| WholeWorldTeam a întrebat:

In Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Apostol si Evanghelist Matei la capitolul 5 versetele 43-48 spune Mantuitorul : "„Aţi auzit că s-a zis: Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăşmaşul tău. Iar eu vă zic vouă: Iubiţi pe vrăjmaşii voştrii, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă vatămă şi vă prigonesc. Ca să fiţi fiii Tatălui vostru celui din ceruri, că El face să răsară soarele peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. Căci dacă iubiţi pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veţi avea? Au nu fac şi vameşii acelaşi lucru? Şi dacă îmbrăţişaţi numai pe fraţii voştrii, ce faceţi mai mult? Au nu fac şi neamurile acelaşi lucru? Fiţi, dar, voi desăvârşiţi, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârşit este"(Mt. 5, 43-48).

Se mai gasesc in Sfanta Scriptura multe cuvinte atat de intelepte ca acestea. Intrebarea mea este urmatoarea.Intr-o lume atat de rea si de egosita si ma opresc aici pentru ca nu vreau sa judec pentru ca nici eu nu sunt mai bun; deci intr-o astfel de lume,daca Dumnezeu "nu exista" cum spun unii,sa imi spuna mie cineva, cine ar putea sa graiasca asemenea cuvinte pline de iubire si de bunatate? La cum este lumea si in ziua de astazi va garantez eu ca ori cat ar fi un om de viclean sau de rautacios sau de priceput in a scrie basme nu ar putea sa scoata asemenea cuvinte happy

28 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Dumnezeu este dragoste. Cine nu are dragoste este un chimval zanganitor. daca Dumnezeu locuieste in noi, atunci dragostea Lui se va rasfrange si in exterior in relatiile interumane.

Răspuns utilizator avertizat
| Esperança a răspuns:

Degeaba le grăim, daca nu le şi înfăptuim!

| WholeWorldTeam explică (pentru ßirGagaWelch):

Arata-mi tu o varainta de astfel d ecuvinte la un scriitor de acum.

Eu nu ma refer la masinarii si treburi de astea lumesti.Mie arata-mi niste scrieri ale unor oameni care sa fie mai minunate decat cuvintele Domnului cu privire la mantuire.winking

Pana acuum tot ce mi-ai spus sunt doar convingeri proprii si personale.Iar cu privire la ultima intrebare cine esti tu ca sa judeci ce face x si y? Te-a pus pe tine cumva Dumnezeu judecatoare? Nu cred.

Indiferent ce esti.Lasa-ma pe mine cu blogurile ateiste si cu argemente care sunt niste simple pareri personale lipsite de dovezi clare.Pe mine nu ma intereseaza ce zic niste oameni care sunt lipiti de materia asta pamanteasca si nu vor sa vada adevarul.

In bisericile Ortodoxe nu exista coruri de copii care sa cante la slujba.In al doilea tu numesti un om normal care nu crede si face paacte pe care nici porcul nu le face? spune Psalmistul "Zisa cel nebun intru inima sa : nu este Dumnezeu! ". Sunt dovezi cate vrei, sute ca Dumnezeu exista.Cate vrei! Dar de fiecare data cand cineva vi le pune in fata ochilor nu vreti sa le vedeti, le nesocotiti, le batjocoriti si le injurati.Bine spune Domnul Hristos in pilda cu bogatul nemilostiv : nici de ar invia toti mortii nu ar crede lumea, daca de prooroci nu asculta.Si asa si e.Chiar au fost cazuri reale in care s-au trezit unii din morti.Cazuri nemincinoase (evident nu a sectelor care isi fac reclama) si ce zic unii "normali", ca tipu e nebun, ca a visat sau ca i sa parut.Sunteti vrednici de tot plansul. oh go on

Eu sunt din Maramures.Vino la Inalt Preasfintitul Iustinian de aici care a spovedit un tanar care a inviat din morti si l-a chemat pe dansul sa il spovedeasca pentru ca s-a intors sa isi spuna un pacat, dupa care a murit iar.Marturia se gaseste scrisa si aici http://www.razbointrucuvant.ro/......ian-chira/
Insa ca dovada sa fie atat de contestabila cum vrei tu, te invit sa vi aici in Maramures sa mergi la Episcopie si sa stai de vorba cu el.Sa iti spuna fata catre fata. :)

Deruleaza putin pagina in jos, ca sa citesti marturia.

| suffarstar a răspuns:

Nu este drept sa iubim pe cei care fac rau.Dar Dumnezeu vrea de la noi ca sa aratam lumii ca facem binele, chiar daca nu e drept.Si paganii ii iubesc pe cei care le fac bine.Noi suntem diferiti, daca Isus este in inima noastra.
Au fost oameni intelepti care au cunoascut o parte de Adevar, dar adevartul Adevar este Isus.
Dumnezeu nu este o certitudine, existenta sa nu poate fi pusa la indoiala.Cei care refuza sa creada in Dumnezeu se considera "cu capul pe umeri", oameni care "gandesc cu adevarat", dar nu vad ca in spatele lor stau niste maini care-i ghideaza spre inselaciune.

Am citit tot ce mi-ai scris.Si chiar m-am convins pentru ca nu am vrut sa cred ce spunea mantuitorul si ce ti-am spus si tie in celalalt raspuns " Nici de ar invia mortii nu vor crede ".winking Ai vazut ca e asa cum ti-am zis eu? Interpretari peste interpretari personale si nimic mai mult.Iar din toate astea ce rezulta? Mandrie, infumurare, slava desarta. O zi buna sa ai.Chiar m-am convins si nu mai am nevoie de alte lucruri care sa ma incuvinteze ca asa este cum spune Iisus.

Daca tu crezi in Dumnezeu dar nu crezi in biblie care este cuvantul lui Dumnezeu asta nu te ajuta la mantuire.Citeste in biblie cand a murit Iisus pe cruce s-a facut cutremur de pamant, catapeteasma templului s-a stricat si mortii au inviat din morminte incat umblau pe strazi si vorbeau cu cunoscutii lor.In mod sigur acei morti care au inviat atunci le-au spus celor in viata ce este dincolo si fariseii si carturarii si oamenii toti au ramas orbi ca in ziua de azi.In fine.

Nu ma uit toata ziua la tv.Decat la stiri cand am timp si atat.

Gandesti gresit.Nu am vrut niciodata sa firm prin ceea ce am spus eu, idioteniile pe care tu le subliniezi.Problema sta in felul urmator.Degeaba ai tu o credinta in Dumnezeu daca nu o ti dupa niste Legi pe care el ni le da prin Biblie si plus de asta degeaba crezi tu in Dumnezeu daca nu asculti de invatatura Bisericii. Opera lui Hristos pe pamant este Biserica (adica invatatura si nu zidul asa cum socotesc unii).Si ce spune Hristos "Cel ce nu asculta nici de Biserica (adica de propovaduirea ei) sa ti fie ca un pagan si vames" (Matei 18, 17).Nu te obliga nimeni sa crezi ce propovaduieste Biserica insa atunci creinta ta nu aduce mantuire.La fel si cu sectantii care s-au rupt de Biserica, degeaba talmacesc ei biblia si o citesc toata ziua si fac fapte bune cu carul ca tot la iad se duc.Ascultarea de invatatura lui Hristos este mai puternica ravna pe care o are un om pentru anumite osteneli (postiri, rugaciuni, privegheri). Cu privire la poza din partea mea poti sa iti pui si un fund de maimuta.Prea putin ma intereseazawinking

As aprecia daca nu ai vorbii urat de credinta mea pentru ca eu nu te-am facut tampit pentru ca esti ateu.Insa asa sunteti voi prost-crescuti cu totii, va bateti joc de credinta voastra si daca cineva se ia de voi fiind ca sunteti atei repede faceti pe victimele. Poate de aia e si raspindit ateismul asta asa in lume pentru ca multi copii nu sunt educati cum trebuie.Li se permite libertate toatala sa fie curvari, betivi, fumatori si aasa mai departe.In fine. Punem punct aici.Nu vreau sa ma cobor la nivelul tauwinking O zi buna

"Icoanei plangacioase" si alte expresii de genul asta.In fine lasa-o balta oh go on