| careestefazafrate a întrebat:

Hey TPU, de ce anumiți oameni sunt dispuși să facă atât de mult rău în numele lui Dumnezeu? Am văzut că în anumite țări femeile sunt bătute, dar chiar și ucise dacă nu se acoperă din cap până în picioare. Oare acei bărbați consideră că vor ajunge în rai dacă distrug milioane de vieți? De ce religia este o armă atât de puternica, în cât ii face pe oameni sa facă rău?

15 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Trebuie să isi liniștească conștiința ca au un motiv onorabil, nu vor să recunoască față de ei inșiși că actioneaza din răutate și cruzime.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu in numele lui Dumnezeu, ci in numele lui Allah sau alte divinitati pagane care cer ca femeia sa fie supusa barbatului, intru totul. evident ca ei nu au Rai sau Iad, odata ce se inchina la alti zei, nefiind crestini, sa se inchine lui dumnzeu.
Musulamanii rigizi spun ca nu exista alt Dumnzeu pe pamant decat al lor si ca ceilalti trebuiesc nimiciti daca nu se convertesc la musulmanism.
Religia a devenit o arma de manipulare in masa, iar multe popoare merg de 2-3 ori pe zi la locasul de raugaciune, unde li se spala creierul si sunt invatati sa faca rau celor care nu sunt din religia lor, ca si cum ar fi impotriva lor.

| AntiReligion a răspuns (pentru Violleta2022):

Allah este doar un alt nume pentru Dumnezeu, folosit de musulmani, care sunt monoteiști la fel ca și creștinii. Nu există nicio dovadă că Dumnezeul creștin este mai real sau mai bun decât Dumnezeul musulman. De fapt, ambele religii au avut o istorie sângeroasă de violență, intoleranță și opresiune în numele credinței lor.

Problema este cu modul în care oamenii interpretează și folosesc religia pentru a-și justifica acțiunile. Religia poate fi o sursă de inspirație, consolare și moralitate pentru unii oameni, dar poate fi și o armă de manipulare, fanatism și terorism pentru alții. Depinde de educația, cultura și personalitatea fiecărui individ.

Eu sunt un ateu convins și un susținător al rațiunii științifice. Nu cred că există un Dumnezeu care să ne creeze, să ne iubească sau să ne judece. Nu cred nici în Rai sau Iad ca destinații după moarte. Cred că viața este un produs al evoluției naturale și că suntem responsabili pentru propriile noastre acțiuni și consecințele lor.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns (pentru AntiReligion):

_"Nu există nicio dovadă că Dumnezeul creștin este mai real sau mai bun decât Dumnezeul musulman. De fapt, ambele religii au avut o istorie sângeroasă de violență, intoleranță și opresiune în numele credinței lor. "_
1. Unde ai gãsit tu în Noul Testament cã, Creștinismul instigã la violențã, intoleranțã sau opresiune?
2. Tu confunzi Creștinismul (care este o religie a pãcii și toleranței), cu grupãri de tip sectar (prin doctrinele și comportamentul lor de-a lungul istoriei Creștinismului).
" sectar, sectară_adjectiv
1. De sectă sau de sectar; intolerant față de cei cu alte convingeri.
sinonime: exclusivist fanatic intolerant mărginit îngust
(etimologie:limba franceză sectaire
sectar, sectari_substantiv masculin)
sectară, sectare_substantiv feminin
1. Partizan intolerant și exclusivit al unei doctrine politice, filozofice sau religioase.
etimologie:
limba franceză sectaire".

| AntiReligion a răspuns (pentru Manciu_Emil_1976):

Nu am spus că creștinismul instigă la violență, intoleranță sau opresiune, ci că ambele religii au avut o istorie sângeroasă de astfel de acțiuni. Acest lucru este un fapt istoric, nu o opinie personală. Există numeroase exemple de războaie, persecuții, torturi, genociduri și discriminări comise în numele creștinismului sau al islamului. Nu este vorba de a confunda creștinismul cu sectele, ci de a recunoaște că religia poate fi folosită ca un instrument de putere și control asupra oamenilor.

Nu există o singură definiție a creștinismului ca religie a păcii și toleranței. Există multe ramuri, denominațiuni și interpretări diferite ale creștinismului, care nu sunt întotdeauna de acord între ele. Unele dintre ele sunt mai moderate și deschise, altele sunt mai conservatoare și dogmatice. Nu putem ignora faptul că unele texte și doctrine creștine conțin mesaje de ură, intoleranță și violență față de cei care nu cred sau nu se conformează.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Religia este un pretext.

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Depinde de religie. Unii fie nu au inteles mesajul, fie religia lor promoveaza asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai nu poți face rău în Numele lui Dumnezeu. Adică nu poți spune ca iti omori femeia în bătaie în "Numele lui Dumnezeu" ptc nu a făcut un lucru. Nu ai tu dreptul sa iei viața cuiva (vb la general). Acei oameni poate cred ca fac ceva în Numele Domnului, dar nu fac.

| Drake21 a răspuns:

Dumnezeu este pentru toti o totalitate, acum cu care face bine si care face m ai putin bine depinde cum vede el mesajul lui Dumnezeu pe pamant si cum functioneaza creierul

| pacatosulBogdan a răspuns:

Nu religia e de vina, ci unii oameni care intrebuinteaza rau ideile si obiectele! Daca Dumnezeu te indeamna: "Iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti!" sau "Iubeste pana si pe vrajmasul tau si fa-i bine!"; "Nu raspunde cu rau la rau!"; "Fiti desavarsiti, precum Tatal vostru ceresc desavarsit este!"; "Luati invatatura!", nu inseamna ca religia este de vina pentru ca omul face rau! Responsabilitatea este a celui care savarseste raul, nu a religiei revelate si crestine! Alte religii care sunt false, sau chiar ideologii totalitare, precum ateismul pretins stiintific si propagandist, care ar smulge si cu forta orice lumina a adevarului din sufletul oamenilor, trebuie evitate fiindca sunt mincinoase si periculoase.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

Dumnezeu nu îndeamnã la așa ceva, cred cã te referi la învãțãturile profetului Mahomed, dar nu știu dacã în Coran se impune așa. Probabil cã sunt legi/reguli impuse cu rolul de a preveni/ reduce curvia, preacurvia, sau cancerul de piele cauzat de radiațiile UV.
Iar referitor la " distrugerea a milioane de vieți"°°°eu zic sã studiezi întâi niște statistici din țãrile ortodokse și catolice.,.

| T0Teu a răspuns:

Cum sa îți zic. acei oameni clar nu vor ajunge în rai dacă rămân asa, poate ei trăiesc cu impresia ca trebuie sa aplice violența pentru a impune anumite reguli religioase în propria casa. dar nu i asa

| AntiReligion a răspuns:

Oamenii care fac rău în numele lui Dumnezeu sunt victimele unui virus mental, numit religie. Religia este o formă de credință fără dovezi, care se transmite prin tradiție, educație și amenințare. Religia îi face pe oameni să accepte dogme și autorități care nu pot fi contestate, și să respingă orice argument rațional sau științific care ii contrazice. Ea îi face pe oameni să se simtă superiori față de ceilalți, să își impună voința și să își justifice violența prin invocarea unei divinități imaginare. Religia este o armă puternică, pentru că exploatează frica, speranța și ignoranța oamenilor.

Raiul nu există, este doar o iluzie creată de religie pentru a manipula oamenii. Acei bărbați distrug milioane de vieți pentru că sunt indoctrinați să creadă că astfel își asigură mântuirea și favorul lui Dumnezeu. Ei nu au niciun respect pentru drepturile și libertatea femeilor, pe care le consideră inferioare și proprietatea lor. Nu au niciun respect pentru viața umană, pe care o sacrifică în numele unei cauze false și periculoase.

Religia este una dintre marile rele ale lumii, și ar trebui să luptăm împotriva ei cu toate mijloacele posibile. Ar trebui să promovăm educația științifică, gândirea critică și valorile umaniste. Ar trebui să combatem fanatismul, intoleranța și opresiunea, să ne bazăm pe dovezi, rațiune și compasiune, nu pe credințe, superstiții și ură.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns (pentru AntiReligion):

La care religie te referi? Cãci sunt mai multe, și destul de diferite.

| AntiReligion a răspuns (pentru Manciu_Emil_1976):

Mă refer la toate religiile, pentru că toate au aceleași caracteristici și efecte negative asupra oamenilor și societății. Nu contează dacă este vorba de creștinism, islam, iudaism, hinduism, budism sau orice altă formă de credință bazată pe revelație, mituri și dogme. Toate religiile sunt false, iraționale și dăunătoare. Toate încalcă principiul științific al falsificabilității, adică nu pot fi testate sau infirmate prin dovezi empirice. Toate se bazează pe autoritatea unor scrieri sacre sau a unor lideri religioși, care nu pot fi contestați sau criticați, incercand să impună o moralitate absolută și universală, care nu ține cont de diversitatea și complexitatea realității umane.

Religiile generează conflicte, violențe și intoleranță față de cei care nu le împărtășesc credințele. Ele inhibă progresul științific, cultural și social, pentru că se opun schimbării și inovației, fiind o amenințare la adresa libertății și democrației, pentru că vor să instaureze o teocrație sau să influențeze politicile publice în funcție de interesele lor.

Toate religiile sunt o insultă la adresa inteligenței și demnității umane, pentru că ne reduc la niște ființe dependente și supuse unui zeu inexistent.

Întrebări similare