, ai auzit de istoria religiilor? ``

Hai, fi serioasă! Cum reuşeşti? Punând astfel de întrebări copilăreşti şi lipsite de maturitate. Frumos, foarte frumos; o gândire total puerilă. Probabil, te-ar satisface un răspuns, de genul `` nu dragă, doar tu ai auzit şi citit despre aşa ceva...``. Îmi pare rău că nu-ţi pot satisface o astfel de aşteptare.

De fapt! Istoria religiilor este mai mult un nume generic. Despre studierea istoriei religiilor au scris foarte multe institute teiste şi ateiste, tu la care dintre ele te referi? Şi bineînţeles, cu contribuţia cercetătorilor formaţi special pentru această disciplină.

Pentru cultura ta generală! Istoria religiilor nu este o singură carte universal valabilă. Conform studiilor actuale ale religiilor, nu există nicio concluzie unică şi definitivă. Studiul religiilor este o disciplină ca oricare altă disciplină care necesită o exegeză forare amănunţită. Iată câteva nume care au contribuit la creşterea acestei discipline `` Thomas Schirrmacher; Werner Gitt; Christoph Elsas; Niklas Luhmann; Urich Berner şi alţii.``. Tu pe care l-ai citit?

Îţi repet! Dacă schimbi o zeitate cu altă zeitate, nu înseamnă politeism. Politeism este atunci când te închini la mai mulţi dumnezei. Politeism; etimologia cuvântului vine din limba greacă; polys = mulţi.

Cu privire la îndemnul popilor; sincer îţi spun, dar nu mai nimerit. Însăşi acest lucru dovedeşte că nu ai atins o anume maturitate în gândire, dacă îţi permiţi să afirmi în necunoştinţă de cauză ceva despre cineva.

Când vei pricepe aceste lucruri, abia atunci putem sta de vorbă despre orice subiect biblic.

Ai mai întrebat: `` Spune-mi (daca poti) de ce Ismael a fost indepartat subtil, si Isaac a fost, favorit"? Sa fie Dumnezeu rasist? ``.

Eu pot să-ţi răspund, dar nu ştiu dacă poţi tu să înţelegi! Dar îţi voi da ceva ajutător: Care a fost promisiunea Lui Dumnezeu cu privire la acest subiect şi cum a respectat Avraam şi Sara această promisiune şi al cui copil a fost Ismael? Iar treaba cu `` De ce trebuie sa luam de, bune"ceea ce ni s-a dat (fortat chiar) de unele culturi care sunt straine neamului nostru tracic? ``.

Dar cine a zis să iei de bună? Biblia spune lămurit: `` Ci cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun. `` 1 Tesaloniceni 5:21. În altă ordine de idei! Nu ştiu ce legătură faci tu între `` cultura şi neamul nostru tracic ``, dar Biblia într-adevăr este universal valabilă în toate culturile şi în toate limbile, iar acest lucru ţi-o garantez din experienţa personală, în ceea ce mă priveşte, m-am despărţit de ceva vreme de cultura dâmboviţeană, tu din ce punct de vedere vorbeşti?

Nu uita! Cel mai important lucru în viaţa unui om este mântuirea sufletului său. Isus te iubeşte şi pe tine, nu sta nepăsătoare la chemarea Sa:

`` cum vom scăpa noi, dacă stăm nepăsători faţă de o mântuire aşa de mare, care, după ce a fost vestită întâi de Domnul, ne-a fost adeverită de cei ce au auzit-o, `` Evrei 2:3.

| ileanaadrianastan a răspuns:

Evreii nu sunt poporul ales, sunt doar un popor special inzestrat pentru detectarea monoteismului spiritual si etic. Si nu chiar un popor, ci o religie sortita sa devina globala.

| BogdanelululTheGodfather a răspuns:

Data viitoare foloseste Google.

Răspuns utilizator avertizat
| BogdanelululTheGodfather a răspuns (pentru navarre):

Repeta: I'll use Google before I'll ask dumb questions! Daca vrei cu adevarat sa convingi pe cineva ca nu exista niciun demiurg al lumii, atunci pune intrebarea: "Daca Dumnezeu ne-a lasat pe toti la fel, de ce unii au puterea sa faca ceva bine si sa ajunga in Rai, iar altii nu?" Sunt crestin si asa voi ramane, insa tot nu am reusit sa gasesc raspuns la aceasta intrebare. Tu cum ai devenit ateu?

| BogdanelululTheGodfather a răspuns (pentru BogdanelululTheGodfather):

Astept comentarii...

Răspuns utilizator avertizat
| BogdanelululTheGodfather a răspuns (pentru navarre):

Scuze, eram obosit si cred ca tu ai tras ceva pe nas; inca unu care incepe cu popii si pastorii. Latri la luna.
Sa raspund cu "da" sau "nu" la ce?

| BogdanelululTheGodfather a răspuns:

Nu ai ce face cu timpul? Bea otrava.

| BogdanelululTheGodfather a răspuns:

Nu e prea tarziu sa renunti la dependenta de urina si marijoana. De unde stii ca eu cred in sfinti?

| BogdanelululTheGodfather a răspuns:

Nu esti propriul tau Dumnezeu?

| BogdanelululTheGodfather a răspuns:

Da, au un Dumnezeu, dar, din pacate, nu toti au un Dumnezeu comun. Cum poti fi asa de sigur ca nu exista o fiinta nelimitata din orice punct de vedere? Nu ma refer la Dumnezeul crestinilor, ma refer la creatorul universului.

| BogdanelululTheGodfather a răspuns:

Nu are relevanta ce spui tu. Spune-mi unde gasesti in Biblie povestea cu spiridusul sau faptul ca Pamantul este plat?


Ce spui de bioenergeticieni?