| Pricope_Marius_1997 a întrebat:

In cultura chineza sau asiatica este reprezentat simbolul Yin Yang care mentine un echilibru in aceasta lume.

Intrebarea mea este, acest simbol Yin Yang cum a fost descoperit la inceput si care e acel echilibru care se spune ca exista intre cele doua? Face referire la oameni in general?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Laura48 a răspuns:

Incerc sa fiu cat mai scurta cu raspunsul. Yin si Yang sunt doua energii, simbolul in sine reprezinta faptul ca cele doua formeaza un intreg. Yin este energia negativa, partea intunecata, iar Yang este partea pozitiva, luminata. Dupa cum ai vazut, atat Yin, cat si Yang au un punct, ce reprezinta faptul ca tot ce este intunecat are si putina lumina si invers. Nu e vorba de echilibru intre ele, cele doua formeaza un intreg. Cu alte cuvinte, nu poate exista nimic fara sa fie cele doua prezente, sau nu poate fi doar una separat de cealalta.
Yin si Yang mai sunt definite si ca energie masculina divina si energie feminina divina.
Las aici un link, cu toate ca pe google gasesti multe informatii despre subiect.
https://startoshop.com/......-shui.html

2 răspunsuri:
| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

Daca n-ar exista binele si raul in echilibru, intreaga lume ar fi un dezastru - adica daca toti am fi buni si n-ar fi nimeni rau, s-ar instala un dezechilibru total si... si... si ce?! Cultura asta chineza gaseste scuze pentru oamenii rai. Bine, hai ca avem ce invata de la ei - sa nu fim ca ei - adica toti promoveaza binele, cu alte cuvinte dezechilibru total. Aceasta aberatie nu poate fi decat satanica. Daca vrem ca lumea sa fie in armonie si echilibru, sa te poti bucura de fiecare zi nu trebuie sa injuri pe unul pe strada cu gandul ca "na, trebuie sa fie si oameni rai ca astfel se strica balanta. Nu exista balanta, exista bine si rau/iubire si mandrie. Stiu ce e raul necesar dar cand se va sfarsi toata povestea cu raul, toti cei mantuiti vor sti ce e acela rau. Vor sti de ce au ales sa faca bine si nu doar ei ci si toate fiintele necazute in pacat care ne urmaresc povestea de la aparitia pacatului pe pamant, incoace.

Răspuns utilizator avertizat